NB II: ismét kikapott a Vasas; a Siófok győzött a somogyi rangadón

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.04. 15:00
null
Ezúttal Remili Mohamed sem segített a Vasason (Fotó: NS-archív)
Hat mérkőzést rendeztek a labdarúgó NB II 8. fordulójában szombaton. Az első délutáni meccsen a Békéscsaba idegenben legyőzte az Ajkát, míg a somogyi rangadón a Siófok 3–1-re megverte a Kaposvárt, megszerezve idénybeli első győzelmét. A Cegléd a hosszabbításban egyenlített a Sopron vendégeként, míg a Mezőkövesd szintúgy a hajrában szerzett gólt a Soroksár ellen, de ez utóbbi három pontot ért. A forduló legnagyobb meglepetése, hogy a Vasas hazai pályán kikapott a Szigetszentmiklóstól – egy szintén későn esett találattal.

 

A Somogy megyei rangadón, a Kaposvár otthonában tört meg a Siófok nyeretlenségi sorozata a bajnokságban. A meccs elején a kaposvári nevelésű Kirchner Krisztián szerzett vezetést a Balaton-partiaknak, jobb külsővel a bal felső sarokba lőtt. Ezt még kiegyenlítette a Rákóczi Rajczi Péter révén, aki higgadtan gurított a bal alsó sarokba, de a Siófok még a szünet előtt ismét vezetést szerzett: Kozma Richárd kapufája után Papp Máté lőtte a kipattanót a hálóba. A szünet után a hazai kapus, Rusák Edvárd is a vendégek segítségére sietett, mivel Ivancsics Gellért 40 méteres szabadrúgását beejtette a kapuba. Összességében megérdemelten nyert a taktikusan futballozó Siófok, a Kaposvár bal szárnya nem nőtt fel a feladathoz, és a védelem is bizonytalanul állt a lábán.

Végig óriási fölényben játszott a Mezőkövesd a Soroksár ellen, a helyzeteit azonban mind elpuskázta, sőt Balajti Ádám a 21. percben még tizenegyesből sem tudott a hálóba lőni. A hajrához közeledve úgy tűnt, hogy – a Szigetszentmiklós után – a soroksáriak is gól nélküli döntetlennel térhetnek haza Kövesdről, de a 88. percben megtört a jég: egy középre lőtt labdát nem tudtak a védők elrúgni, a csereként beálló Baracskai Roland pedig egy átvétel után, a léc segítségével a hálóba lőtt.

Lendületesen és jól kezdett a Szeged 2011 a Gyirmót FC Győr otthonában, de a félidő derekán a hazaiak átvették az irányítást, és gólt is szereztek: Andorka Péter kiugratta Cseri Tamást, aki lehagyta védőit, majd higgadtan, félmagasan a kapuba helyezett. A szünet után egyre több helyzetet alakított ki Sisa Tibor együttese – egy szabadrúgásnál és egy fejesnél is a kapufa mentette meg a szegedieket –, így összességében megérdemeltnek mondható a Gyirmót sikere. A találkozón hazai oldalról többen is jó teljesítményt nyújtottak, Cseri Tamás mellett Kiss Máté és Magasföldi József is sokat tett a Gyirmót sikeréért. A győri együttes a Vasas veresége miatt átvette a vezetést a tabellán!

Pesti Dávid közeli lövése révén a Cegléd szerzett vezetést a Sopron otthonában, de Supka Attila együttese Erdélyi László révén még az első félidőben egyenlített. A második játékrészben nehéz helyzetbe került a Sopron, hiszen Bobál Dávid egy pontatlan becsúszás után megkapta második sárgáját. A Cegléd azonban nem tudta kihasználni az emberelőnyt, sőt a 85. percben Albert István is a kiállítás sorsára jutott, és úgy tűnt, a hazaiak megnyerhetik a mérkőzést, hiszen a 89. percben a csereként beálló Horváth Péter a rövid sarokba bombázott. A hazaiak kapusa, Halasi Péter viszont tett róla, hogy ne így legyen, hiszen Farkas István beadására rosszul jött ki, és a 93. percben Koós Gábor közelről az üres kapuba lőtt.

Az Ajka–Békéscsaba találkozón az első játékrész kiegyenlített játéka után az 54. percben vezetést szereztek a vendégek: egy elveszített labda után kontrát vezethettek a lila-fehérek, és a végén ziccerbe kerülő Berki Péter 14 méterről a hálóba lőtt. A hazaiak megpróbálkoztak az egyenlítéssel, de csak kapufáig jutottak, a 79. percben pedig a csereként beálló Balázs Richárd gólja révén a Békéscsaba megduplázta előnyét, így első idegenbeli sikerét könyvelhette el a bajnokságban.

A szombat esti mérkőzésén a Szigetszentmiklósi TK nagy meglepetésre Szepessy Róbert hajrábeli találatával 1–0-ra győzött a Vasas otthonában. Az angyalföldiek a mérkőzés nagy részében jóval aktívabbak voltak ellenfelüknél, több helyzetet dolgoztak ki (sőt Remili Mohamed révén a 17. percben büntetőt is hibáztak), de ezeket el is rontották, illetve a vendégek kapusa, Horváth László többször is nagy bravúrral avatkozott közbe. A meccs hajrájában aztán Jasarevic Mahir beadásából Szepessy öt méterről a hálóba fejelt – megszületett a meglepetés. A Vasas vereségével elveszítette első helyét a tabellán.

LABDARÚGÓ NB II
8. FORDULÓ

Pénteken játszották
Csákvár–ZTE FC 0–0

Szombati mérkőzések
VASAS–SZTK-ERIMA 0–1
(0–0)
Illovszky-stadion, 1500 néző. Vezette: Takács János (Szilágyi Norbert, Tőkés Róbert)
VASAS: Hermány – Nagy D., Grúz, Rodenbücher, Polényi – Nagy T. (Takács K., 85.), Vida (Berecz, a szünetben), Gál M. – Ádám M. (Lázok, a szünetben), Ferenczi I., Remili
SZTK: Horváth L. – Osváth, Kornis, Tóth F., Pollák – Jasarevic, Hevesi-Tóth T. (Puskás, 81.), Kállai (Barna Zs., 28.), Kollega – Szepessy R., Szabó B. (Kvekveskiri, 72.)
GÓLSZERZŐ: Szepessy R. (0–1) a 88. percben
MESTERMÉRLEG
SZANYÓ KÁROLY
, a Vasas vezetőedzője: – Gratulálok a Szigetszentmiklósnak, százszázalékos teljesítményt nyújtott, mert egy helyzetéből sikerült egyet értékesítenie. Sajnos azért, mert jobbak voltunk, nem kaptunk pontot. Csak a végeredmény számít.
VÁGÓ ATTILA, a Szigetszentmiklós vezetőedzője: – Nem vagyok jós, de tudtam, hogy az elmúlt három fordulóban öt pontot fogunk szerezni. Mezőkövesd, Gyirmót és a Vasas voltak az ellenfelek. Most kell józannak maradni, és akkor szép ősz elé néz a csapat.

MEZŐKÖVESD-ZSÓRY–SOROKSÁR SC 1–0 (0–0)
Mezőkövesd, 1000 néző. Vezette: Szilasi Szabolcs (Aradi József, Mohos Milán)
MEZŐKÖVESD: Kunsági – Hegedűs Cs., Izing, Csató, Búrány – Molnár G., Takács P. (Hanzl, 76.), Kulcsár K., Szeles – Pantovics (Baracskai, 58.), Balajti (Máté J., 69.)
SOROKSÁR: Holczer – Vass Zs., Gyurácz, Pandúr, Pintér A. – Lovrencsics B., Balaskó Cs. (Kocsis D., 92.), Lannert, Nyilas – Lisztes, Péter A. (Simita, 66.)
GÓLSZERZŐ: Baracskai (1–0) a 88. percben
MESTERMÉRLEG
TÓTH LÁSZLÓ
, a Mezőkövesd vezetőedzője: – Az elsőtől az utolsó percig óriási fölényben játszottunk. Viszont meg kell értenünk, hogy nem fölényre és labdabirtoklási statisztikára játszunk, hanem gólra. Ha nyugodtabb meccseket akarunk, akkor ezen változtatnunk kell. A hajrában megérdemelten őröltük fel a vendégeket.
VARGA ATTILA, a Soroksár vezetőedzője: – Nagyon keményen dolgoztunk. Két perccel a vége előtt kihagytuk a meccs helyzetét, majd megkaptuk a kegyelemdöfést. Ha a játékvezetőnek tiszta a lelkiismerete, akkor én Gobbi Hilda szeretnék lenni.

GYIRMÓT FC GYŐR–SZEGED 2011 1–0 (1–0)
Győr–Gyirmót, 800 néző. Vezette: Nagy Róbert (Galán Roland, Punyi Gyula)
GYIRMÓT: Somogyi Cs. – Nagy S., Graszl K., Lengyel D., Illés Gy. – Kiss M., Madarász – Beliczky, Magasföldi (Balog Z., 91.), Cseri (Kákonyi, 82.) – Andorka (Oross, 59.)
SZEGED: Belecan – Kéri, Markovics (Manga, 85.), Szabó Cs., Mészáros M. – Máté P. – Zelenyánszki (Kovács B., 61.), Oláh G., Zabari (Pászka, 71.) – Germán T., Oláh L.
GÓLSZERZŐ: Cseri (1–0) a 26. percben
MESTERMÉRLEG
SISA TIBOR
, a Gyirmót FC vezetőedzője: – Nagyon hajtós, küzdelmes mérkőzésen fontos három pontot szereztünk. Ha a szünet után értékesítjük helyzeteinket, még szebb eredmény is születhetett volna.
NYILAS ELEK, a Szeged vezetőedzője: – Nehéz dolgunk volt, hiszen öt meghatározó játékosunk hiányzott. Tudtuk, hogy a Gyirmót jól kontrázó csapat, mégis mi kezdtük jobban a találkozót. A kapott gól után még nyíltabbá vált a játékunk, de nem sikerült az egyenlítés.

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI–SIÓFOK 1–3 (1–2)
Kaposvár, 1000 néző. Vezette: Böcskei Balázs (Kepe Arnold, Pápai Zoltán)
KAPOSVÁR: Rusák – Földes M., Kovács O., Bank, Kiss M. – Kovács T., Zsdrál – Karacs (Király V., 78.), Nagy K. (Házi B., 60.), Dominic (Albert Á., 59.) – Rajczi
SIÓFOK: Tajti – Gárdos, Kovács J., Papp Sz., Gubicza – Futó, Ivancsics – Kirchner (Fülöp N., 83.), Peszmeg, Papp M. (Baranyai, 92.) – Kozma R. (Horváth B., 76.)
GÓLSZERZŐ: Kirchner (1–0) a 14., Rajczi (1–1) a 29., Papp M. (1–2) a 41., Ivancsics (1–3) az 57. percben
MESTERMÉRLEG
MÁRTON GÁBOR
, a Kaposvár vezetőedzője: – Az a bajom, hogy támadgattunk, focizgattunk, de most a Siófok jobban akarta a győzelmet. Motiváltabb volt. Sajnos van ilyen mérkőzés, a jövő héten próbálunk javítani.
HORVÁTH KÁROLY, a Siófok vezetőedzője: – Ez már nagyon régóta benne van a csapatban, de el kellett telnie három-négy mérkőzésnek, hogy összeálljon az együttes. Mindenki hozzátett a győzelemhez, minden egyes játékos dicséretet érdemel.

SVSE-GYSEV–CEGLÉDI VSE 2–2 (1–1)
Sopron, 1000 néző. Vezette: Botló Béla (Kiss Balázs, Kulmann Tamás)
SOPRON: Halasi – Csábi, Baranyai N., Bobál D., Maráczi – Horváth A., Pintér A. – Deme (Fazekas N., 89.) – Eszlátyi, Erdélyi (Horváth P., 73.), Kovács Á. (Szabó L., 76.)
CEGLÉD: Tóth Z. – Vattai, Albert I., Makrai, Pesti (Szekér, 68.) – Dóczi, Koncz – Koós, Markó (Farkas I., a szünetben), Majoros (Füle, 68.) – Kormos
GÓLSZERZŐ: Pesti (0–1) a 23., Erdélyi (1–1) a 37., Horváth P. (2–1) a 89., Koós (2–2) a 93. percben
KIÁLLÍTVA: Bobál D. (második sárga lapja után) a 63., Albert I. (második sárga lapja után) a 85. percben
MESTERMÉRLEG
SUPKA ATTILA
, a Sopron szakmai igazgatója: – Az elején nem vettük fel a tempót, de később belelendültünk, sokat tettünk a győzelemért, még tíz emberrel is támadtunk, sőt át is vettük a vezetést, de a rutintalanságunknak betudhatóan nem tudtunk élni a lehetőségekkel. Ennek ellenére, úgy érzem, ez az iksz elfogadható.
SZABÓ ISTVÁN, a Cegléd vezetőedzője: – A mérkőzés elején nagyon sokat támadtunk, utána azonban felhoztuk az ellenfelet, fordulatos, változatos meccs volt, és igazságos eredmény született.

FC AJKA–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 0–2 (0–0)
Ajka, 300
néző. Vezette: Farkas Tibor (Horváth Zoltán, Kovács II Gábor)
AJKA: Jánosa – Varga G., Asztalos, Pákai, Köles – Csordás Sz., Weitner (Németh L., a szünetben), Gunther – Szabó Zs. (Kalász, 73.), Sowunmi, Lattenstein (Major N., 57.)
BÉKÉSCSABA: Póser – Bényei, Koszó, Balog Zs., Juhász – Borbély, Bagi – Berki P. (Balázs R., 70.), Viczián, Kertész (Tölgyesi, 83.) – Szilágyi P. (Lőrinczy, 90.)
GÓLSZERZŐ: Berki P. (0–1) az 54., Balázs R. (0–2) a 79. percben
MESTERMÉRLEG
KLEMENT ISTVÁN
, az Ajka vezetőedzője: – Végigtámadtuk a második félidőt, a Békéscsaba kétszer eljött a kapunkig, két kontrából két gólt lőtt, nyilván erre is készült. Mivel csapatom kihagyta a helyzeteit, nem meglepetés, hogy így alakult az eredmény.
ZORAN SZPISLJAK, a Békéscsaba vezetőedzője: – Nagyon készültünk a mérkőzésre, mert az Ajka hazai pályán kellemetlen ellenfél. Diktáltuk az iramot, a taktikánknak köszönhetően szereztünk két gólt, ami lehetett volna több is. Minden játékosunk megtette a feladatát, és úgy állt a meccshez, ahogy kértem.

Vasárnap játsszák
Balmazújváros–Szolnoki MÁV FC

AZ ÁLLÁS
1. Gyirmót FC Győr 8 5 1 2 11–5 +6 16
2. Vasas FC 8 5 3 19–12 +7 15
3. Mezőkövesd Zsóry FC 8 4 3 1 16–9 +7 15
4. Szigetszentmiklósi TK 8 3 4 1 8–6 +2 13
5. Békéscsaba Előre 8 4 4 11–15 –4 12
6. Szolnoki MÁV FC 7 3 3 1 13–12 +1 12
7. Kaposvári Rákóczi FC 8 3 3 2 11–10 +1 12
8. Szeged 2011 8 3 2 3 12–10 +2 11
9. ZTE FC 8 3 2 3 10–10 0 11
10. Soroksár SC 8 3 1 4 11–10 +1 10
11. Soproni VSE-GYSEV 8 2 4 2 14–15 –1 10
12. Aqvital FC Csákvár 8 2 2 4 10–8 +2 8
13. Ceglédi VSE 8 1 5 2 10–12 –2 8
14. FGSZ Siófok 8 1 5 2 12–18 –6 8
15. FC Ajka 8 2 1 5 11–13 –2 7
16. Balmazújváros 7 2 5 7–21 –14 2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik