NB II: Jámbor ismét szerepet vállal a Vasas finanszírozásában

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.12.12. 21:09
null
Újabb esélyt kapott a Vasas labdarúgócsapata. (Fotó: NS-archív)
Elnökségi ülést tartott a Vasas SC, és döntés született a labdarúgócsapat jövőjével kapcsolatban: az anyaegyesület lesz száz százalékban a tulajdonos, de Jámbor János személyesen garantálta, hogy január 1-jétől döntő szerepet vállal a csapat finanszírozásban.

A vasassc.hu tájékoztatása szerint már a német tulajdonos végleges elhatározása előtt a Vasas-családon belül elindultak az egyeztetések, Jámbor János és György Tamás, a Vasas Kubala Akadémia többségi tulajdonosának bevonásával. A tárgyalások eredményeként az elnökség a mai napon egyhangúlag döntött arról, hogy él a vételi jogával, és ismét az anyaegyesület lesz a labdarúgócsapat százszázalékos tulajdonosa. Az elnökség döntését az alapozta meg, hogy Jámbor János személyesen garantálta, hogy január 1-jétől döntő szerepet vállal a csapat finanszírozásban, György Tamás pedig – ugyan egyelőre konkrét elkötelezettség nélkül, de – továbbra is nyitott és lát lehetőséget a jövőbeni szerepvállalásra.

A megállapodás további pontjai értelmében a január 1-je előtt keletkezett tartozásokért Jámbor János nem vállal felelősséget, ennek rendezése a Vasas SC vagy az általa bevont partner feladata lesz. Emellett az anyaegyesület vagyonkezelőként díjmentesen biztosítja a Fáy utcai stadion, a hozzátartozó edzőpályák és a kiszolgáló egységek működtetését a felnőtt labdarúgócsapat számára. Továbbá, a 2014–2015-ös szezontól a klub garanciát vállal arra is, hogy az általa bevont későbbi partner és a Vasas támogatói kör szezononként 50 millió forinttal járul hozzá a csapat működéséhez.

Markovits László, az anyaegyesület elnöke a következőket fűzte hozzá a mai döntéshez:

„A jelenlegi fejleményeket egyértelműen pozitívnak értékelem, nagyon örömteli, hogy Jámbor János januártól öt év szünet után újra kiemelt szerepet vállal a felnőtt csapat finanszírozásában. Ez elengedhetetlen volt ahhoz, hogy az elnökség ilyen rövid időn belül a folytatás mellett tudjon dönteni. A Vasas-család kapott egy utolsó esélyt, Jámbor úr és a klub szerepvállalásával ismét magunkénak érezhetjük a felnőtt labdarúgócsapatunkat, de még nem dőlhetünk hátra. A december 31-ig megmaradt tartozások, valamint a jövőbeni hozzájárulás fedezéséhez még sokat kell közösen tennünk. További támogatásokra és partnerek bevonására lesz szükség, ennek hiányában, a mostani gyors összefogás ellenére sem tudjuk sikerre vinni az ügyünket. Ezúton is kérem a szimpatizánsainkat, hogy a szurkolók kezdeményezésére bejegyezett „Vasas-család a fociért" alapítványon keresztül segítsék munkánkat.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik