NB II: „Így korrekt, hogy elengedtük Urbin Pétert"

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.06. 08:41
Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Balmazújváros NB II-es labdarúgócsapatának gólerős csatára, Urbin Péter a bajnoki második helyezett Dunaújvároshoz igazol.

Urbin Péter kölcsönbe a Dunaújvároshoz igazol, majd a szezon végén a jelenleg második helyen tanyázó PASE opciós joggal végleg megvásárolhatja a gólerős játékost.

A balmazújvárosi klub elnöke, Tiba István a klub honlapján adott bővebb tájékoztatást az átigazolás hátteréről.

„Peti megkeresett, s elmondta, hogy a Dunaújvárostól kapott egy olyan ajánlatot, ami anyagilag és szakmailag is előrelépés lenne számára. Szeptemberben már harmincéves lesz, s úgy gondolta, hogy talán ez lesz az utolsó esélye, s ettől nem akartam megfosztani. 2016-ig érvényes szerződése van, úgyhogy megtagadhattuk volna a kérését, de ez nem lett volna tisztességes vele szemben. Petinek nagyon sok érdeme van abban, hogy jelenleg az egycsoportos másodosztályban szerepelünk, s ott így állunk. Igaz, mi is sokat tettünk érte. Persze, nekem is fáj a távozása, de úgy érzem, hogy emberileg jól döntöttünk az elengedésével. A klubunkról elterjedt már a sportberkekben, hogy korrekt, tisztességes, s most is ennek megfelelően akartunk eljárni. Ez egyfajta üzenet az ideigazoló labdarúgók számára is, hogy itt nincsenek elzárva az esetleges előrelépés lehetőségétől" – fogalmazott a klubelnök.

A tizenöt gólig jutó Urbinnak óriási szerepe volt abban, hogy a Balmazújváros a negyedik helyről várhatja a tavaszt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik