HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.07.03 14:00 Frissítve: 2018.07.03 15:10

NB II: Mervó Bence visszatért Győrbe – hivatalos

A labdarúgó NB II-re készülő ETO FC Győr bejelentette Mervó Bence szerződtetését.

HIRDETÉS

 

Mint ismert, a dunaszerdahelyi DAC június közepén jelezte, nem számol Mervó Bencével, így a 23 éves támadó új klubot kereshetett magának. Mervó nem gondolkodott sokat, s aláírt nevelőegyesületéhez, a másodosztályban szereplő Győrhöz.

„Nekem Győr a magyar csapatom, Győr az én hazám. Mészöly Gézának köszönöm, hogy megküzdött értem. Én is megküzdök a klubért”
– idézi az ETO honlapja a 2015-ös, U20-as vb-n öt góllal ezüstcipős Mervót, aki a 9-es mezszámot választotta.

Mervó legutóbb a 2014–2015-ös idényben futballozott az ETO-ban. Akkor az NB I-ben öt találkozón lépett pályára a győriek színeiben.

„Azzal a feladattal bíztak meg a klub és a város vezetői, hogy ez a nagy hagyományú klub megint az ország egyik legerősebb focicsapatát adja – így Mészöly Géza, a győriek nemrég kinevezett vezetőedzője. – Nemcsak az NB I a cél, hanem az is, hogy ott újra gyökeret verjen a csapat. Ehhez pedig kell néhány erős igazolás. Ezért hoztuk el a DAC-tól Bencét, akit bevallom, néhány évvel ezelőtt szerettem volna már átigazolni, de akkor ez nem valósult meg. Most igen! Nagy versenyben sikerült, mivel több külföldi klub szerette volna Bencét. Ők is tudják, hogy az egyik legtehetségesebb fiatal magyar csatár. Nekünk meg kellett kötnünk azt a kompromisszumot, hogy nem állunk Bence elé, ha kap egy nagy lehetőséget, de erről azt gondolom, hogy ez az ő fejlődését szolgálja. Bence biztosan játszik még nagy európai csapatban, addig pedig hatalmas szó számunkra, hogy a néhány évvel ezelőtt még U20-as világbajnokságon ezüstcipős játékos újra Győrben játszik.”

Mervó 2017-ben szerződött az FC Siontól a Dunaszerdahelyhez, de sérülések miatt csak tíz bajnokin lépett pályára a klub színeiben.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ ETO FC GYŐRNÉL
Érkezők: Baracskai Roland (Mezőkövesd), Beliczky Gergő (Kaposvár), Jakab Dávid (MTK), Mervó Bence (DAC – Szlovákia)
Távozók: Tajthy Tamás (?)HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.10.21 00:44:40

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

A Tiszakécske legyőzte a Csabát • Bravúros csákvári pontmentés • A Kaposvár a Szparit verte • A ZTE ikszelt a Barcikával.

2018.10.09 22:48:27

Labdarúgó NB II P. K.

„A Kubala Akadémián a játékos a legnagyobb érték, ezért az egyéni képzés és a kiemelt tehetséggondozás felől közelítünk.”

HIRDETÉS
HIRDETÉS