NB II: hatalmas Szpari-fordítás; Tischler mentette meg a PAFC-ot

Vágólapra másolva!
2016.09.14. 15:59
null
A Nyíregyháza nagyon hamar jelentős hátrányba került Cegléden, de fordítani tudott (Fotó: Földi D. Attila)
Kilenc mérkőzést rendeztek szerdán a labdarúgó NB II 9. fordulójában. A Nyíregyháza 3–1-es hátrányból felállva 5–3-ra győzött a Cegléd otthonában, a Kisvárda magabiztosan, 3–0-ra verte meg a Cigándot, míg a Szeged 2011 a Dorogot múlta felül. Hét nyeretlen meccs után győzött a Mosonmagyaróvár, amelynek „áldozata” a Budaörs volt. A ZTE a 92. percben szerzett Daru Bence-góllal csikarta ki a győzelmet a Soroksár otthonában, míg a Puskás Akadémia a 93. percben szerzett Tischler Patrik-találattal nyert a Csákvár ellen. A Vác két perc alatt fordított, és bezsebelte a három pontot Szolnokon, míg a Balmazújváros kikapott otthon a Siófoktól.

 

NB II
9. FORDULÓ

ÖSSZEFOGLALÓK

Kétszer is két góllal vezetett a Cegléd a Nyíregyháza ellen – először 2–0-ra, majd 3–1-re –, így az első félidő után érett a nagy meglepetés. A szünet után azonban a szabolcsiak megrázták magukat, kegyetlenül kihasználták a ceglédiek minden hibáját és végül hatalmas fordítást végrehajtva 5–3-ra nyertek. A két főszereplő Rezes László és Tisza Tibor volt, előbbi két gólt szerzett, míg utóbbi gólja mellett három (!) gólpasszt is adott. A legszebb találat azonban a negyedik nyíregyházi gólt szerző Harsányi Zoltáné volt, aki ollózva talált a kapuba, így a Szpari a győzelemmel továbbra is az élen áll.

Sokáig nem bírt a Puskás Akadémia a szomszédvár Csákvárral, a felcsútiak pontatlanul futballoztak és nem tudták feltörni Toldi Gábor együttesének védelmét. Azonban a vendégek hiába futballoztak szervezetten, mégsem szereztek pontot, mivel a 93. percben Nagy Zsolt beadását Tischler Patrik gólra váltotta, így a PAFC végül otthon tartotta a három pontot és folytatja a felzárkózást.

Kisebb meglepetésre otthon kapott ki a Balmazújváros a Siófoktól. Feczkó Tamás együttesének játékában nem volt igazán átütőerő, a Balaton-partiak pedig egy kontra után gólt szereztek Kozma Richárd végén, így mindhárom pontot elvitték. A Balmaz először kapott ki otthon a bajnokságban, míg a Siófok először győzött idegenben.

A forduló nyitómeccsén Deutsch Bence megpattanó szabadrúgása révén szerzett vezetést a ZTE Soroksáron, ám a hazaiak Lovrencsics Balázs révén gyorsan egyenlítettek, a kiugró támadó Szappanos Péter kapus és Forgács András között pöckölt a hálóba. A szünet után azonban a zalaiaknak volt több gólszerzési lehetősége és a hosszabbításban sikerült is megszerezniük a győzelmet, hiszen a csereként beszálló Daru Bence Jakab Dávid beadása után a hálóba fejelt, így értékes három pontot szerzett a ZTE.

Továbbra sem megy a Sopronnak, a csapat már öt forduló óta nyeretlen, így csak annak örülhet, hogy hazai környezetben veretlen maradt. Igaz, arra is volt esély, hogy Supka Attila együttese kikap, mivel Gajág Gergő a SZEOL-nak szerzett vezetést az első játékrész végén – a védő egy remekül beívelt szöglet után fejelt a soproni kapuba –, de a második félidőben a csereként beálló Gyürki Gergő közelről a hálóba lőtt, így pontot mentett a soproniaknak.

Két perc leforgása alatt fordított a Vác Szolnokon és ez elég volt ahhoz, hogy tavasz után most ősszel is győzelemmel hagyja el az új Tiszaligeti stadiont. A 47. percben Kákonyi Dániel értékesítette az általa kiharcolt tizenegyest, majd egy perc múlva Zsolnai Richárd lőtt éles szögből a szolnoki kapuba. Görgényi Dávid kiállítása miatt azonban a hajrában nehéz pillanatokat is átélt a Vác, de a Szolnok végül nem tudott kiegyenlíteni.

Magabiztosan győzött a Kisvárda az újonc Cigánd ellen. Révész Attila együttese már az első félidő után két góllal vezetett, a hajrában pedig jött a csereként beálló Erős Gábor, aki távolról, mintegy 35 méterről óriási bombát küldött a cigándi kapuba, teljessé téve a kisvárdai örömöt. A szabolcsi együttes ezzel megelőzte a Balmazújvárost és a második, feljutást érő helyre lépett előre.

Hét nyeretlen mérkőzés után győzött ismét a Mosonmagyaróvár, amely taktikus játékkal verte meg Csákváron a Budaörsöt, és ha kontráknál pontosabbak a befejezéseik, akkor akár nagyobb különbségű sikert is arathattak volna.

Nem játszott jól, de Germán Tamás tizenegyesgóljának köszönhetően legyőzte az újonc Dorogot a Szeged 2011, így fontos három ponthoz jutott.

A csütörtökre halasztott mérkőzésen a Békéscsaba 2–0-ra győzött a Kozármisleny vendégeként Pécsen. A csabaiak sorozatban a negyedik bajnoki meccsüket nyerték meg, és a rossz idényrajtot lassan-lassan feledtetve felkapaszkodtak a tabella első felébe.

JEGYZŐKÖNYVEK

PUSKÁS AKADÉMIA–AQVITAL FC CSÁKVÁR 1–0 (0–0)
Felcsút, Pancho Aréna, 708
néző. Vezette: Erdős József (Kelemen Attila, Szert Balázs)
PUSKÁS AKADÉMIA: Hegedüs L. – Heffler T., Tóth B., Fényes, Spandler – Zsidai (Pekár, a szünetben), Márkvárt, Sándor Gy., Gajdos (Nagy Zs., 74.) – Tischler, Lencse (Molnár Cs., 59.). Vezetőedző: Szíjjártó István
CSÁKVÁR: Kovács D. – Pintér B., Dulló, Póti, Baranyai Á. – Kiprich D., Mészáros D. – Kocsis G. (Nyilasi B., 66.), Bakos Sz., Oldal (Horváth R., 79.) – Paudits (Kékesi, 88.). Vezetőedző: Toldi Gábor
Gólszerző: Tischler (1–0) a 93. percben
MESTERMÉRLEG
Szíjjártó István
: – Az utóbbi két mérkőzésen, ha értékesítjük a helyzeteket, nyugodtan játszhattunk volna. A Csákvár jól ismer bennünket, jól felkészült a taktikánkból, lezárta a területeket. Pontatlanul futballoztunk, és kicsit fáradtan is mozogtak a játékosok.
Toldi Gábor: – Játékosaim megmutatták, hogyan kell egy bajnokaspiráns ellen futballozni. Egyenlő partnerek voltunk, ráadásul a kilencvenedik percben a meccslabdánk is volt. Fájdalmas a hosszabbítás harmadik percében gólt kapni, és veszíteni.

SZOLNOKI MÁV FC–VÁC FC 1–2 (1–0)
Szolnok, Tiszaligeti Stadion, 800
néző. Vezette: Veizer Roland (Buzás Balázs, Kormányos II Gábor)
SZOLNOK: Molnár–Farkas T. – Hajba (Pantovics, 78.), Kovács O., Papp Sz., Magyar B. – Kenderes, Pintér N. (Csirmaz, 60.) – Tóth L. (B. Tóth, 69.), Rokszin, Dedics – Olasz D. Vezetőedző: Balogh Pál
VÁC: Halasi – Rása, Dlusztus, Tóth F., Földi – Tóth G. – Kákonyi, Tóth B., Zsolnai R. (Görgényi, 72.), Niedermüller (Mátyás, a szünetben) – Majoros (Rusvay, 61.). Vezetőedző: Nagy Tibor
Gólszerző: Tóth L. (1–0) a 35., Kákonyi (11-esből, 1–1) a 47., Zsolnai R. (1–2) a 48. percben
Kiállítva: Görgényi (Magyar Bence megrúgásáért) a 86. percben
MESTERMÉRLEG
Balogh Pál
: – Nem játszottunk jól az első félidőben sem, de legalább vezettünk. Saját magunkat hoztuk nehéz helyzetbe a második félidő elején, többet kell tennünk a győzelemért.
Nagy Tibor: – Meddő mezőfölényben játszott a Szolnok az első félidőben, kontrákban gondolkoztunk, de kevés sikerrel. Szünet után gyorsan fordítottunk, fontos győzelmet arattunk, mert nem sok csapat nyer majd Szolnokon.

BALMAZÚJVÁROS–SIÓFOK 0–1 (0–0)
Balmazújváros, 600
néző. Vezette: Szőts Gergely (Erős Gábor, Szalai Dániel)
BALMAZÚJVÁROS: Horváth L. – Vachtler, Papp F., Bakos B., Balogh K. – Kamarás (Varga K., a szünetben), Hadházi (Kovács Á., 67.), Farkas B. (Belényesi, 63.), Sigér D., Vajda S. – Máté J. Vezetőedző: Feczkó Tamás
SIÓFOK: Tajti N. – Tamaskó, Czingráber, Szalai V., Farkas N. – Kozma R. (Mogyorósi, 87.), Futó (Berde, 71.), Petneházi, Gál M., Berki P. – Elek B. Vezetőedző: Goran Kopunovics
Gólszerző: Kozma R. (0–1) a 65. percben
MESTERMÉRLEG
Feczkó Tamás
: – Visszafogottan futballoztunk az első félidőben, míg a szünet utáni teljesítményünk majdnem elfogadható volt. A vereségért én vagyok a legnagyobb hibás.
Goran Kopunovics: – Felkészültünk a Balmazújvárosból, végig taktikusan játszottunk, és a második félidőben szép kontratámadást követően sikerült a mindent eldöntő gólt megszereznünk.

SOPRONI VSE–SZEOL SC 1–1 (0–1)
Sopron, 500
néző. Vezette: Kovács J. Zoltán (Becséri Károly, Szalai Balázs)
SOPRON: Heinrich – Tóth D., Sifter, Kovács G., Szabó L. – Nagy P., Deme (Horváth P., a szünetben), Kapacina – Garda (Soós, 80.), Erdélyi (Gyürki, a szünetben), Eszlátyi. Szakmai igazgató: Supka Attila
SZEOL: Leindler – Kéri, Gajág, Ikonomou, Grünwald – Lévai (Harsányi, 65.), Rácz, Forró, Beretka (Buzási, 69.) – Puskás, Péter A. (Tomisics, 80.). Vezetőedző: Tóth Ákos
Gólszerző: Gajág (0–1) a 38., Gyürki G. (1–1) a 70. percben
MESTERMÉRLEG
Supka Attila
: – Azt kaptuk, amit vártunk. A Szeged zárt védekezésből kontrákra épített. A mérkőzést saját magunknak tettük nehézzé, sajnos hadilábon állunk a gólszerzéssel.
Tóth Ákos: – Örülünk az egy pontnak, a Sopron nagyobb játékerőt képvisel, mint mi. A hazaiak irányították a játékot, mi kontrákkal próbálkoztunk. A döntetlen igazságos.

CEGLÉDI VSE–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS 3–5 (3–1)
Albertirsa, 200
néző. Vezette: Szilasi Szabolcs (Lémon Oszkár, Takács Gábor)
CEGLÉD: Verebélyi – Valkovszki, Albert I., Nánási, Makrai L., Farkas A. – Asztalos (Csordás Sz., a szünetben), Popovics, Albert Á. (Markó, 76.) – Pozsár – Tóth M. (Peres, 60.). Vezetőedző: Varga Attila
NYÍREGYHÁZA: Hermány – Kónya, Ur, Rubus, Farkas M. – Kártik – Heffler N. (Harsányi, a szünetben), Tisza (Szécsi, 90.), Rudolf, Rezes (Szokol, 77.) – Dragóner F. Vezetőedző: Mátyus János
Gólszerző: Asztalos (1–0) a 3., Nánási (2–0) a 10., Rezes (2–1) a 15., Albert Á. (3–1) a 45., Rezes (3–2) az 50., Dragóner F. (3–3) a 67., Harsányi (3–4) a 72., Tisza (3–5) a 89. percben
MESTERMÉRLEG
Varga Attila
: – Az első félidőben remekül játszottunk a bajnokság egyik favoritja ellen, de a folytatásban rendkívül súlyos egyéni hibákat követtünk el. A vereség nem írható a fáradtság számlájára, mert ennyire rossz megoldásokat semmilyen körülmények között sem követhetünk el.
Mátyus János: – Az a csapat, amelyik kétgólos hátrányból fordít, és idegenben megnyeri a mérkőzést, jó úton jár. Szünetben mondtam a játékosaimnak, hogy semmi sincs veszve, szerencsére hittek nekem, és hatalmas szívvel futballozva megérdemelten nyertünk.

BUDAÖRSI SC–MOSONMAGYARÓVÁR 0–2 (0–1)
Csákvár, 100 néző. Vezette: Nagy Róbert (Varga Zsolt, Márkus Tamás)
BUDAÖRS: Ordasi – Horváth L., Kinyik, Gál Sz., Ódé – Csillag, Sajbán Miklós (Csobánki, 34.) – Bogáti, Stieber A. (Sajbán Máté, a szünetben), Deli – Bata (Pethő, 60.). Vezetőedző: Miskei Attila
MOSONMAGYARÓVÁR: Tarczy – Bohner, Koszó, Deák I., Galambos (Schmatovich, a szünetben) – Zsirai – Bartos, Czár, Laki B. (Szabó B., 65.), Jasarevic – Mayer (Fekete T., 55.). Vezetőedző: Király József
Gólszerző: Bartos (0–1) a 3., Laki B. (0–2) a 47. percben
MESTERMÉRLEG
Miskei Attila
: – Tisztában voltunk vele, hogy az ellenfél az életéért küzd, mégsem tettünk meg mindent a győzelem érdekében. Sajnálom az elveszített három pontot.
Király József: – Szervezetten és jól játszó ellenfelet győztünk le, teljesen megérdemelten. Fontos volt számunkra ez a győzelem.

KISVÁRDA MASTER GOOD–CIGÁND SE 3–0 (2–0)
Kisvárda, 2040
néző. Vezette: Solymosi Péter (Albert István, Medovarszki János)
KISVÁRDA: Ivancsics A. – Vári B., Fodor F., Papucsek, Talabér – Toma (Gosztonyi, 56.), Oláh G. (Minczér, 66.), Lucas, Fodor A. – Szabó P. (Erős G., 76.), Grumics. Szakmai igazgató: Révész Attila
CIGÁND: Bákonyi – Kinczel, Raducu, Csicsvári (Jóni, a szünetben), Szilágyi L. – Oltean, Baksa Z. – Angyal N., Kasza, Balogh A. (Modra, a szünetben) – Roszel (Nagy R., 77.). Szakmai igazgató: Szénay Péter
Gólszerző: Talabér (1–0) a 40., Szabó P. (2–0) a 43., Erős G. (3–0) a 80. percben
MESTERMÉRLEG
Révész Attila
: – Elképzeléseink teljes mértékben megvalósultak, a szünetig megnyugtató előnyt szereztünk, így a második félidő úgy alakult, ahogy reméltük, de ismét rengeteg helyzetet kihagytunk. Ezen változtatnunk kell.
Szénay Péter: – Három szép gólt szerzett a hazai csapat, ezzel megérdemelten nyert. Ráfizettünk az első félidő bátortalan játékára, pedig a Kisvárda semmi olyat nem nyújtott, ami meglephetett volna bennünket.

SZEGED 2011-GA–DOROGI FC 1–0 (1–0)
Gyula, Grosics Akadémia Sporttelep, 300
néző. Vezette: Németh Ádám (Farkas Balázs, Vígh-Tarsonyi Gergő)
SZEGED: Szántai – Achim, Jagodics B., Tóth G., Mészáros M. – Horváth A. (Farkas A., 82.), Ivancsics G. (Geiger, 63.), Király P., Zabari – Germán, Zádori (Balogh G., 90.). Vezetőedző: Klausz László
DOROG: Vajda G. – Grabant P., Berkó, Bora, Füredi – Mészáros Á. (Sitku, 53.), Tóth M, Kovács I. (Csák, 65.), Medgyes – Kővári (Szedlár, 75.), Perovics. Vezetőedző: Németh Szabolcs
Gólszerző: Germán (11-esből, 1–0) a 24. percben
MESTERMÉRLEG
Klausz László
: – Az eredménnyel elégedett vagyok, mert a mérkőzés előtt fáradtságot éreztem a társaságon. Szeretem, ha a győzelem mellett tartalom is van a játékban, de ezúttal megelégszem csak a győzelemmel.
Németh Szabolcs: – Hetek óta képtelenek vagyunk gólt szerezni, a legjobb helyzeteket is kihagyjuk. Az első félidőben gyengén futballoztunk, a másodikban mindent megpróbáltunk, de a gól nem jött össze.

SOROKSÁR SC–ZTE FC 1–2 (1–1)
Haraszti út, 300
néző. Vezette: Pintér Csaba (Huszár Balázs, Kóbor Péter)
SOROKSÁR
: Holczer – Csilus T. (Fülöp N., 69.), Gyepes, Gengeliczki, Silye – Haris, Peszmeg – Huszák, Sándor I. (Mihály, 66.), Pál A. – Lovrencsics B. (Papp M., 87.). Vezetőedző: Lucsánszky Tamás
ZTE: Szappanos – Sundas, Króner, Forgács, Deutsch – Kretz, Nagy T., Végh G. (Ekker, 66.) – Babati (Patvaros, 66.), Bobál G. (Daru, 76.), Jakab Cs. Vezetőedző: Csató Sándor
Gólszerző: Deutsch (0–1) a 18., Lovrencsics B. (1–1) a 32., Daru (1–2) a 92. percben
MESTERMÉRLEG
Lucsánszky Tamás
: – Nem úgy kezdtük a mérkőzést, ahogy hazai pályán kell, de a második félidőben már jól futballoztunk. A hajrában két nem tervezett csere miatt már nem tudtunk frissíteni.
Csató Sándor: – Dicséretes, hogy a vasárnapi vereség után lelkileg rendben volt a csapat. A mérkőzés elején is volt két helyzetünk, ha betalálunk, nyugodtabban futballozhattunk volna. A hajrában a sors visszaadta, amit korábban elvett tőlünk.

Csütörtökön játszották

KOZÁRMISLENY–BÉKÉSCSABA 0–2 (0–0)
Pécs, 300
néző. Vezette: Berke Balázs (Kis Zoltán, Kovács II Gábor)
KOZÁRMISLENY: Helesfay – Kiss M., Gubacsi, Racskó (Lantos, 68.), Dinjar (Varga M., 72.) – Tóth M., Kocsis A. – Városi, Wittrédi (Nagy K., 72.), Szinanovics – Kemény. Vezetőedző: Kovács Zoltán
BÉKÉSCSABA: Ribánszki – Bagi, Kelemen D., Szélpál, Oliveira – Nagy I., Viczián – Szalai D., Birtalan (Spitzmüller, 84.), Juhász Gy. (Gránicz, 55.) – Urbin (Bényei, 68.). Vezetőedző: Zoran Szpisljak
Gólszerző: Gránicz (0–1) a 72., Spitzmüller (0–2) a 91. percben
MESTERMÉRLEG
Kovács Zoltán:
– Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, ezúttal ennyi volt bennünk.
Zoran Szpisljak: – Helyzeteket alakítottunk ki és gólokat is lőttünk. Izgalmas meccset játszott a két csapat.

AZ ÁLLÁS
1. Nyíregyháza Spartacus FC 9 6 2 1 12–8 +4 20
2. Kisvárda 9 5 2 2 16–8 +8 17
3. Puskás Akadémia FC 9 5 2 2 18–17 +1 17
4. Balmazújváros 9 5 1 3 11–8 +3 16
5. BFC Siófok 9 5 4 13–12 +1 15
6. ZTE FC 9 4 3 2 13–7 +6 15
7. Szeged 2011 9 4 2 3 12–6 +6 14
8. Vác FC 9 4 2 3 11–9 +2 14
9. Békéscsaba Előre 9 4 1 4 11–8 +3 13
10. Kozármisleny FC 9 4 1 4 11–11 0 13
11. Soroksár SC 9 3 3 3 14–14 0 12
12. FC Csákvár 9 3 3 3 9–14 –5 12
13. Soproni VSE 9 3 2 4 11–10 +1 11
14. Szolnoki MÁV FC 9 3 2 4 13–14 –1 11
15. Budaörs 9 3 1 5 6–8 –2 10
16. Ceglédi VSE 9 3 1 5 15–18 –3 10
17. Dorogi FC 9 3 1 5 9–12 –3 10
18. SZEOL SC 9 3 1 5 7–11 –4 10
19. Mosonmagyaróvári TE 9 2 2 5 10–12 –2 8
20. Cigánd SE 9 1 2 6 4–19 –15 5
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik