NB II: kiszállt a névszponzor, megdöbbent az ügyvezető

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.19. 13:53
A megváltozott gazdasági körülményekre hivatkozva váratlanul felbontotta a Szolnoki MÁV FC-vel és a Szolnoki MÁV Utánpótlás FC-vel 2013 decemberében kötött támogatási szerződést a névszponzor Stadler cég. A labdarúgó NB II-ben szereplő klub ügyvezetője, Földi Sándor megdöbbent azon, hogy a cég cserbenhagyja a szolnoki futballt – derül ki a klub honlapján megjelent közleményből.

A közleményt változtatás nélkül közöljük:

A Szolnoki MÁV FC és a Szolnoki MÁV Utánpótlás FC sajnálattal és megdöbbenéssel értesült arról, hogy a Stadler Magyarország Vasúti Karbantartó Kft. a megváltozott gazdasági körülményekre hivatkozva váratlanul, 2015. január 1-jei hatállyal felbontotta a klubokkal kötött szerződést, és kihátrált a csapatok mögül.

2013 decemberében négy szezonra szóló, évi százmillió forintos nagyságrendű támogatásról született szerződés a klubok és a cég között. A Stadlerrel való együttműködést eredményesnek tartottuk, a szerződésben foglalt feltételeket maradéktalanul teljesítettük, és a hosszú távú támogatás tudatában vállaltuk a létesítményfejlesztéseinkhez szükséges önerő előteremtését is.

Értetlenül állunk azelőtt, hogy egy Szolnokon működő cég éppen a szolnoki futballt és azt a 800 tehetséges gyermeket hagyja cserben, akik büszkén léptek pályára az eddig a nevét viselő csapatokban. Miután azonban a folytatásról szóló tárgyalásaink eredménytelenül zárultak, kénytelenek vagyunk tudomásul venni a Stadler döntését. A felelős gazdálkodásnak köszönhetően a klubok működése stabil, és dolgozunk azon, hogy más forrásból pótoljuk a beruházásokhoz szükséges összeget."

Földi Sándor, ügyvezető

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik