Gólzáporos Loki-győzelem az Ajka ellen

RÁDIN MÁRKÓRÁDIN MÁRKÓ
Vágólapra másolva!
2020.09.13. 17:05
Többek között Bárány Donát triplájával gólgazdag meccsen győzte le a listavezető Debreceni VSC az Ajkát a Nagyerdei Stadionban.

LABDARÚGÓ NB II
8. FORDULÓ
LABDARÚGÓ NB II
8. FORDULÓ

DEBRECENI VSC–AJKA5–3 (0–0)
Debrecen,
Nagyerdei Stadion, 3100 néző.Vezette:Radványi (Márkus P., Belicza)

DVSC:Gróf – Kinyik, Szatmári Cs., Pávkovics, Korhut (Sós 74.) – Bódi, Varga J., Baráth P. (Bényei Á. 61.), Ferenczi J. – Bárány, Tischler (Szécsi 55.).Vezetőedző:Kondás Elemér
AJKA:Horváth T. – Görgényi, Heffler, Tar, Présinger – Rétyi (Tóth P. 73.), Kenderes, Tóth G., Csizmadia Z. – Zamostny (Lakatos I. 81.), Nagy M. K. (Zsolnai R. 73.).Vezetőedző:Kis Károly
GÓLSZERZŐK: Bárány (1–0) a 63. percben, Bárány (2–0) a 70. percben, Kinyik (3–0) a 72. percben, Csizmadia Z.(3–1) a 77. percben, Zsolnai R. (3–2) a 80. percben, Szécsi M. (4–2) a 86. percben, Bárány (5–2) a 88. percben, Görgényi (5–3) a 90 percben.
MESTERMÉRLEG
Kondás Elemér: – Az első félidőben szenvedtünk, ám a fordulás után sikerült vezetést szereznünk, amitől megnyugodott a csapat. Már háromgólos előnyben voltunk, amikor ellenfelünk betalált, mi pedig nem éltünk az adódó lehetőséggel, így egy újabb ajkai góllal szorossá vált a mérkőzés. A három kapott találattal nem lehetetek elégedett, az öt rúgottal annál inkább, hiszen egy jó erőkből álló ellenféllel találkozunk.
Kis Károly:Az első félidőben semmi jel nem utalt arra, hogy végül ennyi gólt láthat a közönség, sajnálom, hogy mi rúgtuk a kevesebbet. Több fordulópont is volt a mérkőzésben, ha az első félidőben lévő lehetőségek közül egyszer betalálunk, alakulhatott volna másképp is a találkozó forgatókönyve. Az első félidőben jól védekeztünk, ám a fordulás után érthetetlen módon gyermeteg hibákat vétettünk, melyeket bajnokesélyes ellenfelünk könyörtelenül kihasznált.

Gólokban gazdag meccsen nyert a Loki (Fotó: Kovács Péter/Hajdú Bihari Napló)
Gólokban gazdag meccsen nyert a Loki (Fotó: Kovács Péter/Hajdú Bihari Napló)


ÖSSZEFOGLALÓ

A válogatott hét után találkozott egymással két, a tabella első felében szereplő csapat, a mérkőzés esélyese a hazai pályán szereplő DVSC volt. Kicsit érződött is a pauza mindkét együttesen, az első játékrész kevés igazi helyzetet hozott, gólt pedig egyáltalán nem.

Az első félidő gólínségét rendesen bepótolták a csapatok a második játékrészben. Bárány indította be a gólgyártást, előbb lábbal, majd fejjel is eredményes volt a fiatal csatár. Bódi szöglete után Kinyik érkezett és szerezte meg csapata harmadik gólját a 72. percben, úgy tűnt eldőlt a mérkőzés. Talán a debreceniek már elkönyvelték a sikert, azonban a vendégek nem így gondolták, és előbb Csizmadia, majd a csereként beállt Zsolnai csavart mesterien a kapuba, három perc leforgása alatt. Hirtelen minden nyitott lett, a DVSC pedig ment előre a mindent eldöntő negyedik gólért, amelyet Szécsi révén meg is szerzett négy perccel a vége előtt. A gólcsap nem záródott el, Bárány Donát harmadik találatával immáron 5–2 volt az állás a 88. percben. Az utolsó percre is maradt még esemény, Görgényi talált be egy nagy védelmi hiba után, beállítva az 5–3-as végeredményt. Az első félidőben nulla, a másodikban nyolc gól esett, ilyet nem mindennap láthatunk futballpályákon! A DVSC ezzel a győzelmével megerősítette helyét a tabella élén, a vendégek a 8. helyen állnak.

Gróf Dávid bemutatkozott a DVSC-ben (Fotó: Kovács Péter/Hajdú Bihari Napló)
Gróf Dávid bemutatkozott a DVSC-ben (Fotó: Kovács Péter/Hajdú Bihari Napló)

 

PERCRŐL PERCRE

90. perc:GÓÓÓÓÓL. Potyognak a gólok,Görgényi 12 méterről senkitől sem zavartava lőtt a jobb alsó sarokba. 5–3.

88. perc:MESTERHÁRMAS! Szécsi kapott egy labdát a jobb oldalon, befordult vele, majd a jobb oldali kapufát találta el, a kipattanót 5–2.

86. perc: GÓÓÓL!Szécsi Márk kapott egy nagyon jó kiugratást, majd 12 méterről a kapus lábai között a hálóba gurított4–2.

85. perc: Görgényi kapott sárga lapot talpalásért.

81. perc: Zamostny helyett Lakatos István a pályán a vendégeknél.

80. perc:GÓÓÓÓÓÓL.Zsolnai kapott jobb oldalon egy jó indítást, majd befelé vezette, és mivel nem támadták meg, ballal a jobb felső sarokba csavart 16 méterről.3–2

77. perc: GÓÓÓÓL. Egy ajkai szabadrúgás után Csizmadia vette le a labdát, majd 14 méterről a jobb felső sarokba csavar! 3–1

74. perc: Utolsó cserelehetőségét is kihasználta a DVSC mestere, Korhut helyett Sós a pályán.

73. perc: Kettős csere a vendégeknél, Nagy Mihály és Rétyi Róbert helyett Zsolnai Richárd és Tóth Péter a pályán.

72. perc: Újabb GÓÓÓÓÓÓL! Bódi végzett el egy jobb oldali szögletet, Kinyik pontosan érkezett és közelről a hálóba fejelt.3–0

70. perc: GÓÓÓÓÓL! Bódi kapott jó labdát a bal oldalon, majd Bárány fejére varázsolta a játékszert, a fiatal támadó hét méterről a jobb alsó sarokba bólintott, megszerezve második találatát. 2–0

63. perc: GÓÓÓÓÓL.Bárány Donát szerzett harcosan labdát az ellenfél térfelén, majd rávezette Horváth kapusra és 14 méterről jobbal a hosszú alsó sarokba csavart. 1–0

61. perc: Második cserelehetőségét is végrehajtja Kondás Elemér, Baráth Péter helyére Bényei Ágoston érkezik.

55. perc: Első csere a mérkőzésen: Tischler Patrik helyett Szécsi Márk a pályán.

54. perc: Présinger beadása után Tar fejelte fel a labdát, ám a debreceni védők tétlenkedtek, így Görgényi elé került, aki azonban nem számított erre, így elvétette a labdát, majd Tar szabálytalankodott a menteni igyekvő Vargával szemben, sárga lap lett a jutalma.

49. perc: Bárány Donát kapott sárga lapot veszélyes játékért.

48. perc: Bódi beadását Bárány fejelte éppen, hogy kapu mellé.

46. perc: Megkezdődött a második játékrész.

45. perc: Véget ért az első félidő, egyelőre gól nélküli döntetlenre áll a mérkőzés.

44. perc: Présinger lódult meg a bal oldalon, egészen az alapvonalig vitte, ám lapos beadását Korhut vágta ki a támadók elől.

42. perc: Pávkovics Bence kapott sárga lapot könyöklésért.

34. perc: Kontrát indított a Loki, Bárány vezette rá az ajkai védelemre, majd Baráthnak passzolt, akinek 22 méteres csavarása elkerülte Horváth kapuját.

Tischler vezérletével igyekezett gólt lőni a Loki (Fotó: Kovács Péter/Hajdú Bihari Napló)
Tischler vezérletével igyekezett gólt lőni a Loki (Fotó: Kovács Péter/Hajdú Bihari Napló)

 

32. perc: Ferenczi fordul le jól az ellenfél térfelén, indította Bárányt a bal oldalon, akinek lövésszerű beadása keresztbe szállt a kapu előtt.

31. perc: Egy jobb oldali szöglet után Tischler lőtt kapu mellé.

18. perc: Nagy Mihály kapott egy kiváló indítást a jobb oldalon, mivel nem támadták meg, a büntetőterületen belülre érve lőtt, ám Gróf nagyon jól jött ki és bravúrral védett.

15. perc: Bódi löbbölt be a sorfal mögé egy szabadrúgást Vargának, aki lőhetett jobb oldalról, mintegy 11 méterről, ám az oldalhálót találta el.

10. perc: Ferenczi adott jó passzt Báránynak a 16-oson belülre, a fiatal csatár Tischlert akarta megjátszani, ám elvétette, így oda lett a nagy helyzet.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Lássuk, mire jut a listavezető Loki az eddig két ponttal kevesebbet szerző Ajka ellen. A Debreceni VSC eddig hibátlan hazai pályán.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik