NB II: korosztályos Eb-résztvevőt igazolt a Kazincbarcika

Vágólapra másolva!
2020.07.05. 07:00
null
Dávid Zoltán békéscsabai szerelésben (Fotó: Földi Imre)
A 17 esztendős Dávid Zoltán a labdarúgó NB II-ben szereplő Kazincbarcika együttesében folytatja pályafutását – számolt be róla a klub honlapja.

 

Dávid Zoltán tíz éven keresztül a Békéscsaba korosztályos csapatainál nevelkedett, majd 2018. augusztus 29-én, 16 évesen a lila-fehérek színeiben debütált az NB II-ben a Vasas elleni bajnokin.

A védő 2019 tavaszán profi szerződést írt alá a Békéscsabánál, de a 2019–2020-as idényben csak hat mérkőzésen szerepelt az NB II-ben. Tagja volt a 2019 májusában U17-es Európa-bajnokságon szerepelt korosztályos válogatottnak, egy meccsen játszott az Eb-n, az oroszok ellen 3–2-re megnyert találkozón.

Boér Gábor hívására jöttem Kazincbarcikára, hiszen korábban már dolgozhattam vele a Békéscsaba felnőtt csapatánál. A következő idényben egyértelműen az a célom, hogy minél többet játsszak, és hogy fiatalon beverekedjem magam a kezdőcsapatba” – nyilatkozta Dávid Zoltán a kbsc.hu-nak.

Az új szerzemény a Putnok ellen 6–0-ra megnyert felkészülési meccsen már gólt is szerzett.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A KAZINCBARCIKÁNÁL
Érkezők: Ádám Ferenc (Putnok – kölcsönből vissza), Dávid Zoltán Gergő (Békéscsaba), Lakatos Miklós (Putnok – kölcsönből vissza), Tóth László (Vasas – kölcsönből vissza)
Távozók: Fekete Ádám (?), Gábor Lukács (?), Géringer Tamás (Diósgyőr, kölcsönből vissza), Harangozó Bence (?)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik