NB II: tornagyőzelemmel ünnepelte a stadionavatót a ZTE

Vágólapra másolva!
2017.03.26. 13:08
null
Tornagyőzelemmel ünnepelte a stadionavatót a ZTE (Fotó: Török Attila)
Ünnepnap volt a szombat a zalaegerszegi futballrajongóknak: hivatalosan is átadták az NB II-es futballcsapat otthonául szolgáló felújított stadiont, a ZTE Arénát. A csapat ráadásul – az osztrák Sturm Graz és a felvidéki Dunaszerdahely együttesét megelőzve – tornagyőzelemmel ünnepelt.

 

Rég várt pillanatra került sor a ZTE stadionjában, hiszen átadták a felújított, 21. századivá „varázsolt” Arénát. A létesítmény területén újjászülettek a klubvezetőség irodaépületei, a kiszolgáló helyiségek, az étterem, a ZTE-shop és a VIP-páholyok. A játéktér 105x68 méteres lett, a nézőtéri élményt fokozza a HD-felbontású új eredményjelző is.

A ztefc.webnode.hu klub közeli honlap tudósításából kiderül, hogy a szombati program elején az ismert rádiós műsorvezető, Buza Sándor köszöntötte a megjelenteket az immár 11 200 néző befogadására és nemzetközi mérkőzések lejátszására alkalmas stadionban, majd kezdetét vette a Zala megyei közéleti válogatott és a Zala megyei női válogatott meccse, amelyen 2–1-re győzött a közéleti válogatott.

Ezután került sor a stadion ünnepélyes átadására. Elsőként köszöntőt mondott Vígh László országgyűlési képviselő, aki hangsúlyozta: a sport a kultúra része. „Tizenhárom évet vártak az itt élők erre, és szeretnénk, ha hamarosan a Fradit, az Újpestet és hasonló NB I-es csapatokat fogadhatnánk ebben az arénában”.

Végh Gábor, a ZTE tulajdonosa hozzátette, a helyben toporgás után a kormánynak köszönhetően jöhetett létre ez a felújítás, a cél pedig, hogy a ZTE az ország meghatározó csapata legyen. „Ehhez az infrastruktúra már adott” – tette hozzá.

Balaicz Zoltán polgármester beszédében felhívta a figyelmet azokra, akik 97 évvel ezelőtt mertek nagyot álmodni, és elindították útján a ZTE-t. Megjegyezte, Zalaegerszeg első írásos említésének 770. évfordulóján elmondhatják, hogy ebből a 770 évből már majdnem 100 éve a ZTE is a várost képviseli.

Végül Stróber László apát-plébános a szellem felüdüléséről, a test és a lélek egészségéről ejtett szót, majd megáldotta a létesítményt.

(Fotó: Török Attila)
(Fotó: Török Attila)

Az átadott stadion első meccsén a ZTE a felvidéki DAC ellen kifejezetten jó játékot mutatott, és Oláh Bálint fejes góljával meg is nyerte a mérkőzést. Ezt követően a Dunaszerdahely döntetlent ért el a Sturmmal, így a zalaiaknak már egy iksz is elég volt az osztrák Sturm Graz ellen, amit el is értek (1–1), így a minitornát a ZTE nyerte.

STADIONAVATÓ MINITORNA

ZTE FC–DAC (szlovákiai) 1–0
Zalaegerszeg,
ZTE Aréna
ZTE FC:
Fadgyas – Angyal, Kovács G., Forgács, Nagy T. – Ágoston D., Kretz – Szatmári L., Oláh, Ekker – Paudits
DAC: Tofiloski – Kosorin, Michalík, Kocsis G., Németh Zs. – Lupták, Kontár Z., Vida K., Sarr, Brasen – Mészáros A.
Gólszerző:
Oláh (36.)

ZTE FC–Sturm Graz (osztrák) 1–1
Zalaegerszeg, ZTE Aréna

ZTE FC: Szappanos – Angyal, Kovács G., Polényi, Deutsch – Patvaros, Bedi – Babati, Végh, Szatmári L. – Bobál G.
Sturm Graz: Gratzei – Stankovic, Zulechner, Piesinger, Potzmann – Gruber, Spendhofer, Huspek, Chabbi, Dobras – Kienast
Gólszerző:
Bobál G. (1.), ill. Kienast (23.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik