Korábbi fradista okozta az éllovas Gyirmót vesztét

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.07. 19:36
null
A Sopron hátrányból felállva verte meg a Szegedet (Fotó: svse.hu)
A labdarúgó NB II 13. fordulójában a ZTE a Kisvárdához látogatott, és be is gyűjtötte a három pontot. A sereghajtó Vác az Ajkát győzte le, míg a Sopron hátrányból fordítva nyert a Szeged ellen. A listavezető Gyirmót kikapott Szolnokon, amelynek győztes gólját a Ferencváros korábbi játékosa, Tóth Bence szerezte. A Siófok a Csákvár legyőzésével véget vetett ötmeccses nyeretlenségi sorozatának.

 

Nem kellett sokáig várni a forduló első góljára: a szegedi Tóth Gábor már a 2. percben betalált a Sopronnak. A védő egy szöglet után Király Patrik beadását csúsztatta a kapuba (0–1). Az előny tudatában kicsit visszavettek a vendégek, védekezésüket a Sopron az első félidőben nem is tudta feltörni.

A második játékrészben kettőre növelhette volna előnyét a szegedi együttes, de Szabó néhány méterről pontatlan volt, kísérlete pár centivel a kapufa mellett suhant el. A 65. percben jött a soproni roham: Supka Attila gárdája két perc alatt megfordította a mérkőzést! Deme előbb beadás után vágta a kapu jobb alsó sarkába a labdát, majd Baracskai a 66. percben elfektetve Szántai kapust, megfordította az állást.

A ráadásban Zamostny is megvillant, és a Sopron egygólos hátrányból fordítva 3–1-re győzött.

Nem született gól a Balmazújváros–Soroksár mérkőzés első félidejében. A második játékrészben aztán belehúztak a csapatok, a 61. percben Sigér Dávid lőtt óriási gólt (1–0), hat perccel később a korábbi fradista Gyepes Gábor fejes góllal egyenlített (1–1).

A 86. percben eldönthette volna a három pont sorsát a Balmazújváros, ám Belényesi fejesét nagy bravúrral hárította Holczer kapus. Hiába játszott mezőnyfölényben a Balmaz, pontosztozkodás lett a vége.

A forduló egyik rangadóján a Kisvárda a Zalaegerszeget fogadta. A vendégek Daru tizenegyesével a szünet előtt néhány pillanattal előnybe kerültek (0–1), a 72. percben Erős Gábor szintén tizenegyesből egyenlített (1–1). Mindössze két perc telt el, és Nagy Tamás a győztes találatot is megszerezte (1–2).

A Vác–Ajka összecsapás mindkét csapat számára nagyon fontos volt. A találkozó első félidejét a hazaiak kezdték jobban, de Zsolnai Richárd kétszer is hibázott, viszont a 25. percben megszületett a vezető gól: Hegedűs Csaba bal oldali beadását Tóth Gergely fejelte kapura, a kipattanót Rusvay Gergely kotorta a kapuba (1–0).

A szünet után megduplázta előnyét a hazai csapat, a csereként beállt Magos Mátyás indult meg a bal oldalon, két védőt is kicselezett, majd okosan a bal sarokba lőtt (2–0). Egy perccel később szépített az Ajka, a szabadrúgás után lepattanó labdát Olasz Dénes lőtte a hálóba (2–1). A hajrában kontrák révén növelhette volna előnyét a Vác, és bár a helyzetek kimaradtak, így is nagyon fontos győzelmet arattak a piros-kékek.

Az éllovas Gyirmót elszenvedte második vereségét a szezonban, miután 1–0-ra kikapott az ezt megelőző négy meccsén csak egy pontot szerző Szolnoktól. A találkozó egyetlen gólját a Ferencváros korábbi játékosa, Tóth Bence szerezte, aki a 31. percben a jobbösszekötő helyéről, tizenkét méterről, jobbal kilőtte a jobb felső sarkot. A listavezető a második félidőben nagy nyomás alá helyezte a házigazdák kapuját, de nem tudta feltörni az ellenfél védelmét, így üres kézzel térhet haza.

A Dunaújváros és a Szigetszentmiklós összecsapásán nagy volt az iram, kisebb-nagyobb helyzetek is kialakultak a kapuk előtt, gól azonban nem született. Az újvárosiak hazai pályán továbbra is veretlenek, sőt összességében már öt bajnoki óta nem találtak legyőzőre, míg az SZTK nyeretlenségi sorozata immáron négy meccset számlál.

A Siófok – amelynek játékosai Szöllősi Tamás emlékére fekete karszalagban léptek pályára – hazai pályán 3–1-re legyőzte a Csákvárt, ezzel véget vetett ötmeccses nyeretlenségi sorozatának. A Balaton-parti együttes az első félidőben Ivancsics Gellért kapufás góljával szerezte meg a vezetést, majd Gréczi Gábor duplázta meg az előnyt. A vendégek a 84. percben a kispadról beszálló Domján Attila találatával szépítettek, de csak két percig reménykedhettek az esetleges pontszerzésben, aztán Elek Bence is betalált. A Csákvár idegenben sorozatban ötödször kapott ki, a Siófok elmozdult a kiesőzónából.

LABDARÚGÓ NB II
13. FORDULÓ

VÁC FC
FC AJKA 2–1 (1–0)
Vác, 300 néző. Vezette: Berke Balázs (Pápai Zoltán, Máyer Gábor)
VÁC: Palásthy D. – Görgényi, Dlusztus, Tányéros G., Hegedűs Cs. – Tóth G., Tóth B. – Obot, Rusvay (Frank, 77.), Zsolnai R. (Magos, 68.) – Pölöskei P. (Kószás, a szünetben). Megbízott edző: Nagy Tibor
AJKA: Jánosa – Zsirai, Pákai (Zámbó, a szünetben), Császár, Pesti – Pavliczky, Gunther (Stieber A., 71.), Lattenstein, Kovács D. (Major N., a szünetben) – Sowunmi, Olasz D. Vezetőedző: Jákli Péter
Gólszerző: Rusvay (1–0) a 25., Magos (2–0) a 72., Olasz D. (2–1) a 74. percben
MESTERMÉRLEG
Nagy Tibor: – Nagyot küzdöttek a srácok ezért a győzelemért, de a legnagyobb öröm számomra, hogy bizonyították, tudnak futballozni, illetve óriási szívük van.
Jákli Péter: – Küzdelmes mérkőzés volt, s a vereség ellenére a csapat akarására nem lehet panasz. A kapu előtt azonban továbbra is határozatlanok a játékosok.

SOPRONI VSESZEGED 2011 3–1 (0–1)
Sopron, 700 néző. Vezette: Molnár Attila (Huszár Balázs, Kóbor Péter)
SOPRON: Heinrich – Grabant P., Jovetics, Szalai V., Füredi (Maráczi, 26.) – Jancsó (Deme, 58.), Baracskai, Holdampf – Grabant B., Zamostny, Batizi-Pócsi B. (Papp M., 83.). Szakmai igazgató: Supka Attila
SZEGED: Szántai – Achim, Farkas M., Tóth G., Zabari (Czirók, 82.) – Szabó P., Oláh G., Berde, Király P. (Oláh L., 82.) – Germán, Geiger. Vezetőedző: Klausz László
Gólszerző: Tóth G. (0–1) a 2., Deme (1–1) a 65., Baracskai (2–1) a 67., Zamostny (3–1) a 92. percben
MESTERMÉRLEG
Supka Attila: – Számítottunk arra, hogy a Szeged stabil védekezésből kontrára játszik, de arra nem, hogy a második percben gólt kapunk. Az első félidőben elveszítettük a párharcokat, de Heinrich Márk jól védett. A második félidőben aztán a lelkesedésünk diadalmaskodott.
Klausz László: – Jól kezdtünk, számítottunk is a Sopron játékára. A pozíciós játékunk is jó volt, de a második félidőben öt perc kihagyás elegendő volt, hogy elveszítsük a mérkőzést.

KISVÁRDA MASTER GOOD–ZTE FC 1–2 (0–1)
Kisvárda, 1010 néző. Vezette: Andó-Szabó Sándor (Kelemen Attila, Varga II Gábor)
KISVÁRDA: Ivancsics A. – Csilus T., Ízing, Graszl K., Fodor A. – Kornutjak, Lázár Zs. (Kulcsár K., 81.) – Lucas (Vári B., 85.), Erős G., Cseri T. – Koszta (Rajczi, 81.). Vezetőedző: Soós Imre
ZALAEGERSZEG: Szappanos – Króner, Gyagya, Forgács, Fodor M. – Nagy T., Bedi – Babati (Patvaros, 85.), Koller K. (Szakály A., 71.), Városi – Daru B. (Szalkai, 64.). Vezetőedző: Csank János
Gólszerző: Daru B. (11-esből, 0–1), a 45., Erős G. (1–1), a 73., Nagy T. (1–2), a 75. percben
MESTERMÉRLEG
Soós Imre: – Veszítettünk, de egymás szemébe tudunk nézni, mert mindent megtettünk a jó eredményért. Jól kezdtük a meccset, de fölényünk ellenére gólt nem szereztünk. A második félidő kiegyenlített játékot hozott.
Csank János: – Az elmúlt hetek gyengébb eredményei után volt egy kis teher a játékosokon, és az elején nem úgy nézett ki, ezt a meccset megnyerjük. A legjobbkor szereztük a gólt, a szünet után pedig már a mezőnyben sem volt akkora a hazai fölény, mint az elején.

BALMAZÚJVÁROSSOROKSÁR SC 1–1 (0–0)
Balmazújváros, 800 néző. Vezette: Szabó Zsolt (Márkus Tamás, Demeter János)
BALMAZÚJVÁROS: Horváth L. – Karikás, Bakos B., Bokros, Németh Á. – Vajda S., Hadházi, Pintér N., Sigér D., Virág (Belényesi, 75.) – Fekete Á. (Nagy K., 86.) Vezetőedző: Feczkó Tamás
SOROKSÁR: Holczer – Vass Zs., Valencsik, Gyepes, Gohér – Kákonyi (Szenes, 90.), Kapacina (Szalánszki, 65.), Huszák, Peszmeg – Korozmán (Zsivoczky-Pandel, 56.), Pál A. Vezetőedző: Lucsánszky Tamás
Gólszerző: Sigér (1–0) a 61., Gyepes (1–1) a 67. percben
MESTERMÉRLEG
Feczkó Tamás: – Hét hiányzónk ellenére több helyzetet alakítottunk ki, amelyek kihagyásáért csak magunkat okolhatjuk.
Lucsánszky Tamás: – Küzdelmes mérkőzésen értékes pontot szereztünk, bár szerettünk volna hármat is, de ezúttal meg kell elégednünk az eggyel.

DUNAÚJVÁROS–SZTK-ERIMA 0–0
Dunaújváros, 400
néző. Vezette: Barna Gábor (Georgiou Theodorosz, Király Krisztián)
DUNAÚJVÁROS: Szűcs – Koszó, Gengeliczki, Lorentz – Tamaskó (Magasföldi, 58.), Villám, Petneházi, Jakab, Czár – Eppel, Fejős (Sóron, a szünetben). Vezetőedző: Artner Tamás
SZIGETSZENTMIKLÓS: Sánta – Benkő-Bíró, Kovács J., Hevesi-Tóth, Sváb – Puskás G., Barna Zs., Gulyás M. (Domokos, 83.), Szepessy (Kollega, 72.) – Vólent (Balázs R., 57.), Szabó B. Vezetőedző: Vágó Attila
MESTERMÉRLEG
Artner Tamás:
– Sokat tettünk a győzelemért, jó iramú mérkőzésen rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, melyekből megszerezhettük volna a három pontot. Hozzáteszem, az ellenfélnek is voltak lehetőségei, ezekből szerencsésen jöttünk ki. Kicsivel közelebb álltunk a győzelemhez.
Vágó Attila: – Mindkét együttes megnyerhette volna a találkozót. Tetszett, hogy győzelemre játszott csapatom, de a Dunaújváros is. Igazságos eredmény született.

SZOLNOKI MÁV–GYIRMÓT FC GYŐR 1–0 (1–0)
Szolnok, Tiszaligeti Stadion, 500 néző. Vezette: Németh Ádám (Farkas Balázs, Medovarszki János)
SZOLNOK: Pokorni – B. Tóth, Vermes, Papucsek, Fritz – Kenderes, Búrány (Kovács O., 91.) – Tóth B. (Zsdrál, 80.), Rokszin, Gajdos – Balajti (Lengyel B., 60.). Vezetőedző: Csábi József
GYIRMÓT: Sebők Zs. – Bori, Lázár P., Balogh B., Völgyi – Kiss M. (Madarász, 67.) – Vass P., Horváth A., Paku (Simon András, 81.), Beliczky (Tóth N., 60.) – Simon Attila. Vezetőedző: Bene Ferenc
Gólszerző: Tóth B. (1–0) a 30. percben
MESTERMÉRLEG
Csábi József:
– Taktikusan és fegyelmezetten játszottunk a mezőny egyik legjobb csapata ellen. A győzelem nagy lökést adhat számunkra a folyatáshoz.
Bene Ferenc: – Végig mi irányítottunk a mérkőzésen, de rengeteg helyzetet elhibáztunk. A Szolnok viszont két helyzetéből szerzett egy gólt, és megnyerte a meccset.

BFC SIÓFOK–AQVITAL FC CSÁKVÁR 3–1 (1–0)
Siófok, 300
néző. Vezette: Oláh Gábor (Lémon Oszkár, Takács Gábor)
SIÓFOK: Filipánics – Nagy J., Czingráber, Tamás L., Farkas N. – Szivacski (Berki I., 79.), Gál M. – Nagy D., Ivancsics, Gréczi (Hanzl, 86.) – Murka (Elek B., 70.). Vezetőedző: Goran Kopunovics
CSÁKVÁR: Gróf – Hajdú S., Dulló (Bartos, 72.), Racskó – Baranyai Á., Fényes (Molnár Cs., a szünetben) – Bakos Sz., Kocsis G., Oldal (Domján, 57.), Molnár T. – Makrai. Vezetőedző: Toldi Gábor
Gólszerző: Ivancsics (1–0) a 13., Gréczi (2–0) az 54., Domján (2–1) a 84., Elek B. (3–1) a 85. percben
MESTERMÉRLEG
Goran Kopunovics:
– Játszottunk egy jó meccset, ehhez mindig kell egy jó ellenfél, amelyik szintén támad. Gólokból azonban mi szereztük többet, és ami fontos, újra győztünk hazai pályán, és szereztünk három pontot is.
Toldi Gábor: – Rengeteg hibával játszottunk, és mivel a Siófok kihasználta helyzeteit, megérdemelten nyert. Mivel a második félidőben nem éltünk a lehetőséggel, nem is érdemeltünk győzelmet.

AZ ÁLLÁS
1. Gyirmót FC Győr 13 8 3 2 19–10 +9 27
2. ZTE FC 13 7 2 4 21–13 +8 23
3. Budaörs 12 7 1 4 20–17 +3 22
4. Mezőkövesd Zsóry FC 12 6 4 2 20–12 +8 22
5. Szeged 2011 13 6 2 5 14–19 –5 20
6. Kisvárda 13 5 4 4 24–14 +10 19
7. Dunaújváros PASE 13 5 4 4 19–19 0 19
8. Aqvital FC Csákvár 13 6 7 22–27 –5 18
9. Szolnoki MÁV FC 13 5 2 6 17–16 +1 17
10. Szigetszentmiklósi TK 13 4 5 4 20–23 –3 17
11. Soproni VSE-GYSEV 13 5 1 7 20–18 +2 16
12. BFC Siófok 13 4 4 5 16–16 0 16
13. Balmazújváros 13 4 4 5 13–18 –5 16
14. FC Ajka 13 4 3 6 14–20 –6 15
15. Soroksár SC 13 2 5 6 12–19 –7 11
16. Vác FC 13 2 2 9 10–20 –10 8

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik