Zsinórban hetedszer ikszelt a Vasas, Oldal Tibor triplájával nyert a Cegléd

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.30. 15:59
null
Az ETO a hajrában verte a Nyíregyházát (Fotó: ETO Facebook)
A labdarúgó NB II 10. fordulójában a Vasas – az NB I-ből nyáron kieső csapatok csatáján – 1–1-re végzett a Balmazújváros otthonában, így sorozatban hetedik döntetlenjét könyvelheti el. Már a Cegléd sem nyeretlen, Nagy Tibor együttese Oldal Tibor triplájának köszönhetően 3–2-re legyőzte a Soroksárt. A Kazincbarcika hármat vágott Mosonmagyaróváron, míg a Gyirmót a Budaörsöt verte meg 2–1-re. A Csákvár a hajrában dolgozta le kétgólos hátrányát a Kaposvár ellen, míg a listavezető Békéscsaba a Budafokot verte meg magabiztosan. A Szpari az ETO otthonában kapott ki, így kieső helyre csúszott vissza a tabellán.

A labdarúgó NB II 10. fordulójában a Vasas – az NB I-ből nyáron kieső csapatok csatáján – 1–1-re végzett a Balmazújváros otthonában, így sorozatban hetedik döntetlenjét könyvelheti el. A vezetést az első félidőben az új edző, Bekő Balázs által irányított hajdúságiak szerezték meg Domokos Bálint bombagóljával, de a szünet után feljavuló Vasas egyenlített: Balajti Ádám lőtte a kapuba a buktatásáért megítélt tizenegyest.

A listavezető Békéscsaba a Budafokot magabiztosan verte meg 2–0-ra. A lila-fehérek ismét korán vezetéshez jutottak Viczián Ádám fejesével, majd a szünet után Szatmári István duplázta meg az előnyt. A Békéscsaba otthon így hibátlan, hatból hat bajnokit nyert meg. A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy Boér Gábor csabai trénert a játékvezető a 61. percben elküldte a kispadtól.

A Cegléd sem nyeretlen már, Nagy Tibor együttese Oldal Tibor triplájának köszönhetően 3–2-re legyőzte a Soroksárt. A Pest megyeiek már két góllal is vezettek – Oldal először büntetőből, majd fejjel talált be –, de Lipcsei Péter együttese a szünet után hat percen belül egyenlített. A hajrában aztán a Cegléd tudott újítani, egy gyors kontra végén Oldal újabb gólt szerzett, és ez az első győzelmet jelentette csapatának a bajnokságban.

A csapatkapitány Marko Vukaszovics hajrában szerzett góljával az ETO FC Győr legyőzte a Nyíregyházát egy küzdelmes mérkőzésen. A Szpari kieső helyre csúszott vissza. Bozsik József vezetőedző a találkozó után a Nemzeti Sportnak adott nyilatkozatában arról beszélt, hogy az égiek sem akarják, hogy edzőként tovább dolgozzon a klubnál, hétfőn eldől a sorsa.

A Gyirmót FC Győr értékes skalpot szerzett a Budaörs legyőzésével. A budaörsiek a hajrában egyenlíthettek volna, de a 89. percben Czvitkovics Péter tizenegyest hibázott.

Hat forduló után nyert újra a Monor, érdekesség, hogy éppen a Vác ellen, amely a monoriakhoz hasonlóan szintén Óbudán rendezi hazai mérkőzéseit. Most a Monor volt a pályaválasztó, amely már két góllal is vezetett, Dlusztus Andrásnak a hajrában csak szépítenie sikerült.

Eseménydús mérkőzést játszott a Csákvár a Kaposvárral. A Fejér megyeiek először egy-, majd kétgólos hátrányban is voltak az újonccal szemben, a hajrában azonban jött Nagy Zsolt, a csereként beállt csákvári középpályás két remek lövéssel döntetlenre mentette a meccset.

Nagyon gyenge mérkőzésen játszott gól nélküli döntetlen a Siófok otthon az újonc Tiszakécskével. A Kazincbarcika hármat vágott Mosonmagyaróváron, így az új edzővel, Gálhidi Györggyel két mérkőzésen négy pont a borsodiak mérlege. Megvan Dobos Barna első bajnoki sikere a ZTE szakvezetőjeként, két döntetlen után a zalaiak otthon 2–1-re legyőzték a Dorogot.

NB II, 10. FORDULÓ

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–BUDAFOKI MTE 2–0 (1–0)
Békéscsaba, 627
néző. Vezette: Szilágyi Sándor (Kormányos II. Gábor, Szilágyi Norbert)
BÉKÉSCSABA:
Ribánszki – Viczián, Szélpál (Nagy S., 51.), Zahorán – Szalai D., Király P. – Mezei (Lustyik, 61.), Hursán, Szatmári I. – Gránicz, Urbin (Máris, 87.). Vezetőedző: Boér Gábor
BUDAFOK:
Szabó B. – Vég B. Khiesz, Gohér, Lakatos Cs. – Veszelinov, Oláh B., Kovács D. – Vankó, Pölöskey P. (Fekete M., 76.), Kercsó (Micsinai, 87.). Vezetőedző: Vitelki Zoltán
Gólszerző:
Viczián (1–0) a 12., Szatmári I. (2–0) a 55. percben
Kiállítva:
Lakatos Cs. (utánrúgásért) a 68. percben
MESTERMÉRLEG

Boér Gábor:
– Minden mérkőzésünkön az a cél, hogy mihamarabb gólt érjünk el, amivel nyomás alatt tarthatjuk ellenfelünket. Ez ezen a találkozón is bejött. Bár az utóbbiak közül ez volt a legszenvedősebb meccsünk, de az is mutatja a csapat erejét, hogy ilyen körülmények között is nyertünk.
Vitelki Zoltán:
– A Békéscsaba nagyon motivált és lendületes volt, mi pedig az elején gyámoltalanul játszottunk. A második félidőben már többet vállalkozott a csapat, bátrabban is játszott, de jött az újabb gól egy fegyelmezetlenséget követően, amivel el is dőlt a találkozó. A vereség ellenére volt tartása a csapatnak.

WKW ETO FC GYŐR–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS 1–0 (0–0)
Győr, 1200
néző. Vezette: Ducsai József (Baghy Csaba, Kulman Tamás)
GYŐR: Horváth T. – Vadász V., Tar, Debreceni, Kovács K. – Tajthy, Vukaszovics – Szimcsó (Szánthó R., 65. ), Jakab D. (Magasföldi, 76.), Andrics – Erdélyi (Hamar, 63.). Vezetőedző: Király József
NYÍREGYHÁZA: Jova – Nagy J., Nagy T. (Rubus, 17.), Pejovics, Farkas M. – Gulyás M. – Pekár, Kulcsár H. (Dragóner F., 73.), Kártik, Rezes – Daru (Gyurján, 73.). Vezetőedző: Bozsik József
Gólszerző: Vukaszovics (1–0) a 85. percben
MESTERMÉRLEG
Király József:
– Nehéz körülmények után léptünk pályára, hiszen az elmúlt fordulók nem úgy alakultak, ahogy szerettük volna. Küzdelmes mérkőzésen megérdemelten nyertünk, sokat tettünk azért, hogy a végén győzelemnek örülhessünk.
Bozsik József: – Ez a mérkőzés arról szólt, hogy folytassuk-e a munkát a csapattal. Jó visszajelzést kaptam, hiszen az idény legjobb teljesítményét nyújtotta az együttesünk, de az égiek sem akarják a folytatást. Hétfőn eldől a sorsom.

BFC SIÓFOK–TISZAKÉCSKE VSE 0–0
Siófok, 400
néző. Vezette: Szilasi Szabolcs (Kepe Arnold, Mohos Milán)
SIÓFOK: Molnár P. – Kiss B. (Petneházi, a szünetben), Fehér Zs., Lorentz, Csibra – Gál M., Horváth A. – Nagy D. (Szilágyi P., 80.), Bolla, Medgyes (Zamostny, 66.) – Elek B. Vezetőedző: Mihalecz István
TISZAKÉCSKE: Molnár M. – Benkó, Kardos, Ludánszki, Polyák – Tölgyesi, Horváth A. – Stoiacovici (Huszti A., a szünetben), Károly (Kirchner, 82.), Kocsis G. – Batizi-Pócsi (Puskás Z., 60.). Vezetőedző: Szabó István
MESTERMÉRLEG
Mihalecz István:
– A legnagyobb öröm ezzel a mérkőzéssel kapcsolatban – gondolom, a nézők is így gondolják –, hogy vége lett. Amíg az ellenfél térfelén hármat nem tudunk passzolni egymáshoz, addig nem nyerhetünk.
Szabó István: – A végeredmény, véleményem szerint, igazságos. Az első félidőben a bal oldali védekezésünkkel adódtak problémák, de helyre tettük a dolgot. Ebben a játékrészben is sok volt a küzdelem, a párharc. A másodikban mindkét csapat nyerhetett volna.

CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR–KAZINCBARCIKA 0–3 (0–1)
Mosonmagyaróvár, 500
néző. Vezette: Pillók Ádám (Király Zsolt, Aradi József)
MOSONMAGYARÓVÁR: Heinrich – Sziklási, Vágó, Forgács – Kovács B., Darázs (Eszlátyi, 57.), Winkler Á. (Jelena, 69.), Stieber A. (Bartos, 72.), Zsirai – Szabó V., Kapacína V. Vezetőedző: Várhidi Péter
KAZINCBARCIKA: Somodi – Palmes, Heil, Fótyik, Mikló – Toma, Oltean, Krausz R. – Tóth L. (Gábor L., 71.), Lukács R. (Olasz D., 64.), Kanalos (Kovács D., 81.). Vezetőedző: Gálhidi György
Gólszerző: Oltean (0–1) a 42., Tóth L. (0–2) a 61., Gábor L. (0–3) a 75. percben
MESTERMÉRLEG
Várhidi Péter:
– Sajnos, ez várható volt, mert hátul nincs több játékosunk. Nem tudtuk megakadályozni a kontrákat. Vannak olyan játékosaim, akiket pihentetni kellene, de nincs kivel pótolni őket.
Gálhidi György: – Gratulálok a játékosaimnak a nagyszerű és fontos győzelemhez, nagyon jól működött a védekezésünk, a kontráink veszélyesek voltak. Az egész csapat a maximumot hozta.

BSS MONOR–VÁC FC 2–1 (1–0)
Budapest,
Hévízi út, 400 néző. Vezette: Horváth Tibor (Bede Tamás, Bertalan Dávid)
MONOR: Bozsó – Sági, Karacs, Tóth F., Fülöp N. – Bori (Szabó T., 91.), Májer G. – Szuhodovszki (Szabó D., 77.), Palincsár (Ficsor, 90.), Szerencsi – Tóth B. Vezetőedző: Horváth Dávid
VÁC: Halasi – Görgényi, Dlusztus, Szabó N., Földi, Búrány (Borvető, 67.) – Kákonyi, Tóth G., Zsolnai R., Varga Sz. (Csillag D., 60.) – Murai. Vezetőedző: Zoran Szpisljak
Gólszerző: Szerencsi (1–0) a 8., Fülöp N. (2–0) a 70., Dlusztus (2–1) a 84. percben
MESTERMÉRLEG
Horváth Dávid:
– A legutóbbi mérkőzéseken is tették a dolgukat a fiúk, csak az eredményességen ez nem látszódott meg. Régen volt alkalmunk megízlelni a győzelem ízét, nagyon örülök, hogy ezúttal sikerült.
Zoran Szpisljak: – Az edző feladata, hogy a játékost és a csapatot „hozza be” a helyzetig, onnan viszont már minden a labdarúgók döntésén múlik. Sajnos a kialakított helyzeteket nem tudtuk értékesíteni, pedig nem játszottunk rosszul.

CEGLÉDI VSE–SOROKSÁR SC 3–2 (2–0)
Tiszakécske, 180
néző. Vezette: Nagy Róbert (Berényi Ákos, Szvetnyik Bence)
CEGLÉD: Mursits – Farkas A., Nánási, Wild, Sigér Á. (Csirmaz, 83.) – Rétyi (Tímári, 70.), G. Bíró, Nyilas, Oldal – Asztalos (Lukács R., 55.), Albert I. Vezetőedző: Nagy Tibor
SOROKSÁR: Steer – Gárdos, Szpirulisz (Pál A., a szünetben), Valencsik, Bor – Huszák, Gyömbér, Tamási Zs. (Lőrinczy, a szünetben) – Orosz, Kundrák, Lakatos I. Vezetőedző: Lipcsei Péter
Gólszerző: Oldal (11-esből, 1–0) a 29., Oldal (2–0) a 45., Kundrák (2–1) az 51., Gyömbér (11-esből, 2–2) az 57., Oldal (3–2) a 80. percben
MESTERMÉRLEG
Nagy Tibor:
– Nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl. Az első félidőben kimondottan jól játszottunk. A másodikban akadtak problémáink, különösen a futómennyiséggel és az agresszivitással.
Lipcsei Péter: – Az első félidei játék miatt én szégyellem magam, mert így nem lehet futballozni. A második játékrészben viszont parádésan játszottunk, sajnos a harmadik gólt egyéni hibából kaptuk, és utána már nem tudtunk felállni. A Cegléd az akaratával vert meg bennünket.

BUDAÖRSI SC–GYIRMÓT FC GYŐR 1–2 (0–1)
Tatabánya,
Grosics Gyula Stadion, 100 néző. Vezette: Nagy Norbert (Horváth Róbert, Szabó Péter)
BUDAÖRS: Demjén – Menyhárt, Fényes, Tányéros Á., Ódé – Fodor D., Lengyel B. (Sajbán Miklós, 79.), Kesztyűs, Medgyes S. (Sajbán Máté, 58.) – Csiki (Czvitkovics, a szünetben), Fejős. Szakmai igazgató: Bognár György
GYIRMÓT: Rusák – Varga P., Szilvási, Lázár P., Széles – Nagy P., Kontár, Strestík (Villám, 60.) – Herjeczki (Krebsz, 84.), Szarka (Horváth R., 66.), Heffler N. Vezetőedző: Szepessy László
Gólszerző: Szarka (0–1) a 21., Rusák (öngól, 1–1) a 67., Nagy P. (1–2) a 75. percben
MESTERMÉRLEG
Bognár György:
– A játék képe alapján nyernünk kellett volna. A kimaradt tizenegyes hozzátartozik a játékhoz, emiatt természetesen nem neheztelünk Czvitkovics Péterre. A Gyirmót győztes góljához viszont gratulálok, kivételesen szép volt.
Szepessy László: – Amikor Gyirmótra jöttem, az volt a célom, hogy minden negatív körülmény ellenére próbáljunk meg nyerni. Ezúttal is így tettünk. Ha játszva kell nyerni, akkor játszunk, ha háborúzni kell, háborúzunk. Ez a meccs is egy háború volt.

AQVITAL FC CSÁKVÁR–KAPOSVÁRI RÁKÓCZI 3–3 (1–2)
Csákvár, 400
néző. Vezette: Zierkelbach Péter (Szalai Balázs, Garai Péter)
CSÁKVÁR: Tóth B. – Falusy, Kiprich D., Dulló, Baranyai Á. – Farkas A., Mészáros D. (Molnár Cs., 71.) – Tamás N. (Nándori, 71.), Simon M., Sejben (Nagy Zs., 58.) – Bobál G. Vezetőedző: Szijjártó István
KAPOSVÁR: Pogacsics K. – Vachtler, Úr, Szabó A., Hadaró – Szakály A. (Hegedűs D., 69.), Nagy K. (Zsiga, 74.) – Nagy R., Beliczky (Godzsajev, 65.), Tömösvári – Andorka. Vezetőedző: Waltner Róbert
Gólszerző: Nagy R. (0–1) a 16., Kiprich D. (11-esből, 1–1) a 26., Beliczky (1–2) a 44., Hadaró (1–3) az 52., Nagy Zs. (2–3) a 78., Nagy Zs. (3–3) a 81. percben
MESTERMÉRLEG
Szijjártó István: – Én már temetésre indultam, aztán esküvőre érkeztem…
Waltner Róbert:
– Szerintem Pogacsics Krisztián tízesre védett… Ettől függetlenül megnyert meccset engedtünk ki a kezünkből. Már a szerdai bajnokira gondolva cseréltem, de akik a hajrában pályára léptek, sajnos semmit sem tettek hozzá a játékunkhoz.

ZTE FC–DOROGI FC 2–1 (1–0)
Zalaegerszeg, 1285
néző. Vezette: Radványi Ádám (Máyer Gábor, Legeza László)
ZALAEGERSZEG: Zöldesi – Kónya K., Lesjak, Devecseri, Gergényi – Hudák (Novák Cs,, 71.), Bedi – Babati, Barczi (Horváth K., 80.) Madarász (Németh E., 88.) – Gajdos. Vezetőedző: Dobos Barna
DOROG: Zima – Fürjes, Berdó (Virág, 85.), Nagy Zs., Papp M. – Mészáros Á., Kitl M. – Faragó (Városi, 76.), Nagy I. (Paudits, a szünetben), Szedlár – Hegedűs M. Vezetőedző: Miskei Attila
Gólszerző: Barczi (1–0) a 43., Hegedűs M. (1–1) a 48., Gajdos (2–1) az 52. percben
MESTERMÉRLEG
Dobos Barna: –
Hazai pályán adósak voltunk az eredményességgel, küzdelmes mérkőzésen
nyertünk, fokozottan szeretnénk javulni védekezésben, és támadásban is. Zalaegerszegen
óriási az elvárás, ennek szeretnénk megfelelni.
Miskei Attila: –
Kaptunk két elkerülhető gólt, és a küzdelmes találkozón vereséget
szenvedtünk. A hajrában voltak lehetőségeink, igaz az ellenfélnek is, nem tudtuk döntetlenre
hozni a meccset.

BALMAZÚJVÁROS–VASAS 1–1 (1–0)

Balmazújváros, 600
néző. Vezette: Csonka Bence (satári Tibor, Márkus Péter)
BALMAZÚJVÁROS:
Szécsi – Szalai A., Jagodics B., Papucsek, Farkas N. – Óvári (Patvaros, a szünetben), Erdei, Domokos B. (Harsányi Z., 64.), Peszmeg, Kóródi – Berki I. (Balázs R., 81.). Vezetőedző: Bekő Balázs
VASAS: Bese – Talabér (Szivacski, 34.), Kelemen D., Vaskó, Rokszin – Hinora, Szatmári L., Murka, Hrepka – Balajti, Ádám M. Vezetőedző: Kis Károly
Gólszerző: Domokos B. (1–0) a 22., Balajti (11-esből, 1–1) az 50. percben
MESTERMÉRLEG
Bekő Balázs:
– Két ellentétes félidőt láthatott a közönség, az elsőben a mi akaratunk érvényesült, ám a másodikban a Vasas, azt gondolom, az idény legjobb játékát nyújtva, fölénk tudott kerekedni. Becsülettel küzdöttünk azonban mi is, és úgy gondolom, a döntetlen reális.
Kis Károly: – Az első félidő közepén hátrányba kerültünk, ám a folytatásban, és főleg a második félidőben, sokkal több lehetőségünk adódott, nagy erőket mozgósítottunk a döntetlenért. Remélem, hogy ez a sorozat előbb-utóbb pozitív irányban megszakad.

AZ ÁLLÁS
1. Békéscsaba Előre 10 7 2 1 18– 7 +11 23
2. Gyirmót FC Győr 10 7 3 21– 9 +12 21
3. ZTE FC 10 5 4 1 17–12 +5 19
4. Kaposvári Rákóczi FC 10 5 4 1 20–16 +4 19
5. Soroksár SC 10 5 1 4 20–14 +6 16
6. Vasas FC 10 3 7 18–15 +3 16
7. FC Csákvár 10 3 6 1 18–16 +2 15
8. ETO FC Győr 10 4 2 4 16–11 +5 14
9. Budaörs 10 4 2 4 16–12 +4 14
10. Balmazújváros 10 3 5 2 11– 9 +2 14
11. Dorogi FC 10 4 1 5 15–17 –2 13
12. Vác FC 10 3 4 3 8–11 –3 13
13. Kazincbarcika 10 2 4 4 12–15 –3 10
14. Mosonmagyaróvár 10 2 4 4 7–14 –7 10
15. BFC Siófok 10 2 3 5 7–12 –5 9
16. Budafoki MTE 10 2 3 5 7–14 –7 9
17. Tiszakécske VSE 10 1 6 3 4–13 –9 9
18. Monor 10 2 2 6 12–15 –3 8
19. Nyíregyháza Spartacus FC 10 1 4 5 7–13 –6 7
20. Ceglédi VSE 10 1 4 5 9–18 –9 7

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik