Meglepetés a forduló nyitányán - az éllovas Vasas elbukott Kaposváron

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.12. 15:24
null
Zsdrál Miroszlávék megfékezték a Vasast (Fotó: rakoczifc.hu, archív)
A labdarúgó NB II-ben az 5. forduló első találkozóján pénteken a tabellát vezető Vasas 3–1-es vereséget szenvedett az előző idényben még az NB I-ben szereplő Kaposvári Rákóczitól. Az esti mérkőzésen a Szeged 2011 1–0-ra győzött Csákváron.

 

KAPOSVÁR–VASAS 3–1

„A Vasas egyelőre jobb csapat, mint a Kaposvár, de a futballpályákon nem mindig az erősebb győz" – értékelt a találkozó előtt a rakoczifc.hu-nak a kaposváriak csatára, Rajczi Péter.

Bátran kezdtek a hazaiak, a kezdőrúgás után át is vették a kezdeményezést, és a lelkesen futballozó Rajczi fejesével a góltól sem jártak messze, Németh eszén azonban nem tudott túljárni a csatár.

A jó kezdés után lassan visszaállt a saját kapuja elé a zöld-fehér együttes, a Vasas pedig átvette a meccs irányítását – igaz ziccerig így sem jutottak a vendégek, a Kaposvár pedig meglepetésre egy nagyszerű kontrával megszerezte a vezetést: Zsdrál kiugratása után Luka Dominic lépett meg a labdával, majd a tizenhatoshoz érve egy higgadt mozdulattal átemelte az elfekvő Némethet (1–0). Érdekesség, hogy Rajczin kívül még senki sem tudott betalálni a 2014–2015-ös idényben a kaposváriaktól.

A fordulás után sem változott a forgatókönyv, a kezdés után a Vasas birtokolta többet a labdát, de a Kaposvárnak voltak a nagyobb lehetőségei a kontrákkal.

Az utolsó fél órára felpörgött a meccs, miután a Vasas büntetőt lőhetett – Hadaró vágta fel Ferenczit. A labda mögé Remili Mohamed állt, és bár nagyon rosszul csavart, és még Somodi is belekapott a labdába, az csak utat talált a kapuba egy pattanás után. (1–1)

A Kaposvár azonban nem hagyta magát, újra megszerezte a vezetést a 63. percben: Zsdrál passza után Kiss Márton húzta vissza a labdát a tizenhatoson belül, majd egy lépés után ballal a jobb alsóba csavart. (2–1).

A Vasas támadásai helyett a második gól után tovább pörgött a Rákóczi, amely kevesebb mint öt perccel később már harmadszor is megzörgette a hálót. Egy gyenge bólintás után Rajczi Péter tette bele a lábát egy kis kavarodás után a labdába, amely így védhetetlenül a kapuba pattogott a tehetetlen Németh mellett (3–1).

A végére teljesen szétesett a Vasas, és már a Kaposvár sem erőltette meg magát, így maradt a 3–1, a piros-kékek pedig elszenvedték első vereségüket a szezonban.

CSÁKVÁR–SZEGED 2011 0–1

Az esőzés miatt meglehetősen vizes pályán lejátszott mérkőzés elején két nagy csákvári helyzet is kimaradt: a hazai klub honlapjának tudósítása szerint előbb Gajdos Zsolt lőtt közelről a gólvonalon elvetődő Tímár Krisztiánba, majd Varga Zoltán lövését védte Molnár F. Tamás. A félidő derekán odaát Zelenyánszki László betalált a hazaiak kapujába, de a játékvezető lesállás miatt nem ítélt gólt.

A vendégek a második félidő közepén döntötték el a meccset: a 66. percben egy villámgyors szegedi támadás végén Oláh Lóránt belsőzött 10 méterről kapura, Kocsis Gábor még bele tudott lépni, így szöglet következett, és Szabó Péter sarokrúgását Oláh Gergő hét méterről a hálóba bólintotta – írja az aqvitalfc.hu.

A hajrában rohamoztak a hazaiak, azonban a legnagyobb helyzetüknél Molnár kapus újabb bravúrt bemutatva védte a csákvári Molnár Tibor közeli lövését – maradt a 0–1.

A Csákvár három forduló óta nyeretlen, míg a szintén újonc szegediek már a második idegenbeli mérkőzésüket nyerték meg (korábban Soroksáron győztek 3–0-ra).

LABDARÚGÓ NB II
5. FORDULÓ
Kaposvári Rákóczi–Vasas 3–1
(1–0)
Kaposvár,
Rákóczi-stadion, 1000 néző. Vezette: Berke Balázs
KAPOSVÁR:
Somodi – Kiss M., Kovács O., Vermes, Hadaro – Kovács T. – Zsdrál (Albert Á., 85.), Nagy K. (Hampuk, 91.), Luka (Kozics, 78.) – Karacs, Rajczi. Vezetőedző: Márton Gábor
VASAS:
Németh G. – Görgényi, Grúz, Rodenbücher, Hajdú N. – Vida, Berecz, Nagy T. (Tamás L., 74.) – Nagy D. (Ádám M., a szünetben), Ferenczi I. (Polényi, 69.), Remili. Vezetőedző: Szanyó Károly
Gólszerző: Luka (1–0) a 30., Remili (11-esből, 1–1) a 60., Kiss M. (2–1) a 62., Rajczi (3–1) a 67. percben
MESTERMÉRLEG
Márton Gábor: – Az első félidőtől kezdve mi irányítottuk a mérkőzést. Óriási erőket mozgósítottak a játékosok, remekül játszottak, mindent megtettek a győzelemért. Örülök, hogy fiatal csapatom ilyen bátran és jól futballozott.
Szanyó Károly: – Nehéz lenne valamit kiemelni, talán az mond valamit, hogy az első kapura lövésünk, amely támadást követően született, a nyolcvanötödik percben volt... Semmi veszélyt sem jelentettünk a kaposvári kapura. Annak a csapatnak, amelynek célja a feljutás, ennél többet kellene hozzátennie a mérkőzéshez.

AQVITAL FC CSÁKVÁR–SZEGED 2011-GA 0–1 (0–0)
Csákvár, 500 néző. V: Nazsa Tamás (Tőkés Róbert, Vígh-Tarsonyi Gergő)
CSÁKVÁR: Gelei V. – Ambrus, Kocsis G., Dulló, Hajdú S. – Domján – Varga Z. (Horváth R., 60.), Bakos Sz., Imrik (Molnár T., 71.), Molnár Cs. (Mihály D. a szünetben) – Gajdos. Vezetőedző: Bognár György
SZEGED: Molnár F. T. – Kéri, Farkas M., Tímár K., Mészáros M. – Máté P., Oláh G. – Szabó P., Manga (Pászka, 60.), Zelenyánszky (Markovics, 76.) – Oláh L. (Kovács B., 92.). Vezetőedző: Nyilas Elek
GÓLSZERZŐ: Oláh G. (0–1) a 65. percben
MESTERMÉRLEG
BOGNÁR GYÖRGY, a Csákvár vezetőedzője: – Nagyon szervezett Szegeddel találkoztunk, mi csak tizenöt-húsz percig játszottunk igazán jól. Csak magunkat okolhatjuk a vereségért, nem is keressük másban a hibát.
NYILAS ELEK, a Szeged vezetőedzője: – A két játszani akaró csapat élvezetes csatát vívott. Ennyi helyzetünk idén még egyszer sem adódott, de ennyi lehetőséget sem dolgoztak még ki ellenünk. A szerencsénknek is köszönhetjük ezt a fontos győzelmet.

AZ ÁLLÁS
1. Vasas FC 5 4 1 14–6 +8 12
2. Mezőkövesd Zsóry FC 4 3 1 11–4 +7 10
3. Gyirmót FC Győr 4 3 1 8–3 +5 9
4. Szeged 2011 5 2 2 1 8–5 +3 8
5. Kaposvári Rákóczi FC 5 2 2 1 8–7 +1 8
6. Soroksár SC 4 2 1 1 7–4 +3 7
7. Szigetszentmiklósi TK 4 2 1 1 6–5 +1 7
8. ZTE FC 4 2 2 6–6 0 6
9. Békéscsaba Előre 4 2 2 3–8 –5 6
10. Szolnoki MÁV FC 4 1 2 1 5–7 –2 5
11. Aqvital FC Csákvár 5 1 1 3 6–5 +1 4
12. FC Ajka 4 1 3 4–7 –3 3
13. Ceglédi VSE 4 3 1 3–4 –1 3
14. Soproni VSE-GYSEV 4 2 2 5–8 –3 2
15. FGSZ Siófok 4 2 2 3–11 –8 2
16. Balmazújváros 4 1 3 5–12 –7 1

 

KAPOSVÁR– VASAS 3–1 – PERCRŐL PERCRE

90. perc: VÉGE, RÁKÓCZI–VASAS 3–1!

90. perc: Hampuk Ádám is jön, Nagy Krisztián le.

90. perc: Két perc a ráadás.

86. perc: Albert Ádám is kap még pár percet, Zsdrál mehetett pihenni.

84. perc: Újabb Vasas-szöglet, újabb esélytelen csavarás.

80. perc: Zsdrál bombázott közelről,egy hát blokkolt a lehető legjobb ütemben.

78. perc: Dominic le, Kozics be.

75. perc: Tamás László Nagy Tamás helyén.

74. perc:
A Kaposvár teljesen felpörgött a második gól óta, nehéz lenne elhinni, hogy a Vasas képes a fordításra…

70. perc: Csere, Ferenczi helyén Polényi.

67. perc: OTT A HARMADIK IS! Egy, az ötösre lefejelt labdába Rajczi Péter tette bele a lábát egy kis kavarodás után, a labda pedig így védhetetlenül a kapuba pattogott a tehetetlen Németh mellett. 3–1

65. perc: Kovács Olivér könyökölte le Remilit, ezért is jár a sárga.

63. perc: ÚJRA VEZET A KAPOSVÁR!! Zsdrál passza után Kiss Márton húzta vissza a labdát a tizenhatoson belül, majd egy lépés után ballal a jobb alsóba csavart. (2–1)!

61. perc: A labda mögé Remili állt, és bár kimondottan rosszul lőtte, és még Somodi is belekapott a labdába, az csak utat talált a jobb alsó sarokba egy pattanás után. 1–1

59. perc: TIZENEGYEST LŐHET A VASAS! Hadaró vágta fel Ferenczit, a játékvezető pedig azonnal a büntetőpontra mutatott.

58. perc: Itt az újabb sárga, Dominic dobta fel magát látványosan, a bíró nem értékelte, villant is a lap.

58. perc: Rajczi egyedül nem tudott csodát tenni, a második félidőben nagyon egyedül van az Algériában született magyar csatár.

57. perc: Remili lépett volna ki a balon egyedül, de a partjelző már intett, így les.

55. perc:
Jól járatja most a labdát a Kaposvár, csak szemmel követik a tili-tolit a vendégek.

52. perc:
Sőt, most le is támadja az éllovast a zöld-fehér együttes!

50. perc:
A forgatókönyv ugyanaz, mint az első félidőben, a Vasas birtokolja többet a labdát, de a Kaposvárnak vannak a nagyobb lehetőségei a kontrákkal.

48. perc: És közben már megint Dominci, egy gyors csel után csavart a hosszú sarok irányába horvát, Némethnek kellett vetődve mentenie.

46. perc: Egy csere a szünetben, Nagy Dániel helyén Ádám Martin.

46. perc: Megkezdődött a második játékrész!

45. perc: ITT AZ ELSŐ FÉLIDŐ VÉGE! Bátran kezdett a Kaposvár, és bár az első percek után átvette a meccs irányítását a Vasas, egy gyors kontrával sikerült megszereznie a vezetést a hazaiaknak, az állás 1–0. Maradjanak velünk, hamarosan folytatjuk!

42. perc: A kaposváriak pontosan azt csinálják, amit beígértek. Sikerült begyötörni az első gólt, vissza is álltak védekezni, itt ma a pontszerzés a cél!

39. perc:
Berecz léphetett volna ki egy gyors bal oldali passzal, de Somodi hamarabb kapcsolt, le is csapott a labdára.

37. perc: Dominic esett egy méreteset Görgényi lökése után, Berke nem fújt, csak magyarázott.

34. perc:
Próbálkozik a Vasas, de egyelőre nem sikerül átjátszani a kaposvári védelmet, a középpályán megy a tili-toli.

30. perc: VEZET A KAPOSVÁR! Egy tökéletes Zsdrál-kiugratás után Luka Dominic lépett meg a labdával, majd a tizenhatoshoz érve egy higgadt mozdulattal átemelte az elfekvő Némethet (1–0)!

28. perc: A kapuig nagy nehezen eljutnak a labdát most már sokkal többet birtokló piros-kékek, a helyzetek azonban nem jönnek, jól zár egyelőre a Kaposvár védelme.

26. perc:
Megérné gyakorolni a pontrúgásokat, a sokadik Vasas-szögletből sem lett semmi.

24. perc:
Lassan beszorult a kapu elé a Kaposvár, sorra jönnek a szögletek.

Érdekesség, hogy a korábbi Rajczi Péteren kívül még senki sem tudott betalálni a 2014–2015-ös idényben a kaposváriaktól.

19. perc: Egy esélytelen fejes a bal szélről, Vermes bólintott az oldalhálóba.

17. perc:
Egy bomba távolról, erő volt benne, de Vida löketénél sem kellett tornáznia Somodinak.

15. perc: Nagy Tamásé az első lap, kezzel kapott a labdába a kaposvári, sárgát ért.

14. perc: Egy hasonlóan „veszélyes” akció a másik oldalon, itt Nagy Dániel csavarása után Ferenczi bólintott, vetődnie sem kellett Somodinak.

12. perc: Az első helyzet(ecske), egy gyorsan középre csavart labdát Rajczi fejelt azonnal kapura, Némethnek kellett eldőlnie, hogy hárítson. Pont középre ment, gyengén, nem izzadt le a vendégek kapusa.

11. perc: Kovács Olivér már Németh kapuja előtt, a „lökete” azonban beadásnak sem jó.

9. perc: Kapkodás mindkét csapatnak, rengeteg az eladott labda.

8. perc: Érdekes kombináció, ezzel csak a kaposváriakat boldogították, érkező sehol.

7. perc: Megint egy szabadrúgás, 20 méterről, most Kovács Olivér belépője miatt állt a játék.

6. perc: Újabb kellemetlen Vasas-belépő, 35 méterről jött is a szabadrúgás, de a hazaiak úgy döntöttek végül, a kapu helyett inkább hátrafelé játszanak.

5. perc: Egy kemény szabálytalanság után már a Vasas ülhetett rá a labdára, jött is egy lassan felépített támadás, amelynek a végén Remili fejelt – csak egy védőt talált telibe.

3. perc: Bátran kezdett a Kaposvár, az elején bevették magukat a piros-kékek térfelére a hazaiak.

1. perc: Megkezdődött a találkozó!

A Vasas remek szériát tudhat magáénak, a piros-kékek a 2014–2015-ös szezonban pontot sem veszítettek, és mindössze három gólt kaptak az első négy bajnokijukon.

„A Vasas egyelőre jobb csapat, mint a Kaposvár, de a futballpályákon nem mindig az erősebb győz” – értékelt a találkozó előtt a jelenleg egy győzelemmel tabella 9. helyén álló kaposváriak csatára, Rajczi Péter.

Köszöntjük kedves olvasóinkat a Kaposvári Rákóczi–Vasas NB II-es bajnoki online közvetítésében!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik