HIRDETÉS
MTI 2011.03.04 14:19 Frissítve: 2014.02.05 01:01

NB II: kiszállt a főszponzor a tatabányai focicsapatból

Az Enternet-FC Tatabánya NB II-es labdarúgócsapat finanszírozásából kiszállt a negyvenkilenc százalékos tulajdonrésszel rendelkező Esti Reklám Kft., a lehetséges szponzorok felkutatásáig átmenetileg az önkormányzat működteti az FC Tatabányát – tájékoztatta Herédi Attila vezetőedző pénteken az MTI-t.

„Október óta szinte csak alapfizetést kaptak a játékosok és a vezetőség, ez a korábban megállapodott összegnek mintegy huszonöt százaléka. Az Esti Reklám kilépésével a klub forrásainak kétharmadát elveszítette a tavaszi szezon kezdetén" – tette hozzá Herédi Attila.

Kancz Csaba, fideszes alpolgármester az MTI-nek elmondta, a városnak 51 százalékos tulajdonjoga van a csapatban, és klub felügyelőbizottságának elnökeként ígéretet tett rá, hogy első lépcsőben márciustól rendezik a kereseteket, majd befektetőt, illetve szponzort keresnek a csapat támogatására.

„A városnak fontos a futball, jelenleg célunk a biztos bennmaradás az NB II-ben, majd egy stabil gárda létrehozása, amelyben a korábbinál nagyobb szerephez juthatnak a tatabányai nevelésű játékosok – mondta el az alpolgármester, hozzátéve, hogy az országban több egyesület áttért az ekho-ra, a jövőben fokozatosan Tatabányán is bevezetik ezt a rendszert.

Az önkormányzat felszólította az Esti Reklám Kft-t, hogy nyolc napon belül rendezze az elmaradásait, ellenkező esetben egy forintért a városra száll vissza a csapat teljes tulajdonjoga, erről még a médiacég belépésekor kötöttek megállapodást.

Az Esti Reklám Kft. 22 millió forintért 2009-ben szerzett 49 százalékos tulajdonrészt a tatabányai focicsapatban. A szerződés szerint a vállalkozás évi 60 millió forinttal, az önkormányzat évi 30 millióval támogatta a csapatot.

2019.02.02 02:10:34

Labdarúgó NB II FÜZESI BÁLINT

NB II-ES FELVEZETÉS. Gólkirállyal lépne előre az ETO • Zseninek induló játékosban bízik a Budafok • Horvát edzővel maradna bent a Balmaz.

2019.01.26 08:46:43

Labdarúgó NB II BABJÁK BENCE

„Ha befutna egy élvonalbeli ajánlat, leülnék a Fradi vezetőivel, és közösen döntenénk.”

2019.01.22 19:36:42

Labdarúgó NB II P. K.

„Sok klub próbálja eldugni a fiatalokat a szélen” – Nemes Milánt egy ideig támogatta, ma már hátráltatja a szabály.