NB II: óriási verést kapott a Gyirmót Budaörsön, élre állt a Kövesd

Vágólapra másolva!
2015.09.12. 16:30
null
A Sopron ezzel a góllal győzte le a Vácot (Fotó: svse.hu)
A labdarúgó NB II 6. fordulójában a listavezető Gyirmót FC Győr 4–1-es vereséget szenvedett a Budaörs otthonában úgy, hogy Bene Ferenc együttese kilenc játékossal fejezte be a mérkőzést. A Mezőkövesd 3–1-re győzött a Csákvár otthonában és ennek, illetve a gyirmótiak vereségének köszönhetően az élre állt. A Szeged Germán Tamás duplájával fordította meg a Szigetszentmiklós elleni meccset, a Siófok a hajrában mentett pontot a Soroksár vendégeként, míg a nyeretlen csapatok csatáján a Sopron legyőzte a Vácot. A Szolnok hazai pályán 1–1-es döntetlenre végzett a Dunaújváros ellen.

 

A labdarúgó NB II 6. fordulójában a listavezető Gyirmót FC Győr 4–1-s vereséget szenvedett a Budaörs otthonában úgy, hogy Bene Ferenc együttese kilenc játékossal fejezte be a mérkőzést. A gyirmóti honlap beszámolója szerint a hazaiak első lehetőségüket kihasználták, Csobánki Ádám bal oldali lövése megpattant és Somogyi Csabának kapujában kötött ki. Nem sokat kellett várni az egyenlítésre, Völgyi Dániel jobb oldali szöglete után középen Lázár Patrik vágta közelről a kapuba a labdát. A Budaörs újítani tudott, a 31. percben Nagy Tamás jobb oldali szabadrúgása után a középen érkező Bogáti Péter fejelt a léc alá. A gyirmótiak gondjai a szünet után tovább szaporodtak, hiszen Völgyi megkapta második sárga lapját, így a kiállítás sorsára jutott, sőt, három perccel később a játékvezetővel való perlekedés miatt Simon Attila is mehetett zuhanyozni. Ezután pedig jöttek az újabb budaörsi gólok, előbb Papp Máté lőtt a léc alá, majd Varga Bence hámozta át magát a védelmen és lőtt 11 méterről a kapu jobb oldalába. Ezzel megszületett a forduló legnagyobb meglepetése, a Budaörs óriási vereséget mért a Gyirmótra, amely elveszítette veretlenségét és első helyét is.

Nagy csatában győzte le a Szeged 2011 az SZTK-Erimát. A szegedma.hu tudósítása szerint a 29. percben Hevesi-Tóth Tamás labdáját Balázs Richárd lőtte az alsó sarokba, a kapott gól után azonban hamar eszmélt a Szeged: Geiger Norbert beadására remekül érkezett Király Patrik és 11 méterről mattolta a kapust. Az egyenlítést követően jött az újabb fordulat: a gólszerző Király és Nagy Olivér ütközött, utóbbi a földről felpattanva letaglózta ellenfelét, amiért kiállította őt a játékvezető.

Ennek ellenére a Szigetszentmiklós szerzett újabb gólt, Szántai Levente kijövetelkor nem a labdát, hanem a kapunak háttal felugró Kovács János tarkóját találta el ököllel, amiért a hazai kapus sárga lapot, a vendégek pedig tizenegyest kaptak. Kovács János az esetnél néhány pillanatra elveszítette eszméletét, de a pályán maradt, ám végül nem tudta befejezni a mérkőzést, az utolsó öt percben már az oldalvonalon kívül ápolták, a lefújást követően még a stadionban infúziót kapott, és mentő szállította a gyulai kórházba. A védő agyrázkódást szenvedett és vasárnapig megfigyelésre az intézményben tartják az orvosok..

A megítélt tizenegyest Balázs értékesítette.

Az ezután állandósuló szegedi rohamok azonban eredményt hoztak, Germán Tamás hat perc alatt két gólt is szerzett – előbb szabadrúgásból, majd egy remek fejessel talált a hálóba – így a Szeged 2011 végül fordított és győzött.

A nyeretlen csapatok csatáján a Soproni VSE 1–0-re legyőzte a Vácot. Az első játékrészben mindkét csapat a biztonságra törekedett, a mindent eldöntő találat a második félidőben esett, ekkor egy szép támadás végén Baracskai Roland közelről lőtt a hálóba. A soproniak gyakorlatilag egyetlen komoly lehetőségüket kihasználva nyertek, a váciak pedig egyre nehezebb helyzetben vannak, hiszen hat forduló után továbbra is 0 pont áll a nevük mellett.

Harcos küzdelmes mérkőzést játszott egymással a Kisvárda és az Ajka. A felek az egész mérkőzésen kevés kockázatot vállaltak, bár az első játékrészben Cseri Tamásnak három, míg a túloldalon Major Norbertnek egy lehetősége volt a gólszerzésre. A szünet után teljes unalomba fulladt a meccs és maradt a 0–0-s döntetlen, amely reális, hiszen egyik csapat sem érdemelt győzelmet.

Továbbra is nyeretlen a Soroksár, amely a Siófok ellen a hajrában kapott gól miatt veszített két pontot. A soroksári klub beszámolója szerint az első félidőben mindkét együttes adódtak lehetőségek, majd Korozmán Kevin szabadrúgása után Pál András emelkedett a legmagasabbra, és a hálóba fejelt. A szünet után leült az iram, nagyobb helyzetet egyik oldalon sem jegyezhettünk fel, majd a végén a semmiből egyenlített a Siófok, a tizenhatos sarkáról Ivancsics Gellért csavart egy szabadrúgást a hálóba.

Három, sorozatban elszenvedett vereség után szerzett pontot a Dunaújváros és a Szolnok elleni idegenbeli iksz ebben a helyzetben jó eredménynek tekinthető. A vezetést azonban a Tisza-partiak szerezték meg – Tóth Bence bombázott középről a léc alá –, és Szűcs Lajos védései után a csereként beállt Magasföldi József lőtt egy 17 méteres szabadrúgást a hálóba. A hajrában igyekezett újítani a Szolnok, de már nem tudott gólt szerezni, így maradt az igazságosnak mondható döntetlen.

Gyorsan eldöntötte a Csákvár elleni találkozót a Mezőkövesd. Benczés Miklós csapata az első félidő végén már hárommal vezetett: a csákváriak honlapjának tudósítása szerint a gólgyártást Rácz Ferenc kezdte, aki Takács Péter kiugratása után helyezett a bal alsóba, majd a 40. percben Molnár Gábor jobboldali beadásánál Máté János megelőzte a késlekedő Vaszicsku Gergőt, lövését elsőre Gróf Dávid még bravúrral hárította, a kipattanót azonban a vendégek centere biztosan vágta a léc alá. A 45. percben Vaszicsku teljesen feleslegesen buktatta Heffler Norbertet a tizenhatoson belül, a jogos tizenegyest Máté a jobb sarokba lőtte. A szünet után összejött a szépségtapasz a hazaiaknak, Szalai Tamás lőtt egy 17 méteres szabadrúgás révén gyönyörűen a bal felső sarokba. A hátralévő időben a csákváriak közelebb álltak az újabb gólhoz, de az eredmény nem változott, a sikerrel pedig a Mezőkövesd a tabella élére ugrott.

LABDARÚGÓ NB II
6. FORDULÓ

Szombat
AQVITAL FC CSÁKVÁR–MEZŐKÖVESD ZSÓRY 1–3
(0–3)
Csákvár, 300
néző. Vezette: Szőts Gergely (Medovarszki János, Kepe Arnold)
CSÁKVÁR: Gróf – Hajdú S., Vaszicsku (Kocsis G., a szünetben), Dulló, Baranyai Á. – Szalai T. – Oldal (Molnár T., 34.), Bakos Sz. (Mihály D., 75.), Molnár Cs., Bartos – Makrai G. Vezetőedző: Toldi Gábor
MEZŐKÖVESD: Dombó – Nagy J., Dvorschák, Devecseri, Fótyik – Takács P., Szeles – Molnár G. (Polényi, 80.), Rácz F., Heffler N. (Tóth L., 88.) – Máté J. (Harsányi, 62.). Vezetőedző: Benczés Miklós
Gólszerző: Rácz F. (0–1) a 19., Máté J. (0–2) a 40., Máté J. (11-esből, 0–3) a 45., Szalai T. (1–3) a 46. percben
MESTERMÉRLEG
Toldi Gábor:
– A helyzeteket be kell rúgni, de mi nulla nullánál sorozatban kihagytuk, vendégeink viszont kegyetlenül kihasználták hibáinkat. Szünet után irányítottunk, de csak a szépítésre tellett.
Benczés Miklós: – Jó iramú meccset játszottunk, örülök, hogy végre idegenben is nyertünk. Mindkét csapat felvállalta a bátor támadófutballt, így élvezetes meccset láthatott a közönség.

BUDAÖRSI SC–GYIRMÓT FC GYŐR 4–1 (2–1)
Budaörs, 350
néző. Vezette: Takács János (Szert Balázs, Kulcsár Judit)
BUDAÖRS: Szentpéteri – Horváth L (Ódé, 69.), Tányéros Á., Hegedűs J., Lajer – Csobánki, Nagy T. – Marques-Airosa (Csillag D., 68.), Bogáti, Papp M. – Szabó V. (Varga B., 63.). Vezetőedző: Miskei Attila
GYIRMÓT: Somogyi Cs. – Nagy S. (Kiss M., a szünetben), Lázár P., Balogh B., Völgyi – Bori, Madarász (Présinger, 68.) – Simon András (Tóth N., 64.), Vass P., Paku – Simon Attila. Vezetőedző: Bene Ferenc
Gólszerző: Papp M. (1–0) a 10., Lázár P. (1–1) a 18., Bogáti (2–1) a 31., Papp M. (3–1) a 65., Varga B. (4–1) a 68. percben
Kiállítva: Völgyi D. (második sárga lap után) az 52., Simon Attila (megsértette a játékvezetőt) az 55. percben
MESTERMÉRLEG
Miskei Attila:
– Álmosan kezdtük a mérkőzést, nagyon nehezen lendültünk játékba. A szünetben rendeztük a sorokat, és az egész csapat egy emberként küzdött. Büszke vagyok játékosaimra, mert az egyik bajnokesélyest győztük le.
Bene Ferenc: – Az ötvenedik percig szoros mérkőzés volt, jól játszottunk, de kihagytuk a helyzeteinket, míg az ellenfél értékesítette. Két fegyelmezetlenség kiállításhoz vezetett, ilyesmit a klubjára valamit is adó játékos nem tehet.

SZOLNOKI MÁV–DUNAÚJVÁROS PASE 1–1 (1–0)
Szolnok, Tiszaligeti Stadion 700
néző. Vezette: Berger József (Szvetnyik Bence, Szilágyi Norbert)
SZOLNOK: Pokorni – B. Tóth (Balajti, 78.), Vermes, Kovács O., Rokszin – Kenderes, Búrány – Lengyel B., Tóth B. (Horváth P., 78.), Nagy I. – Gajdos (Urbin, 86.). Vezetőedző: Kis Károly
DUNAÚJVÁROS: Szűcs L. – Lorentz (Magasföldi, 68.), Gengeliczki, Koszó – Sárközi, Petneházi, Jakab, Czár, Szellák (Melczer V., 29.) – Eppel, Havasi (Sóron, a szünetben). Vezetőedző: Artner Tamás
Gólszerző: Tóth B.(1–0) a 28., Magasföldi (1–1) a 70. percben
MESTERMÉRLEG
Kis Károly:
– Nem kezdtünk jól, de vezetésünk után eldönthettük volna a meccset. Szűcs Lajos azonban rendre jól védett, a hajrában pedig nem sikerültek az utolsó passzaink.
Artner Tamás: – Jó mérkőzésen, két jó csapat mérkőzése igazságos döntetlent hozott.

SZEGED 2011–SZTK-ERIMA 3–2 (1–1)
Gyula, Grosics Akadémia Sporttelep, 250
néző. Vezette: Nazsa Tamás (Pápai Zoltán, Máyer Gábor)
SZEGED: Szántai – Achin, Farkas M., Berde, Mészáros M. – Király P., Oláh G. (Andorka, 60.), Zelenyánszki (Veszelinov, 66.), Geiger – Szabó P., Germán. Vezetőedző: Klausz László
SZIGETSZENTMIKLÓS: Sánta – Puskás G., Kovács J., Póti, Illés Gy. – Barna, Szepessy (Domokos, 28.), Balázs R. (Szabó B., 60.), Nagy O., Kollega (Vólent, 68.) – Hevesi-Tóth. Megbízott edző: Szamosi Tamás
Gólszerző: Balázs R. (0–1) a 29., Király P. (1–1) a 39., Balázs R. (11-esből, 1–2) a 63., Germán (2–2) a 74., Germán (3–2) a 79. percben
Kiállítva: Nagy O. (Király Patrik megütéséért) a 41. percben
MESTERMÉRLEG
Klausz László
: – Megérdemelt a győzelmünk. Nagy teher nehezedett ránk a két idegenbeli kudarc miatt, de két hét elég volt a csapat felrázására, és játékosaim egy-két hibától eltekintve jól oldották meg a feladatukat.
Szamosi Tamás: – Én nem mennék bele szakmai értékelésbe, jobban aggódom a sérült játékosainkért.

SOROKSÁR SC–SIÓFOK 1–1 (1–0)
Haraszti út, 300
néző. Vezette: Kovács Gergely (Demeter János, Punyi Gyula)
SOROKSÁR: Holczer – Fülöp N., Gyepes, Valencsik, Vass Zs. – Huszák, Szalánszki – Gárdos (Kákonyi, 65.), Korozmán (Gohér, 82.), Pál A. (Kapacina, 71.) – Zsivoczky P. Vezetőedző: Albert Flórián
SIÓFOK: Bozsó – Nagy J., Czingráber, Tamás L., Rusvai – Gál M. – Nagy D., Berki I. (Hanzl, 67.), Ivancsics G., Kozma (Gréczi, 56.) – Nagy R. (Elek B., a szünetben). Vezetőedző: Goran Kopunovics
Gólszerző: Pál A. (1–0) a 44., Ivancsics G. (1–1) a 88. percben
MESTERMÉRLEG
Albert Flórián:
– Nagyon fájó úgy pontot veszíteni, hogy a hajrában kaptuk a gólt. A második félidőben nem azt játszottuk, amit a szünetben megbeszéltünk.
Goran Kopunovics: – Tudtuk, hogy nagyon nehéz mérkőzés vár ránk. Ismét egy rögzített játékhelyzet után kaptunk gólt, de a második félidőben saját játékunkat játszva pontot mentettünk.

KISVÁRDA MASTER GOOD–FC AJKA 0–0
Kisvárda, 1080
néző. Vezette: Gyarmati II Tibor (Varga II Gábor, Vígh-Tarsonyi Gergő)
KISVÁRDA: Ivancsics A. – Kardos N, Izing, Graszl K., Fodor A. – Minczér, Kornutjak – Vári B., Erős G. (Kulcsár K., 85.), Cseri T. (Molnár R., 73.) – Rajczi (Eszlátyi, 62.). Vezetőedző: Soós Imre
AJKA: Gőcze – Kovács G., Pákai, Császár A. (Zámbó, 70.), Zsirai – Horváth A. – Sowunmi, Günther, Lattenstein (Nagy B., 85.), Vittman (Olasz D., 63.) – Major N. Vezetőedző: Jákli Péter
MESTERMÉRLEG
Soós Imre:
– A kiegyenlített első félidő után a második félidőben mezőnyfölénybe kerültünk, de helyzetet nem igazán alakítottunk ki. Ezúttal messze voltunk a gólszerzéstől, igazságos a döntetlen.
Jákli Péter: – Jól kezdett a Kisvárda, aztán mi is feljavultunk. Kevés helyzet volt a mérkőzésen, ezért a döntetlen igazságos, még úgy is, hogy szünet után a hazai csapat fölénk kerekedett.

SOPRONI VSE–VÁC FC 1–0 (0–0)
Sopron, 800
néző. Vezette: Kovács J. Zoltán (Márton Zsolt, Szalai Balázs)
SOPRON: Halasi – Pados, Sifter, Szalai V., Katona M. (Tihanyi, a szünetben) – Deme (Tóth M., 36.), Holdampf, Rácz B. – Károly B. (Baracskai, 64.), Zamostny, Szabó L. Szakmai igazgató: Supka Attila
VÁC: Tajti – Tóth G., Görgényi, Tányéros G., Németh G. – Sipeki, Obot, Gulyás G., Zsolnai R. (Majoros, 75.) – Rusvay, Pölöskei P. (Frank, 55.). Vezetőedző: Sisa Tibor
Gólszerző: Baracskai (1–0) a 78. percben
MESTERMÉRLEG
Supka Attila
: – Nagyon rosszul játszottunk, de voltak mérkőzések, amikor jól teljesítettünk, mégsem nyertünk. A labdarúgás megcsúfolása volt a mérkőzés, rengeteg rossz passzunk volt, csak a három pontnak örülhetünk.
Sisa Tibor: – Küzdelmes mérkőzést játszottunk, tipikus egygólos találkozó volt. Mi kihagytuk a helyzeteinket, a hazaiak meg egyet értékesítettek.

Vasárnap
18.00: ZTE–Balmazújváros (Tv: M4)

AZ ÁLLÁS
1. Mezőkövesd Zsóry FC 6 4 2 11–4 +7 14
2. Budaörs 6 4 1 1 12–8 +4 13
3. Gyirmót FC Győr 6 3 2 1 10–6 +4 11
4. ZTE FC 5 3 1 1 11–4 +7 10
5. Szolnoki MÁV FC 6 3 1 2 11–9 +2 10
6. Aqvital FC Csákvár 6 3 3 12–11 +1 9
7. Balmazújváros 5 2 3 6–3 +3 9
8. Kisvárda 6 2 2 2 9–5 +4 8
9. BFC Siófok 6 2 2 2 8–7 +1 8
10. Szigetszentmiklósi TK 6 2 2 2 11–11 0 8
11. FC Ajka 6 2 1 3 8–7 +1 7
12. Dunaújváros PASE 6 2 1 3 8–14 –6 7
13. Szeged 2011 5 2 1 2 5–12 –7 7
14. Soproni VSE-GYSEV 6 1 1 4 5–9 –4 4
15. Soroksár SC 5 2 3 2–10 –8 2
16. Vác FC 6 6 3–12 –9 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik