NB II: ikszelt a Mezőkövesd; Zamostny parádés meccse

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.10.24. 20:00
null
Zamostny Balázs itt még a Sopron színeiben ünnepelt egy találatot (Fotó: svse.hu)
A Budaörs magabiztosan legyőzte a Szigetszentmiklóst az NB II 11. fordulójának szombati játéknapján, ezzel pontszámban beérte a harmadik Zalaegerszeget a tabellán. A soproni Zamostny Balázs fantasztikusan játszott a Csákvár ellen: három gólig és egy gólpasszig jutott. A Szeged idegenben győzte le a Balmazújvárost, a Vác és a Dunaújváros az utolsó percekben mentett pontot, a Mezőkövesd viszont nem tudta legyőzni az Ajkát – igaz, kétgólos hátrányból sikerült döntetlenre mentenie a találkozót.

 

A hazai pályán szereplő Dunaújváros kezdte jobban a Soroksár elleni találkozót, a második percben Magasföldi József egy védelmi hiba után óriási helyzetbe került, ám nem találta el a kaput. Jól indult tehát a mérkőzés, a következő percekben viszont jobbára taktikai csata folyt a pályán, nem sikerült lehetőségekig eljutnia a csapatoknak. A 34. percben Melczer szabadrúgását magabiztosan védte Holczer Ádám. Nulla nullás első félidő után, a 67. percben Huszák Tamás remekül csavart a védők között érkező Kákonyi Dániel elé, aki nagy erővel a bal alsóba lőtt. A ráadás szolgáltatta a slusszpoént: a 93. percben egy szabadrúgás után a soroksári kapufára pattant a labda, a kipattanót pedig Czár Richárd a kapuba lőtte, a Dunaújváros ezzel kiegyenlített!

A bajnokság második helyén álló Mezőkövesd a tizenegyedik Ajkával mérkőzött meg. Benczés Miklós együttese abban a reményben léphetett pályára, hogy ha legyőzi riválisát, akkor – ideiglenesen – feljöhet a tabella első helyére. Ennek ellenére viszont nem indult jól a találkozó, sőt! A 18. percben előbb Sowunmi Thomas lőtt gólt, a 35. percben pedig Gunther növelte kettőre az Ajka előnyét, az első játékrész utolsó pillanataiban azonban Máté János szépített. Az 50. percben ismét Máté villant, a 25 esztendős mezőkövesdi támadó tizenegyest értékesített, a borsodi együttes ezzel kétgólos hátrányát dolgozta le, ám fordítania már nem sikerült.

A sereghajtó Vác a Kisvárdát fogadta, és nem is bírt vele: a szon.hu tudósítása szerint a mérkőzés kilencedik percében várdai helyzetnél blokkolták a váci védők a kapura tartó lövést, ám a kipattanóra a csapatkapitány, Erős Gábor ért oda a leghamarabb, és megszerezte a vezetést a vendégeknek. Az utolsó percekben mindent erejével támadtak a hazaiak, és a 88. percben Obot révén sikerült is egalizálniuk.

A Siófok Lázár Bence tiszteletére „Gyógyulj meg, Bence” feliratú sportszárban lépett pályára a Szolnok ellen. A Balaton-partiak az első játékrészben jobban is játszottak, több nagy gólhelyzetet is kialakítottak, ám a befejezésbe mindig hiba csúszott, így gól nélküli döntetlennel vonulhatott pihenőre a két együttes. A második félidő elején a Szolnok büntetőhöz jutott, de nem sikerült értékesítenie, a siófoki kapus ugyanis hatalmasat védett. A két együttes nem bírt egymással, nem született gól a meccsen.

Az összecsapás előtt negyedik helyen álló Budaörs annak reményében csapott össze a Szigetszentmiklóssal, ha nyer, akkor pontszámban beéri a dobogó alsó fokán elhelyezkedő ZTE-t. Miskei Attila gárdája ennek megfelelően nagy elánnal kezdett, és a 11. percben egy szögletet követően Sajbán Miklós fejesével meg is szerezte a vezetést. A második félidőben Csillag Dárius kettőre növelte a hazaiak előnyét: a budaörsi játékos átvétel után, húsz méterről lőtte ki a kapu bal felső sarkát. Az SZTK-ban a kezdőben kapott helyet Sváb Dániel, a frissen igazolt, korábbi fradista labdarúgó. A Budaörs sikerével beérte a Zalaegerszeget.

Jobban kezdte a találkozót a hazai Sopron, amelynek tíz perc kellett ahhoz, hogy előnybe kerüljön az ötödik Csákvárral szemben, ekkor Zamostny Balázs talált be beadás után. A 23 esztendős támadó az egész meccsen remekelt: a 65. percben második gólját is megszerezte, a 73. percben parádés gólpasszt adott Baracskainak, aki üres kapura nem is hibázott, két perccel később pedig tizenegyest végezhetett el a Sopron, ezt Zamostny értékesítette, mesterhármast érve el. Fölényes sikerével a Sopronnak 13 pontja van már.

A Szeged abban a tudatban látogatott a Balmazújvároshoz, hogy egy sikerrel megszilárdíthatná pozícióját a középmezőnyben. Ennek érdekében meg is tettek mindent a vendégek, a hetedik percben pedig büntetőhöz jutottak, miután egy bedobást követően az egyik védő kezére pattant a labda. A tizenegyest Germán Tamás magabiztosan a kapu közepébe bombázta, a Szeged megőrizte előnyét, amivel megtörte a Balmazújváros hazai veretlenségét.

NB II
11. FORDULÓ

DUNAÚJVÁROS PASE–SOROKSÁR 1–1 (0–0)
Dunaújváros, 300
néző. Vezette: Bölcskei Balázs (Kovács II Gábor, Vígh, Tarsonyi Gergő)
DUNAÚJVÁROS: Szűcs L. – Villám, Lorentz (Sóron, 71.), Gengeliczki, Koszó – Czár, Melczer, Petneházi, Jakab – Eppel, Magasföldi. Vezetőedző: Artner Tamás
SOROKSÁR: Holczer – Fülöp, Gyepes, Valencsik, Gohér – Kapacina, Huszák, Gárdos, Korozmán (Kákonyi, 53.) – Pál A. (Peszmeg, 65.), Zsivoczky-Pandel (Tóbiás, 83.). Vezetőedző: Lucsánszky Tamás
Gólszerző: Kákonyi (0–1) a 67., Koszó (1–1) a 93. percben
MESTERMÉRLEG
Artner Tamás
: – Amit felépítettünk az utolsó hetekben, most sikerült romba döntenünk. Nagyot léphettünk volna előre, de a helyzetkihasználásunk ma katasztrofális volt. A látottak alapján csalódott vagyok, el kell gondolkodnunk azon, hogy néhány játékosunk mentálisan mire képes.
Lucsánszky Tamás: – Zsebben volt a három pont, a végén buta hibából egy rossz döntés után két pontot vesztettünk, ami nagyon drága lehet nekünk. A hazaiak végig veszélyesek voltak, főleg pontrúgásokból. Mi jól és szervezetten játszottunk, látszott már, hogy van tartásunk. A területet szándékosan adtuk át ellenfelünknek, de a vezetésünk birtokában meg kellett volna nyernünk a mérkőzést.

MEZŐKÖVESD–ZSÓRY FC–FC AJKA 2–2 (1–2)
Mezőkövesd, 1100
néző. Vezette: Lovas László (Albert István, Szert Balázs)
MEZŐKÖVESD: Dombó – Nagy J., Dvorschák, Devecseri, Fótyik – Szeles (Hegedűs D., 79.), Tamási Zs. – Molnár G., Takács P. (Bajzát, 69.), Harsányi (Polényi G., 88.) – Máté J. Vezetőedző: Benczés Miklós
AJKA: Gőcze – Nagy B. (Pál D., 58.), Pákai, Császár, Zámbó – Besztercei, Horváth A., Gunther (Pavlitzky, 68.) – Lattenstein, Major (Pesti, 76.) – Sowunmi. Vezetőedző: Jákli Péter
Gólszerző: Sowunmi (0–1) a 18., Gunther (0–2) a 34., Máté J. (1–2) a 45., Máté J. (11-esből, 2–2) az 51. percben
MESTERMÉRLEG
Benczés Miklós:
– Nagyon fájó a hazai környezetben elveszített kettő pont. Sokat tettünk a győzelemért, sok helyzetet teremtettünk, de ezek döntő többsége kimaradt.
Jákli Péter: – Kettős érzés van bennem. Mezőkövesden bravúrnak számít a döntetlen, de a találkozóban számunkra a győzelem is benne volt. Úgy érzem, hogy itt hagytunk kettő pontot.

VÁC FCKISVÁRDA MASTER GOOD 1–1 (0–1)
Vác,
400 néző. Vezette: Kovács J. Zoltán (Hofbauer Roland, Mohos Milán)
VÁC: Palásthy D. – Farkas P., Tányéros G., Dlusztus, Hegedűs Cs. – Tóth B., Sipeki – Magos (Görgényi, 86.), Rusvay (Pölöskei P., 80.), Obot – Frank (Zsolnai R., 61.). Vezetőedző: Sisa Tibor
KISVÁRDA: Ivancsics – Csilus T., Izing, Graszl K., Fodor A. – Lucas, Kornutjak, Lázár Zs. – Koszta (Cseri T., 62.), Erős G. (Müller, 80.), Kulcsár K. (Vári, a szünetben). Vezetőedző: Soós Imre
Gólszerző: Erős G. (0–1) a 9., Obot (1–1) a 88. percben
MESTERMÉRLEG
Sisa Tibor: – A szoros vereségek után döntetleneket érünk el, pedig ideje volna, hogy a szerencse is mellénk álljon, és a kapufáról a labda bepattanjon a kapuba, vagy az ellenfél ne mentsen a gólvonalról.
Soós Imre: Amit a múlt héten adott a sors, most visszavette tőlünk, de a mérkőzés képe alapján igazságos az eredmény.

BFC SIÓFOK–SZOLNOKI MÁV 0–0
Siófok, 350
néző. Vezette: Zierkelbach Péter (Kis Zoltán, Iványi István)
SIÓFOK:
Filipánics – Nagy J., Czingráber, Tamás L., Farkas N. – Szivacski, Gál M. (Futó Zs., 64.) – Nagy D., Ivancsics, Nagy R. (Hanzl, 68.) – Murka (Elek B., 55.). Vezetőedző: Goran Kopunovics
SZOLNOK:
Pukorni – Tóth B. T., Kovács O., Vermes, Fritz – Kenderes, Zvara (Búrány, 89.) – Gajdos, Tóth B. (Lengyel, 68.), Balajti (Nagy I., 72.) – Urbin. Megbízott edző: Balogh Pál
MESTERMÉRLEG

Goran Kopunovics:
– Négy darab kilencvenhetes játékossal kezdtünk, így ez a nulla nullás végeredmény egy topfavorit csapat ellen nekünk még értékesebb.
Balogh Pál:
– Bizakodó voltam, jól sikerült a felkészítés, amit elterveztünk, végrehajtottuk, nyomást gyakoroltunk az ellenfélre, nálunk volt többször a labda, gólt lőni azonban sajnos nem sikerült, pedig egy tizenegyest is kaptunk.

BUDAÖRSI SCSZTK-ERIMA 2–0 (1–0)
Budaörs, 300
néző. Vezette: Kiss Norbert (Horváth Zoltán, Kulman Tamás)
BUDAÖRS: Szentpéteri – Horváth L., Tányéros Á., Hegedűs J. (Gál Sz., 85.), Ódé – Csobánki , Sajbán Miklós – Menyhárt , Csillag (Ferkó Á., 75.), Papp M. – Varga B. (Szabó V., 65.). Vezetőedző: Miskei Attila
SZIGETSZENTMIKLÓS: Sánta – Póti, Vágó L., Hevesi-Tóth, Illés Gy. (Vólent, 66.) – Balázs R., Barna Zs., Szepessy, Sváb – Kollega (Kovács J., a szünetben), Szabó B. Vezetőedző: Vágó Attila
Gólszerző: Sajbán Miklós (1–0) a 11., Csillag (2–0) a 68. percben
MESTERMÉRLEG
Miskei Attila: – Nagyon fontos győzelmet arattunk, s külön öröm számomra, hogy sérült, illetve eltiltott játékosaink helyett a cserék, elsősorban a fiatalok, kifogástalanul játszottak. Ha így folytatjuk, még sok örömünk lesz bennük.
Vágó Attila: – Az első játékrészben nulla egynél két százszázalékos helyzetet hibáztunk el, elsősorban Kollega Krisztián és Szabó Bence rontottak óriási helyzetben. Csak vereség lehetett az eredménye.

SOPRONI VSE–CSÁKVÁR 4–1 (1–0)
Sopron, 700
néző. Vezette: Gyarmati II Tibor (Király Krisztián, Mayer Gábor)
SOPRON:
Heinrich – Grabant P., Sifter, Szalai V., Szabó L. – Jancsó (Deme, 81.), Rácz B., Holdampf – Grabant B. (Tihanyi, 65.), Zamostny, Batizi-Pócsi (Baracskai, 45.). Szakmai igazgató: Supka Attila
CSÁKVÁR:
Gróf – Fényes, Dullo, Racskó, Baranyai – Molnár Cs. (Szalai, 78.), Bakos – Bartos (Molnár T., 45.), Makrai, Kocsis, Oldal (Mihály D., 59.). Vezetőedző: Toldi Gábor
Gólszerző:
Zamostny (1–0) a 10., Zamostny (2–0) a 65., Baracskai (3–0) a 73., Zamostny (11-esből, 4–0) a 75., Makrai (4–1) a 85. percben
MESTERMÉRLEG

Supka Attila:
– Nem játszottunk jól, de eredményesek voltunk. A pálya talaja nagyon mély volt, és ez nehezítette a játékunkat. Aminek örülök, tudtunk agresszívan játszani, helyzeteinket ki tudtuk használni, s ez pozitívnak bizonyult.
Toldi Gábor:
– Gratulálok a Sopronnak.

BALMAZÚJVÁROSSZEGED 2011 0–1 (0–1)
Balmazújváros, 1000
néző. Vezette: Radványi Ádám (Galán Roland, Punyi Gyula)
BALMAZÚJVÁROS:
Horváth L. – Bokros, Kiss L., Papp F., Németh Á. (Virág, 69.) – Karikás, Sigér, Kónya, Bódis (Pintér N., 30.), Nagy K. (Fekete A., 55.) – Belényesi. Vezetőedző: Feczkó Tamás
SZEGED:
Szántai – Achim, Farkas M., Tóth G., Király P. (Veszelinov, 94.) – Zabari, Szabó P. (Oláh L., 72.), Berde, Oláh G. (Zelenyánszki, 56.), Geiger – Germán. Vezetőedző: Klausz László
Gólszerző:
Germán (11–esből, 0–1) a 7. percben
MESTERMÉRLEG
Feczkó Tamás:
– A gyorsan kapott gól után a vendégek végigvédekezték a mérkőzést, ami sajnos eredményesnek bizonyult, hiába mentünk előre becsülettel, ezúttal semmi sem sikerült.
Klausz László: – Le a kalappal a játékosok előtt, mert különösen küzdőszellemben sikerült felülmúlnunk egy jó csapatot. Nagyon örülök a győzelemnek.

VASÁRNAP JÁTSSZÁK
15.00: Gyirmót–ZTE (Tv: M4)

AZ ÁLLÁS
1. Gyirmót FC Győr 10 7 2 1 16–7 +9 23
2. Mezőkövesd Zsóry FC 11 6 3 2 18–10 +8 21
3. ZTE FC 10 6 1 3 18–9 +9 19
4. Budaörs 11 6 1 4 19–17 +2 19
5. Szeged 2011 11 5 2 4 11–16 –5 17
6. Kisvárda 11 4 4 3 18–12 +6 16
7. Aqvital FC Csákvár 11 5 6 19–23 –4 15
8. FC Ajka 11 4 3 4 13–12 +1 15
9. Balmazújváros 11 4 3 4 12–12 0 15
10. Szigetszentmiklósi TK 11 4 3 4 18–21 –3 15
11. Dunaújváros PASE 11 4 3 4 13–19 –6 15
12. Szolnoki MÁV FC 11 4 2 5 15–14 +1 14
13. Soproni VSE-GYSEV 11 4 1 6 16–15 +1 13
14. BFC Siófok 11 3 4 4 13–14 –1 13
15. Soroksár SC 11 1 4 6 9–17 –8 7
16. Vác FC 11 1 2 8 7–17 –10 5
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik