NB II: fizetéscsökkentéssel járhat a kiesés Kövesden

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2014.06.24. 08:59
null
Az új szezonban az NB II-ben az újpesti helyett a békéscsabai lila-fehérekkel küzdhet majd a Mezőkövesd, de az még képlékeny, hogy milyen kerettel (Fotó: NS-archív)
Az NB I-ből kiesett Mezőkövesdnél a héten megkezdődtek a tárgyalások a játékosokkal a jövőről. Egyelőre sok a kérdés a keret összetételével kapcsolatban.

A Nemzeti Sport Online értesülései szerint a Mezőkövesd vezetői egyeztetést kezdtek az élő szerződésű játékosokkal, mert a másodosztályban csökkenni fog a klub költségvetése, így a korábbi fizetéseket is átalakítanák. Úgy tudjuk, mintegy húszszázalékos csökkentés jöhet szóba.

A klub sportigazgatója, Bocsi Anna megkeresésünkre elmondta, most kezdődtek az egyeztetések a játékosokkal, ezért konkrétumokkal még nem tud szolgálni. Ugyanakkor hangsúlyozta, az szóba sem került, hogy a klub egyoldalúan módosítaná a megkötött szerződéseket, hiszen ezt jogilag meg sem tehetnék.

Úgy tudjuk, a jelenlegi keretből Bognár Istvánnak, Horváth Tamásnak, Takács Péternek, Hegedűs Csabának, Hegedűs Dávidnak, George Menougongnak, Gévay Zsoltnak és Stanislav Velickynek van élő szerződése a következő szezonra is. A fizetéscsökkentés így őket érintheti, de természetesen az újonnan érkezőknek is alacsonyabb fizetést tud majd garantálni a klub, mint korábban az NB I-ben.

 

HÁRMAN ÉRKEZTEK EDDIG

Tóth László vezetőedző a kovesdisport.hu-nak elmondta, hogy a keret három játékossal már biztosan bővült: a védekező középpályás Szeles Tamás Salgótarjánból érkezik, a szintén tehetségesnek tartott csatár, Molnár Gábor Kazincbarcikáról igazol a Mezőkövesdhez, míg a legnagyobb név a tavasszal kölcsönben Pápán futballozó középpályás, Kulcsár Kornél, akivel szintén megegyeztek. A felsőtárkányi Barzsó Attilát jelenleg teszteli a klub, de vele csak akkor számolnak, ha meghatározó tagja tud lenni a csapatnak.

Ugyanakkor egyelőre erősen kérdéses kik alkotják majd Tóth László vezetőedző keretét a következő szezonban. Az élő szerződésű játékosok közül többek iránt van érdeklődés az NB I-ből is. Horváth Tamás ügyében a Videotonnal folynak egyeztetések, Bognár István egyik kérője a Puskás Akadémia, de Debrecenben és Diósgyőrben is szóba került a neve, míg Takács Pétert értesüléseink szerint a Haladás és a Paks is szívesen látná.

Kiss Máté, Melczer Vilmos és Sigér Dávid már biztosan távozik a klubtól, de bizonytalan a mezőkövesdi jövője Dobos Attilának, Dominik Fotyiknak és Harsányi Zoltánnak is.


NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A MEZŐKÖVESD-ZSÓRYNÁL
Érkezők: Kulcsár Kornél (szabadon igazolható, legutóbb Lombard Pápa), Szeles Tamás (SBTC-Puebla), Molnár Gábor (Kazincbarcika)

Távozott/távozhat: Bognár István (DVTK?), Dobos Attila (?), Harsányi Zoltán (Puskás Akadémia FC?), Horváth Tamás (Puskás Akadémia FC?), Kiss Máté (Győri ETO – kölcsönből vissza?), Melczer Vilmos (ZTE FC?), Sigér Dávid (DVSC II – kölcsönből vissza?)

Kiszemeltek: Bodnár László (Kisvárda), Barzsó Attila (Felsőtárkány)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik