NB II: csaknem félmillió forintot gyűjtött a Vác a helyi mentőknek

F. B.F. B.
Vágólapra másolva!
2020.05.02. 14:59
null
Pénz mellett maszkokat is adományozott a Vác a helyi mentőknek (Fotó: Füzesi Bálint)
Jótékonykodott a labdarúgó NB II-ben szereplő Vác FC, a klub vezetői, szakmai stábja és játékosai csaknem félmillió forinttal és maszkok vásárlásával támogatták a váci mentőállomást – tudta meg a Nemzeti Sport Online.

 

A váci mentőállomás előtt megtartott átadási eseményen a Vác FC-t Belák Gyula ügyvezető, Burzi Attila vezetőedző és Rusvay Gergely asszisztens edző képviselte, illetve a játékosok közül jelen volt Halasi Péter, Dulló Martin és Bonivárt Erik.

Két héttel ezelőtt megfogalmazódott bennünk, hogy szeretnénk jótékonykodni azokért, akik kiteszik a lelküket a városért és a régióban élő emberekért a járvány közepette – mondta Belák Gyula. – Ezért a Vác FC úgy döntött, hogy fizetésünk egy részét a váci mentőállomásnak ajánljuk fel, hogy segítséget nyújtsunk nekik a szolgálatuk ellátásában. Az alapítvány számlájára átutaltunk csaknem ötszázezer forintot, emellett maszkokat is vásároltunk nagy értékben.”

Ballai Attila, a Mentőszolgálat megbízott állomásvezetője megköszönte a segítséget és elmondta, hogy az összegből betegőrző monitorokat tudnak majd vásárolni.

Rusvay Balázs, a váci mentőállomás korábbi vezetője hozzátette, hogy számára nagy dolog, hogy a nem éppen könnyű helyzetben lévő váci labdarúgócsapattól kaptak támogatást.

Nagyon köszönjük a segítséget, amelynek külön értéke van, hiszen ismerjük a csapat helyzetét – ecsetelte. – Ez a gesztus is bizonyítja, hogy él, létezik a váci futball.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik