NB II: hat játékos, köztük Lipták szerződése lejár Gyirmóton

Vágólapra másolva!
2020.05.27. 07:19
null
Lipták Zoltán (balra) szerződése is lejár (Fotó: Nagy Gábor/Kisalföld)
Az orvosi vizsgálatot követően, szigorú óvintézkedések mellett újrakezdte az edzéseket a Gyirmót FC Győr NB II-es labdarúgócsapata is. A vezetőség eközben belevágott a következő idény keretének kialakításába, de Rusák Edvárd, Lipták Zoltán, Lázár Patrik, Villám Balázs, Krebsz Máté és Koltai Tamás szerződése június 30-án lejár – számolt be róla a kisalfold.hu.

A Gyirmót FC Győr játékosai is újrakezdték – szigorú óvintézkedések mellett – a közös munkát.

Sportszakmai okokból nagyon fontos volt már elkezdeni a kiscsoportos, illetve a csapatedzéseket – mondtaTamási Zsolt szakmai igazgató a megyei portálnak. – Az elmúlt két hónapban a játékosok folyamatosan kapták az edzésprogramokat, melyeket otthon, egyénileg végeztek el. A futballspecifikus munkát mind technikailag, mind fizikailag közösen kell elvégezni. A speciális állóképesség és dinamika, valamint az izomzat felépítése miatt szükség van a csapatedzésekre. Ezt a klubvezetőség megértette, és engedélyezte a tréningek megkezdését. A következő időszak három fázisából az elsőben igyekszünk pótolni a lemaradást, majd a játékosok megkapják a nyári pihenőjüket. Ezt követően az NB II rajtjához igazítva legalább öt-hat hetes felkészülést tervezünk.”

A vezetőség a következő idényre NB I-es licencet kért és kapott, de mivel a bajnokság lefújásakor nem állt feljutó helyen, a másodosztályban indul. A szakmai igazgató azt mondta, egyelőre korai lenne a következő év céljairól beszélni, az mindenesetre biztos, hogy hat játékos – Rusák Edvárd, Lipták Zoltán, Lázár Patrik, Villám Balázs, Krebsz Máté és Koltai Tamás – szerződése június 30-án lejár.

Már voltak egyeztetések, és elkezdtük a jövő évi csapat kialakítását, de célokat csak a végleges keret kihirdetését követően lehet megfogalmazni. Kölcsönjátékosaink, Zeke Márió, Herjeczki Kristóf és Májer Milán nem készülhetnek anyaegyesületük NB I-es keretével, így egyelőre nálunk edzenek, amíg a kölcsönszerződésük tart” – tette hozzá Tamási Zsolt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik