NB II: a hosszabbításban nyert a Vasas, csabai és ajkai hármas

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.02. 13:29
null
A Békéscsaba a hajrában törte meg a Szigetszentmiklós ellenállását (Fotó: Fuszek Gábor)
A labdarúgó NB II 12. fordulójának rangadóján a listavezető Nyíregyháza a Siófok otthonában 1-1-es döntetlent játszott, míg a Dunaújváros PASE a Kozármisleny vendégeként győzött 1-0-ra. A Vasas a 92. percben szerezte a győztes gólt Kisvárdán, míg a Békéscsaba is a végjátékban törte meg a Szigetszentmiklós ellenállását. A ZTE a változatosság kedvéért második alkalommal győzött a hajrában a bajnokság során.

 

 

A labdarúgó NB II 12. fordulójának rangadóján a Siófok és a Nyíregyháza megosztozott a pontokon. A meccs első igazi helyzetét a 32. percben rögtön gólra váltotta a Siófok, ekkor Futó Zsombor ugratta ki Jusuf Dajicot, Balogh János rossz kifutása után Dajic középre passzolt ahol Papp Máté – megelőzve védőjét – a léc alá vágta a labdát. A szünet után magasabb sebességfokozatra kapcsolt a listavezető, és bár a 47. percben Pákolicz Dávid hatalmas helyzetben hibázott, az 53. percében Huszák Tamás már pontosabban célzott, Bajzát Péter passza után 10 méterről lőtt a jobb sarokba. Az egyenlítés után a siófokiaknak több lehetőségük is volt a győzelem megszerzésére, de minden helyzetüket elpuskázták, Fehér Zsolt, Gárdos András és Futó Zsombor is rosszul célzott a kapu előtt. A Siófok a meccs nagy részében jobban játszott ellenfelénél, de nem tudta legyőzni a Nyíregyházát.

A Békéscsaba a hajrában törte meg a Szigetszentmiklós ellenállását, és végül háromgólos győzelmet aratott. Már az első játékrészben is a lila-fehérek játszottak mezőnyfölényben, de a néhány adódó helyzetükből nem tudtak gólt szerezni. Szünet után azonban teljesen átvették a játék irányítását, és a 69. percben emberelőnybe kerültek: ekkor Csikortás Dávid rúgta meg a román Dan-Alexandru Leucutát a 16-oson belül, a hazai védő ezért piros lapot kapott. A büntetőt Leucuta a bal kapufára lőtte, ez sem vetette azonban vissza a lila-fehéreket, Horváth Tamás és Arbey Mosquera lövéseivel két perc alatt kétgólos előnyre tettek szert. A végén a csereként beállt Nikola Pantovics is betalált, így a Békéscsaba megérdemelt győzelmet aratott és folytatni tudta idegenbeli remek szériáját (ez volt házon kívül a csabaiak negyedik sikere zsinórban).

A Vasas a 92. percben szerzett góllal győzött Kisvárdán egy olyan mérkőzésen, amelyen mindkét csapat megérdemelte volna a három pontot. A találkozó első gólját a Vasas szerezte a 10. percben Engel Alex lövése révén, de ezt a 39. percben az újabban remeklő brazil csatár, Myke Bouard Ramos remek lövéssel egyenlítette ki. A szünet előtt Hegedűs Tibort a hazaiaktól kiállította a játékvezető, de nem sokáig voltak emberelőnyben az angyalföldiek, hiszen az 59. percben a német Tom Schulz is megkapta második sárgáját. Egy perccel később Bouard hét méterről lőtt az üres kapuba, de nem örülhetett sokáig a Várda sem, hiszen a következő percben Remili Mohamed beadásnak szánt labdája a kapu felső sarkában landolt. A hátralévő időben is lüktetett a játék, a hajrában pedig a tarthatatlan brazil, Bouard eldönthette volna a meccset, de először az üres kapu fölé emelt, majd ballal tekert a kapu jobb oldala mellé. És végül még az egy pont is elúszott a várdaiaknak, mert a hosszabbításban Remili átadásából Gál Mátyás a kapu bal oldalába lőtte a labdát, így a forduló legfordulatosabb meccsén győzött a Vasas.

Egyre nehezebb helyzetben van a Kozármisleny, amely most a remekül szereplő Dunaújvárostól kapott ki hazai pályán. A győztes gólt a 43. percben Egujuru Godslove szerezte, aki egy átvétel után kicselezte Fenyvesi Olivért, majd mielőtt Vattai Balázs szerelte volna, 20 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot. A második félidőben is inkább a vendégeknek voltak lehetőségei, de ezeket elpuskázták, de az egy gól is elég volt a sikerükhez a vérszegény Misleny ellen.

Sokkal jobban és veszélyesebben futballozott az első félidőben a Tatabánya az Ajka otthonában, de nem tudott gólt szerezni. A szünet után egyre inkább átvette az irányítást a hazai csapat és szebbnél szebb gólokat lőve végül fölényes győzelmet aratott. A sereghajtó Bányász vezetőedzője, Bozsik Péter persze így is sok biztató jelet látott csapata játékában... Érdekesség, hogy a találkozó 17. percben Berger József játékvezető rosszullét miatt lejött a pályáról, de tíz perc szünet után jobban lett és végigvezette a meccset.

Sokáig eseménytelen mérkőzést játszott egymással a Szolnok és a ZTE, és már-már úgy tűnt, hogy 0–0-s eredménnyel ér véget a találkozót. A 82. percben azonban Hajdú Norbert szabadrúgása a kapufán csattant és ez előrevetítette, hogy lehet még fordulat a hajrában. Így is lett, a 86. percben jött a ZTE brazilja, Bernardo Frizoni, aki Nagy Zoltán jobboldali beadását fejelte a hálóba. A 89. percben még egyenlíthetett volna a hazai együttes, B. Tóth Balázs beadását Antal Gábor fejelte a kapusba, majd a kipattanót Máté János a gólvonalon álló védőkbe lőtte, végül B. Tóth lőtt fölé! A zalaiak a bajnokságban másodszor szereztek három pontot érő gólt a végjátékban, korábban Cegléden a hosszabbításban nyertek Babati Benjámin találatával.

LABDARÚGÓ NB II
12. FORDULÓ

KOZÁRMISLENY–DUNAÚJVÁROS PASE 0–1 (0–1)
Kozármisleny, 200 néző. Vezete: Karakó Ferenc (L. Tóth Lajos, Kis Zoltán)
KOZÁRMISLENY: Sólyom – Fenyvesi (Pap R. 58.), Fellai, Vattai, Kiss M. – Kovács T. Nagy E. – Vég B., Cziráki, Vituska (Nagy M. K.) – Varga B. (Tóth A. 80.). Vezetőedző: Szabó Zsolt
DUNAÚJVÁROS: Milinte – Villám, Beleuc, Burucz, Csehi T. – Papp M., Lázár Zs., Böőr – Godslove (Kocsis G. 91.), Sóron (Perovics, a szünetben, Birtalan 67.), Thiago. Vezetőedző: Dobos Barna
Gólszerző: Godslove (0–1) a 43. percben
MESTERMÉRLEG

Szabó Zsolt, a Kozármisleny vezetőedzője: – Könnyűnek találtattunk a Dunaújváros ellen, mert dinamikában és gyorsaságban fölénk nőttek a vendégek. Bár kieső helyen állunk a tabellán, a remény hal meg utoljára, vagyis megyünk tovább.
Dobos Barna, a Dunaújváros vezetőedzője: – Büszke vagyok csapatomra, és nem csak a kozármislenyi győzelem miatt, hanem az egész heti minőségi munkáért, a továbbjutásért a Magyar Kupában. Ezzel a sikerrel javítottunk kicsit idegenbeli mérlegünkön.

KISVÁRDA–VASAS 2–3 (1–1)
Kisvárda, 1074 néző. Vezette: Fábián Mihály (Pápai Zoltán, Galán Roland)
KISVÁRDA: Nacsa – Molnár R., Hegedűs T., Oláh D., Fodor A. – Kornutjak, Nagy B. – Miskolczi (Farkas M. 85.), Üveges (Pálvölgyi 72.), Kapacina (Horváth L., a szünetben) – Bouard. Vezetőedző: Révész Attila
VASAS: Németh G. – Horváth L., Recklet (Izing, a szünetben), Schulz, Engel – Cseke (Görgényi, 65.), Gál M., Nagyházi – Crisan – Berecz, Remili. Vezetőedző: Dirk Berger
Gólszerző: Engel (0–1) a 10., Bouard (1–1) a 39., Bouard (2–1) a 60., Remili (2–2) a 61., Gál M. (2–3) a 93. percben
Kiállítva: Hegedűs T. (a gólhelyzetben kitörő Remilit buktatta) a 43., Schulz (a második sárga lap után) az 59. percben
MESTERMÉRLEG
Révész Attila, a Kisvárda szakmai igazgatója: – Óriási csalódás az eredmény, amely teljesen igazságtalan, mert ahelyett, hogy a végjátékban eldöntöttük volna a három pont sorsát, a hosszabbításban a szokásos egyéni hibából gólt kaptunk. Néhányan bizony az NB III-as szintet sem érték el.
Dirk Berger, a Vasas vezetőedzője: – Nagyon boldog vagyok a végkifejlet miatt. Az igazsághoz tartozik, hogy kettő kettőnél nem kaptunk meg egy jogos tizenegyest, majd ellenfelünk dönthette volna el a három pont sorsát. A végén Remili Mohamed klasszisa döntött a javunkra.

SZTK-ERIMA–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE0–3 (0–0)
Szigetszentmiklós, 300 néző. Vezette: Pintér Csaba (Horváth Zoltán, Király Krisztián)
SZIGETSZENTMIKLÓS: Sánta A.– Csikortás, I. Jakovljevics, Kornis, Pollák – Barna, Kvekveskiri (Fekete Á. 77.) – Khous (Nagy J. 61.), Zsivoczky N. (Farkas A. 73.), Kollega – Takács T. Szakmai igazgató: Várhidi Péter
BÉKÉSCSABA: Póser – Mészáros L. (Albert I., a szünetben), Balog Zs., Szűcs I., Horváth T. – Lucas, Tölgyesi (Soós 81.), Radványi, Leucuta– Pozsár (Pantovics 63.) – Mosquera. Vezetőedző: Komjáti András
Gólszerző: Horváth T. (0–1) a 77., Mosquera (0–2) a 78., N. Pantovics (0–3) a 88. percben
Kiállítva: Csikortás (gólhelyzetben buktatta Leucutát) a 68. percben
MESTERMÉRLEG

Várhidi Péter, a Szigetszentmiklós szakmai igazgatója: – Szoros mérkőzést játszottunk, de a kiállítás megváltoztatta az erőviszonyokat, és a Békéscsaba megérdemelten nyert. Az utolsó negyedórában, ahogy mostanában mindig, nagyon megvertek minket.
Komjáti András, a Békéscsaba vezetőedzője: – Az első félidőben egyenrangú fél volt a hazai csapat, csapatomon pedig érződött a hétközi Magyar Kupa-mérkőzés százhúsz perce. Az emberelőnyünk után éreztette hatását a játékosok közti különbség, és megérdemelten nyertünk.

FC AJKA–TATABÁNYA FC 3–0 (0–0)
Ajka, 300 néző. Vezette: Berger József (Szvetnyik Bence, Butkai Zsolt)
AJKA: Jánosa – Fodor M. (Köles, a szünetben), Jagodics M., Pákai, Gunther – Horváth A., Lattenstein, Sipos N. – Skriba (Kanta Sz., 60.), Major N. (Hanzl 83.) – Sowunmi. Vezetőedző: ifj. Mihalecz István
TATABÁNYA: Farkasdi – Besztercei, Páles, Ludánszki I. (Kovács I., 44.), Almási – Móri, Bozsik J., Kis Sz., Bakos (Szűcs L. 70.) – Weitner, Szabó B. (Ferkó Cs. 58.) Vezetőedző: Bozsik Péter
Gólszerző: Kanta Sz. (1–0) a 68., Lattenstein (2–0) a 76., Sowunmi (3–0) a 88. percben
MESTERMÉRLEG
ifj. Mihalecz István, az Ajka vezetőedzője: – Az első félidőben ha akartunk sem tudtunk volna enerváltabban futballozni. A második félidőben a teljesítményünk fokozatosan feljavult és szép gólokat lőttünk. Köszönöm a csapatnak az utolsó nyugodt négy percet a kispadon...
Bozsik Péter, a Tatabánya vezetőedzője: – Szinte végig mi irányítottunk az első félidőben, sok lehetőségünk volt, de nem sikerült gólt szereznünk. A hajrában az Ajka hasonló helyzetekből viszont többször is betalált. Nem örülök a vereség miatt, ugyanakkor a játékunkban rengeteg biztató jelet láttam.

SIÓFOK–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS 1–1 (1–0)
Siófok, 400 néző. Vezette: Oláh G. (Iványi I., Kovács II G.)
SIÓFOK: Tajti N. – Pécseli, Fehér Zs., Papp Sz., Novák – Fülöp N., Futó – Gárdos (Nagy D. 87.), Horváth B. (Peszmeg, 57.), Papp M. – Dajic (Pál A. 57.). Szakmai igazgató: Horváth Károly
NYÍREGYHÁZA: Balogh J. – Szokol, Rubus, Gengeliczki, Törtei – Sándor I., Csordás – Kákonyi (Szilágyi 88.), Paku (Pákolicz, a szünetben), Huszák – Bajzát. Vezetőedző: Lucsánszky Tamás
Gólszerző: Papp M. (1–0) a 33., Huszák (1–1) az 52. percben
MESTERMÉRLEG

Horváth Károly, a Siófok szakmai igazgatója: – Elégedetlen vagyok az egy ponttal, elsősorban azért, mert nagyobb helyzeteink voltak, de csak egy gólt szereztünk. Kénytelenek vagyunk beérni a döntetlennel, bár a játékunk ennél többet ért.
Lucsánszky Tamás, a Nyíregyháza vezetőedzője: – Az első félidőben a Siófok akarata érvényesült, a másodikban azonban az egyenlítésig nagyszerűen játszottunk. A végjátékban aztán ismét a Siófok játszott veszélyesebben, így értékes egy pontot szereztünk.

SZOLNOKI MÁV–ZALAEGERSZEG 0–1 (0–0)
Szolnok, 500 néző. Vezette: Veizer Roland (Hofbauer Roland, Péter Tamás)
SZOLNOK: Pokorni – Vári, Grúz, Antal G., Fritz – Sipeki, Nagy I., Magos, Rokszin (B. Tóth, 59.) – Szepessy (Máté J. 88.), Lengyel B. (Mundi, a szünetben) Vezetőedző: Kis Károly
ZTE: Jahic – Preklet (Kovács G. 78.), Bogunovics, Nánási, Hajdú N. – Sluka, Simonfalvi (Nagy Z., a szünetben) – Kulcsár K., Grbic (Frizoni, 68.), Babati – D. Pavicsevics. Megbízott edző: Lendvai Miklós
Gólszerző: Frizoni (0–1) a 88. percben
MESTERMERLEG
Kis Károly
, a Szolnoki MÁV vezetőedzője: – Roppant szomorú vagyok, mert ha már két méterről sem tudjuk a kapuba rúgni a labdát, akkor mit akarunk az NB II-ben a jövőben?
Lendvai Miklós, a Zalaegerszeg megbízott vezetőedzője: – Jó passzban vagyunk, s nagyon rá is készültünk erre a mérkőzésre. Bár el kell ismerni, a hajrában a szerencse is mellénk szegődött, akaratunknak köszönhetően győztünk.

November 3., vasárnap
13.30: Balmazújváros–Soproni VSE
16.00: Gyirmót FC Győr–Cegléd

 

AZ ÁLLÁS
1. Nyíregyháza Spartacus 12 9 2 1 27–10 +17 29
2. Dunaújváros PASE 12 8 1 3 21–13 +8 25
3. Siófok 12 7 2 3 18–12 +6 23
4. Balmazújváros 11 7 1 3 23–16 +7 22
5. Békéscsaba Előre 12 6 3 3 25–16 +9 21
6. Zalaegerszegi TE FC 12 6 2 4 17–16 +1 20
7. FC Ajka 12 6 2 4 21–21 0 20
8. Vasas 12 5 1 6 15–21 –6 16
9. Gyirmót FC Győr 11 4 2 5 14–14 0 14
10. Szigetszentmiklósi TK 12 4 2 6 10–14 –4 14
11. Kisvárda SE 12 3 5 4 22–18 +4 14
12. Szolnoki MÁV FC 12 3 3 6 16–18 –2 12
13. Ceglédi VSE 11 3 2 6 14–17 –3 11
14. Soproni VSE 11 3 1 7 12–20 –8 10
15. Kozármisleny 12 2 2 8 8–17 –9 8
16. Duna FC Tatabánya 12 2 1 9 11–31 –20 7

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik