Önmagát verte meg a Haladás a feltámadó Soroksár otthonában

GELEI JÓZSEFGELEI JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2020.09.16. 15:50
null
A meccs előtt, majd a szünetben is alaposan megöntözték a soroksári pályát (Fotó: Dömötör Csaba)
A szombathelyi együttes az első félidőben eldönthette volna a meccset, de nem tette és ezért súlyos árat fizetett. Egy kapushibából a szünet után gyorsan egyenlített a Soroksár, majd Devecseri kiállítását kihasználva az utolsó percben begyötörte a győztes gólt.

 

LABDARÚGÓ NB II
9. FORDULÓ
SOROKSÁR SC–SZOMBATHELYI HALADÁS 2–1 (0–1)
Budapest,
Szamosi Mihály Sporttelep, 400 néző. Vezeti: Zierkelbach Péter (Georgiou Theodoros, Horváth Zoltán)
SOROKSÁR: Abu – Kópis (Bene, 85.), Gengeliczki (Szerető, 44.), Valencsik, Pászka – Gyömbér – Csernik (Erdélyi, 66.), Huszák, Derekas, Korozmán – Lovrencsics B. Vezetőedző: Lipcsei Péter
HALADÁS: Verpecz – Kelemen (Schimmer, 57.), Devecseri, Bosnjak – Tóth D., Holdampf, Jancsó (Mocsi, 61.), Kiss B., Németh Milán – Szalay, Medgyes (Rácz F., 75.). Vezetőedző: Mátyus János
Gólszerzők: Medgyes (0–1) a 18., Korozmán (1–1) az 55., Erdélyi (21) a 90. percben
Kiállítva:
Devecseri (kakaskodásért) az 58. percben

ÖSSZEFOGLALÓ

Az első félidő egyértelműen a vendég zöld-fehéreknek sikerült jobban, még akkor is, ha góljukat enyhén szólva is lesgyanús körülmények között szerezték. A szombathelyi vezetés szemmel láthatóan megfogta a Soroksárt, mely igazán veszélyes helyzetet nem is tudott kidolgozni a szünetig. Ugyanakkor a vasi zöld-fehérek Németh Milán és Szalay Dávid révén még lőttek egy-egy kapufát, azaz akár el is dönthették volna a meccset.

A szünet után aztán egy másik Soroksár jött ki a pályára, kapuja elé szorította a Haladást, és ha kis szerencsével is, de gyorsan egyenlített. Ezt követően paprikássá vált a meccs, a kakaskodásoknak pedig a vendégek itták meg a levét, hiszen Devecseri kiállítása miatt több mint fél órát emberhátrányban kellett játszaniuk. Nyomasztóvá vált a hazai fölény, ám a soroksáriak sorozatban hibázták el a ziccereket. Az utolsó percben aztán jött a slusszpoén, Erdélyi László sarkalásos góljával – a második félidő alapján – teljesen megérdemelten nyert a vendéglátó.

PERCRŐL PERCRE

90. perc: Zierkelbach Péter játékvezető lefújta a találkozót, nyert a Soroksár.

90. perc: GÓL! Nagyon érett a hazai találat: Szerető bal oldalról befelé cselezett, lövése a védők között pattogott, majd Huszák 10 méterről eltörte a labdát, ám Erdélyi a kapunak háttal állva, beletette a sarkát, s a labda kapu közepébe pattant, 2–1.

89. perc: Pászka 22 méteres, bal lábas szabadrúgása szinte leborotválta a bal kapufát.

86. perc: Rácz 18 méteres, jobb lábas lövése alig kerülte el a rövid, jobb alsó sarkot.

85. perc: Utolsó hazai csere: Kópis helyére Bene Marcell érkezik az utolsó percekre.

77. perc: Újabb hazai ziccer, de egy bal oldali beadás után Derekas most 3 lépésről nem tudott a kapuba bólintani.

75. perc: A gólszerző Medgyes Zoltánt Rácz Ferenc váltja a hajrára a vendégeknél.

66. perc: Cserél a Soroksár, Csernik helyére Erdélyi érkezik.

62. perc: Már vezethetne a Soroksár, de Derekas 8 méterről, középről, ajtó-ablak helyzetben éppen a tehetetlen Verpeczet találta el.

61. perc: Újabb szombathelyi csere: Jancsót Mocsi váltja.

58. perc: Paprikás a hangulat: Korozmán sárga, Devecseri piros lapot kapott kakaskodásért.

 

57. perc: Cserélt a Haladás: Kelemen helyére Schimmer érkezett.

56. perc:GÓL! Nem tudtak felszabadítani a szombathelyi védők, a kipattanó labdát Korozmán 22 méterről, középről úgy lőtt a hálóba, hogy a labda, alig vánszorgott át Verpecz kapus alatt, 1–1.

55. perc: Kakaskodásért Németh Milán és Szerető Krisztofer kapott sárga lapot.

53. perc: Ez majdnem megvolt: Csernik lépett ki a balösszekötő helyén, már átpörgette a labdát Verpecz kapuson is, de a bevetődő Bosnjak a gólvonalról kihúzta a labdát.

51. perc: Pászka leheletfinoman emelt középre a tizenhatos bal oldali vonaláról, ám Bosnjak ki tudta csúsztatni a labdát a nagy lendülettel érkező Korozmán elől.

46. perc: Újabb csere nélkül folytatódik a találkozó.

Zierkelbach Péter nem hosszabbított, 45 perc után lefújta az első félidőt.

44. perc: Cserél a Soroksár: a középső védő Gengeliczki helyére egy támadó, Szerető Krisztofer érkezik.

38. perc: Huszák indította a bal oldali vonal mellett meglóduló Pászkát, ő visszagurított Lovrencsics elé, aki a balösszekötő helyéről lágyan átemelte a labdát a hosszún érkező Huszák elé. Ívelése azonban egy kicsit hosszúra sikeredett, így hiába vetődött be a hazaiak csapatkapitánya, csak a kapu mellé tudta kotorni a labdát.

34. perc: Németh Milán váratlanul, 30 méterről lövésre szánta el magát a balösszekötőú helyén, bal lábas lövésére hiába nyújtózkodott Abu Attila, a labdát a jobb kapufa hárította.

26. perc: Újabb les, melyet elnézett Georgiou Theodoros asszisztens: ezúttal Szalay törhetett kapu felé a jobbösszekötő helyén, ám Pászka a tizenhatos vonala előtt buktatta. A sárga elmaradt ...

24. perc: Gengeliczki fellökte Szalay Szabolcsot a soroksári térfél közepén, villant a sárga.

21. perc: Ezt megúszták a váratlanul kapott góltól megzavarodott hazaiak. Abu Attila kiejtett egy könnyedén fogható fejest, a kipattanóval éppen őt találta el Szalay Szabolcs, majd az ismét elé kerülő labdát úgy bombázta a kapufára,hogy a labda Pászkát is érintette.

18. perc: GÓL! Újabb lesgyanús szombathelyi támadás, ám ezúttal már nem hibázták el ziccert a vendégek. Medgyes Zoltán lépett ki egyedül középen, Georgiou Theodoros asszisztens méterekkel lemaradt az indításról, a vendégek támadója pedig 14 méterről a kifutó Abu Attila mellett a kapu közepébe gurított, 0–1.

14. perc: Medgyes kapott egy remek kiugratást a soroksári térfél közepén, a leshatárról indulva, Valencsik szorításában betört a tizenegyes pontig, ám lövését Abu bravúrral hárította.

11. perc: Pászka mesterien emelt át a hosszúra a bal oldali vonal mellől, egyedül érkezett Csernik, ám 5 méterről az üresen tátongó kapu helyett keresztbe fejelte a labdát.

8. perc: Az első veszélyes helyzet: Németh Milán hámozta át magát Kópison a bal oldalon, betört a tizenhatoson belülre, majd éles szögből lőtt, Abu Attila másodjára fogta a labdát.

6. perc: Bosnjak bal oldali beadása veszélyesen tekeredett a hazai kapu előterébe, ám Valencsiknek sikerült úgy tisztáznia, hogy a labda Medgyesről pattant az alapvonalon túlra.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a hazaiak tiszta fehérben, a vendégek fekete-zöldben léptek pályára.

Mindkét szakvezető kénytelen nélkülözni egy, két meghatározó játékosát. A hazai szurkolók ezúttal Abu Attilát köszönthetik a kapuban az utánpótlás válogatott Varga Attila helyett és hiába keresik Orosz Márkot is a melegítő futballisták között. A vendégek megszokott kezdőjéből hiányzik a korábban Soroksáron is megfordult Csilus Tamás, valamint Németh Márió, és csak a kispadon kezdi a meccset Schimmer Szabolcs és Mocsi Attila is.

Mindkét együttes jó formában várja az összecsapást, a Soroksár utolsó három meccsén 7 pontot szerzett, míg a Haladás augusztus 9. óta őrzi veretlenségét. Igaz, a vasi zöld-fehérek több, mint 210 perce nem találtak a hálóba, utolsó góljukat még az Ajka elleni meccs 55. percében, Tóth Barna szerezte. Azóta sem a Kaposvár, sem a Pécs kapuját nem sikerült bevenniük.

Két régi ismerős foglal helyet a kispadokon a ma délutáni összecsapáson. A hazaiakat Lipcsei Péter, a vendégeket Mátyus János dirigálja, akik hosszú ideig vállvetve küzdöttek egymás mellett a Ferencváros, illetve a válogatott sikeréért. Most azonban a barátságot kilencven perc erejéig félretéve, ellenfélként próbálják meg győzelemre vezetni csapatukat.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Az elmúlt két fordulóban a gyengébb csapatok ellen hat pontot begyűjtő fővárosiak számára nagy motivációt jelenthet, hogy diadalukkal az öt forduló óta veretlen Haladás elé ugorhatnak a tabellán. Lássuk, sikerül-e?

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik