NB II: ETO-szurkolót bántalmazhattak a siófoki biztonsági őrök – sajtóhír

T. I.T. I.
Vágólapra másolva!
2019.08.22. 08:43
null
Az ETO szurkolójának eltört az arccsontja (Fotó: Kisaldöld/H. Baranyai Edina)
Duplán fájdalmas volt az ETO FC Győr siófoki veresége a csapat 65 éves szurkolójának, Horváth Tibornak – írja a Kisalföld. A szurkolót állítása szerint úgy megverték a hazai klub biztonsági emberei, hogy eltört az arccsontja. 


A Kisalföld a győri klub közösségi oldalára írt egyik hozzászólás alapján számolt be a történtekről. A másodosztályban szereplő zöld-fehérek múlt hétvégén listavezetőként látogattak Siófokra, s a csapatot sok győri drukker kísérte el a Balaton-parti városba. Közöttük volt a 65 esztendős Horváth Tibor is, a győri nyugdíjas csupán italért és szotyiért szeretett volna kimenni a közeli boltba.

„Arra hivatkozva, hogy a jegyem csak egyszeri belépésre alkalmas, nem akartak kiengedni. Negyvenkét éve járok ETO-meccsekre, de ilyen még nem fordult elő velem. Többször is volt rá példa, hogy kimentem majd visszatértem a vendégszektorba – idézte a drukkert a győri lap. – Egy cseppnyi emberség nem volt a biztonsági őrökben. Természetesen nem nyugodtam bele, hogy nem mehetek ki a boltba, s amikor megjegyeztem, hogy még a jegyemet sem kezelték rendesen, szó nélkül megütöttek. Bár nem veszítettem el az eszméletemet, megszédültem és máig nem emlékszem, hogy még hányszor ütöttek meg. Elestem, s az orromból dőlni kezdett a vér.”

„Az odaérkező rendőrök kérdezték meg, hogy kérek-e mentőt. Nem voltam jól, így igent mondtam. Elképzelni sem tudom, mi történt volna, ha a szívritmus-szabályzómat találják el… Érthetetlen számomra, hogy fordulhatott ilyen elő, s hogy tehet ilyet egy elvileg a biztonságért megbízott és fizetett illető. Úgy nézek ki, mint aki verekedni akar? Soha nem kerestem a bajt, nem volt eltörve semmim, felfoghatatlan, miért kellett megütni. Azt állították, részeg voltam, ami nem volt igaz, megszondáztattak a rendőrök” – tette hozzá a győri drukker, akinek nyolc napon túl gyógyuló sérülése lett, a kórházban kiderült: eltört az arccsontja.

A teljes történet itt olvasható!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik