NB II: Petneházi négyet, a Siófok és a Soroksár ötöt vágott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.20. 12:59
null
A piros mezes Nyíregyháza Békéscsabán is elbukott, így már nyolc meccse nyeretlen (Fotó: Lehoczky Péter)
A labdarúgó NB II-ben a 17. fordulót rendezték a hétvégén. A Siófok 5–0-ra győzött a SZEOL otthonában, a Balaton-partiak középpályása, Petneházi Márk négy gólt vágott. A Soroksár is 5–0-ra kiütötte ellenfelét, a Budaörsöt, míg a Balmazújváros 1–1-et játszott a Szolnok vendégeként. A Kisvárda Gosztonyi András találatával győzte le a Szeged 2011-et, a Mosonmagyaróvár Cigándon nyert. A Békéscsaba már az első félidőben eldöntötte a Nyíregyháza elleni találkozót, a Puskás Akadémia Lencse László korai góljával verte meg a Ceglédet, a ZTE a hajrában bukott pontokat.

 

A labdarúgó NB II 17. fordulójában súlyos vereséget szenvedett hazai pályán a SZEOL, a Siófok Petneházi Márk mesternégyesével és Gréczi Gábor találatával 5–0-ra nyert a szegediek otthonában. A szegedma.hu tudósításából kiderül, hogy Petneházi a 34. percben tizenegyesből kezdte el a gólgyártást, majd három perccel később Gréczi lőtt kapásból a szegedi hálóba. A szünet után folytatódott a Petneházi-show, a támadó középpályás előbb egy keresztpasszt becsúszva továbbított az üresen maradt kapuba, majd az 58. percben fejjel is eredményes volt. A negyedik gólját pedig hajrában ismét büntetőből érte el, a nagy kedvvel futballozó siófokiak így kiütötték a végére teljesen széteső, így már tizenegy meccs óta nyeretlen SZEOL-t.

A játéknap másik nagy különbségű sikerét a Soroksár aratta, amely a Budaörsöt szintén 5–0-ra verte meg. Lovrencsics Balázs duplázott, a másik támadó, Bajzát Péter is betalált, sőt, Huszák Tamás révén egy középpályás, míg Gengeliczki Gergely révén egy hátvéd is gólt szerzett a soroksáriaknál. Lucsánszky Tamás együttese mindenben jobb volt ellenfelénél, így már nyolc meccs óta veretlen a bajnokságban és nagy különbségű sikerének köszönhetően fellépett a feljutást érő második helyre a tabellán.

Harmincnyolc perc alatt eldöntötte a Békéscsaba a Nyíregyháza elleni mérkőzést, amelyet azért nem nevezhetünk rangadónak, mert a Szpari az utóbbi időben nagyon alulteljesít. A lila-fehérek Gránicz Patrik pontos lövésével szereztek vezetést, majd Nagy István bombájával növelték előnyüket, végül Bagi István gyönyörű szabadrúgásgóljával le is zárták a találkozót. A szünet után a kényelmesebb futball is elég volt a hazaiaknak, hiába bátorodott fel a Szpari, még csak szépíteni sem tudott, így már nyolc bajnoki óta nyeretlen.

Parázs hangulatú mérkőzésen, megérdemelten tartott otthon egy pontot a Szolnok a listavezető Balmazújváros ellen. A hajdúságiak középpályásának, Farkas Balázsnak gólját Rokszin Ádám tizenegyesből egyenlítette ki a szünet után, de a vendégek Zsiga Ervin kiállítása után végül annak is örülhettek, hogy nem vereséggel hagyták el a Tiszaligeti stadiont.

Folytatja remek sorozatát a Mosonmagyaróvár, amely most Cigándon győzött, és ezzel elrontotta a hazaiak otthoni premierjét, hiszen a Cigánd a szezonban először játszhatott saját pályáján. A mindent eldöntő gólt az utóbbi hetekben középpályás létére már harmadszor eredményes Zsirai Martin szerezte, az Óvár így legutóbbi hét meccséből hatot megnyert, egyszer döntetlent játszott

Lencse László korai góljával győzte le a Puskás Akadémia otthon a Ceglédet. A felcsútiak a vezetés megszerzése után újabb gólokat szerezhettek volna, de minden esetben hibáztak, így a Pest megyeiek a hajrában eséllyel küzdhettek az egyenlítésért – a 88. percben Babolek Zoltán rá is ijesztett a hazaiakra, de a játékos tizenhat méteres lövése fél méterrel elkerülte a kaput.

Gosztonyi András szabadrúgásgólja megalapozta a Kisvárda–Szeged 2011 találkozót, a támadó középpályás találatát azonban az első félidőben nem követte második gól. A vendégektől Farkas Márkot a szünet után kiállították, azonban ezután már csak a küzdelem dominált és a szabolcsiaknak végül alaposan meg kellett küzdeniük a sikerért.

Már a második percben vezetést szerzett a ZTE a Csákvár otthonában, sőt, a szünet után másodszor is előnyhöz jutott, mégis meg kellett elégednie a döntetlennel. A szívósan küzdő hazaiaknál Molnár Tibor duplázott, a hajrában hőssé vált, sőt a hosszabbításban akár a győzelem is meglehetett volna a Csákvárnak, de Horváth Roland két lépésről a lécet forgácsolta szét.

Megérdemelten nyert a Vác a Kozármisleny ideiglenes otthonában, Pécsen. A váciak győztes gólját a fiatal Mátyás Zsolt szerezte, aki szemfüles gólt szerzett: egy lövés után a kapusról továbbpattanó labdát menteni akartak a hazai védők, azonban odaugrott Mátyás Zsolt és két védő szorításában közelről a hálóba bombázott. A váciak Rusvay Gergely révén a hajrában tizenegyest is hibáztak – a rutinos támadó a szezonban már a harmadik büntetőjét hibázta el.

Gyenge első félidő után a Sopron mindent megtett a győzelem érdekében a Dorog ellen, azonban hiába volt több gólszerzési lehetősége is a hajrában, a szívósan küzdő dorogiak hálóját nem tudta bevenni.

LABDARÚGÓ NB II
17. FORDULÓ

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–NYÍREGYHÁZA 3–0 (3–0)
Békéscsaba, 787
néző. Vezette: Farkas Ádám (Kelemen Attila, Varga Gábor)
BÉKÉSCSABA: Ribánszki – Bagi, Kelemen D., Szélpál N., Juhász Gy. – Szalai D. (Pilán, 83.), Spitzmüller (Beszterczei, 91.), Viczián, Bényei – Gránicz (Birtalan B., 70.), Nagy I. Vezetőedző: Zoran Szpisljak
NYÍREGYHÁZA: Hermány – Szokol, Máté P., Rubus, Barna Sz. – Holdampf, Tamási Zs. – Szécsi (Pölöskey, 44.), Tisza, Pálinkás (Vámos, 60.) – Rezes (Heffler N., 72.). Vezetőedző: Véber György
Gólszerző: Gránicz (1–0) a 15., Nagy I. (2–0) a 34., Bagi (3–0) a 38. percben
MESTERMÉRLEG
Zoran Szpisljak
: – Bár három nulla a vége, azért nehéz mérkőzés volt, de megtaláltuk az ellenfél gyenge pontjait. Az első félidőben mindent végrehajtott csapatom, amit az elmúlt hetekben gyakoroltunk, és ezzel el is döntötte a három pont sorsát.
Véber György: – Az első félidő érthetetlen számomra, a csapat leblokkolt, semmi sem valósult meg az elképzeléseinkből. A Békéscsaba háromszor vette célba a kapunkat, és három gólt ért el. A második játékrészben végig ellenfelünk térfelén tartottuk a labdát, de mindent elrontottunk.

KOZÁRMISLENY–VÁC FC 0–1 (0–1)
Pécs, 200
néző. Vezette: Farkas Tibor (Kis Zoltán, Máyer Gábor)
KOZÁRMISLENY: Helesfay – Pajor, Causic, Kocsis A., Dinjar (Nagy K., 70.) – Csábi (Tóth M., a szünetben), Nagy E. – Beke, Wittrédi, Szinanovics – Városi (Kirchner, a szünetben). Vezetőedző: Kovács Zoltán
VÁC: Szentpéteri – Hegedűs Cs., Görgényi, Tóth F., Gulyás M. – Tóth G., Tóth B. – Kákonyi (Majoros, 58.; Rusvay, 72.), Niedermüller, Mátyás Zs. – Balajti (Rása, 81.). Vezetőedző: Nagy Tibor
Gólszerző: Mátyás Zs. (0–1) a 28. percben
MESTERMÉRLEG
Kovács Zoltán
: – Sajnos ezen a mérkőzésen nem az NB II-es szinthez méltóan futballoztunk, ezért veszítettünk.
Nagy Tibor: – Ideges vagyok, mert ezt a mérkőzést három-négy góllal kellett volna megnyernünk, ezzel szemben magunknak tettük nehézzé.

PUSKÁS AKADÉMIA FC–CEGLÉDI VSE 1–0 (1–0)
Felcsút, Pancho Aréna, 550
néző. Vezette: Berger József (Szvetnyik Bence, Sebestyén László)
PUSKÁS AKADÉMIA: Hegedüs L. – Spandler, Tar, Vanczák, Heffler T. – Fényes – Márkvárt (Pekár, 63.), Sándor Gy., Óvári – Tischler (Gajdos, 75.), Lencse. Vezetőedző: Vincze István
CEGLÉD: Horváth G. – Farkas A., Albert I., Farkas V., Valkovszki – Tóth L. (Babolek, 86.), Albert Á., Szkunc, Pozsár (Peres, 77.) – Szabó V., Horváth B. Vezetőedző: Krecska János
Gólszerző: Lencse (1–0) a 4. percben
MESTERMÉRLEG:
Vincze István
: – Úgy kezdtük a mérkőzést, ahogy elterveztük, viszont sajnálatos, hogy a sok helyzetünkből csak egyet sikerült értékesítenünk. A Cegléd nagyon szervezetten, lelkesen futballozott, és nem egyszer sikerült kellemetlen perceket okoznia.
Krecska János: – Azzal a nem titkolt szándékkal érkeztünk Felcsútra, hogy kellemetlen perceket szerezzünk a hazai csapatnak, s ez sikerült is. Más-más célból, de mindkét csapatnak égetően fontos volt a három pont megszerzése, s bár egy tizenegyest sem kaptunk meg, elégedett lehetek a látottakkal.

AQVITAL FC CSÁKVÁR–ZTE FC 2–2 (1–1)
Csákvár, Tersztyánszky Ödön Sportközpont, 300
néző. Vezette: Solymosi Péter (Punyi Gyula, Márkus Péter)
CSÁKVÁR: Kovács D. – Pintér B. (Lőrincz, 62.), Póti, Dulló, Hajdú S. – Mészáros D., Bakos Sz. (Horváth R., 76.) – Molnár T., Kiprich D., Oldal (Kékesi, 62.) – Paudits. Vezetőedző: Toldi Gábor
ZTE: Szappanos – Villám, Nagy T. (Króner, 85.), Forgács, Deutsch – Patvaros, Kretz – Babati, Jakab, Ekker (Gottfried, 79.) – Bobál G. (Daru, 81.). Vezetőedző: Csató Sándor
Gólszerző: Ekker (0–1) a 2., Molnár T. (1–1) a 32., Bobál G. (11-esből, 1–2) a 48., Molnár T. (2–2) a 90. percben
MESTERMÉRLEG
Toldi Gábor
: – Csapatom erejét bizonyítja, hogy kétszer is egyenlített egy jó Zalaegerszeg ellen. Sőt a végén nyerhettünk volna, de két lépésről a lécet forgácsoltuk szét.
Csató Sándor: – Végig az történt, ami akartunk. Sajnálom, hogy vezetésünk birtokában nem döntöttük el a mérkőzést, mert így a hajrában a pontszerzés miatt is izgulhattunk.

SOROKSÁR SC–BUDAÖRSI SC 5–0 (3–0)
Haraszti út, Szamosi Mihály Sporttelep, 600
néző. Vezette: Barna Gábor (Szalai Dániel, Kiss Balázs)
SOROKSÁR: Holczer – Lorentz, Gyepes, Gengeliczki, Silye – Csilus T. – Lovrencsics B., Sándor I. (Papp M., 62.), Huszák, Csilus Á. (Márki, 68.) – Bajzát (Szilágyi P., 76.). Vezetőedző: Lucsánszky Tamás
BUDAÖRS: Ordasi – Lajer, Horváth L., Kinyik, Ódé – Stieber A., Sajbán Miklós – Bogáti (Bata, 59.), Csillag (Ferkó, 76.), Deli (Pethő, 57.) – Sajbán Máté. Megbízott edző: Márkus Tibor
Gólszerző: Huszák (1–0) a 27., Lovrencsics B. (2–0) a 33., Gengeliczki (3–0) a 42., Lovrencsics B. (4–0) a 61., Bajzát (5–0) a 74. percben
MESTERMÉRLEG
Lucsánszky Tamás
: – Gólerős játékunknak köszönhetően ekkora különbséggel is teljesen megérdemelten nyertünk.
Márkus Tibor: – Az az érzésem, ezúttal bárkivel játszhattunk volna, nem lett volna esélyünk a pontszerzésre. De ilyen a futball, megyünk tovább.

SZEOL SC–SIÓFOK 0–5 (0–2)
Szeged, Vasutas Stadion
, 300 néző. Vezette: Oláh Gábor (Garai Péter, Bornemissza Norbert)
SZEGED: Leindler – Ikonomou, Vágó L., Gajág, Grünvald – Rácz L. (Buzási, a szünetben), Búrány, Péter A., Forró A. (Puskás Cs., a szünetben) – Schrammel (Lévai, 67.), Makszimovics. Vezetőedző: Tóth Ákos
SIÓFOK: Tajti – Szilágyi Z., Mogyorósi, Czingráber, Farkas N. – Elek B., Gál M. – Nagy D. (Kovács D., 73.), Petneházi, Gréczi (Kozma, 67.) – Nagy R. (Berki P., 71.). Vezetőedző: Goran Kopunovics
Gólszerző: Petneházi (11-esből, 0–1) a 34., Gréczi (0–2) a 40., Petneházi (0–3) az 55., Petneházi (0–4) az 58., Petneházi (11-esből, 0–5) a 76. percben
MESTERMÉRLEG
Tóth Ákos
: – Ezúttal a tisztes helytállásra sem volt esélyünk. Körülményeink miatt már az is nagy dolog, hogy a második vonalban futballozhatunk.
Goran Kopunovics: – Nagy különbségű győzelmünk a kemény munka jutalma. Büszke vagyok csapatomra, és abban reménykedem, az idény hátralévő mérkőzésein képes lesz hasonló produkcióra.

SOPRONI VSE– DOROGI FC 0–0
Sopron, 500
néző. Vezette: Gyarmati II Tibor (Huszár Balázs, Kepe Arnold)
SOPRON: Heinrich – Fazakas, Sifter, Kovács G., Szabó L. – Nagy P., Soós B. (Zimomrja, 85.), Garda (Szellák, 53.) – Eszlátyi, Erdélyi (Gyürki, 57.), Batizi-Pócsi B. Szakmai igazgató: Supka Attila
DOROG: Szemerédi – Csató, Berkó, Bora, Füredi – Grabant P., Kővári (Perovics, 91.), Mészáros Á., Tóth M. – Sitku (Vígh, 68.), Medgyes (Grabant B., 78.). Vezetőedző: Németh Szabolcs
MESTERMÉRLEG
Supka Attila
: – A Dorog kapuja elé tolta a csillesort, s nem találtunk közte rést. Hat hazai mérkőzésünkön öt döntetlent játszottunk, vagyis a hátralévő két mérkőzésen meg kell tanulnunk hazai pályán nyerni.
Németh Szabolcs: – Értékes pontot szereztünk, játékosaim igazi csapatként küzdöttek, s egy jó csapat otthonában minden labdáért megharcoltak.

KISVÁRDA MASTER GOOD–SZEGED 2011 1–0 (1–0)
Kisvárda, 1120
néző. Vezette: Molnár Attila (Horváth Zoltán, Bertalan Dávid)
KISVÁRDA: Ivancsics A. – Hei, Fodor F., Vermes, Vári – Minczér, Lucas – Karacs, Grumics (Oláh G., 61.), Cseri T. (Fodor A., 74.) – Gosztonyi (Rajczi, 68.). Szakmai igazgató: Révész Attila
SZEGED 2011: Szántai – Farkas M., Tóth G., Jagodics B. – Áchim Á., Coroian (Horváth A., 74.), Király P., Zabari – Germán, Zádori (Balogh G., 78.), Andorka (Geiger, 64.). Vezetőedző: Klausz László
Gólszerző: Gosztonyi (1–0) a 18. percben
Kiállítva: Farkas M. (a második sárga lap után) az 56. percben
MESTERMÉRLEG
Révész Attila
: – Megnehezítette a dolgunkat a Szeged, az első félidőben a pálya állapota még engedte a folyamatos játékot, s ekkor el kellett volna döntenünk a mérkőzést. Jó döntésnek bizonyult a fizikailag erősebb játékosok bevetése, mert sok párharcot megnyertünk.
Klausz László: – Megilletődötten kezdtünk, és bár voltak nehezítő körülmények, inkább a saját csapatommal foglalkoznék. A második félidőben emberhátrányban is felülmúltuk az ellenfelet, de a három pontot a hazaiak szerezték meg.

CIGÁND SE–MOSONMAGYARÓVÁR 0–1 (0–1)
Cigánd, 600
néző. Vezette: Takács Tamás (Csatári Tibor, Kulcsár Judit)
CIGÁND: Egyed – Molnár R., Raducu, Sipos T., Szilágyi L. – Oltean, Baksa (Kasza, 69.) – Balogh A., Kis Sz. (Roszel, a szünetben), Varga K. (Katona Gy., 64.) – Popescu. Szakmai igazgató: Szénai Péter
MOSONMAGYARÓVÁR: Tarczy – Bohner, Koszó, Deák, Czár – Zsirai (Kószás, 86.) – Jasarevic (Balázs R., 70.), Schmatovich, Mayer (Németh M., a szünetben), Bartos – Laki. Vezetőedző: Király József
Gólszerző: Zsirai (0–1) a 10. percben
MESTERMÉRLEG
Szénai Péter
: – Már a tizedik percben eldőlt a mérkőzés, mert a kapott gól után csak kapkodtunk, veszélytelenek voltunk. Sokkal bátrabban kell támadnunk, ha nyerni akarunk.
Király József: – A csapat szó szerint kibrusztolta a győzelmet. Senki sem mondta, hogy könnyű mérkőzés lesz, mivel azonban szereztünk egy gólt, győzelmünk megérdemelt.

SZOLNOKI MÁV–BALMAZÚJVÁROS 1–1 (0–1)
Szolnok, Tiszaligeti Stadion, 500
néző. Vezette: Szilasi Szabolcs (Kóbor Péter, Mohos Milán)
SZOLNOK: Molnár-Farkas – Csirmaz, Papp Sz., Balogh M., Magyar B. – Kenderes – Rokszin, Berdó (Tóth L., 59.), Dedics – Pantovics (Kovács T., 88.), Olasz D. Vezetőedző: Balogh Pál
BALMAZÚJVÁROS: Horváth L. – Németh Á., Rus, Papp F., Virág – Farkas B. (Vachtler, 74.), Sigér, Bódis, Zsiga – Máté J., (Kovács Á., 59.), Vólent (Belényesi, 79.). Vezetőedző: Feczkó Tamás
Gólszerző: Farkas B. (0–1) a 15., Rokszin (11–esből, 1–1) a 68. percben
Kiállítva: Zsiga (Csirmaz megrúgásáért) az 56. percben
MESTERMÉRLEG
Balogh Pál
: – Büszke vagyok játékosaimra, mert az első negyedóra kivételével jól futballoztak a listavezetővel szemben.
Feczkó Tamás: – Az első félidőben azt játszottuk, amit kell, kontráinkkal el kellett volna döntenünk a mérkőzést. A második félidőben történtek után győzelemmel ér fel a döntetlen.

AZ ÁLLÁS
1. Balmazújváros 17 10 3 4 22–15 +7 33
2. Soroksár SC 17 9 5 3 34–18 +16 32
3. Kisvárda 17 9 5 3 27–13 +14 32
4. ZTE FC 17 8 6 3 29–20 +9 30
5. Puskás Akadémia FC 17 8 6 3 30–26 +4 30
6. Békéscsaba Előre 17 9 2 6 24–14 +10 29
7. Mosonmagyaróvári TE 17 8 3 6 25–17 +8 27
8. Szeged 2011 17 7 5 5 23–12 +11 26
9. Vác FC 17 7 4 6 20–17 +3 25
10. Soproni VSE 17 6 6 5 20–19 +1 24
11. BFC Siófok 17 7 2 8 22–23 –1 23
12. FC Csákvár 17 5 8 4 21–24 –3 23
13. Dorogi FC 17 6 4 7 18–20 –2 22
14. Nyíregyháza Spartacus FC 17 6 4 7 17–23 –6 22
15. Szolnoki MÁV FC 17 6 3 8 20–25 –5 21
16. Kozármisleny FC 17 5 4 8 16–19 –3 19
17. Budaörs 17 5 1 11 9–27 –18 16
18. Ceglédi VSE 17 4 2 11 22–30 –8 14
19. Cigánd SE 17 3 4 10 11–26 –15 13
20. SZEOL SC 17 3 1 13 8–30 –22 10
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik