NB II: Garami ígéretet kapott, hogy senki sem távozik az MTK-tól

Vágólapra másolva!
2012.01.16. 14:34
A labdarúgó NB II-ben szereplő MTK szakmai igazgatója, Garami József egy interjúban elmondta, arra kérte a csapat vezetőit, tartsák egybe a Nyugati csoportban listavezető gárda keretét. A szakember a saját jövőjét firtató kérdésre nem tudott egyértelmű választ adni.

„Azt kértem, senki ne távozzon most az MTK keretéből, és erre ígéretet kaptam" – nyilatkozta Garami József a DIGI Sport Reggeli Start műsorában. Azt nem tudni, hogy a „senkibe" Németh Krisztián is beletartozik-e, aki ősszel bevallottan csak néhány meccs erejéig tért vissza a kék-fehérekhez, hiszen szeretne külföldre szerződni.

„Nagy öröm, hogy ilyen jól sikerült az őszi szezon, de a legfontosabb a bajnokság. Ismerve a csapatkeret lehetőségeit – két fontos játékost, Pölöskei Zsoltot és Csiki Norbertet meg kellett operálni – kicsit soknak tartom ezeket a feladatokat a tavaszi szezon előtt, de a célkitűzés egyértelmű: vissza kell kerülni az NB I-be" – tette hozzá Garami.

Az MTK labdarúgócsapatának szakmai igazgatója azt tartja a legfontosabb feladatnak, hogy a csapat visszajusson az első osztályba, ehhez viszont egyben kell tartani a csapatot. Garami 72 évesen is élvezi a munkát, visszafogottságát a kispadon belső feszültségként éli meg. A jövőjéről viszont nem akar beszélni.

„Szívesen dolgozom, de több dolog történhet. Maga a futball, és az ezzel kapcsolatos munkák nagyon régen foglalkoztatnak, de nem kívánok arról beszélni, hogyan tovább a szezon végén. Egy biztos: nem a kor dönti el, hogy milyen egy edző, hanem az, hogyan dolgozik" – fogalmazott a szakember.

„A labdarúgás az életem, fiatalok között dolgozom, és ez jó hatással van rám. Sajnos nem az az edző vagyok, aki kiordítja magából a bajt. Általában visszafogom, de azért emésztem magam. Sok bajnoki- és kupamérkőzést ültem végig, számomra ez a legfontosabb tevékenység, ezért úgy látszik, a szervezetem és az idegrendszerem ehhez bizonyos mértékig hozzászokott. Sokan azt gondolják, hogy izgalommentesen nézem végig a mérkőzéseket, miközben ez abszolút nincs így. Sajnos befelé kiabálok" – fűzte hozzá Garami.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik