NB II: döntetlen a rangadón, a hajrában vesztett pontokat a Szpari, kiütötték a Vasast

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.19. 16:00
A labdarúgó NB II 24. fordulójának rangadóján a Siófok és a Dunaújváros 0–0-s döntetlent játszott egymással, így nem változott a két csapat között meglévő négypontos különbség. A listavezető Nyíregyháza a hosszabbításban veszített két pontot Balmazújvárosban, míg a Gyirmót kiütötte a Vasast. A Szolnok a Békéscsabát győzte le, a Cegléd és a Szigetszentmiklós pedig egyaránt közvetlen rivális elleni mérkőzést nyert meg.

A forduló rangadóját az egyaránt a feljutásért hajtó Siófok és Dunaújváros játszotta. Az első félidőben a küzdelem dominált, ekkor még kevésbé forogtak veszélyben a kapuk. A szünet után a Siófok Horváth Péter beállásával javult támadásban, igaz, az újvárosiak Petneházi Márk révén kapufát lőttek. A vendégek kapusa, Milinte Árpád először még mentette a menthetőt azzal, hogy a „pipából" szedte ki Novák Alexisz szabadrúgását, majd ugyanő követett el vezéráldozatot, utolsó emberként szabálytalanul szerelte a kitörő Horváth Pétert, ami ez azonnali kiállítást ért. Aztán a hatperces hosszabbításban ugyanerre a sorsra jutott csapattársa, Sárközi Norbert is, de a hátralévő szűk néhány perc már nem volt elég arra, hogy a Balaton-parti gárda gólt szerezhessen. A döntetlen természetesen a Dunaújvárosnak kedvező, mivel hat fordulóval a bajnokság vége előtt maradt a négypontos differencia a két gárda között.Siófok és Dunaújváros játszotta. Az első félidőben a küzdelem dominált, ekkor még kevésbé forogtak veszélyben a kapuk. A szünet után a Siófok Horváth Péter beállásával javult támadásban, igaz, az újvárosiak Petneházi Márk révén kapufát lőttek. A vendégek kapusa, Milinte Árpád először még mentette a menthetőt azzal, hogy a „pipából" szedte ki Novák Alexisz szabadrúgását, majd ugyanő követett el vezéráldozatot, utolsó emberként szabálytalanul szerelte a kitörő Horváth Pétert, ami ez azonnali kiállítást ért. Aztán a hatperces hosszabbításban ugyanerre a sorsra jutott csapattársa, Sárközi Norbert is, de a hátralévő szűk néhány perc már nem volt elég arra, hogy a Balaton-parti gárda gólt szerezhessen. A döntetlen természetesen a Dunaújvárosnak kedvező, mivel hat fordulóval a bajnokság vége előtt maradt a négypontos differencia a két gárda között.

Zsinórban a harmadik mérkőzésén is nyeretlen maradt a listavezető Nyíregyháza Spartacus, amely Balmazújvárosban a hosszabbításban bukott el két pontot. A meccs elején a Szpari játszott fölényben, Rezes László a felső lécet találta el, majd a kipattanó Csordás Szabolcs elé került, akinek lövése a jobb kapufán landolt. Mégis a hazaiak szereztek először gólt, a 17. percben egy szabadrúgás után Papp Ferenc fejelt a hálóba. A 26. percben Rezes szabadrúgását Mester Tamás kiütötte, és Rubus Tamás a kipattanót a hálóba lőtte. Nem sokkal ezt követően egy újabb Rezes-szabadrúgást követően Bajzát Péter elé került a labda, a Szpari gólvágója pedig könnyed mozdulattal emelt a hosszú sarokba. Fordulás után a hazai csapat játszott mezőnyfölényben, és a hajrában sikerült is egyenlítenie, miután a csereként beállt Vólent Roland egy beadást fordulásból a kapuba lőtt. Az újabb pontvesztés miatt a nyírségiek szakvezetője, Lucsánszky Tamás csalódottságát fejezte ki, persze a feljutás miatt nem kell aggódniuk a Szpari szurkolóinak.

Nagy meglepetésre a Gyirmót FC Győr hazai pályán kiütötte a Vasast. A mérkőzés alaphangját Fejes János már a 4. percben megadta, amikor egy egyéni akció végén a hálóba talált, majd a 32. percben Madarász Márk duplázta meg a hazai előnyt, 7 méterről a kapu közepébe lőtt. A szünet után sem volt megállás, Sisa Tibor együttese Oross Márton fejese és Balog Zoltán közeli lövése révén újabb gólokat szerzett, így végül nagy verést mért a mezőnyben egyébként elfogadhatóan futballozó angyalföldiekre. A Gyirmót FC Győr sorozatban ötödször győzött, míg a Vasas négy nyeretlen mérkőzés után kapott ki újra.

Változatos, gólgazdag meccset vívott egymással a Soproni VSE-GYSEV és a ZTE. Hiába került korán előnybe a ZTE Preklet Csaba fejese révén, a hazaiak hét percen belül fordították, sőt a 41. percben Faggyas Milán megszerezte önmaga második, csapata harmadik találatát is. A szünet előtt közvetlenül még Baranyai Norbert fejelt a saját kapujába, és a zalaiak a második félidőben sem adták fel: a hajrában a szerb Milan Bogunovics távoli szabadrúgása egy védőn megpattanva a soproni kapuban kötött ki, így döntetlen lett a vége.

Egy teljesen jogtalan góllal került hátrányba a Szolnoki MÁV a Békéscsaba ellen. A találkozó elején Károly Bálint bal oldali beadása elsuhant a szolnoki védők mellett, középen Gajdos Zsolt érkezett és kézzel a kapuba sodorta a labdát, de a játékvezető érvényesnek ítélte a találatot. A sokkból nehezen éledtek a Tisza-partiak, ám a második félidő elején három percen belül két gólt is szereztek, majd a hajrában Zsolnai Róbert egy újabb – szintén jogos – büntetővel biztossá tette övéi győzelmét. A Szolnok így értékes sikert aratott, míg a Békéscsaba sorozatban másodszor vesztett.

A tizenegyedik szöglet után Farkas István fejese révén sikerült gólt szereznie a Ceglédnek a Tatabánya ellen, ez is jelzi, hogy mekkora fölényben játszott Szabó István együttese az első játékrészben. Az előnyt még a szünet előtt növelhette volna a ceglédi együttes, de Kormos László sarkazását a gólvonalról vágták ki a vendégek. A második félidő már kiegyenlítettebb játékot hozott, a Pest megyeiek sikerét azonban nem fenyegette nagyobb veszély, így a Cegléd közvetlen rivális ellen szerzett rendkívül fontos három pontot. A Bányász sorsa megpecsételődni látszik.

Takács Tamás duplájával az SZTK-Erima hazai pályán hozta a kötelezőt a Kozármisleny ellen. A szigetszentmiklósiak tanultak a múlt heti hibájukból, és kétgólos vezetésük után nem engedték kiénekelni a sajtot a szájukból. Az SZTK hat mérkőzést követően győzött újra, míg a Misleny lemaradása már tíz pont a bennmaradó helyekhez képest.

Hiába támadott az egész találkozón többet a Kisvárda ellenfelénél, az Ajkánál, nem tudta bevenni a vetélytárs kapuját. A szabolcsiak ezzel nagy lehetőséget puskáztak el, és azért sem lehetnek nyugodtak, mert igencsak nehéz mérkőzések várnak rájuk.

LABDARÚGÓ NB II
24. FORDULÓ

Április 19., szombat

GYIRMÓT FC GYŐR–VASAS 4–0 (2–0)
Győr-Gyirmót, 1000
néző. Vezette: Pintér Csaba (Huszár Balázs, Aradi József)
GYIRMÓT: Somogyi – Hajba, Balog Z., Lázár P., Farkas Márk – Papp K. (Farkas Máté, 90.), Madarász – Cseri (Sós, 72.), Magasföldi, Fejes J. – Oross (Andorka, 65.)
VASAS: Hermány – Horváth L., Grúz, Tamás L., Engel – Gál M., Nagy T. (Menyhárt, 70.) – Cseke (Szedlár, 59.), Vida, Remili (Szabó B., 84.) – Ádám M.
Gólszerző: Fejes J. (1–0) a 4., Madarász (2–0) a 32., Oross (3–0) a 48., Balog Z. (4–0) a 61. percben
MESTERMÉRLEG
SISA TIBOR
, a Gyirmót vezetőedzője: – A Vasasnak négy gólt rúgni óriási dolog. Hozzáállásban, koncentrációban a maximumot nyújtották játékosaim. Remélem, nem érti félre senki, de gratulálok az ellenfél szurkolótáborának is, mert négygólos hátrányban is űzte-hajtotta csapatát. Sok éve vagyok már a labdarúgásban, de ilyet még nem láttam.
SZANYÓ KÁROLY, a Vasas vezetőedzője: – Eddig sikeres tavaszt tudhattunk magunk mögött, ma is futballoztunk, de ezúttal ebből semmi sem látszott. Közösen megtaláljuk az okokat, és a jövő héten, hazai pályán javítunk.

SIÓFOK–DUNAÚJVÁROS PASE 0–0
Siófok, 600
néző. Vezette: Németh Ádám (Szalai Dániel, Georgiu Teodorosz)
SIÓFOK: Tajti N. – Pécseli, Fehér Zs., Papp Sz., Novák – Futó, Fülöp N. – Nagy D., Bogáti (Ivancsics, 43.), Pál A. – Waltner (Horváth P., 60.)
DUNAÚJVÁROS: Milinte – Villám, Farkas V., Kocsis G., Csehi T. – Sárközi N., Petneházi –Thiago (Perovics, 89.), Böőr (Szauter, 92.), Godslove – Urbin (Bartus B., 80.)
Kiállítva: Milinte (gólhelyzetben buktatta Horváth Pétert) a 79., Sárközi N. (második sárga lap után) a 95. percben
MESTERMÉRLEG
HORVÁTH KÁROLY
, a Siófok vezetőedzője: – A második félidei mezőnyfölényünket nem tudtuk gólra váltani, az ellenfél remeklő kapusai miatt. Amikor pedig igazi gólhelyzetbe kerültünk volna, akkor meg csak kiállítás árán, de sikerült megállítaniuk a támadásunkat.
DOBOS BARNA, a Dunaújváros vezetőedzője: – Megérdemelten szereztük meg az egy pontot. A mérkőzés hajrájában a Siófok fölé kerekedtünk ugyan, de a kiállítások miatt végül meg kellett elégednünk az egy ponttal.

SZOLNOKI MÁV-STADLER RAIL–BÉKÉSCSABA 3–1 (0–1)
Szolnok, Tiszaligeti Stadion, 400
néző. Vezette: Berger József (Szvetnyik Bence, Sebestyén László)
SZOLNOK: Pokorni – Vári, Racskó, Papucsek, Fritz – Zvara, Mile – Zsótér (Hamar Á., 78.), Lengyel B., Rokszin (Balaskó Cs., 92.) – Zsolnai
BÉKÉSCSABA: Póser – Vozár, Koszó, Balog Zs., Juhász Gy. – Gajdos (Soós, 79.), Bagi, Lucas, Károly (Leucuta, 65.) – Pantovics, Prasler (Mosquera, 68.)
Gólszerző: Gajdos (0–1) a 3., Rokszin (1–1) a 48., Zsolnai (11-esből, 2–1) az 50., Zsolnai (11-esből, 3–1) a 77. percben
MESTERMÉRLEG
KIS KÁROLY
, a Szolnok vezetőedzője: – A második félidő alapján teljesen megérdemelten nyertünk. A szünetben szerkezetet váltottunk, s ez bejött, külön kiemelném Rokszin Ádám teljesítményét, aki a második negyvenöt percben ellenállhatatlanul futballozott.
KOMJÁTI ANDRÁS, a Békéscsaba vezetőedzője: – Az első félidőben vezetésünk után eldönthettük volna a mérkőzést. A folytatásban a védelmünk bal oldalán óriási hibákat követtünk el, s ez döntőnek bizonyult.

SVSE-GYSEV–ZALAEGERSZEG 3–3 (3–2)
Sopron, 900
néző. Vezette: Szőts Gergely (Farkas Balázs, Pápai Zoltán)
SVSE: Halasi – Fazakas, Baranyai N., Horváth A., Katona M. – Sifter – Németh L., Deme – Faggyas (Pető B., 87.), Szabó Zs. (Heffler N., 62.), Gaál B.
ZTE: Vlaszák – Preklet, Kovács G., Bogunovics, Hajdú N. (Kocsis A., 79.) – Holdampf, Kovács L. (Horváth V., 54.), Sluka – Babati (Bíró, 71.), Tóth L., Frizoni
Gólszerző: Preklet (0–1) a 18., Deme (11-esből, 1–1) a 24., Faggyas (2–1) a 30., Faggyas (3–1) a 41., Baranyai N. (öngól, 3–2) a 43., Bogunovics (3–3) a 82. percben
Kiállítva: Nagy Z. (a ZTE kispadjáról, a játékvezető megsértéséért) a 76. percben
MESTERMÉRLEG
SUPKA ATTILA
, a Sopron szakmai igazgatója: – Három egy után meg kellett volna nyernünk a mérkőzést, mert a hárompontos rendszerben egy-egy döntetlen nem sokat ér. Balszerencsés gólok miatt veszítettünk két pontot.
LENDVAI MIKLÓS, a Zalaegerszeg vezetőedzője: – Küzdelmes mérkőzésen reális az eredmény, amellyel természetesen elégedett vagyok, igaz jobban is teljesíthettünk volna, ha a középpályán van egy irányító játékosunk.

BALMAZÚJVÁROS–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS 2–2 (1–2)
Balmazújváros, 700 néző. Vezette: Berke Balázs (Szpisják Zsolt, Kovács II Gábor)
BALMAZÚJVÁROS: Mester – Vachtler (Mokánszki, 83.), Papp F., Privigyei, Németh Á. – Kónya, Müller (Vólent, 78.) – Nagy R. (Bokros, 14.), Szőllősi F., Demjén – Belényesi
NYÍREGYHÁZA: Balogh J. – Polényi, Rubus, Gengeliczki, Jánvári – Csordás Sz. (Kákonyi, 89.) – Huszák (Törtei, 84.), Sándor I, Ulvicki (Paku, 68.), Rezes – Bajzát
Gólszerző: Papp F. (1–0) a 17., Rubus (1–1) a 28., Bajzát (1–2) a 39., Vólent (2–2) a 92. percben
MESTERMÉRLEG
PAJKOS JÁNOS
, a Balmazújváros vezetőedzője: – A második félidei játékunk alapján akár a győzelmet is megszerezhettük volna. Hasonló hozzáállást várok el csapatomtól a hátralévő mérkőzésekre.
LUCSÁNSZKY TAMÁS, a Nyíregyháza vezetőedzője: – A tétnek megfelelő, jó iramú mérkőzést játszottunk, csak azt sajnálom, hogy vezetésünk után az utolsó pillanatban számunkra kedvezőtlenül alakult az eredmény.

CEGLÉDI VSE–TATABÁNYA FC 1–0 (1–0)
Cegléd, 300 néző. Vezette: Barna Gábor (Kis Zoltán, Kulman Tamás)
CEGLÉD: Miski – Robson, Makrai, Farkas I., Pesti – Kenderes, Koós, Koncz, Szabó D. (Viniczai, 62.) – Markó (Lipusz, 72.), Kormos (Puskás Z., 85.)
TATABÁNYA: Farkasdi – Almási (Weitner, 79.), Páles, Szamosszegi, Zámbó – Besztercei (Czanik, 58.), Bakos Sz., Bozsik J., Kis Sz. (Kovács I., 58.), Szabó R. – Batizi-Pócsi
Gólszerző: Farkas I. (1–0) a 28. percben
Kiállítva: Páles (hátulról buktatta Koóst) a 69. percben
MESTERMÉRLEG
SZABÓ ISTVÁN
, a Cegléd vezetőedzője: – Már az első félidőben eldönthettük volna a mérkőzést, mert számtalan helyzetünk volt, gólt szereztünk, egyszer pedig még a lécet is eltaláltuk. A második félidőben a kiállítás miatti létszámfölényünk inkább minket zavart meg.
BOZSIK PÉTER, a Tatabánya vezetőedzője: – A hazaiak nagyon jól játszottak az első félidőben. Szünet után átvettük a játék irányítását, de nem tudtunk egyenlíteni. A játékvezetőnek néhány, minket sújtó, „érdekes" ítélete volt, gondolok a kiállításra és a meg nem adott tizenegyesre.

SZTK-ERIMA–KOZÁRMISLENY 2–0 (1–0)
Szigetszentmiklós, 200 néző. Vezette: Takács János (Takács Gábor, Kiss Balázs)
SZTK: Sánta A. – I. Jakovljevics, Balogh M., Kornis, Deutsch – Sipos B., Barna Zs., Kvekveskiri – Kollega (Heinemann, 90.), Takács T. (Kozma, 89.), Khous (Csikortás, 67.)
KOZÁRMISLENY: Holczer – Kiss M., Fellai (Vituska, 71.), Petrók, Fenyvesi – Kovács T., Vattai (Varga B., 38.) – Nagy M. K. (Cziráki, 54.), Fitos, Oláh L. – Tóth D.
Gólszerző: Takács T. (1–0) a 14., Takács T. (2–0) az 52. percben
MESTERMÉRLEG
PRISZTAI VIKTOR
, az SZTK vezetőedzője: – Megérdemelten győztünk, amely akár nagyobb különbségű is lehetett volna. Boldog vagyok, mert végre újra átérezhettük a sikert, illetve bemutatkozott Kozma Milán, csapatunk saját nevelésű, fiatal játékosa.
EDUARDO ALMEIDA, a Kozármisleny vezetőedzője: – Nehéz mérkőzésre számítottam, és ez be is igazolódott. A Szigetszentmiklós jó csapat, mi pedig ezúttal gyengébbek voltunk, és azt kell mondjam, sajnos a hazaiak győzelme megérdemelt.

KISVÁRDA MASTER GOOD–FC AJKA 0–0
Kisvárda, 1100 néző. Vezette: Nagy Róbert (Demeter János, Galán Roland)
KISVÁRDA: Nacsa – Kornutjak, Hegedűs T., Mboussi, Bognár Zs. – Miskolczi (Irhás, 68.), Venczel B. (Popovics B., 78.), Nagy B., Fodor A. – Üveges (Brankovics, 59.), Pavlov
AJKA: Jánosa – Köles, Jagodics M., Pákai, Fodor M. – Skriba (Dóczi, a szünetben), Horváth A., Sipos N. (Lattenstein, 79.) – Sowunmi, Hanzl (Kanta Sz., 66.), Major N.
MESTERMÉRLEG
RÉVÉSZ ATTILA
, a Kisvárda szakmai igazgatója: – Játékban elfogadhatót nyújtottunk, végig irányításunk alatt tudtuk tartani a mérkőzést, a második félidőt szinte végig az ellenfél térfelén töltöttük. Most is bebizonyosodott, hogy ez a játék csatár nélkül nem megy. Ez van, ennek tudatában kell végigjátszanunk a bajnokságot. Ugyanakkor játékosaimnak most sem tehetek szemrehányást.
JÁKLI PÉTER, az Ajka vezetőedzője: – Labdabirtoklásban a Kisvárda fölénk nőtt, de a helyzetek tekintetében igazságosnak mondható a döntetlen.

AZ ÁLLÁS
1. Nyíregyháza Spartacus 24 17 4 3 45–17 +28 55
2. Dunaújváros PASE 24 14 5 5 36–21 +15 47
3. Siófok 24 12 7 5 32–23 +9 43
4. Gyirmót FC Győr 24 12 5 7 40–27 +13 41
5. Békéscsaba Előre 24 10 6 8 42–32 +10 36
6. FC Ajka 24 10 6 8 37–31 +6 36
7. Zalaegerszegi TE FC 24 9 8 7 35–35 0 35
8. Vasas 24 10 4 10 35–37 –2 34
9. Balmazújváros 24 9 7 8 39–40 –1 34
10. Szolnoki MÁV FC 24 8 5 11 34–33 +1 29
11. Soproni VSE 24 7 7 10 28–35 –7 28
12. Szigetszentmiklósi TK 24 7 6 11 24–31 –7 27
13. Kisvárda SE 24 6 9 9 34–35 –1 27
14. Ceglédi VSE 24 7 3 14 27–42 –15 24
15. Kozármisleny 24 4 5 15 22–39 –17 17
16. Duna FC Tatabánya 24 4 5 15 20–52 –32 17

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik