F. B. 2020.05.27 07:19 Frissítve: 2020.05.27 08:46

NB II: hat játékos, köztük Lipták szerződése lejár Gyirmóton

Az orvosi vizsgálatot követően, szigorú óvintézkedések mellett újrakezdte az edzéseket a Gyirmót FC Győr NB II-es labdarúgócsapata is. A vezetőség eközben belevágott a következő idény keretének kialakításába, de Rusák Edvárd, Lipták Zoltán, Lázár Patrik, Villám Balázs, Krebsz Máté és Koltai Tamás szerződése június 30-án lejár – számolt be róla a kisalfold.hu.Lipták Zoltán (balra) szerződése is lejár (Fotó: Nagy Gábor/Kisalföld)

A Gyirmót FC Győr játékosai is újrakezdték – szigorú óvintézkedések mellett – a közös munkát.

Sportszakmai okokból nagyon fontos volt már elkezdeni a kiscsoportos, illetve a csapatedzéseket – mondta Tamási Zsolt szakmai igazgató a megyei portálnak. – Az elmúlt két hónapban a játékosok folyamatosan kapták az edzésprogramokat, melyeket otthon, egyénileg végeztek el. A futballspecifikus munkát mind technikailag, mind fizikailag közösen kell elvégezni. A speciális állóképesség és dinamika, valamint az izomzat felépítése miatt szükség van a csapatedzésekre. Ezt a klubvezetőség megértette, és engedélyezte a tréningek megkezdését. A következő időszak három fázisából az elsőben igyekszünk pótolni a lemaradást, majd a játékosok megkapják a nyári pihenőjüket. Ezt követően az NB II rajtjához igazítva legalább öt-hat hetes felkészülést tervezünk.”

A vezetőség a következő idényre NB I-es licencet kért és kapott, de mivel a bajnokság lefújásakor nem állt feljutó helyen, a másodosztályban indul. A szakmai igazgató azt mondta, egyelőre korai lenne a következő év céljairól beszélni, az mindenesetre biztos, hogy hat játékos – Rusák Edvárd, Lipták Zoltán, Lázár Patrik, Villám Balázs, Krebsz Máté és Koltai Tamás – szerződése június 30-án lejár.

Már voltak egyeztetések, és elkezdtük a jövő évi csapat kialakítását, de célokat csak a végleges keret kihirdetését követően lehet megfogalmazni. Kölcsönjátékosaink, Zeke Márió, Herjeczki Kristóf és Májer Milán nem készülhetnek anyaegyesületük NB I-es keretével, így egyelőre nálunk edzenek, amíg a kölcsönszerződésük tart” – tette hozzá Tamási Zsolt.

2020.06.20 01:46:58

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

NB II-ES PIACFIGYELŐ. 42 évesen visszavonult Sitku Illés, Remili távozott Siófokról

2020.05.19 20:49:16

Labdarúgó NB II BORBOLA BENCE

A kétszeres gólkirály megannyi emlékezetes pillanatot tudott felidézni.

2020.05.06 22:56:51

Labdarúgó NB II MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Hát igen, a felső határ a csillagos ég.

2020.05.05 21:52:38

Labdarúgó NB II BODNÁR ZALÁN

NS-VÉLEMÉNY. A klub töretlenül fejlődött mind szakmailag, mind infrastrukturálisan.

2020.05.05 11:13:33

Labdarúgó NB II BABJÁK BENCE

Bélteky Róbert tulajdonos Ausztráliából gratulált a következő idényt az élvonalban kezdő csapatnak.