NB II: Petrov Iván reagált az ETO-tulajdonos nyilatkozatára

B. A. B.B. A. B.
Vágólapra másolva!
2020.03.06. 20:40
null
Petrov Iván (Fotó: Földi Imre)
Mint beszámoltunk róla, Mányi József, a labdarúgó NB II-ben szereplő ETO FC Győr tulajdonosa interjút adott a kisalfold.hu-nak, és többek között arról beszélt: szerdán fogadta őt Dézsi Csaba, Győr új polgármestere, aki felvázolta, hogy a város nincs abban az anyagi helyzetben, hogy tovább támogassa az ETO-t. Petrov Iván polgármesteri biztos reagált a klubtulajdonos szavaira.

 

„A beszélgetésen részt vett Petrov Iván polgármesteri biztos, ő elmondta: a város ettől az évtől csak az élsportot kívánja támogatni, de a magyar labdarúgás nem tartozik ebbe bele, mert szerinte az élsportoló az, aki a napjának a nagyobb részét tölti felkészüléssel, mint pihenéssel, a futballisták pedig nem ezek – fogalmazott Mányi József a megyei portálnak adott interjúban. – Kérdeztem, hogy az önkormányzat által kiírt, kétszázkilencvenmilliós összegű sporttámogatásra nyújthatunk-e be pályázatot, mire azt válaszolta, nem érdemes. Valószínű, ekkor már el volt döntve, hogy az ETO nem kap támogatást Győr városától."

A Kisalföld cikkével kapcsolatban Petrov Iván véleményére is kíváncsiak voltunk, a Nemzeti Sportnak elmondta: szavait pontatlanul, elferdítve adta vissza Mányi József.

„Véleményem szerint a labdarúgók nem élsportolók, hanem szupersportolók, nem véletlen, hogy az összes sportágat figyelembe véve Zlatan Ibrahimovicot tartom a legtöbbre, aki bármelyik sportágban megállná a helyét – mondta lapunknak Petrov. – Mányi József egy magánbeszélgetésből ragadott ki részleteket, ráadásul elég félrevezető módon, amivel a futballnak ártott a legtöbbet. Arról nem beszél, hogy a beszélgetést az a gondolat vezérelte, hogy nem akar NB I-es csapatot Győrben, a honi közegről alkotott véleményét pedig nem tudnám anélkül idézni, hogy bepereljenek... Fontos tisztázni, hogy a városunkban nem az élsportot, hanem az élő sportot támogatjuk, amelybe a hobbisport és az utánpótlássport egyaránt beletartozik. Ennek a teljes támogatási összege harmincada annak, amelyet Mányi József egy esetleges NB I-es szereplés alapfeltételeként megjelölt. Célunk, hogy Győrben a hagyományokhoz méltó futball legyen, ám ha a jelenlegi tulajdonos ezzel nem azonosul, akkor a felelősség áthárítása és a másokra mutogatás helyett adja át a helyét valakinek, aki valóban szeretne segíteni a klubnak.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik