NB II: a Dunaújvárost Dobos irányítja, a játékosok amatőrök

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.02.12. 16:49
Sajtótájékoztatón számolt be a klubot érintő változásokról és a csapattal kapcsolatos legfontosabb kérdésekről a labdarúgó NB II-ben szereplő Dunaújváros PASE vezetősége – számolt be róla a dunaujvaros.com.

A sajtótájékoztató elején Sallói István sportigazgató összegezte az elmúlt napok és hetek döntéseit, kiemelve, hogy ahhoz, hogy stabilizálni tudják a klub pénzügyi helyzetét, meg kellett hozniuk azokat a fájdalmas döntéseket, amelyek a hivatásos státuszú játékosok, illetve a teljes szakmai stáb szerződéseinek felbontásáig vezettek. Ez azt jelentette, hogy piacképes labdarúgói játékjogát értékesítette, míg a többieket elengedte a klub vezetősége, így a csapatot fiatal amatőr, vagyis fizetés nélkül játszó labdarúgók alkotják majd a 2015–2016-os szezon tavaszi idényében, míg a vezetők társadalmi munkában látják el feladataikat.Sallói István sportigazgató összegezte az elmúlt napok és hetek döntéseit, kiemelve, hogy ahhoz, hogy stabilizálni tudják a klub pénzügyi helyzetét, meg kellett hozniuk azokat a fájdalmas döntéseket, amelyek a hivatásos státuszú játékosok, illetve a teljes szakmai stáb szerződéseinek felbontásáig vezettek. Ez azt jelentette, hogy piacképes labdarúgói játékjogát értékesítette, míg a többieket elengedte a klub vezetősége, így a csapatot fiatal amatőr, vagyis fizetés nélkül játszó labdarúgók alkotják majd a 2015–2016-os szezon tavaszi idényében, míg a vezetők társadalmi munkában látják el feladataikat.

Ezek a drasztikus lépések mindenképpen szükségesek voltak ahhoz, hogy minimalizálni tudják kiadásaikat, ám emellett különböző tartozásaikat is ki akarják és ki is fogják fizetni, melyhez megfelelő hátteret nyújthat az MLSZ „fiatalszabálya” is, hiszen a hátralévő tizenöt bajnoki találkozó mindegyikén maximalizálni tudják az ebből befolyó összeget, amit meccsenként maximum ötmillió forintban határozott meg a szövetség.

Döntés született arról is, hogy a csapatot tavasszal ismét Dobos Barna irányítja vezetőedzőként, aki szerint a keretet alkotó fiatal játékosok komoly bizonyítási lehetőséghez jutottak azzal, hogy ők játsszák végig az NB II-es tavaszi szezont. Céljaik természetesen vannak, de ezek egyelőre nem pontokban mérhetőek, hanem egy olyan új csapatot akarnak felépíteni, amely erős alapját jelentheti a közeljövő dunaújvárosi labdarúgásának.

A tavaszi szezon játékoskeretének 90-95 százaléka már adott, ám az amatőr státuszú labdarúgók igazolására február 20-áig van lehetőség, így elképzelhető, hogy addig sikerül még egy-két olyan játékost igazolni, akik segíthetnek a Dunaújvárosnak az NB II tavaszi idényében.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A DUNAÚJVÁROSNÁL
Érkezők:

Kölcsönbe érkezők:

Kölcsönből visszatérők: –
Az utánpótlásból felkerültek:
Ásványi Norbert, Dobos Áron, Koval Viktor, Kercsó Bence, Maka Gábor, Nagy Dominik, Polácsek Patrik, Szellák Soma, Takács Szabolcs, Tamaskó Ádám, Tóth Tibor, Vajda Dávid, Vitos Norbert
Kiszemeltek:

Távozók: Burucz Barna, Czár Richárd (Ajka), Csehi Tamás (Ajka), Eppel Márton (Bp. Honvéd), Fejős Áron (Paks), Gengeliczki Gergő (Soroksár), Jakab Dávid (MTK), Magasföldi József (Mosonmagyaróvári TE), Milinte Árpád (Bicskei TC), Murai Márk, Melczer Vilmos (Ajka), Orosz Márk (Mezőkövesd), Petneházi Márk (Ajka), Sárközi Norbert, Sóron Tibor (Ajka), Tóth Csaba (Csepel FC), Szűcs Lajos (RKSK), Vaskó Tamás (Békéscsaba), Villám Balázs (Szolnok) VALAMENNYI PROFI JÁTÉKOS SZERZŐDÉSÉT FELBONTOTTÁK
Kölcsönbe távozók: –

Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Havasi Dániel (Videoton), Koszó Balázs (Békéscsaba)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik