NB II: nem bírt egymással a rangadón a Gyirmót és a Vasas

Vágólapra másolva!
2015.02.21. 14:00
null
Küzdött a Vasas és a Gyirmót a rangadón, de nem változott az állás a háttérben lévő eredményjelzőn (Fotó: Földi Imre)
Szombaton hét mérkőzést rendeztek a labdarúgó NB II 16. fordulójában. A forduló rangadóján a Gyirmót és a Vasas nem bírt egymással, míg a ZTE Békéscsaba elleni, illetve a Soroksár SZTK-Erima elleni mérkőzése is gól nélkül zárult. A Mezőkövesd és a Siófok is hátrányból fordítva győzte le ellenfelét, a Ceglédnek a három szerzett gól sem volt elég, a Sopronnak pedig a négy találat csak egy pontot hozott hazai pályán.

Fordulatos, eseménydús mérkőzésen gólgazdag döntetlent játszott a Sopron az Ajkával. A meccs elején Kovács Ádám góljával gyorsan megszerezte a vezetést a hazai együttes, de Major Norbert gurításával az Ajka egyenlített. Kisvártatva már a vendégek vezettek, hiszen egy beadás Majort találta meg, aki „csizmaszárral” a bal sarokba lőtt. A szünet után a hazaiak erőfeszítéseit siker koronázta, méghozzá rögzített szituációk után: egy szögletre Sifter érkezett, és hat méterről a kapuba fejelt, majd egy újabb sarokrúgás után a visszafejelt labdát Kovács Ádám gyötörte a hálóba. Az Ajka sem adta fel, a 78. percben Major kapufáról kipattanó labdáját Pál Dávid lőtte be közelről, négy perccel később pedig Gunther Zsolt szabadrúgása olyan erővel találta hátba saját csapattársát, Csordás Szabolcsot, hogy a labda a léc alá vágódott. De a 91. percben jött a hazaiak megmentője, a nagy kedvvel futballozó Kovács Ádám, aki egy középre adás után a kapunak háttal befordult, és a hálóba lőtt, így mesterhármast ért el. A forduló mérkőzésén tehát nyolcgólos döntetlent született.

Izgalmas meccset játszott egymással a Cegléd és a Szolnok, de a három szerzett gól a Ceglédnek még egy pont otthon tartására sem volt elég. Rokszin Ádám korai vezető találatára Nagy Viktor hamar válaszolt, de a Tisza-partiak Nagy István szabadrúgása és Rokszin újabb gólja révén a szünetig kétgólos előnyre tettek szert. A Cegléd kapaszkodott, és a klubhoz a télen visszatérő Balog Marcell remek találattal szépített, de erre Tóth Bence ismét góllal válaszolt. Oláh Máté fejese révén ismét csak egygólosra tudta csökkenteni a különbséget Szabó István együttese. Összességében a vendégek szinte minden lehetőségüket kihasználták, a ceglédiek így hiába küzdöttek a jó iramú, sok gólt hozó találkozón, az egyenlítést nem tudták kicsikarni.

Csak a bajnokság végén derül ki, hogy a feljutásért hajtó Békéscsabának a ZTE otthonában elért 0–0-s döntetlenje mennyit ér. A viharsarkiak különösen az első félidő közepén játszottak jól, ekkor sok labdát szereztek az ellenfél térfelén és ebből több helyzetet is kialakítottak. Azért, hogy nem zördült meg a hazaiak hálója, elsősorban Szappanos Péter kapus érdemel dicséretet, mert három alkalommal is nagy bravúrral védett. A szünet után a zalaiaktól kiállították Kovács Gergőt (a védő megrúgta a vendégek támadóját, Szilágyi Pétert, amiért megkapta a második sárgáját, így a pirosat is), de ezután a csabaiak zavarodtak meg, nem tudtak igazi gólhelyzeteket kialakítani, a Zalaegerszeg pedig szervezett védekezéssel kihúzta kapott gól nélkül a találkozó végéig.

Remekül kezdett a Szeged 2011 a Siófok ellen, kapujához szorította a Balaton-partiakat, és Oláh Gergő bombájával a vezetést is gyorsan megszerezte. Az első negyedóra után a vendégek átvették az irányítást, több alkalommal is eljutottak Szántai Levente kapujáig, és csak a kapus bravúrjai akadályozták meg a siófoki gólt. A második félidő Gárdos András egyenlítő találatával indult, amely után Soós Imre együttese támadásban maradt, de egy vitatható büntető kellett a második siófoki gólhoz: Gárdost a csereként beálló Szabó Péter úgy szerelte le az ötös sarkánál, hogy közben a labdát löbbölte el, a játékvezető azonban kiállította a szegedi játékost és tizenegyest ítélt. A büntetőt a télen szerződtetett Andorka Péter a hálóba lőtte, amely az újjáalakuló Siófok sikerét jelentette.

Unalmas, eseménytelen mérkőzést játszott egymással a Soroksár és az SZTK-Erima. Bár a több új játékossal felálló budapesti együttes kicsivel több lehetőséget alakított ki ellenfelénél, sem Lovrencsics Balázs, sem Huszák Tamás, sem Lisztes Krisztián nem tudott a kapuba találni. A meccs érdekessége inkább az volt, hogy a hazaiak vezetőedzőjének, Varga Attilának és segítőjének, Pandur Tamásnak – bár meghosszabbították edzői licencüket – hiányzott a regisztrációs kártyája, így mindketten a lelátóra szorultak. Távollétükben a szakmai igazgató, az egykori Fradi-játékos, Szűcs Mihály dirigálta a vendéglátók együttesét a kispadról.

A feljutásért hajtó Mezőkövesd „csak” úgy tudta 3–1-re legyőzni a Balmazújvárost, hogy az első félidő után még a hajdúságiak vezettek, és csak Sigér Dávid 63. percben történt kiállítása után tört meg a lendületük. A meccs elején a Balmaz Angyal Norbert távoli lövésének köszönhetően szerzett vezetést, amit a szünetig meg is őrzött, de a második játékrész elején az új szerzemény, Gengeliczki Gergő fejjel egyenlített, és a Sigér kiállítását követő 11-esből szerzett Máté János-góllal már a Kövesd vezetett. A hajrában Takács Péter is betalált egy kavarodás után, így végül a borsodiak – a vártnál nehezebben – legyőzték a Balmazt. Érdekesség, hogy Tóth Lászlónak, a hazaiak trénerének lejárt a regisztrációs kártyája, s mert elfelejtették megújítani, nem ülhetett le a kispadra, csak a lelátóról figyelhette a találkozót.

A forduló rangadóján telt ház előtt nem bírt egymással a Gyirmót FC Győr és a Vasas. Az első félidőben mindkét csapatnak kisebb lehetőségei voltak a gólszerzésre, majd a játékrész végén Remili Mohamed járt a legközelebb a gólhoz, de szabadrúgását bravúrral hárította Somogyi Csaba. A szünet után végig a gyirmótiak irányítottak, sokkal több helyzetet alakítottak ki a Vasasnál, sőt, az angyalföldiektől Grúz Tamást a 73. percben kiállította a játékvezető. A hajrában aztán egy nagy lehetősége volt a Gyirmótnak a győzelem megszerzésére, de a gólhelyzetben kitörő Papp Kristóf elől Hermány Bence kapus mentett. A küzdelmes, időnként kemény belépőkkel tarkított rangadón végül maradt az inkább a Vasasnak kedvező döntetlen.

LABDARÚGÓ NB II
16. FORDULÓ

GYIRMÓT FC GYŐR–VASAS 0–0
Győr-Gyirmót, 2000
néző. Vezette: Bognár Tamás (Berettyán Péter, Horváth Róbert)
GYIRMÓT: Somogyi Cs. – Nagy S., Balog Z., Graszl K., Présinger – Kiss M., Papp K. – Beliczky (Gyurján, 61.), Magasföldi (Paku, 58.), Cseri – Oross (Bobál G., 72.)
VASAS: Hermány – Bori, Grúz, Debreceni, Hangya – Gál M., Berecz – Ádám M. (Lázok, 69.), Czvitkovics (Preklet, 79.), Remili – Ferenczi I. (Kenesei K., 85.)
KIÁLLÍTVA: Grúz (második sárga lap után) a 75. percben
MESTERMÉRLEG
SISA TIBOR
, a Gyirmót FC vezetőedzője: – Küzdelmes mérkőzésen próbáltuk a játékot irányítani, de a Vasasnak volt több helyzete. A fordulás után akadtak lehetőségeink, úgy érzem, közelebb álltunk a győzelemhez. A pontosztozkodásban nagy érdeme van ellenfelünk kapusának.
SZANYÓ KÁROLY, a Vasas vezetőedzője: – Harcos, lendületes, de nem éppen színvonalas mérkőzésen értékes egy pontot szereztünk Gyirmóton. Úgy tizenöt percig futballoztunk emberhátrányban, ezért elégedettek lehetünk az eredménnyel.

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–BALMAZÚJVÁROS 3–1 (0–1)
Mezőkövesd, 1500
néző. Vezette: Berke Balázs (Lémon Oszkár, Vígh Tarsonyi Gergő)
MEZŐKÖVESD: Kunsági – Hegedűs Cs., Dvorschák, Gengeliczki, Sváb – Szeles, Hegedűs D., Takács P., Molnár G. (Baracskai, 92.) – Máté J. (Lukács, 80.), Balajti (Medgyes, 84.)
BALMAZÚJVÁROS: Radosevics – Vachtler, Papp F., Gal, Virág A. – Sigér D., Batizi-Pócsi, Popovics, Angyal (Sigér Á., 51.) – Tóth L. (Bokros T., 69.), Mijatovics
GÓLSZERZŐ: Angyal (0–1) a 19., Gengeliczki (1–1) a 47., Máté J. (11-esből, 2–1) a 64., Takács P. (3–1) a 92. percben
KIÁLLÍTVA: Sigér D. (a tizenhatoson belül buktatta Molnár Gábort) a 63. percben
MESTERMÉRLEG
TÓTH LÁSZLÓ
, a Mezőkövesd vezetőedzője: – A nehézkes első félidőt követően fölénybe kerültünk, sok helyzetet dolgoztunk ki, és három gólt szerezve őröltük fel ellenfelünket. A balmazújvárosiak a második félidőre elfogytak velünk szemben.
SZABÓ JÁNOS, a Balmazújváros vezetőedzője: – Bárki bármit mond, mi játszottunk a futballt, nem pedig az élvonalba igyekvő hazai együttes. Csak az a sajnálatos, hogy a gólokat viszont a mezőkövesdiek szerezték.

CEGLÉDI VSE–SZOLNOKI MÁV 3–4 (1–3)
Cegléd, 420
néző. Vezette: Solymosi Péter (Kormányos II Gábor, Szvetnyik Bence)
CEGLÉD: Tóth Z. – Oláh M., Urbán P., Farkas I., Pesti – Dóczi, Koncz Zs. (Vattai, a szünetben) – Koós G., Nagy V. (Laczkó M., 71.), Farkas Z. (Szabó D., a szünetben) – Balog M.
SZOLNOK: Pokorni – Vári, Antal G., Mile, Fritz – Nagy I. (Papucsek, 79.), Kenderes, Tóth B. (Zsolnai R., 88.), Csirszki – Lengyel B. (B. Tóth, 66.), Rokszin
GÓLSZERZŐ: Rokszin (0–1) a 17., Nagy V. (1–1) a 32., Nagy I. (1–2) a 33., Rokszin (1–3) a 42., Balog M. (2–3) a 61., Tóth B. (2–4) a 68., Oláh M. (3–4) a 74. percben
MESTERMÉRLEG
SZABÓ ISTVÁN
, a Ceglédi VSE vezetőedzője: – Idegesen kezdtük a mérkőzést, és mire megnyugodtunk, addigra az ellenfelünk előnybe került. Jó mérkőzés volt sok góllal, de a védekezésünkben vannak még hibák. Ha ezeket kijavítjuk, szép tavasz várhat ránk.
KIS KÁROLY, a Szolnoki MÁV vezetőedzője: – Látványos gólok születtek, nyilván a kapottakról szívesen lemondtunk volna. Szerencsére mindig tudtunk újítani, s így győztük le a nagyszerűen küzdő Ceglédet.

SZEGED 2011–SIÓFOK 1–2 (1–0)
Gyula, 300
néző. Vezette: Nazsa Tamás (Varga Zsolt, Kulcsár Judit)
SZEGED: Szántai – Zelenyánszki (Szabó P., 56.), Markovics, Tóth G., Mészáros M. – Fitos (Polareczki, 67.), Oláh G., Hegedűs M. (Zabari, a szünetben), Berde – Oláh L., Germán T.
SIÓFOK: Tajti N. – Fülöp N., Mogyorósi, Csató M., Polényi – Futó (Peszmeg, a szünetben), Horváth A. Molnár M. (Erdei, 91.) Ivancsics (Vass M., 82.), Gárdos – Andorka
GÓLSZERZŐ: Oláh G. (1–0) a 4., Gárdos (1–1) a 47., Andorka (11-esből, 2–1) a 65. percben
KIÁLLÍTVA: Szabó P. (Gárdost buktatta a büntetőterületen belül) a 64. percben
MESTERMÉRLEG
NYILAS ELEK
, a Szeged vezetőedzője: – A gyorsan megszerzett gól minket bénított meg. Az ellenfélnek nagyon sok helyzete volt, s ez meglepett minket, ráadásul az is hátrányunkra vált, hogy két meghatározó középpályásunk sérülés miatt nem állt a csapat rendelkezésére.
SOÓS IMRE, a Siófok vezetőedzője: – Sok új játékos van a csapatban, ez is meghatározta, hogy a megannyi gólhelyzetből csak kettőt értékesítettünk, ugyanis nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna. Nálunk is akadtak hiányzók sérülés miatt, illetve egy játékosunknak a papírjai még nincsenek rendben.

SVSE-GYSEV–FC AJKA 4–4 (1–2)
Sopron, 700
néző. Vezette: Radványi Ádám (Király Krisztián, Pápai Zoltán)
SVSE: Halasi – Fazakas, Sifter, Jovetics, Nagy Z. – Kapacina, Bobál D., Pintér A. (Szabó B., 75.) – Szabó L., Horváth P. (Pető B., 65.), Kovács Á.
AJKA: Tulipán – Zsirai (Asztalos D., a szünetben), Köles, Nagy B., Zámbó B. – Pál D., Varga G. (Csordás Sz., 78.), Lattenstein (Németh L., 78.), Gunther – Szabó Zs., Major
GÓLSZERZŐ: Kovács Á. (1–0) a 4., Major (1–1) a 13., Major (1–2) a 24., Sifter (2–2) a 65., Kovács Á. (3–2) a 70., Pál D. (3–3) a 79., Gunther (3–4) a 82., Kovács Á. (4–4) a 91. percben
MESTERMÉRLEG
SZÁNTÓ CSABA
, a Sopron edzője: – A terveknek megfelelően kezdtünk, széllel szemben azonban fokozatosan visszaestünk. A második játékrészben kis rövidzárlatot követően nagy nyomás alá helyeztük az ajkai kaput. A fiúk mindent megtettek a győzelemért, de ez kevésnek bizonyult. Sok még a fiatal, rutintalan játékosunk, a négy gól mindenképpen a csatársorunkat dicséri.
ZORAN KUNTICS, az Ajka vezetőedzője: – Az első félidőben jól futballoztunk, az ellenfél a korai gólszerzéssel megzavarta játékunkat, de aztán fokozatosan átvettük a mérkőzés irányítását és már-már megvolt a három pont, ám az utolsó utáni percben egyenlített a Sopron. Kár érte.

ZALAEGERSZEGI TE–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 0–0
Zalaegerszeg, 1846
néző. Vezette: Szabó Zsolt (Bozó Zoltán, Kiss Balázs)
ZTE: Szappanos – Króner, Kovács G., Forgács, Fodor M. – Bedi (Farkas N., 66.), Szakály A. – Babati, Szőllősi, Bailo (Városi, 57.) – Délczeg (Vittman, 59.)
BÉKÉSCSABA: Mursits – Bényei, Koszó, Balog Zs., Juhász Gy. – Birtalan B. (Balogh M., 67.), Bagi, Spitzmüller, Király P. (Pilán, 76.) – Szilágyi P., Vólent (Kertész, 58.)
KIÁLLÍTVA: Kovács Gergő (második sárga lap után) az 59. percben
MESTERMÉRLEG
LENDVAI MIKLÓS
, a ZTE vezetőedzője: – Az utóbbi hetekben a Békéscsaba edzőtáborozott, ezért keveset tudtunk róla. Fiatal csapatunk van, a tizenkilenc éves Bedi Bence most debütált, küzdöttünk, de szerencse is kellett ahhoz, hogy itthon tartsunk egy pontot. Összességében elégedett vagyok a látottakkal.
ZORAN SZPISLJAK, a Békéscsaba vezetőedzője: – A ZTE hősiesen küzdött, türelmesen és időnként okosan játszott. De dicséret illeti a mieinket is, mert nagy energiákat mozgósítottak, nehéz talajú pályán végig küzdöttünk. Az viszont nem okozott örömöt számunkra, hogy a sok kidolgozott helyzetből egyet sem tudtunk gólra váltani.

SOROKSÁR SC–SZIGETSZENTMIKLÓSI TK 0–0
Haraszti úti pálya, 600
néző. Vezette: Pintér Csaba (Huszár Balázs, Kóbor Péter)
SOROKSÁR: Holczer – Simita, Pandur, Farkas A., Gohér – Lannert (Sándor I., 76.), Huszák – Péter A. (Szabó R., 58.), Lisztes, Pál A. – Lovrencsics B. (Szenes, 70.)
SZTK: Horváth L. – Puskás G., Tóth F., Vágó, Benkő-Bíró – Barna Zs., Hevesi-Tóth , Bonifert (Osváth, 89.) – Domokos, Kollega, Szabó B.
MESTERMÉRLEG
VARGA ATTILA
, a Soroksár vezetőedzője: – Hűen tükrözi teljesítményünket, hogy hazai pályán csak három valamirevaló helyzetet dolgoztunk ki. Ezúttal hiányzott belőlünk a kreativitás, így el kell ismernem, igazságos a döntetlen.
SZÉKELY TIBOR, az SZTK vezetőedzője: – Jó csapat otthonában megérdemelten szereztünk nagyon értékes egy pontot. A látottak alapján rászolgáltunk a döntetlenre.

PÉNTEKEN JÁTSZOTTÁK
Csákvár–Kaposvár 4–2

AZ ÁLLÁS
1. Mezőkövesd Zsóry FC 16 9 5 2 32–16 +16 32
2. Vasas FC 16 10 1 5 34–19 +15 31
3. Békéscsaba Előre 16 10 1 5 22–17 +5 31
4. Szolnoki MÁV FC 16 9 4 3 32–25 +7 31
5. Gyirmót FC Győr 16 8 6 2 26–14 +12 30
6. Szeged 2011 16 7 2 7 19–19 0 23
7. Soroksár SC 16 6 3 7 19–21 –2 21
8. ZTE FC 16 5 6 5 22–23 –1 21
9. Soproni VSE-GYSEV 16 5 6 5 26–28 –2 21
10. Szigetszentmiklósi TK 16 5 6 5 13–15 –2 21
11. FC Ajka 16 4 5 7 25–26 –1 17
12. Kaposvári Rákóczi FC 16 4 4 8 18–22 –4 16
13. Aqvital FC Csákvár 16 3 5 8 23–29 –6 14
14. Ceglédi VSE 16 2 8 6 19–26 –7 14
15. FGSZ Siófok 16 2 8 6 23–32 –9 14
16. Balmazújváros 16 2 4 10 18–39 –21 10
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik