NB II: Ne szóljunk bele egymás dolgaiba! – mondja az elnök

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.07. 22:25
Mint arról beszámoltunk, a labdarúgó NB II-ben szereplő Sopron hazai pályán 2–0-ra kikapott a Budafoktól, és kiesett a Magyar Kupából. A mérkőzés után Supka Attila szakmai igazgató a Nemzeti Sportnak arról beszélt, hogy úgy érzi, nem csak az ő felelőssége a kudarcos tavaszi szereplés, majd azt is szóba hozta, hogy nem érti, a vezetőség miért tartja bizonytalanságban a klub lejáró szerződésű játékosait.

A Nemzeti Sport Online megkereste Skála Jánost, a Soproni VSE elnökét, a csapatot működtető kft. tulajdonosát, aki elmondta: a szakmai stábnak kell önvizsgálatot tartania, de a cél, a középmezőny elérése nem változott.Skála Jánost, a Soproni VSE elnökét, a csapatot működtető kft. tulajdonosát, aki elmondta: a szakmai stábnak kell önvizsgálatot tartania, de a cél, a középmezőny elérése nem változott.

„Egyértelmű az álláspontunk: a menedzsment a menedzsmenttel, az ügyvezetés az ügyvezetéssel, míg a szakmai stáb a szakmával foglalkozzon, ne szóljunk bele egymás dolgaiba! – jelentette ki az elnök. – A Supka Attila által vezetett szakmai stáb felelőssége a tavaszi kudarcsorozat, ezért úgy gondolom, nekik kell önvizsgálatot tartaniuk, és nem azzal kellene törődni, hogy ez idáig miért nem tárgyaltunk a lejáró szerződésű játékosokkal a jövőről. Ennek az ideje is eljön majd, akkor, ha már látjuk, milyen feltételeink lesznek a következő szezonra. Most azonban annak az ideje van, hogy kijöjjünk a gödörből, és minél sikeresebben szerepeljünk a hátralévő meccseken. Profi körülmények vannak, így jogos az elvárásunk, hogy a biztos középmezőnybeli tagságot jelentő helyezést elérje a csapat.”

Az elöljáró hozzátette, a kupabúcsú ellenére nem gondolkodtak edzőváltáson.

„Bár Sopronban egy bizonyos kör kongatja a vészharangot, nincs értelme edzőváltásról beszélni, nem került szóba ez a lehetőség. Tizenegy forduló van hátra a bajnokságból, bízunk a csapatban és a szakmai stábban, hogy megfordítják a közelmúlt rossz tendenciáját.”

A soproniak vasárnap a sereghajtó SZEOL vendégei lesznek az NB II-es bajnokságban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik