F. B. 2019.08.15 13:28 Frissítve: 2019.08.16 23:14

NB II: első osztályú múlttal rendelkező védőt igazolt az ETO

Gengeliczki Gergő személyében NB I-es rutinnal rendelkező belső védőt szerződtetett a labdarúgó NB II-ben éllovas ETO FC Győr – számolt be róla a klub honlapja.

 

A 26 éves, 195 cm magas belső védő a Honvéd akadémiáján nevelkedett, majd Nyíregyházára igazolt, ahol a 2013–2014-es kiírás végén NB II-es bajnoki címet ünnepelhetett. A Szparival való feljutás után fél évvel Mezőkövesdre került kölcsönbe, aztán Dunaújvárosban játszott, ahonnan Soroksárra igazolt. Az előző két idényt az MTK-ban töltötte – az első évben másodosztályú bajnoki címet és feljutást ünnepelhetett, a másodikban az első osztályban futballozott, de nem tudta megmenteni a kék-fehéreket a kieséstől.

„Szerettem volna olyan NB II-es klubba igazolni, amelynek komoly célja a feljutás – mondta Gengeliczki Gergő a klub honlapjának. – A jó kezdés is bizonyítja, hogy az ETO ezt komolyan gondolja.”

A középső védő leigazolása azért is vált fontossá a győrieknek, mert a közelmúltban az ugyanezen a poszton szereplő Dvorschák Gábor sérülés miatt hetekre kidőlt.

A Kisalföld eközben arról számolt be, hogy a győriek megszerezték Simon Márkot is, a 23 éves támadó Paksról érkezett, de a tavaszi szezonban Csákváron futballozott kölcsönben.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ ETO FC GYŐRNÉL
Érkezők:
Márius Charizopulos (szlovák, FC Nitra – Szlovákia), Domonkos Kristóf (szlovákiai, DAC 1904 – Szlovákia), Dvorschák Gábor (Soroksár), Gengeliczki Gergő (MTK), Gránicz Patrik (Békéscsaba), Horváth Zoltán (Kisvárda, szabadon igazolhatóként), Rengel Péter (szlovákiai, Gyirmót FC Győr), Simon Márk (Paks, legutóbb Csákvár, kölcsönben), Vári Barnabás (Kisvárda, szabadon igazolhatóként)
Távozók: Gaszner Máté (Mosonmagyaróvár), Jakab Dávid (Mosonmagyaróvár, kölcsönbe), Alan Kovác (szlovák, Nyíregyháza), Keserű Bence (Pápai Perutz FC – kölcsönbe), Koszó Balázs (?), Madarász Márk (Puskás Akadémia – kölcsönből vissza, onnan Csákvár, kölcsönbe), Petró Balázs (Haladás – kölcsönből vissza), Szalánszki Gergő (Vác), Tajthy Tamás (Siófok), Tóth Dávid (Haladás – kölcsönből vissza), Vadász Viktor (Mosonmagyaróvár) 

2019.08.11 17:29:20

Labdarúgó NB II F. B.

A Haladás a ráadásban mentett pontot • Vereséggel búcsúzott (?) a Balmaz • Hibátlan a Csákvár és az ETO.

2019.08.07 17:27:26

Labdarúgó NB II F. B.

Nem bírt a Haladás a Siófokkal • Elmaradt az újabb Balmaz-csoda • Sitku a ráadásban döntött • Hármat vágott a Budafok.

2019.08.04 15:38:20

Labdarúgó NB II F. B.

Játszott a Balmaz, döntetlent ért el a Siófok ellen • Hármat vágott a Budafok • Otthon kapott ki a Csaba.

2019.08.02 15:06:55

Labdarúgó NB II FÜZESI BÁLINT

A hajdúságiak mellett a Haladásnál és a Vácnál is kaotikus volt a nyár • Két újonc is erős lehet • Többre vágynak Dorogon és a Szparinál.