A Vasas a Mezőkövesd legyőzésével a tabella élén fog telelni

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.22. 16:00
null
Lázok János kis híján gólt szerzett a Mezőkövesd otthonában (Fotó: NSO-archív)
A labdarúgó NB II 15. fordulójának szombati játéknapján hét találkozót rendeztek meg. A forduló rangadóján a Vasas nyerni tudott a Mezőkövesd otthonában, így a tavaszi folytatást az első helyről várhatja majd. A Gyirmót a Siófok ellen sem tudott nyerni, míg a Balmazújváros sorozatban második győzelmét is megszerezte, ezzel pedig tovább kapaszkodott a bennmaradást érő helyek irányába.

 

Cegléd–Békéscsaba

A Békéscsaba nem akart semmit a véletlenre bízni Cegléden, és már nagyon korán kétgólos előnybe került. Előbb Király Patrik lőtt közelről gólt egy jobb oldali beadást követően, majd néhány perccel később már előkészítőként vállalt magára fontos szerepet, hiszen az ő beívelését követően szerzett gólt Szilágyi Péter. A második félidőben csak egyetlen találat született, azt is a Békéscsaba szerezte Bagi István jóvoltából. Ezzel eldőlt, hogy a Cegléd biztosan a 13. helyen telel, míg a Csaba feljutó helyen, a tabella második helyén várja a tavaszi folytatást.

Soroksár–Szolnoki MÁV FC

A vendégek kerültek előnybe Vári Barnabás tizenegyesének köszönhetően, ám nem sokáig örülhettek a vezetésnek, két perccel később ugyanis Péter Antal kiegyenlített. A szünetet követően a Soroksárnak összejött a fordítás, az 53. percen Lovrencsics Balázs vette be Pokorni Péter kapuját. A győzelem azonban nem jött össze a vendéglátóknak, mert Várni a találkozó hajrájában a második büntetőjét is értékesítette.

Siófok–Gyirmót

A forduló előtt második helyen álló Gyirmót kisebb hullámvölgybe került, hiszen az előző három fordulóban nem tudott nyerni (három döntetlen). A Balaton-partiak az utolsó előtti helyen várták az őszi szezon utolsó bajnokiját, de ez a pályán nem látszott meg, hiszen kiegyenlített játék folyt az első félidőben, ami az eredményen is meglátszott. Ugyanakkor a gyirmótiak emberhátrányba kerültek a félidő végén, Hajba Tamás akaszkodott össze Papp Mátéval, előbbit pedig kiállította a játékvezető. A hazaiak a teljes második félidőt emberelőnyben játszották (Lázár kiállítása után már kilenc ember ellen futballoztak), de nem tudták ráerőltetni az akaratukat ellenfelükre, így maradt a pontosztozkodás.

Szeged 2011–Szigetszentmiklósi TK

Az első félidőben nem alakult ki színvonalas játék, és ugyan Oláh Lóránték beszorították ellenfelüket a kapujuk elé a játékrész második felében, ez is csak meddő fölénynek bizonyult. A játék képe a második félidőben sem változott, de amíg a hazaiak minden helyzetüket elpuskázták, addig az SZTK Bonifert Péter góljával megszerezte a vezetést, amelyet megőrzött a lefújásig. A Pest megyeiek a Magyar Kupa után újra borsot törtek a szegediek orra alá.

Sopron–Balmazújváros

A Balmazújváros az előző fordulóban szerezte meg első győzelmét a bajnokságban, és a Sopron elleni első félidőben is lendületben maradt, hiszen Pintér Norbert góljával vezetett szünetben, miközben a hazai labdarúgók nagyon gyenge teljesítménnyel rukkoltak elő. A fordulást követően Csábi Mihály rántotta le Pintért utolsó emberként, ezért a játékvezető kiállította. Attól fogva a Balmazújváros még kényelmesebb helyzetbe került, a kegyelemdöfést pedig Batizi-Pócsi Balázs adta meg a meccs végén. A vendégek egymás után a második sikerüket aratták a bajnokságban, ennek ellenére az utolsó helyen fognak telelni, igaz, már csak egy-egy pontra vannak lemaradva a Csákvártól és a Siófoktól.

ZTE FC–Kaposvár

Zalaegerszegen viszonylag kevés helyzet alakult ki az első játékrészben, ennek ellenére három gólt is láthattak a kilátogató nézők, Délczeg Gergely büntetőjére Fejős Áron válaszolt, ám Babati még a szünet előtt újra előnyhöz juttatta a ZTE-t. A második félidőben nem született újabb találat, győzelmével a zalaegerszegiek két pozíciót javítva a tabella nyolcadik helyére léptek előre.

Mezőkövesd–Vasas

A forduló rangadóján nagyon bekezdett a Mezőkövesd, már a második percben büntetőhöz jutott, Hermány Bence azonban kivédte a hazaiak tizenegyesét. Hét perccel később viszont már az angyalföldiek kapusa sem tudott segíteni csapatán, Máté János góljával kerültek előnybe a hazaiak. A második játékrészben sokáig nem változott az eredmény, de a félidő derekán a Vasas öt perc alatt fordított: előbb Remili Mohamed, majd Ferenczi István volt eredményes. A fővárosiak sikerükkel a tabella élére ugrottak, onnan várhatják majd a tavaszi folytatást. A Kövesd jobb gólkülönbségével a harmadik.

NB II
15. FORDULÓ

CEGLÉDI VSE–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 0–3 (0–2)
Cegléd, 300 néző. Vezette: Botló Béla (Vígh-Tarsolyi Gergő, Máyer Gábor)
CEGLÉDI VSE: Tóth Z. – Vattai, Albert I., Makrai, Szala – Markó (Kormos, 71.), Dóczi, Koncz, Farkas I. (Majoros, 32.), Szabó D. (Teixeira, 64.) – Koós
BÉKÉSCSABA: Póser – Balogh M., Koszó, Balog Zs., Juhász Gy. – Borbély, Bagi, Birtalan B. (Berki, 80.), Király P. – Szilágyi P. (Lőrinczy, 83.), Kertész (Balázs R., 89.)
GÓLSZERZŐ: Király P. (0–1) a 9., Szilágyi P. (0–2) a 14., Bagi (0–3) a 79. percben
MESTERMÉRLEG
SZABÓ ISTVÁN, a Cegléd vezetőedzője: – A korán kapott gólok keresztülhúzták számításunkat. Futottunk az eredmény után, s ez a játék már egyértelműen a Békéscsabának kedvezett. A vendégek megérdemelten győztek.
ZORAN SZPISLJAK, a Békéscsaba vezetőedzője: – Biztos győzelmünk ellenére izgalmas mérkőzést játszottunk a nehéz talajon. A mérkőzés már az első félidőben eldőlt, majd a szünetet követően kétgólos előnyünk birtokában ellenfelünket olyan távol tartottuk a kapunktól, ahol már nem volt veszélyes.

SOROKSÁR SC–SZOLNOKI MÁV-STADLER RAIL 2–2 (1–0)
Haraszti út, 400
néző. Vezette: Kovács J. Zoltán (Horváth Zoltán, Hofbauer Roland)
SOROKSÁR SC: Holczer – Simita, Pandur, Farkas A., Tóbiás – Lannert, Nyilas – Szabó R. (Pál A., 57.), Lisztes (Balaskó Cs., 79.), Péter A. – Lovrencsics B. (Kincses, 68.)
SZOLNOK: Pokorni – Vári, Mile, Antal G., Fritz – Kenderes, Zvara (Galambos, 73.) – Rokszin, Lengyel B. (Mundi, 69.), Zsolnai (Tóth B., 54.) – B. Tóth
GÓLSZERZŐ: Vári (11-esből, 0–1) a 19., Péter A. (1–1) a 21., Lovrencsics B. (2–1) az 53., Vári (11-esből, 2–2) a 84. percben
MESTERMÉRLEG
VARGA ATTILA, a Soroksár vezetőedzője: – Kezünkben volt a mérkőzés, stabilak voltunk, de nem bírtuk el, hogy két tizenegyessel büntettek minket. Büszke vagyok a csapat őszi teljesítményére és az elért húsz pontra. Nyugodt telünk lesz.
KIS KÁROLY, a Szolnok vezetőedzője: – Nagy erőket mozgósítottunk az egyenlítésért, s az akarásunknak meglett a jutalma. Nagyon értékes egy pontot szereztünk. Elégedett vagyok, mert remek őszi idényt zártunk.

SIÓFOK–GYIRMÓT FC GYŐR 2–2 (2–2)
Siófok, 200 néző. Vezette: Oláh Gábor (Kis Zoltán, Pápai Zoltán)
SIÓFOK: Tajti N. – Gárdos, Szilvási, Kovács J., Gubicza – Vass M., Futó (Horváth B., 85.) – Ivancsics, Peszmeg, Papp M. (Kozma R., 71.) – Daru
GYIRMÓT FC GYŐR: Somogyi (Deli, a szünetben) – Hajba, Balog Z. (Présinger, 86.), Lázár P., Nagy S. – Papp K., Madarász – Beliczky, Magasföldi, Cseri – Oross (Graszl, 61.)
GÓLSZERZŐ: Daru (1–0) a 3., Lázár P. (1–1) a 16., Magasföldi (1–2) a 20., Ivancsics (2–2) a 44. percben
KIÁLLÍTVA: Hajba (ütésért) a 45., Lázár P. (a második sárga lap) a 79. percben
MESTERMÉRLEG
LÁSZLÓ ANDRÁS, a Siófok vezetőedzője:
– A mérkőzésen több fordulópont is volt, különösen a kiállítások után adódó helyzeteknél döntöttünk rosszul. Többek között ezért nem sikerült megszereznünk a győzelmet.
SISA TIBOR, a Gyirmót vezetőedzője: – Azt hittem, több meglepetés már nem ér a labdarúgásban, de tévedtem. Olyan érzés fogott el, mintha már láttam volna ezt a mérkőzést ezen a pályán.

SZEGED 2011 GROSICS AKADÉMIA–SZIGETSZENTMIKLÓS 0–1 (0–0)
Gyula, 200 néző. Vezette: Nazsa Tamás (Szvetnyik Bence, Kulcsár Judit)
SZEGED 2011: Belecan – Szabó P. (Germán, 60.), Markovics, Tóth B., Mészáros – Zelenyánszki, Máté – Kéri, Hegedűs E. (Pászka, a szünetben), Oláh L., Fitos (Manga, 70.)
SZIGETSZENTMIKLÓS: Sánta – Puskás, Kornis, Tóth F., Pollák (Benkő-Bíró, a szünetben) – Bonifert (Hevesi-Tóth, 70.), Barna, Kvekveskiri, Kollega (Szini, 80.) – Szepessy, Fekete Á.
GÓLSZERZŐ: Bonifert (0–1) az 57. percben
KIÁLLÍTVA: Fekete Á. (második sárga lap után) a 90. percben
MESTERMÉRLEG
NYILAS ELEK, a Szeged vezetőedzője:
– Több tényező is akadályozta az eredményességünket. A pálya talaja nem kedvezett a játékunknak, és az ellenfél is védekezésre rendezkedett be, s igen agresszívan, néha durván játszott. Megvoltak a lehetőségeink, sajnos nem tudtunk élni velük.
SZÉKELY TIBOR, a Szigetszentmiklós vezetőedzője: – Minden mérkőzésen három pontért megyünk. Természetesen nem lettünk volna elkeseredve, ha ezen a mérkőzésen csak egyet szerzünk. A játék képe alapján úgy érzem, rászolgáltunk a győzelemre. Erre nagyon nagy szükségünk is volt, hogy visszatérjen az öltözőbe az a hangulat, ami egy időben elveszett.

SOPRONI VSE GYSEV–BALMAZÚJVÁROS 0–2 (0–1)
Sopron, 700 néző. Vezette: Molnár Attila (Kepe Arnold, Kulman Tamás)
SOPRONI VSE: Halasi – Csábi, Baranyai, Bobál D., Szabó L. – Pintér (Pados, 84.) – Erdélyi (Horváth A., a szünetben), Deme – Eszlátyi, Horváth P., Pető (Fazekas, 55.)
BALMAZÚJVÁROS: Perger – Vachtler, Szatmári, Papp F., Bokros – Batizi-Pócsi, Sigér D., Kiss L. (Sigér A., 81.), Angyal (Kondás, 57.) – Belényesi (Kállai, 74.), Pintér N.
GÓLSZERZŐ: Pintér N. (0–1) a 17., Batizi-Pócsi (0–2) a 83. percben
KIÁLLÍTVA: Csábi (lerántotta gólhelyzetben a kapura törő Pintér Norbertet) a 48. percben
MESTERMÉRLEG
SZÁNTÓ CSABA, a Sopron pályaedzője:
– Kulturált, jó csapat benyomását keltette a Balmazújváros, nálunk az agresszivitás, a támadó foci hiányzott, ilyen teljesítménnyel nem lehet pontot, pontokat szerezni. Buta dolgokat csináltunk, és ezek megbosszulták magukat.
SZABÓ JÁNOS, a Balmazújváros vezetőedzője: – Először nyertünk idegenben, egy tiszteletet parancsoló csapat otthonában sikerült a három pont megszerzése, reméljük, a jövőben a mai játék jó esélyeket teremt a további munkához.

ZTE FC–KAPOSVÁRI RÁKÓCZI 2–1 (2–1)
Zalaegerszeg, ZTE-Aréna, 1156 néző. Vezette: Böcskei Balázs (Takács Gábor, Márton Zsolt)
ZTE FC: Szappanos – Króner, Forgács, Fodor M., Farkas N. – Horváth A., Simonfalvi – Bailo (Bíró A., 78.), Szőllősi F. (Károly, 75.), Babati (Kocsis A., 89.) – Délczeg
KAPOSVÁR: Rusák – Földes, Vermes, Lakatos G., Kiss M. (Hadaró, 22.) – Kovács O., Nagy K. – Király V. (Karacs, 65.), Fejős (Hozics, 79.), Zsdrál – Dominic
GÓLSZERZŐ: Délczeg (11-esből, 1–0) a 11., Fejős (1–1) a 30., Babati (2–1) a 41. percben
MESTERMÉRLEG
LENDVAI MIKLÓS, a ZTE vezetőedzője:
– Jól játszó, szervezett csapat ellen a legfontosabb a három pont volt. Nem ezt vártam, a félidőben átbeszéltük a dolgokat, de így is nagy energiákat kellett mozgósítanunk. Nagyon meg kell becsülnünk ezt a győzelmet.
MÁRTON GÁBOR, a Kaposvár vezetőedzője: – A játék és a helyzetek alapján nagyobb odafigyeléssel nyernünk kellett volna. Sok fiatal játszott csapatunkban, és elfáradtak. Rengeteg meccs van a lábukban. Ennek ellenére jól futballoztunk, a megítélt tizenegyes nálam a vicc kategóriába tartozik. Volt egy olyan pillanat, amikor egy szabálytalanság után nem adtuk vissza a labdát, ezért most elnézést kérek.

MEZŐKÖVESD ZSÓRY–VASAS FC 1–2 (1–0)
Mezőkövesd, 2000 néző. Vezette: Solymosi Péter (Kelemen Attila, Szilágyi Norbert)
MEZŐKÖVESD: Kunsági – Hegedűs Cs., Szeles, Csató, Búrány – Molnár G., Takács P., Tajthy (Baracskai, 84.), Hegedűs D. – Máté J. (Pantovics, 54.), Balajti (George, 68.)
VASAS FC: Hermány – Preklet, Grúz, Tamás L. (Nagy T., 65.), Görgényi – Ádám M. (Hajdú N., 80.), Lázok (Menyhért, 89.), Berecz, Gál M., Remili – Ferenczi I.
GÓLSZERZŐ: Máté J. (1–0) a 9., Remili (1–1) a 67., Ferenczi I. (1–2) a 72. percben
MESTERMÉRLEG
TÓTH LÁSZLÓ, a Mezőkövesd vezetőedzője:
– A Vasas egyenlítő gólja előtt százszázalékos helyzetet hagytunk ki, majd gólpasszt adtunk, ami megrogyasztott minket. Mire magunkhoz tértünk, a Vasas megszerezte a vezetést, mi pedig az üres kapuba sem tudtunk betalálni.
SZANYÓ KÁROLY, a Vasas vezetőedzője: – Ilyen mérkőzésekre van szükség a másodosztályban. Férfias küzdelemben ellentétes félidőket láttunk, győzelmünk azonban megérdemelt, látszik a fejlődés a csapaton. A sikert a közelmúltban meghalt nagyapám emlékének ajánlom.

Pénteken játszották
Csákvár–Ajka 2–2

AZ ÁLLÁS
1. Vasas FC 15 10 5 34–19 +15 30
2. Békéscsaba Előre 15 10 5 22–17 +5 30
3. Mezőkövesd Zsóry FC 15 8 5 2 29–15 +14 29
4. Gyirmót FC Győr 15 8 5 2 26–14 +12 29
5. Szolnoki MÁV FC 15 8 4 3 28–22 +6 28
6. Szeged 2011 15 7 2 6 18–17 +1 23
7. Soroksár SC 15 6 2 7 19–21 –2 20
8. ZTE FC 15 5 5 5 22–23 –1 20
9. Soproni VSE-GYSEV 15 5 5 5 22–24 –2 20
10. Szigetszentmiklósi TK 15 5 5 5 13–15 –2 20
11. FC Ajka 15 4 4 7 21–22 –1 16
12. Kaposvári Rákóczi FC 15 4 4 7 16–18 –2 16
13. Ceglédi VSE 15 2 8 5 16–22 –6 14
14. Aqvital FC Csákvár 15 2 5 8 19–27 –8 11
15. FGSZ Siófok 15 1 8 6 21–31 –10 11
16. Balmazújváros 15 2 4 9 17–36 –19 10
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik