Kikapott a Szpari; győzelemmel tisztelgett Várady emléke előtt a Vasas

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.12. 16:26
null
Várady Béla mezét visszavonultatták a Vasas mérkőzése előtt (Fotó: Vasas SC)
A labdarúgó NB II 23. fordulójában a listavezető Nyíregyháza hazai pályán 1–0-ra kikapott a Soprontól, a mostani bajnokságban mindössze harmadszor veszített Lucsánszky Tamás együttese. A Kozármisleny 200. NB II-es mérkőzésén legyőzte a Kisvárdát, a Tatabánya kétgólos hátrányból verte meg a Szigetszentmiklóst, a győztes gólt a 92. percben szerezte Szabó Richárd. Az Ajka hazai pályán simán nyert a Siófok ellen, igaz, egy teljes félidőt emberelőnyben játszott le, míg a Gyirmót idegenben győzte le a Békéscsabát, ezzel sorozatban a negyedik sikerét aratta a bajnokságban. A hat órakor kezdődő mérkőzéseken két hazai győzelem született, a Vasas a Balmazújvárost, míg a Zalaegerszeg a Ceglédet győzte le.

 

A Szigetszentmiklós villámrajtot vett a Tatabánya otthonában, hiszen 14 perc alatt kétgólos előnybe került. A 3. percben Kollega Krisztián talált be 11 méterről, majd nem sokkal később Takács Tamás is beköszönt a Bányásznak, Kollega ebben a találatban is benne volt, ő adta a gólpasszt. A második félidőre teljesen más mentalitással futott ki a Tatabánya, sorra dolgozta ki a helyzeteket, az 58. percben pedig szépíteni is tudott Móri Tamás góljával. A félidő hajrájában pedig egyenlített a hazai csapat, Bakos Szabolcs 20 méteres lövése védhetetlenül vágódott a vendégek kapujába. Talán már mindenki elkönyvelte magában a döntetlent, amikor a 91. percben jött Szabó Richárd, aki megszerezte a győztes gólt – a Tatabánya első győzelmét aratta a tavasszal.

A Kozármisleny jubileumi mérkőzést vívott a Kisvárdával, hiszen ma játszotta 200. NB II-es mérkőzését. Remekül kezdték a találkozót a hazaiak, hiszen már az 1. percben előnybe kerültek Oláh Lóránt góljával, majd az első félidő vége előtt Fitos László is betalált. A második félidőt is a Kozármisleny kezdte jobban, negyedóra elteltével megszerezte a harmadik gólját is. Ekkor dőlt el végleg a három pont sorsa, a Kisvárda szinte csak rögzített helyzetekből tudott veszélyeztetni, Dusan Pavlov egy szabadrúgást követően szerezte meg a vendégek szépítő találatát fejjel.

A Siófok jól kezdett az Ajka ellen, mégis a vendéglátók kerültek előnybe Sipos Norbert büntetőjével, igaz, a Balaton-partiak válasza nem késett sokat, néhány perccel az első gól után Futó Zsombor egalizált. A vendégek a félidő előtt nagy bajba kerültek, hiszen Jusuf Dajicot a 45. percben kiállította a játékvezető, ráadásul még ugyanebben a percben újra előnybe került az Ajka Sowunmi ollózós góljával. Az Ajka így a második félidőben nagyon kényelmes helyzetben futballozhatott, Major Norbert duplájával pedig fölényessé tudta tenni a sikerét. A Siófok emberhátrányban is dolgozott ki helyzeteket, de újabb találatot már nem tudott szerezni.

A Békéscsaba–Gyirmót mérkőzésen két, jó formában lévő csapat találkozott, hiszen mind a két együttes sorozatban három győzelemnél tartott a bajnokságban a fordulót megelőzően. A vendégek hamar nyomás alá helyezték a csabaiak kapuját, és ennek eredményeként már a 11. percben előnybe kerültek. Nem sokkal később növelték előnyüket, de a hazaiak még a félidő vége előtt szépítettek Nikola Pantovics büntetőjével. A második félidőben nem tudta hátrányát ledolgozni a hazai csapat, pedig a 65. perctől emberelőnyben játszott, de a Gyirmót remek védekezésének és Somogyi Csaba kiváló teljesítményének köszönhetően begyűjtötte a három pontot.

Az éllovas Nyíregyháza a Sopront fogadta, de a találkozóra kilátogató nézők nagyon kevés akciót láthattak az első játékrészben, a kevés kaput eltaláló lövést rengeteg technikai pontatlanság kísérte végig az első félidőben. A szünet után a Nyíregyháza játszott fölényben, a vendégek pár átlövésen kívül nem tudtak veszélyesek lenni, mégis ők kerültek előnybe, az 55. percben Deme Imre harcolt ki büntetőt, amit értékesített is. A Szpari az utolsó percekben tíz ember ellen támadhatott, de nem tudta feltörni az ellenfél védelmét, így kikapott.

A Zalaegerszeg hazai pályán játszott a Cegléddel, az első játékrészben pedig a gólok mellett a piros lapok is főszerephez jutottak. A ZTE került kétgólos előnybe 37 perc leforgása alatt, emellett mind a két együttesből kiállított egy-egy játékost a játékvezető. A második félidőben a Cegléd mindent megpróbált a felzárkózás érdekében, az eredmény azonban már nem változott, a ZTE is megszerezte első győzelmét a tavasszal.

A Vasas mérkőzése előtt megemlékeztek az angyalföldi klub nemrég elhunyt legendájáról, Várady Béláról, aki ma ünnepelte volna 61. születésnapját. Az ő tiszteletére rendeztek egy Vasas Öregfiúk–Magyar Válogatott Öregfiúk mérkőzést, amelyet végül utóbbi nyert meg 3–1-re. Nem mellékesen pedig visszavonultatták a csatár mezét.

Mindezek után következett a bajnoki meccs. A Vasas mezőnyfölényben futballozott az első félidőben, és ami ennél is fontosabb, hogy a vezetést is meg tudta szerezni. Két perccel Engel Alex gólja után pedig emberelőnybe is kerültek az angyalföldiek, tehát minden az ő kezükre játszott. A Balmazújváros azonban nem játszott veszélytelenül, egyszer a keresztlécet is sikerült eltalálniuk, és Hermány Bencének is kellett egy nagyot védenie. A második félidőben a fővárosiak végig kontroll alatt tartották a mérkőzést, Remili Mohamed duplájával a győzelmet is bebiztosították, ezzel megelőzték a Balamzújvárost a tabellán.

NB II, 23. FORDULÓ

TATABÁNYA FC–SZTK-ERIMA 3–2 (0–2)
Tatabánya, Grosics Gyula Stadion, 250 néző. Vezette: Berke B. (Horváth Z., Hofbauer)
TATABÁNYA FC: Farkasdi – Besztercei (Weitner, 72.), Ludánszki I., Szamosszegi, Zámbó – Bozsik J., Bakos, Kis Sz. (Czanik, 61.) – Móri (Páles, 85.), Batizi Pócsi, Szabó R.
SZTK: Sánta – Csikortás, Balogh M., Deutsch, Pollák (Zsivoczky, 76.) – Sipos B. (Kornis, 61.), Vágó L. – Kvekveskiri, Khous (Fekete Á., 67.), Takács T. – Kollega
GÓLSZERZŐ: Kollega (0–1) a 3., Takács T. (0–2) a 14., Móri (1–2) az 58., Bakos (2–2) a 88., Szabó R. (3–2) a 91. percben
MESTERMÉRLEG
Bozsik Péter, a Tatabánya vezetőedzője: – Hősiesre sikeredett a mai végjáték, pedig nem lett volna rá szükség, hiszen a nagyon rosszul sikerült első tíz perc után is megvoltak a lehetőségeink a gólszerzésre. Végeredményben így emlékezetesebb lett ez a győzelem.
Prisztai Viktor, a Szigetszentmiklós vezetőedzője: – Az első félidőben uraltuk a játékot, megvoltak a lehetőségeink, hogy eldöntsük a három pont sorsát. Sajnos nem sikerült. A második félidőben érthetetlen módon visszaestünk, s ez a vesztünket okozta.

KOZÁRMISLENY–KISVÁRDA 3–1 (2–0)
Kozármisleny, 150 néző. Vezette: Böcskei (Aradi, Márton Zs.)
KOZÁRMISLENY: Holczer – Kiss M., Fellai, Petrók, Fenyvesi – Szabó B. (Kovács D., 64.), Kovács T. – Fitos, Oláh L., Nagy K. (Toricska, 80.) – Tóth D. (Varga B., 70.)
KISVÁRDA: Nacsa – Molnár R., Hegedűs T., Mboussi, Bognár Zs. – Venczel (Farkas M., 81.) – Miskolczi (Brankovics, 59.), Kornutyak, Fodor A. – Üveges Sz. (Irhás, 66.), Pavlov
GÓLSZERZŐ: Oláh L. (1–0) az 1., Fitos (2–0) a 36., Tóth D. (3–0) a 61., Pavlov (3–1) a 69. percben
MESTERMÉRLEG
Eduardo Almeida, a Kozármisleny vezetőedzője: – Végig okosan játszottunk, hétről hétre fejlődünk, és egyre több esélyt látok a bent maradásra, ám ahhoz minden meccsen úgy kell küzdeni, mint a Kisvárda ellen.
Révész Attila, a Kisvárda vezetőedzője: – Az első félidőben borzasztó nagy hibát követtünk el, ennek következtében szinte behozhatatlan hátrányba kerültünk. A második félidő elején könnyen fordíthattunk volna, sajnos ez nem sikerült, megérdemelten nyertek a hazaiak.

FC AJKA–SIÓFOK 4–1 (2–1)
Ajka, 300 néző. Vezette: Szőcs G. (Pápai, Horváth K.)
FC AJKA: Jánosa – Mogyorósi, Köles, Fodor M., Gunther – Horváth A., Hanzl (Kanta Sz., 64.), Mihalecz P. (Skriba, 70.), Sipos N. (Domján R., 89.) – Sowunmi, Major N.
SIÓFOK: Tajthy – Kiss Zs., Tímár, Papp Sz., Novák A. – Fülöp N., Futó – Nagy D. (Gárdos, 84.), Ivancsics (Bogáti, 59.), Dajic – Horváth P. (Waltner, a szünetben)
GÓLSZERZŐ: Sipos N. (11-esből, 1–0) a 39., Futó (1–1) a 43., Sowunmi (2–1) a 45., Major N. (3–1) a 74., Major N. (4–1) a 77. percben
KIÁLLÍTVA: Dajic (második sárga lap után) a 45. percben
METSERMÉRLEG
Jákli Péter, az Ajka vezetőedzője: – Már egyenlő létszámnál is fölényben játszottunk, és több lehetőséget kihagytunk az első félidőben. A másodikban viszont egyértelmű volt a győzelmünk, ilyen különbséggel is. Jól futballoztunk, s remélem a folytatás is hasonló lesz.
Horváth Károly, a Siófok vezetőedzője: – Sajnálom, hogy a mérkőzés eredményét nem a játékosok döntötték el, hanem az, akinek vezetnie kellett volna a találkozót. Ténykedése nagymértékben befolyásolja a bajnokság kimenetelét is.

BÉKÉSCSABA ELŐRE–GYIRMÓT FC GYŐR 1–2 (1–2)
Békéscsaba, 500 néző. Vezette: Karakó (Galán, Tőkés)
BÉKÉSCSABA ELŐRE: Póser – Vozár, Albert I., Koszó, Juhász Gy. – Károly (Mosquera, 58.), Tölgyesi (Gajdos, 46.), Bagi, Lucas – Pantovics, Prasler (Pozsár, 75.)
GYIRMÓT FC: Somogyi Cs. – Hajba, Lengyel D., Graszl K., Fejes J. – Madarász, Papp K., Beliczky (Sós, 59.), Magasföldi (Karos, 89.), Cseri T. – Oross (Andorka, 67.)
GÓLSZERZŐ: Beliczky (0–1) a 11., Oross (0–2) a 21., Pantovics (11-esből, 1–2) a 34. percben
KIÁLLÍTVA: Graszl K. (második sárga lap után) a 65. percben
MESTERMÉRLEG
Komjáti András, a Békéscsaba edzője: – Ismét úgy kezdtük a mérkőzést, ahogy nem szabadna, ráadásul hátrányba kerülésünk után egy-két játékosunk az előző héthez képest mérsékelt teljesítményt nyújtott. A középpályáról nem tudtuk a támadó játékot segíteni.
Sisa Tibor, a Gyirmót vezetőedzője: – Vannak győzelmek, vannak nagy győzelmek, ez ennél is több volt. Hitet, erőt, önbizalmat adhat a Békéscsaba elleni siker, amelyre lehet építeni.

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS–SVSE-GYSEV 0–1 (0–0)
Nyíregyháza, 1500 néző. Vezette: Kovács J. Z. (Varga G., Butkai)
NYÍREGYHÁZA: Balogh J. – Polényi G., Rubus, Jánvári, Törtei – Csordás Sz. – Pákolicz (Kákonyi, 59.), Huszák, Sándor I. (Kis R., 59.), Rezes – Máté J. (Szilágyi P., 68.)
SVSE-GYSEV: Halasi – Fazakas, Baranyai N., Horváth A., Maráczi – Varga G., Németh L., Deme, Szabó L. (Faggyas, 58.) – Erdélyi (Fazekas N., 85.), Gaál B. (Szabó Zs., 88.)
GÓLSZERZŐ: Deme (11-esből, 0–1) az 55. percben
KIÁLLÍTVA: Varga G. (második sárga lap után) a 79. percben
MESTERMÉRLEG
Lucsánszky Tamás, a Nyíregyháza vezetőedzője: – Nem a tétnek megfelelő tempóban, lassan, helyzet nélkül futballoztuk végig a mérkőzést. Ennek csakis a számunkra nem megfelelő eredmény lehetett a következménye. Hozzáteszem, a döntetlennel sem lettem volna elégedett.
Supka Attila, a Sopron szakmai igazgatója: – Végre elértük, amit régóta szerettünk volna. Bátran futballoztunk, hátul lezártuk a területet és a kontráink is veszélyesnek bizonyultak. Megérdemelten nyertünk, és bízom benne, hogy ezzel elindulunk fölfelé.

ZTE–CEGLÉD 2–0 (2–0)
Zalaegerszeg, 1530 néző. Vezette: Radványi Ádám (Kovács II Gábor, Mohos Milán)
ZTE: Vlaszák – Preklet, Bogunovics, Kovács G., Hajdú N. – Sluká, Holdampf – Babati (Tóth L., 71.), Grbic (Szántó Á., 81.), Frizoni (Kovács L., 78.) – Tanque.
CEGLÉD: Miski – Tisza K., Miklósvári (Markó, a szünetben), Farkas I., Pesti – Kenderes, Makrai, Koncz Zs. – Lipusz (Erős R., 59.), Koós – Kormos (Puskás Z., 67.).
Gólszerző: Frizoni (1–0) a 26., Grbic (2–0) a 38. percben
Kiállítva: Tisza K. (második sárga lap után) a 37., Tanque (szándékosan ellökte Miklósvárit) a 39. percben
MESTERMÉRLEG
Lendvai Miklós: Végre nem csak a játékosok, hanem én is boldog lehetek, mert nyertünk. Ezen a meccsen, ellentétben az előzőekkel nem kifelé, hanem befelé pattant a labda. Fontos győzelem ez, lendületesebbek lehetünk, de azzal tisztában vagyunk, vannak még hibáink, s ezeket ki kell javítani.
Szabó István: –Gratulálok a Zalaegerszegnek. Az első félidőben mind a két szélen problémáink voltak a védekezéssel, a térfélcserét követően már sokkal jobban játszottunk. Kevés helyzetet dolgoztunk ki, és azokat sem tudtuk értékesíteni, így megérdemelt a zalaiak sikere.

VASAS–BALMAZÚJVÁROS 3–0 (1–0)
Budapest,
Illovszky-stadion, 1500 néző. Vezette: Botló (Iványi I., Georgiou Theodorosz)
VASAS:
Hermány – Horváth L., Grúz, Tamás L., Engel – Gál M. – Vida (Cseke, 65.), Berecz (Kiss R., 77.), Nagy T., Remili – Ádám (Szabó B., 80.)
BALMAZÚJVÁROS:
Mester – Vachtler, Papp F., Forgács, Németh Á. – Kónya, Müller Zs. – Nagy R. (Bokros, 71.), Szöllősi (Mokánszki, 71.), Sárközi Sz. (Oláh G., a szünetben) – Belényesi
GÓLSZERZŐ:
Engel (1–0) a 30., Remili (2–0) a 63., Remili (3–0) a 67. percben
KIÁLLÍTVA:
Forgács (buktatta a gólhelyzetben kilépő Ádám Martint) a 32. percben
MESTERMÉRLEG
Szanyó Károly,
a Vasas vezetőedzője: – Kétség nem fért a győzelmünkhöz, csak az volt a kérdés, mekkora lesz a különbség. Nagyszerű volt a hozzáállás, és a mérkőzés egyes periódusaiban a játék is.
Pajkos János,
a Balmazújváros vezetőedzője: – Nem erre számítottam, ám a teljesen jogos kiállítás megpecsételte a sorsunkat. A Vasas ilyen különbséggel is megérdemelten nyert.

AZ NB II ÁLLÁSA
1. Nyíregyháza Spartacus 23 17 3 3 43–15 +28 54
2. Dunaújváros PASE 23 14 4 5 36–21 +15 46
3. Siófok 23 12 6 5 32–23 +9 42
4. Gyirmót FC Győr 23 11 5 7 36–27 +9 38
5. Békéscsaba Előre 23 10 6 7 41–29 +12 36
6. FC Ajka 23 10 5 8 37–31 +6 35
7. Vasas 23 10 4 9 35–33 +2 34
8. Zalaegerszegi TE FC 23 9 7 7 32–32 0 34
9. Balmazújváros 23 9 6 8 37–38 –1 33
10. Soproni VSE 23 7 6 10 25–32 –7 27
11. Szolnoki MÁV FC 23 7 5 11 31–32 –1 26
12. Kisvárda SE 23 6 8 9 34–35 –1 26
13. Szigetszentmiklósi TK 23 6 6 11 22–31 –9 24
14. Ceglédi VSE 23 6 3 14 26–42 –16 21
15. Kozármisleny 23 4 5 14 22–37 –15 17
16. Duna FC Tatabánya 23 4 5 14 20–51 –31 17

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik