NB II: nincsenek magyar felmenői, távoznia kellett

Vágólapra másolva!
2016.08.11. 13:03
A szerb-magyar kettős állampolgárságú Jovetics Alekszandar kényszerből távozott a labdarúgó NB II-ben szereplő Soprontól, és az osztrák negyedosztályban szereplő FC Deutschkreutz labdarúgója lett – tudta meg a Nemzeti Sport Online.

A szabadkai születésű, 27 esztendős középhátvéd két éve igazolt Sopronba, és bár akkor már élt a Magyar Labdarúgó-szövetség légiósokra vonatkozó szabálya az NB II-ben (amelynek értelmében külföldi játékost nem szerepeltethet egy klub, ellenkező esetben elesik a központi támogatástól), Jovetics honosított labdarúgóként, szerb-magyar játékosként futballozhatott a Sopronban.

Az NSO információi szerint a nyártól azonban a honosítás önmagában már nem elég, az MLSZ elnöksége a közelmúltban olyan döntést hozott, hogy az adott játékosnak azt is igazolnia kell, hogy vannak magyar felmenői. Jovetics ezt nem tudta megtenni, így a soproniak kényszerből elköszöntek tőle. A labdarúgó az osztrák negyedosztályban szereplő FC Deutschkreutz együtteséhez igazolt.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A SOPRONI VSE-NÉL
Érkezők: Erdélyi László
(Bp. Honvéd, szabadon igazolhatóként),Eszlátyi István(Kisvárda, szabadon igazolhatóként),Gelei Vince(BKV Előre),Horváth Péter(MTK),Kovács Gergő(Ajka),Szép Dániel(Celldömölk),Tóth Dávid(Fehér Miklós Akadémia),Tóth Jeremy(Újpest),Zimomrja Olekszándr(Celldömölk), Zelenyánszki László(Szeged 2011, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe érkezők: Gorda Géza(Haladás),Gyürki Gergő(Haladás),Nagy Patrik(Haladás),Soós Bence(Haladás),Szellák Soma(Haladás)
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek: Kovács Dominik, Kovács-Galavics Donát
Kiszemeltek:
Távozók: Halasi Péter(szabadon igazolható, Vác),Holdampf Gergő(Nyíregyháza, szabadon igazolhatóként),Jovetics Alekszandar(szerb-magyar, FC Deutschkreutz – Ausztria),Kustor Noel(szabadon igazolható),Maráczi János(szabadon igazolható),Pados Patrik(szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Baracskai Roland(Mezőkövesd),Grabant Bence, Grabant Péter, Jancsó András, Rácz Barnabás, Tihanyi Olivér, Tóth Martin(mindannyian Haladás)
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik