HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2017.04.13 07:18 Frissítve: 2017.04.13 09:16

NB II: Pályafutásom legnagyobb találata – Szakály a csodagólról

Mint ismeretes, a Puskás Akadémia labdarúgócsapata szerdán az NB II-ben, Felcsúton 4–1-re legyőzte a Vácot. A mérkőzésen a hazaiak középpályása, Szakály Péter 2–0-nál a félpályáról ívelt a kint álló Szentpéteri Viktor kapujába. Tekintse meg a csodagólt és lássuk, hogyan nyilatkozott a találatról a gólszerző és a kapus.

 


„Pályafutásom legnagyobb gólját szereztem – mondta a találkozó után Szakály Péter, a felcsútiak középpályása. – Néhány évvel ezelőtt a Debrecen színeiben a Kecskemét elleni meccsen volt már hasonló próbálkozásom, de akkor a labda centikkel a kapufa mellett hagyta el a játékteret. A jó rúgótechnika mellett azért szerencse is kellett a találathoz, igaz, nem volt titok előttünk, hogy Szentpéteri Viktor gyakran kilép a kapujából. A legfontosabb persze az, hogy nyertünk, és megőriztük vezető pozíciónkat a tabellán.”  

A váciak rutinos, 37 éves kapusa nem először kapott ilyen gólt hosszú pályafutása alatt.

„Mindig azt vallottam, hogy együtt kell élni a játékkal, ezért sokszor fordul elő, hogy kint állok a kapumból, amikor a mezőnyben zajlik a játék – nyilatkozta Szentpéteri. – Egyébként arra számítottam, hogy Szakály Péter a védők mögé, középre íveli be a labdát, ám sajnos rosszul hittem. Mégis inkább kapjak egy ilyen gólt akár minden szezonban, de tíz-tizenöt hasonló szituációt oldjak meg, és azzal segítsem a csapatot.”

LABDARÚGÓ NB II
29. FORDULÓ

PUSKÁS AKADÉMIA–VÁC FC 4–1 (1–0)
Felcsút, Pancho Aréna, 900 néző. Vezette: Szilasi Szabolcs (Kis Zoltán, Aradi József)
PAFC: Hegedüs L. – Heffler T., Vanczák, Tóth Bence, Spandler – Gyömbér – Prosser, Márkvárt (Óvári, 80.), Szatmári L. (Sándor Gy., 63.), Szakály P. – Lencse (Tischler, 63.). Vezetőedző: Pintér Attila
VÁC: Szentpéteri – Rása (Nagy R., a szünetben), Dlusztus, Görgényi, Hegedűs Cs. – Niedermüller (Nagy S., 80.), Tóth G., Tóth Barnabás, Gulyás M., Major – Balajti (Kákonyi, 67.). Vezetőedző: Nagy Tibor
Gólszerző: Heffler T. (1–0) a 39., Prosser (2–0) az 51., Szakály P. (3–0) a 73., Tischler (4–0) a 75., Hegedüs L. (öngól, 4–1) a 88. percben
MESTERMÉRLEG
Pintér Attila: – Amit elterveztünk, véghezvittük, egy szervezett és jó csapat ellen nagyon jól futballoztunk, és kiszolgáltuk közönségünket.
Nagy Tibor: – Az első félidőben megilletődötten játszottunk, szünet után ez változott, de több óvodás gólt is kaptunk, és végül összerogytunk.

 

2018.12.19 16:29:09

Labdarúgó NB II FÜZESI BÁLINT

Szepessyvel remekelt a Gyirmót, Waltnerrel a Kaposvár • Az ETO és a Szpari sem javult igazán a trénercsere után • Várhidit kritizálták Óváron.

2018.12.02 00:03:29

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

A Kaposvár fölényesen nyert Soroksáron • Négyet vágott a Dorog • Kiesési helyosztót nyert a Budafok.