NB II: Sokan feladták volna ezt a küzdelmet – edzője Mervó Bencéről

Vágólapra másolva!
2020.01.13. 12:30
Csizmadia Csaba, a labdarúgó NB II-es Budafoki MTE vezetőedzője a gárda hivatalos honlapján, a budafokimte.hu-n elárulta, az utánpótlás-válogatott Mervó Bence már a csapattal edz.

„Örömteli Bencét a többiek között látni, jó a lába, ami rendkívül pozitív. Maximálisan elszánt most is, csakúgy, mint az elmúlt hónapokban. Sokan feladták volna ezt a küzdelmet a sérülésekkel. Fokozatosan kell őt visszavezetni a játékba, ebben a félévben még valószínűleg epizódszerepet kap majd, hogy nyártól komolyabban is számíthassunk rá. Aztán lehetséges, hogy előbb beverekszi magát a csapatba. Tudjuk, mire képes, a legfontosabb, hogy egészséges legyen” – vélekedett Csizmadia Csaba a Budafok honlapján. „Örömteli Bencét a többiek között látni, jó a lába, ami rendkívül pozitív. Maximálisan elszánt most is, csakúgy, mint az elmúlt hónapokban. Sokan feladták volna ezt a küzdelmet a sérülésekkel. Fokozatosan kell őt visszavezetni a játékba, ebben a félévben még valószínűleg epizódszerepet kap majd, hogy nyártól komolyabban is számíthassunk rá. Aztán lehetséges, hogy előbb beverekszi magát a csapatba. Tudjuk, mire képes, a legfontosabb, hogy egészséges legyen” – vélekedett Csizmadia Csaba a Budafok honlapján.

Mervó Bence az ETO utánpótláscsapataiban pallérozódott, 2014 májusában bemutatkozott az NB I-ben a felnőttek között a Győr színeiben. 2015 nyarán tagja volt az U20-as világbajnokságon szereplő korosztályos magyar válogatott keretének. Az új-zélandi torna első csoportmeccsén, Észak-Korea ellen három gólt szerzett, később Brazília, majd a nyolcaddöntőben Szerbia kapuját is bevette, és öt góljával a vb társgólkirálya, ezüstcipőse lett.

A világbajnokság után rövid ideig az MTK Budapest játékosa volt, majd a svájci első osztályú FC Sionhoz igazolt. 2016 tavaszán a lengyel élvonalbeli Slask Wroclawhoz került kölcsönbe, ahol első félidényében tíz bajnoki mérkőzésen játszott, és négy gólt szerzett. Ősszel 12 tétmeccsen lépett pályára a lengyeleknél, majd 2017 februárjában a Dunaszerdahelyhez igazolt.

A DAC-nál sérülések hátráltatták, így csupán tíz bajnoki találkozón játszott. Tavaly júliusban visszatért nevelőegyesületéhez, Győrben azonban csak fél évet töltött el, a tavaszi szezonban már a Budafok keretének tagja volt – igaz, sérülése miatt tétmérkőzésen még nem játszott.

Mervó tavaly térdműtéten esett át, ami után néhány hónapja kezdhetett el kocogni – mint Csizmadia szavaiból kiderül, a csatár azóta visszatért az edzésekre, s társaival készül.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik