NB II: kétmilliót ajánlanak fel fizetésükből a Szeged játékosai

Vágólapra másolva!
2020.04.03. 13:07
null
A szegediek kétmillióval segítik a bajba jutottakat (Fotó: szeged-grosicsakademia.hu)
A koronavírus-járvány által okozott nehéz gazdasági helyzet cselekvésre sarkallta a labdarúgó NB II-ben szereplő Szeged-Csanád Grosics Akadémiát. A játékosok, az edzők és a klub vezetősége saját fizetésének egy részét felajánlja a vészhelyzetben nehézséggel küzdők megsegítésére – tudtuk meg abból a közleményből, amelyet a klub sajtóosztálya küldött a Nemzeti Sport Online-nak.

A felajánlás értelmében a szegedi GEMMA Központnak egymillió forintot adnak, hogy száz családnak és magának az iskolának fertőtlenítő- és tisztítószereket tudjanak vásárolni. További egymillió forinttal pedig a Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitászt támogatják, amely az összeget tartós élelmiszerek megvásárlására és védőfelszerelések beszerzésére fordítja, amivel a járvány okozta nehézséggel küzdő hátrányos helyzetű családokon és idős rászorulókon tudnak segíteni.

Nagyon örülök, hogy ilyen csapatban játszhatok, ahol ennyi jószívű és segítőkész ember van – mondta Germán Tamás, a szegediek csapatkapitánya. – Amint láttuk, hogy súlyosabb dolgokkal fogunk szembenézni, mint elsőre reméltük, azonnal beszéltünk róla, hogy hogyan tudnánk segíteni. A vezetőséggel és a stábbal karöltve a játékosok egyből gyűjtésbe kezdtek. Mi a frontvonalban nem tudunk segíteni, de reméljük, hogy ilyen módon igen!”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik