NB II: Jákli marad az Ajka edzője, Sowunmi lehet a segítője

Vágólapra másolva!
2015.06.18. 13:42
Folytatja munkáját vezetőedzőként a labdarúgó NB II-ben szereplő Ajkánál Jákli Péter, akinek pályaedzője a jövőben Sowunmi Thomas lehet. A klub elnöke azt is elmondta, hogy olyan csapatot szeretnének építeni, amelynek nem lesznek kiesési gondjai.

„Nagyon vegyes évet zárt a zaklatott egycsoportos NB II-ben az együttes – mondta Kaibás Dezső elnök a klub honlapján. – Edzőváltások sora volt a szezonban, ami eddig nem volt ránk jellemző. Nem azért, mert a szakemberek szakmailag nem voltak alkalmasak rá, hanem azért, mert nem tudták csapattá gyúrni a társaságot. De örülök neki, hogy hosszú vajúdás után sikerült megegyeznünk az együttest bent tartó Jákli Péterrel, akinek bár vannak más elfoglaltságai is, a polgármesterrel való egyeztetés után eldőlt, hogy ő lesz a 2015–16-os idényben a vezetőedző. A pályaedző kérdésében vélhetően Thomas Sowunmi jelenthet megoldást. Reményeim szerint ez kitart a szezon kezdetétől a végéig, és nem lesz edzőkérdés klubunknál.”Kaibás Dezső elnök a klub honlapján. – Edzőváltások sora volt a szezonban, ami eddig nem volt ránk jellemző. Nem azért, mert a szakemberek szakmailag nem voltak alkalmasak rá, hanem azért, mert nem tudták csapattá gyúrni a társaságot. De örülök neki, hogy hosszú vajúdás után sikerült megegyeznünk az együttest bent tartó Jákli Péterrel, akinek bár vannak más elfoglaltságai is, a polgármesterrel való egyeztetés után eldőlt, hogy ő lesz a 2015–16-os idényben a vezetőedző. A pályaedző kérdésében vélhetően Thomas Sowunmi jelenthet megoldást. Reményeim szerint ez kitart a szezon kezdetétől a végéig, és nem lesz edzőkérdés klubunknál.”

Az elnök arról is beszélt, hogy várhatóan nem lesz a keretben annyi fiatal játékos, hogy három ifjú folyamatosan játszani tudjon, de olyan csapatot szeretnének építeni, amelynek nem lesznek kiesési gondjai.

„Az MLSZ keményen előírta a fiatalok szerepeltetését, pénzhez is kötötte, tehát a nem vagyoni jogok alapján járó televíziós és reklámpénzek nagy része ennek megfelelően lesz felosztva – folytatta Kaibás Dezső. – Ennek jelenlegi kitételeit mi nem igazán tudjuk betartani, így valószínű ezen pénzösszegektől csapatunk elesik, mivel nem lesz annyi jó képességű játékosunk, hogy három fiatalt folyamatosan játszatni tudjunk. Ilyen módon a fiatalok kérdéséről lemondhatunk, viszont arról nem, hogy legyenek fiatal játékosaink. Merk Milánt, Bölcsföldi Milánt mindenképpen a keretben szeretnénk tartani, és visszavárjuk Asztalos Dávidot, valamint Zsirai Martint is, akiknek az ismételt kölcsönadására ígéretet kaptunk anyaegyesületüktől. A Videotontól szeretnénk ezen túl egy vagy két harcedzett fiatalt hozni, és a Haladástól is van ígéret, hogy 1995-ös vagy 1996-os születésű játékost esetlegesen kölcsönözni tudnak.”

„Mi mindig középcsapatot szerettünk volna működtetni és fenntartani. Az a törekvés, amit az elmúlt öt-hat évben megvalósítottunk, a következő szezonban is cél lehet. Olyan jó középcsapatot szeretnénk megalkotni, amelynek nincsenek kiesési gondjai, morálisan, mentálisan stabil, bármely ellenféllel szemben ki-ki mérkőzést tud játszani és nem kell az utolsó fordulóban izgulni azért, hogy megmaradjon az NB II-es tagsága. Cél a hatodik–tizedik hely valamelyikének elérése, de az ennél előkelőbb helyezésnél sem kerülnénk pánikközeli hangulatba. Azt szeretnénk, hogy az FC Ajka hosszabb távon is meghatározó együttese legyen az NB II-nek, hiszen megyénket egyetlen csapatként képviseljük az első-második ligában” – zárta szavait az elnök.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ AJKÁNÁL

Érkezők:
Kölcsönbe érkezők:

Kölcsönből visszatérők:

Az utánpótlásból felkerültek:

Kiszemeltek:
Távozók:
Kölcsönbe távozók:

Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Asztalos Dávid (MTK), Pál Dávid (Vasas, ?), Varga Gábor (Haladás, ?), Zsirai Martin (Haladás, ?)
Távozhatnak:

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik