NB II: nem hibázott a Gyirmót és a Mezőkövesd; drámai hajrá Vácon

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.16. 17:00
A labdarúgó NB II 23. fordulójában a listavezető Gyirmót könnyed sikert aratott a Dunaújváros otthonában, míg a szintén feljutásért küzdő Mezőkövesd hazai pályán győzte le 2–1-re a Szeged 2011 együttesét. Továbbra is nyeretlen tavasszal a Szolnok és az Ajka, előbbi Balmazújvárosban hagyott két pontot, utóbbi Siófokon kapott ki. Folytatódott a Szigetszentmiklós rossz sorozata, a csapat most a Soroksártól kapott ki 2–1-re. A Vác úgy szenvedett 3–2-es vereséget a Csákvártól, hogy a 75. percben még vezetett, de kapusa sérülése miatt a hajrában két gólt kapott. A Kisvárda simán győzött a Budaörs vendégeként.

A labdarúgó NB II 23. fordulójában Heffler Norbert remek teljesítményének köszönheti a Mezőkövesd a Szeged 2011 elleni győzelmet. A középpályás először a 20. percben alkotott, ekkor elhúzta a labdát Szántai Levente mellett, aki elsodorta a lábát a büntetőterületen belül, a tizenegyest pedig a sértett magabiztosan értékesítette. A szünet után Heffler középre ívelt szabadrúgását Fótyik Dominik fejelte a hálóba. A szegediek játékában a cserék hoztak változást, a szépítést is két csereember hozta össze: Obot Denis Samuel beadásából Hegedűs Martin passzolt a hosszú sarokba. A hátralévő időben Klausz László együttesének az egyenlítésre is volt esélye, de a kövesdiek kihúzták a végéig, és negyedik hazai meccsüket is megnyerték tavasszal.

Kényelmesen nyert a listavezető Gyirmót FC Győr, amely húsz perc alatt eldöntötte a Dunaújváros elleni találkozót. A 12. percben Beliczky Gergő passzolt Máté Jánoshoz, aki jobbról, 14 méterről kilőtte a hosszú alsó sarkot. Nyolc perccel később Bori Gábor tekert középre, a menteni igyekvő Lorentz Márton pedig testtel saját kapujába sodorta a labdát. A szünet után növelhette volna előnyét Bene Ferenc együttese, de a hazaiak is eljutottak a kapuig, sőt, a 86. percben Tóth Tibor lövése a jobb kapufán csattant.

Fordulatos mérkőzést játszott a Csákvár a Vác vendégeként, amelynek ráadásul drámai befejezése lett. Egy védelmi hiba után korán vezetést szerzett Toldi Gábor csapata, Makrai Gábor lőtt Palásthy Dávid mellett a hálóba. A váciak sok lehetőséget kidolgoztak az első félidőben, de mindet elpuskázták. Nem úgy a szünet után: előbb Tóth Barna középre ívelt labdáját Dlusztus András bólintotta a kapuba, majd egy vendégvédőről lepattanó labdát Tányéros Gergő bombázott a hálóba. A hajrában aztán a váciak szempontjából drámai események történtek, hiszen megsérült a kapusuk, Palásthy Dávid és mivel már nem maradt cserelehetőségük, a kapus sérülten védte végig az utolsó perceket. Ezt kihasználva a csákváriak kétszer is mattolták a váci kaput, előbb Szalai Tamás emelt a kapuba, majd Molnár Tibor kotort a hálóba, így egy, már-már elveszettnek hitt meccset nyert meg a Csákvár.

Nagy István korai góljával szerzett vezetést a Szolnok Balmazújvárosban és ezután azt játszotta, amit egy idegenben játszó csapatnak kell – okosan védekezett és próbált kontrázni. A hajdúságiak végig tompán, fásultan játszottak, jellemző, hogy első igazi lehetőségükre a 89. percig kellett várni – igaz, ekkor egy szöglet után Sigér Dávid közelről a kapubafejelt, pontot mentve ezzel csapatának. A Szolnok csak magát okolhatja azért, hogy tavasszal még nyeretlen.

A sok sérült miatt felforgatott összeállításban lépett pályára a Budaörs a Kisvárda ellen, és nem is sokáig bírta: a 8. percben egy baloldali szögletet követően Bagi István az ötös sarkáról csúsztatott a sarokba. Erős Gábor szép szabadrúgás révén növelte a szabolcsiak előnyét, majd Szabó Viktor 32. percben begyűjtött piros lapjával el is dőlt a mérkőzés. A második félidőben egy előreívelést követően ismét Bagi fejelt a kapuba, de az első hazai lehetőségből csak összejött a szépítés: Bogáti Péter szabadrúgását követően Varga Bence pöccintett közelről a kisvárdai kapuba.

Továbbra sem megy az SZTK-Erimának, a Pest megyeiek most a közvetlen rivális Soroksártól is kikaptak, így már 14 meccs (!) óta nyeretlenek. Papp Máté első félidőben szerzett gólját Vólent Roland egy büntető révén a szünet után még kiegyenlítette, de a hajrában emberhátrányba kerülő szigetszentmiklósiak ismét kapituláltak: Gohér Gergő beadása után Gulyás Máté kezében elakadt a labda a tizenhatoson belül, a tizenegyest pedig Gohér lőtte a bal sarokba. A Soroksár sorozatban negyedszer nyert, ebből háromszor idegenben.

Megérdemelten győzte le a Siófok az Ajkát, hiszen Gál Mátyás és Tamás László góljai mellett a mérkőzés nagy részében aktívabb volt ellenfelénél, kihagyott egy tizenegyest és lőtt három kapufát is. Az Ajkának a második félidő első negyedórájában voltak lehetőségei a gólszerzésre, utána Melczer Vilmos fegyelmezetlensége miatt (a középpályást a 77. percben kiállították) már nem volt esélye az egyenlítésre.

 

NB II
23. FORDULÓ

MEZŐKÖVESD ZSÓRY–SZEGED 2011-GA 2–1 (1–0)
Mezőkövesd, 1300 néző. Vezette: Szilasi Szabolcs (Mohos Milán, Kovács II Gábor)
MEZŐKÖVESD: Dombó – Vági, Szeles, Szilvási, Fótyik – Tóth B., Szatmári L. – Molnár G. (Orosz M., 59.), Nicorec (Tajthy, 54.), Heffler N. (Sós B., 72.) – Fröhlich. Vezetőedző: Pintér Attila
SZEGED: Szántai – Áchim, Farkas M., Tóth G., Zabari – Berde (Hegedűs M., 57.), Oláh G. (Veszelinov, 70.) – Szabó P., Germán, Király P. – Andorka (Obot, 57.) Vezetőedző: Klausz László
Gólszerző: Heffler N. (11-esből, 1–0) a 20., Fótyik (2–0) a 61., Hegedűs M. (2–1) a 67. percben
Kiállítva: Szabó P. (belerúgott a félpályánál Tajthy Tamásba) a 88. percben
MESTERMÉRLEG
Pintér Attila:
– Kettő-null után elkerülhető gólt kaptunk. Csak egy jó csapat tud lehozni egy ilyen mérkőzést. Azt ugyanis elismerem, hogy teljesítettünk már ennél jobban is.
Klausz László: – Nem érdemeltünk vereséget. Az első félidő a miénk volt, a másodikban a Mezőkövesdnek volt egy jó időszaka, mi azonban a cserékkel frissítettünk, sokat dolgoztunk, és megérdemeltük volna az egy pontot.

DUNAÚJVÁROS–GYIRMÓT FC GYŐR 0–2 (0–2)
Dunaújváros, 300
néző. Vezette: Kiss Norbert (Kis Zoltán, Szvetnyik Bence)
DUNAÚJVÁROS: Dániel Cs. – Lorentz (Rosta, 89.), Koval, Hajdók, Tamaskó – Vajda D., Abért (Kozma M., 86.) – Kercsó, Szellák (Polácsek, 77.), Keglovics – Tóth T. Megbízott edző: Lőrincz Emil
GYIRMÓT: Rusák – Bori, Szekeres A., Balogh B. (Nagy S., 60.), Völgyi – Kiss M., Horváth A. – Vass P., Beliczky (Paku, 66.), Simon Attila (Tóth N., 78.) – Máté J. Vezetőedző: Bene Ferenc
Gólszerző: Máté J. (0–1) a 12., Lorentz (öngól, 0–2) a 19. percben
MESTERMÉRLEG
Lőrincz Emil:
– Megérdemelten győzött a Gyirmót, az első félidőben sajnos rosszul védekeztünk, egyéni hibákat követtünk el a góloknál. Utána rendeztük a sorainkat, méltó ellenfelei voltunk a listavezetőnek, volt gólszerzési lehetőségünk is.
Bene Ferenc: – Az első félidőben nagyon tetszetősen, korszerűen futballoztunk. Fordulás után sajnos visszaesett a csapat teljesítménye, ám így sem forgott veszélyben a győzelmünk.

VÁC FC–AQUITAL FC CSÁKVÁR 2–3 (0–1)
Vác, 400
néző. Vezette: Farkas Tibor (Vígh-Tarsonyi Gergő, Török Katalin)
VÁC: Palásthy D. – Görgényi (Tányéros G., 67.), Dlusztus, Tóth F., Hegedűs Cs. – Csirszki (Magos, 57.), Sipeki, Tóth G., Zsolnai – Rusvay, Tóth B. (Rása, 76.) Vezetőedző: Nagy Tibor
CSÁKVÁR: Gróf – Fényes, Dulló, Spandler, Baranyai Á. – Oldal (Domján, 70.), Bakos, Makrai – Lőrincz (Szalai T., 76.), Molnár Cs. (Molnár T., 53.), Kocsis G. Vezetőedző: Toldi Gábor
Gólszerző: Makrai (0–1) a 7., Dlusztus (1–1) a 72., Tányéros G. (2–1) a 75., Szalai T. (2–2) a 81., Molnár T. (2–3) a 87. percben
MESTERMÉRLEG
Nagy Tibor:
– Megnyert mérkőzést adtunk ki a kezünkből, sajnos a két sérülés miatt az utolsó tíz percben szerkezetet kellett váltanunk, pedig ezt a meccset gólokkal nyerhettük volna.
Toldi Gábor: – Gyors vezetésünk után kicsit elkényelmesedtünk, és a Vác célra törő játékával megfordította a mérkőzést, majd ezután tíz perc focit bemutatva sikerült nekünk is megfordítanunk az állást.

BUDAÖRS–KISVÁRDA MASTER GOOD 1–3 (0–2)
Budaörs, 400
néző. Vezette: Gyarmati II Tibor (Szalai Balázs, Szécsényi István)
BUDAÖRS: Tulipán – Menyhárt, Gál Sz. (Csobánki, 78.), Hegedűs J., Ódé – Ferkó, Nagy T. (Marques-Airosa, 58.) – Sajbán Máté (Varga B., a szünetben), Bogáti, Csillag – Szabó V. Vezetőedző: Miskei Attila
KISVÁRDA: Lékai – Vári, Izing, Papucsek, Csilus T. – Minczér (Fodor A., 78.), Erős G. – Délczeg (Eszlátyi, a szünetben), Bagi, Cseri T. (Nagy R., 69.) – Koszta. Vezetőedző: Soós Imre
Gólszerző: Bagi (0–1) a 8., Erős G. (0–2) a 22., Bagi (0–3) a 72., Varga B. (1–3) a 83. percben
Kiállítva: Szabó V. (második sárga lap után) a 32. percben
MESTERMÉRLEG
Miskei Attila:
– A gyenge pontjainkat azonnal orvosolnunk kell, mert ezúttal is két gólt kaptunk szabad- és szögletrúgás után.
Soós Imre: – Ezen a mérkőzésen is minden tekintetben ellenfelünk fölé nőttünk. Ismertük a Budaörs gyenge pontjait, és azt teljes mértékben kihasználtuk.

BALMAZÚJVÁROS–SZOLNOKI MÁV FC 1–1 (0–1)
Balmazújváros, 700 néző. Vezette: Böcskei Balázs (Galán Roland, Punyi Gyula)
BALMAZÚJVÁROS: Szécsi – Németh Á., Bokros, Kónya, Virág – Vajda S., Sigér, Hadházi (Fekete Á., 72.), Bor (Zsiga, 56.), Kovács Á. – Belényesi (Pintér N., 56.) Vezetőedző: Feczkó Tamás
SZOLNOK: Somogyi Cs. – Villám, Vermes, Kovács O., Fritz – Zsdrál (Lőrinczy, 60.), Nagy I. (Urbin, 88.), Kenderes, Rokszin – Balajti (Lengyel B., 68.), Gajdos. Vezetőedző: Csábi József
Gólszerző: Nagy I. (0–1) a 15., Sigér (1–1) a 89. percben
Kiállítva: Kovács Á. (második sárga lap után) a 69. percben
MESTERMÉRLEG
Feczkó Tamás:
– Az idény leggyengébb játékát produkáltuk, nagyon jól felkészült belőlünk az ellenfelünk, de úgy érzem, megérdemeltük az egy pontot, hiszen emberhátrányban is mindent megtettünk, hogy ne szakítsuk meg a jó sorozatunkat.
Csábi József: – Ha a két csapat helyzetét nézzük, bravúros, hogy pontot szereztünk, ugyanakkor a mai meccs képe alapján csalódott vagyok, hiszen két pontot hagytunk Balmazújvárosban.

SIÓFOK–FC AJKA 2–1 (1–0)
Siófok, 300
néző. Vezette: Radványi Ádám (Pápai Zoltán, Iványi István)
SIÓFOK: Gábor P. – Baksa (Mogyorósi, 70.), Czingráber, Tamás L., Farkas N. – Gál M., Futó – Nagy D. (Gréczi, 91.), Ivancsics, Nagy J. – Murka (Elek B., 75.) Vezetőedző: Goran Kopunovics
AJKA: Jánosa – Jagodics B., Pákai (Szőllősi, 65.), Zámbó B., Fodor M. – Petneházi – Czár (Melczer, a szünetben), Horváth A., Csehi T. – Sowunmi, Lattenstein (Major N., a szünetben) Szakmai igazgató: Artner Tamás
Gólszerző: Gál M. (1–0) a 17., Tamás L. (2–0) az 50., Melczer (11–esből, 2–1) a 60. percben
Kiállítva: Tamás L. (második sárga lap után) a 60., Melczer (második sárga lap után) a 77. percben
MESTERMÉRLEG
Goran Kopunovics:
– Bejött, amit eddig is mondtam, mert jó az erőnlétünk, csak a helyzeteinket nem tudtuk berúgni. Most sikerült, megérdemeltük a győzelmet, mert egy kihagyott tizenegyes és a három kapufánk ellenére is nyerni tudtunk.
Artner Tamás: – A nagyon lelkes Siófok ellen a második félidő első negyedórájában megfordíthattuk volna a mérkőzést, utána egy fegyelmezetlenség miatt már nem volt erre esélyünk.

SZTK-ERIMA–SOROKSÁR SC 1–2 (0–1)
Szigetszentmiklós, 400
néző. Vezette: Kovács J. Zoltán (Szert Balázs, Makkosné Petz Brigitta)
SZIGETSZENTMIKLÓS: Sánta A. – Benkő-Bíró, Kovács J., Bora, Gulyás M. – Barna Zs. (Horváth P, a szünetben) – Lévai (Irmes, 66.), Puskás G. (Vólent, 41.), Hevesi-Tóth, Sváb – Kokenszky. Megbízott edző: Tamási Zoltán
SOROKSÁR: Holczer – Fülöp N., Gengeliczki, Valencsik, Gohér – Papp M. 4 (Huszák, 62.), Peszmeg – Pál A., Sándor I., Korozmán (Mihály D., 60.) – Csilus Á. (Bajzát, 78.) Vezetőedző: Lucsánszky Tamás
Gólszerző: Papp M. (0–1) a 28., Vólent (11–esből, 1–1) a 65., Gohér (11–esből, 1–2) a 88. percben
Kiállítva: Benkő-Bíró (a második sárga lap után) a 75. percben
MESTERMÉRLEG
Tamási Zoltán:
– Az első félidőben meglehetősen kapkodva játszottunk, és egy gyermeteg hibából vezetést szerzett a Soroksár. A szünet után sokat tettünk azért, hogy megfordítsuk a mérkőzést, megvoltak a helyzeteink, ezeket azonban elhibáztuk. Nem tudom, hogy az ellenünk ítélt büntetőt megelőző kezezés valóban a tizenhatoson belül történt-e.
Lucsánszky Tamás: – Egy nagyon fegyelmezetten és szervezetten játszó ellenféllel találtuk szembe magunkat. Amikor a kiállítást követően emberelőnybe kerültünk, a hazaiak fölé kerekedtünk, s szerintem – ha nehezen is, de – megérdemelten nyertünk.

Vasárnap:
18.00: ZTE–Sopron

AZ ÁLLÁS
1. Gyirmót FC Győr 23 16 5 2 39–17 +22 53
2. Mezőkövesd Zsóry FC 23 12 5 6 33–24 +9 41
3. ZTE FC 22 12 3 7 40–22 +18 39
4. Kisvárda 23 11 6 6 48–28 +20 39
5. Aqvital FC Csákvár 23 12 2 9 46–41 +5 38
6. Balmazújváros 23 10 6 7 32–29 +3 36
7. Szeged 2011 23 9 4 10 30–32 –2 31
8. BFC Siófok 23 9 4 10 26–34 –8 31
9. Soproni VSE-GYSEV 22 9 3 10 31–26 +5 30
10. Budaörs 23 9 3 11 33–39 –6 30
11. Soroksár SC 23 7 8 8 24–26 –2 29
12. Szolnoki MÁV FC 23 6 7 10 26–31 –5 25
13. Vác FC 23 7 3 13 23–33 –10 24
14. Dunaújváros PASE 23 5 8 10 27–39 –12 23
15. Szigetszentmiklósi TK 23 4 9 10 26–47 –21 21
16. FC Ajka 23 4 6 13 19–35 –16 18

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik