NB II: a Vasas szenvedve, a Mezőkövesd könnyen győzött

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.07. 14:30
null
A Siófok nem bírt a Soroksárral (Fotó: Teknős Miklós)
Szombaton hat mérkőzést rendeztek a labdarúgó NB II 18. fordulójában. A kora délutáni meccseken a Szeged Germán Tamás góljával legyőzte a Ceglédet, míg a Soroksár hiába játszott sokáig emberelőnyben, csak a hajrában tudott egyenlíteni a Siófok ellen. A ZTE tavasszal a harmadik döntetlenjét érte el, miután 1–1-re végzett a Szigetszentmiklóssal. A Vasas csak nagy nehézségek árán tudta legyőzni a Balmazújvárost, míg a Mezőkövesd könnyedén lépett át a Kaposváron. A nap meglepetését a Csákvár szolgáltatta, amely 2–1-re legyőzte a Szolnokot.

A labdarúgó NB II 18. fordulójában Germán Tamás pontos fejesének köszönhetően gyorsan vezetést szerzett a Szeged 2011 a Cegléd otthonában. A meccs első felében megilletődötten futballozó Pest megyeiek akár kétgólos hátrányba is kerülhettek volna, hiszen a 42. percben Koncz Zsolt a saját kapuja felé fejelte a labdát a középpályáról, amellyel a szegedi Oláh Lórántot indította, ő teljesen egyedül kapura tört, majd nyolc méterről a kapufa mellé gurított. A ceglédiek a szünet után magukhoz tértek, de nagy helyzetet nem tudtak kialakítani, a Szeged pedig jól tördelte a játékot. A hajrában Kormos László lerántása miatt egy tizenegyest is számon kértek a hazaiak a bírón, de maradt a szegedi siker, így a Cegléd harmadik tavaszi meccsét is elveszítette.

A Siófok egy véleményesnek mondható büntető révén gyorsan vezetést szerzett Soroksáron, és egy ideig kézben tartotta a mérkőzést, de a 33. percben Mogyorósi Józsefet könyöklés miatt kiállította a játékvezető. Ez teljes mértékben megváltoztatta a játék képét; a második félidőben a hazaiak mindent megtettek az egyenlítésért, de Lovrencsics Balázs három alkalommal is óriási helyzetben hibázott (egyszer öt méterről bombázott a kapufára), rajta kívül Farkas Attila és Szenes Bence is gólt szerezhetett volna. A hajrához közeledve már-már úgy nézett ki, hogy túléli a hatalmas nyomást a Siófok, és három ponttal távozik a XXIII. kerületből, de a 90. percben egy bal oldali szögletet követően a csereként beállt Szenes Bence a bal sarokba csúsztatott. A hosszabbításban pedig egy kapu előtti kavarodás után Pandur Péter akár a győzelmet is megszerezhette volna a hazaiak számára, de közelről a kapust találta el, akiről a kapufára pattant a labda.

Csakúgy, mint az ősszel, most is jól kezdődött a ZTE Szigetszentmiklós elleni mérkőzése, hiszen a kék-fehérek (csakúgy, mint augusztus végén) Délczeg Gergely tizenegyesből szerzett góljával vezetéshez jutottak. Ezután azonban elpuskázták további gólszerzési lehetőségeiket, a második félidő elején pedig Króner Martin a tizenhatoson belül lerántotta Jasarevic Mahirt, amiért a kiállítás sorsára jutott, a vendégek pedig büntetőhöz, amelyet Hevesi-Tóth Tamás értékesített. A hátralévő időben már egyik csapat sem alakított ki nagy lehetőséget, így a ZTE harmadik tavaszi bajnokiján is döntetlent játszott, és érdekesség, hogy mindhárom találkozóját létszámhátrányban fejezte be.

Lehet, hogy sok angyalföldi szurkoló gálát várt a sereghajtó Balmazújváros elleni mérkőzésen, ám a találkozó végén a drukkerek annak is örülhettek, hogy a Vasas a hajrában „behúzta” a meccset. A Balmaz végig szervezetten futballozott, a hazai együttes az első félidőben csak egy lesgólig jutott el Lázok János révén. A második játékrészben is sokáig csak erőlködött a Vasas, mígnem a kispadon kezdő csatárok – Kenesei Krisztián és Ádám Martin – pályára küldése meghozta a várt eredményt: Kenesei a 85. percben lépett pályára, és néhány perc múlva 25 méterről ballal hatalmas lövést zúdított a kapu jobb felső sarkába, majd a 94. percben Remili Mohamed passza után Ádám öt méterről lőtt a hálóba. Kiizzadta tehát a fontos sikert az angyalföldi gárda, és továbbra is listavezető, bár erre a mérkőzésre nem a magas színvonal miatt emlékeznek majd a szurkolók.

A Vasashoz képest sokkal könnyebben nyert a Mezőkövesd, amely a Kaposvárt győzte le, és a kövesdi szurkolók annak is örülhetnek, hogy a télen érkezett Bajzát Péter – csereként beállva – első mérkőzésén gólt szerzett. Molnár Gábor 15 méteres lövésével szerzett vezetést a mérkőzés elején Tóth László együttese, amelyet közvetlenül a szünet után Máté János duplázott meg. A 64. percben aztán pályára lépett Bajzát és tizenhat perc elteltével be is talált, ezzel fölényessé tette csapata sikerét. A Mezőkövesd továbbra is a második helyen áll a táblázaton, míg a Kaposvár egyre nehezebb helyzetbe kerül.

Nagy meglepetésre a 16. percben már 2–0-ra vezetett a kiesés ellen küzdő Csákvár a Szolnok ellen. A 7. percben Molnár Tibor beadását Horváth Roland pörgette a jobb sarokba, míg kilenc perccel később Mihály Dávid centerezését ismét Horváth lőtte nyolc méterről a kapu közepébe. Igaz, a két gól között Antal Gábor lövése a csákvári kapuban landolhatott volna, csakhogy Milinte Árpád óriási bravúrral kapufára tenyerelte a labdát. A Fejér megyei együttes az első félidő hátralévő részében is lendületes támadójátékot mutatott, de újabb gólt nem tudott szerezni, Gajdos Zsolt révén csak kapufáig jutott. A szünet után rendezte sorait a Szolnok és az 52. percben szépített is: Galambos Ádám lőtt a hálóba úgy, hogy a labda a kapufáról pattant a kapu közepébe. Ezután állandósult a Szolnok mezőnyfölénye, a vendégek gólhelyzetekig is eljutottak; egy alkalommal Lengyel Béla lövése a bal kapufán csattant. Hiába a nagy nyomás, a második félidőben a kontrákra építő Csákvár kibírta a hajrát is, és rendkívül értékes győzelmet aratott a Tisza-partiak ellen.

LABDARÚGÓ NB II
18. FORDULÓ


Szombat:

MEZŐKÖVESD ZSÓRY–KAPOSVÁRI RÁKÓCZI 3–0 (1–0)
Mezőkövesd, 1600
néző. Vezette: Berger József (Szvetnyik Bence, Tőkés Róbert)
MEZŐKÖVESD: Kunsági – Hegedűs Cs., Dvorschák, Gengeliczki, Sváb – Molnár G., Hegedűs D., Kulcsár K. (Nyilas, 80.), Szeles – Máté J. (Bajzát, 64.), Medgyes (Balajti, 83.)
KAPOSVÁR: Somodi – Vermes, Petrók, Kovács O. – Kiss M., Nagy K. (Hampuk, 71.), Albert Á., Zsivoczky (Király V., 79.), Hadaró – Balogh B. (Dominic, 71.), Rajczi
GÓLSZERZŐ: Molnár G. (1–0) a 25., Máté J. (2–0) a 46., Bajzát (3–0) a 80. percben
KIÁLLÍTVA: Kovács O. (belerúgott Nyilas Elekbe) a 83. percben
MESTERMÉRLEG
TÓTH LÁSZLÓ,
a Mezőkövesd vezetőedzője: – Három gólt szereztünk, jól is játszottunk, ennek ellenére méltó ellenfelünk volt a Kaposvár. A somogyiak megérdemlik a másodosztályú szereplést, teljesítményükkel ezt be is bizonyították.
HÁZI LÁSZLÓ, a Kaposvár megbízott edzője: – Az első félidőben jól játszottunk, egy-nullánál óriási helyzetünk volt, és ha értékesítjük, egyenlítünk, ki tudja, hogyan alakul a mérkőzés. A szünet után kaptunk egy szerencsétlen gólt, amely eldöntötte a találkozót.

AQVITAL FC CSÁKVÁR–SZOLNOKI MÁV FC 2–1 (2–0)
Csákvár, 400
néző. Vezette: Szilasi Szabolcs (Hofbauer Roland, Mohos Milán)
CSÁKVÁR: Milinte – Fényes, Szalai T., Dulló, Kocsis G. – Nyilasi B., Bakos, Mihály D. (Oldal, 70.) – Molnár T. (Köntös, 92.), Gajdos, Horváth R. (Varga Z., 89.)
SZOLNOK: Pokorni – Vári, Antal G., Papucsek, Fritz (B. Tóth, 40.) – Kenderes, Csirszki (Mundi, 77.) – Rokszin, Zsolnai (Galambos, a szünetben), Lengyel B. – Tóth B.
GÓLSZERZŐ: Horváth R. (1–0) a 7., Horváth R. (2–0) a 16., Galambos (2–1) a 52. percben
MESTERMÉRLEG
TOLDI GÁBOR,
a Csákvár vezetőedzője: – Az első félidőben megleptük ellenfelünket, gyorsan kétgólos előnyre tettünk szert. A szünet után hatalmas szívvel játszva kibírtuk a Szolnok nyomását, és fontos három pontot szereztünk. Büszke vagyok játékosainkra.
KIS KÁROLY, a Szolnok vezetőedzője: – Gyenge első félidőt produkáltunk, s bár a szünetben rendeztük a sorokat, fel is javult teljesítményünk, de ez csak a szépítésre volt elegendő.

VASAS–BALMAZÚJVÁROS 2–0 (0–0)
Budapest, Illovszky-stadion, 1200
néző. Vezette: Botló Béla (Kis Zoltán, Horváth Zoltán)
VASAS: Hermány – Bori, Debreceni, Grúz, Hangya – Gál M., Vass P. (Kenesei K., 85.), Berecz – Czvitkovics (Ádám, 70.), Lázok (Ferenczi I., 60.), Remili
BALMAZÚJVÁROS: Radosevic – Vachtler (Sigér Á., 85.), Kiss L. (V. Riasko, 76.), Gal, Virág – Batarelo, Batizi-Pócsi, Popovic – Angyal, Mijatovic (Csonka, 61.), Bokros
GÓLSZERZŐ: Kenesei K. (1–0) a 90., Ádám (2–0) a 94. percben
MESTERMÉRLEG
SZANYÓ KÁROLY,
a Vasas vezetőedzője: – Csapatomnak volt tartása, játékosaim küzdöttek az utolsó pillanatig, és ennek meglett az eredménye. Itthon tartottuk a három pontot, és most ez a legfontosabb.
SZABÓ JÁNOS, a Balmazújváros vezetőedzője: – Sokat tettünk a pontszerzésért, az egész mérkőzés alatt szervezetten futballoztunk, kár, hogy ez nem tartott ki a mérkőzés végéig. Nem volt szerencsénk…

ZTE FC–SZTK-ERIMA 1–1 (1–0)
Zalaegerszeg, ZTE-Aréna, 1200
néző. Vezette: Szőts Gergely (Pápai Zoltán, Márton Zsolt)
ZTE: Szappanos – Pajor, Króner, Forgács, Farkas N. – Biró A., Fodor M. – Délczeg (Horváth P., 65.), Murai (Szőllősi F., a szünetben), Babati (Bailo, 55.) – Daru
SZTK: Horváth L. – Puskás G., Kornis, Vágó, Benkő-Bíró – Barna Zs., Hevesi-Tóth – Jasarevic (Weitner, 59.), Sipos B. (Osváth, a szünetben), Kollega (Benkő K., 85.) – Szepessy
GÓLSZERZŐ: Délczeg (11-esből, 1–0) a 10., Hevesi-Tóth (11-esből, 1–1) az 51. percben
KIÁLLÍTVA: Króner (második sárga lap után) az 50. percben
LENDVAI MIKLÓS, a ZTE vezetőedzője: – Ilyet még játékoskoromban sem éltem meg, hogy egymás után három bajnokin három játékosunkat állítanak ki. Az első félidő teljesítménye gyenge volt, ezért szégyelljük is magunkat. Feszült vagyok, mert többet vártam, nyerni kellett volna, de ehhez kevés volt a teljesítményünk.
SZÉKELY TIBOR, a Szigetszentmiklós vezetőedzője: – Felemás érzéseim vannak, Egerszegről egy pontot elvinni mindig bravúr, ugyanakkor a második félidőben szinte végig emberelőnyben játszottunk, és ezzel a nagy lehetőséggel nem tudtunk élni. Lesz még mit tennünk.

SOROKSÁR SC–SIÓFOK 1–1 (0–1)
Budapest, Haraszti út, 300
néző. Vezette: Lovas László (Kovács II Gábor, Vígh-Tarsonyi Gergő)
SOROKSÁR: Holczer – Simita (Kincses, 75.), Pandur, Farkas A., Gohér – Lannert, Huszák – Hodgyai (Sándor I., a szünetben), Lisztes, Kovács D. (Szenes B., a szünetben) – Lovrencsics B.
SIÓFOK: Tajti N. – Nagy J., Csató, Mogyorósi, Polényi – Peszmeg, Horváth A. – Illés Gy. (Erdei, a szünetben), Ivancsics (Fülöp N., a szünetben), Gárdos (Futó, 91.) – Andorka
GÓLSZERZŐ: Ivancsics (11-esből, 0–1) a 9., Szenes B. (1–1) a 90. percben
KIÁLLÍTVA: Mogyorósi (lekönyökölte Lovrencsics Balázst) a 33. percben
MESTERMÉRLEG
VARGA ATTILA,
a Soroksár vezetőedzője: – Végig jól futballoztunk, három-négy góllal kellett volna nyernünk, de a tizenegyes és a kiállítás nagyban befolyásolta a mérkőzés végkimenetelét. Sajnos a kilencvenharmadik percben is kifelé pattan a labda a kapufáról, ezért meg kellett elégednünk az egy ponttal.
SOÓS IMRE, a Siófok vezetőedzője: – Csúnya mérkőzés volt, a végeredményt egy felelőtlenség nagyban befolyásolta. A második félidőben gladiátori küzdelem alakult ki a pályán, sok helyzete volt a Soroksárnak, ezért szerencse is kellett a pontszerzéshez. Bosszantó, hogy a kilencvenedik percben kaptunk gólt.

CEGLÉDI VSE–SZEGED 2011 0–1 (0–1)
Cegléd, 250
néző. Vezette: Barna Gábor (Kiss Balázs, Máyer Gábor)
CEGLÉD: Tóth Z. – Oláh M., Albert I., Makrai, Pesti D. – Dóczi, Koncz (Nagy V., 80.), Koós, Pantovics (Kormos, 80.), Majoros (Szabó D., a szünetben) – Balog M.
SZEGED: Szántai – Szabó P., Markovics, Tóth G., Mészáros M. – Fitos (Veszelinov, 62.), Oláh G., Máté P. (Manga, 92.), Zabari – Oláh L. (Zelenyánszki, 82.), Germán
GÓLSZERZŐ: Germán (0–1) a 4. percben
SZABÓ ISTVÁN, a Cegléd vezetőedzője: – Nem érdemeltünk vereséget. Az elején elkövettünk egy hibát, amit kihasznált a Szeged, aztán ráült az eredményre, csapatom pedig nem futballozott kellő átütőerővel.
NYILAS ELEK, a Szeged vezetőedzője: – Bevallom férfiasan, nem ez volt a legjobb mérkőzésünk, de mégis az ilyen meccsek adják vissza az ember önbizalmát. Örülök, hogy újra felfedezhető volt csapatomban a küzdeni akarás, illetve az a fajta mentalitás, ami megtanított győzni.

 

Vasárnap
17.00:
Gyirmót FC Győr–Ajka

Pénteken játszották:
Sopron–Békéscsaba Előre 0–2

AZ ÁLLÁS
1. Vasas FC 18 12 1 5 37–19 +18 37
2. Mezőkövesd Zsóry FC 18 10 6 2 36–17 +19 36
3. Békéscsaba Előre 18 11 2 5 24–17 +7 35
4. Gyirmót FC Győr 17 9 6 2 29–15 +14 33
5. Szolnoki MÁV FC 18 9 5 4 34–28 +6 32
6. Szeged 2011 18 8 3 7 21–20 +1 27
7. Szigetszentmiklósi TK 18 6 7 5 16–17 –1 25
8. Soproni VSE-GYSEV 18 6 6 6 28–30 –2 24
9. Soroksár SC 18 6 5 7 21–23 –2 23
10. ZTE FC 18 5 8 5 24–25 –1 23
11. FC Ajka 17 4 6 7 26–27 –1 18
12. Aqvital FC Csákvár 18 4 6 8 25–30 –5 18
13. Kaposvári Rákóczi FC 18 4 4 10 18–27 –9 16
14. FGSZ Siófok 18 2 9 7 24–34 –10 15
15. Ceglédi VSE 18 2 8 8 20–29 –9 14
16. Balmazújváros 18 2 4 12 19–44 –25 10

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik