NB II: a Nyíregyháza továbbra is százszázalékos

Vágólapra másolva!
2013.09.14. 16:30
A labdarúgó NB II 5. fordulójában az élcsapatok közül győzött a Nyíregyháza, a Gyirmót és a Siófok is, míg a Békéscsaba a hajrában mentett pontot a Cegléd ellen. A Vasas a ZTE ellen szerezte meg első győzelmét, míg az Ajka Major Norbert mesterhármasának köszönheti a Balmazújváros elleni sikert.

Megszerezte szezonbeli első győzelmét a Vasas, amely végig meggyőző fölényben futballozott a Zalaegerszeg ellen. Dirk Berger együttesén nagy volt a nyomás, hiszen eddig csak egyetlen pontot szereztek az angyalföldiek, de most felszabadultan, gólra törően futballoztak a nem sokat mutató ZTE ellen, és akár nagyobb különbséggel is nyerhettek volna. Üröm az örömben, hogy a Vasasból egy újabb védő, Nagy II Gábor is kidőlt a sorból, így rövid idő alatt ő a negyedik hátvéd, aki megsérült.Vasas, amely végig meggyőző fölényben futballozott a Zalaegerszeg ellen. Dirk Berger együttesén nagy volt a nyomás, hiszen eddig csak egyetlen pontot szereztek az angyalföldiek, de most felszabadultan, gólra törően futballoztak a nem sokat mutató ZTE ellen, és akár nagyobb különbséggel is nyerhettek volna. Üröm az örömben, hogy a Vasasból egy újabb védő, Nagy II Gábor is kidőlt a sorból, így rövid idő alatt ő a negyedik hátvéd, aki megsérült.

A vártnál nehezebb győzelmet aratott a Nyíregyháza Tatabányán, sőt a játék képe alapján a döntetlen talán reálisabb eredmény lett volna. A mérkőzés elején Móri Tamás és Ludánszki István révén a Bányász kétszer is megdöngette a kapufát, majd a játékrész végén jött a menetrendszerű Bajzát-gól (ezúttal tizenegyesből). A második félidőben Besztercei Attila lövése révén a semmiből egyenlített a Tatabánya, de a kapufa ezután is a Nyíregyházával volt: Kákonyi Dániel lövése után a labda a kapufáról a hálóba pattant, ezzel nyert és továbbra is százszázalékos a Spartacus.

Elsősorban kiváló kapusteljesítményének köszönheti a Siófok, hogy tovább tudta folytatni jó sorozatát, hiszen Tajti Norbert a mezőny legjobbja volt a Kisvárda elleni mérkőzésen. Nem úgy a hazaiak kapusa, Szergej Petranics, aki a második siófoki gólnál nagyot hibázott, és hozzájárult ahhoz, hogy Jusuf Dajic mellett a másik siófoki csatár, Vólent Roland is gólt szerezzen. A Siófok ezzel öt mérkőzésből (egy döntetlen mellett) négyet megnyert, és tovább üldözi a Nyíregyházát.

Taktikus, szervezett játékkal győzött a Gyirmót Kozármislenyben, igaz, az első gyirmóti találat előtt (amely a 37. percben esett) főképpen a mislenyieknek voltak esélyei a gólszerzésre. A második félidő elején Oross Márton közeli lövése révén újabb gólt szerzett Sisa Tibor együttese, ezért a hazaiaknak mindent egy lapra fel kellett tenniük a pontszerzés érdekében. Az 57. percben ennek meg is lett az első gyümölcse, Cziráki Attila lőtte ki a jobb alsó sarkot, és ezután továbbra is ment előre a Kozármisleny, de benne volt a mérkőzésben az is, hogy kontrák után a Gyirmót tovább növeli előnyét. Végül egyikre sem került sor, így a Gyirmót értékes győzelmet aratott, a Kozármisleny pedig továbbra is nyeretlen.

Bár a vakbélműtéten átesett Mihalecz Péter nem léphetett pályára az Ajka együttesében, csatártársa, Major Norbert káprázatosan helyettesítette őt a Balmazújváros elleni mérkőzésen. Az ajkaiak támadója mesterhármasával egymaga verte meg az ellenfelet, az utolsó, győztes gólt ráadásul a 91. percben szerezte, így a találkozón sok helyzetet kihagyó Balmaz joggal bosszankodhatott a meccs után, hogy még egy pontot sem sikerült szereznie.

Nagyon rosszul kezdte a Cegléd elleni mérkőzést a Békéscsaba, két védelmi hiba után hamar kétgólos hátrányba került. Balog Zsolt bombagóljával visszajött a meccsbe a lila-fehér csapat, de a félidő végén egy újabb baki után a Cegléd a harmadik gólját is megszerezte. Sokáig úgy tűnt, hogy ez végzetes lesz, hiszen bár Arbey Mosquera találatával újra felzárkózott a hazai együttes, igazi esélye nem volt az egyenlítésre. Egészen a 89. percig, amikor Soós János egy felívelt labdát közelről a hálóba lőtt, ezzel egy pontot megmentett a Csabának. A Békéscsaba tovább nyújtotta nyeretlenségi sorozatát, Komjáti András együttese a nyitó forduló óta nem tud győzni, míg a Cegléd sorozatban negyedik meccsén nem talált legyőzőre.

A Szigetszentmiklós hazai környezetben a helyzetek alapján teljesen megérdemelten győzte le a továbbra is nyeretlen Szolnokot, míg a Dunaújváros remek helyzetkihasználásával verte meg az utóbbi hetekben visszaeső Sopront.

LABDARÚGÓ NB II
5. FORDULÓ

KISVÁRDA–SIÓFOK 0–2 (0–1)
Kisvárda, 1250 néző. Vezette: Szőts Gergely (Butkai Zsolt, Varga Gábor)
KISVÁRDA: Petranics – Horváth L. (Molnár R., 35.), Kornutjak, Hegedűs T., Tóth Gy. – Miskolczi, Üveges (Lakatos L., 82.), Nagy B., Fodor A. – Pálvölgyi (Pavlov, 63.), Bouard. Vezetőedző: Révész Attila
SIÓFOK: Tajti N. – Pécseli (Fülöp N., 57.), Tímár, Papp Sz., Novák A. – Gárdos, Vass M., Peszmeg, Papp M. – Bogáti (Horváth B., 88.), Dajic (Vólent, a szünetben). Vezetőedző: Horváth Károly
Gólszerző: Dajic (0–1) a 27., Vólent (0–2) a 84. percben
MESTERMÉRLEG
RÉVÉSZ ATTILA,
a Kisvárda szakmai igazgatója: – Aki látta a mérkőzést, az tanúsíthatja, hogy hatalmas különbség volt a két csapat között – a javunkra. Mégis veszítettünk, ez annak tudható be, amitől tartottam, hogy a kényszerű személycserék következtében bekövetkeztek az egyéni hibák. Tovább nem halogathatom a kapuscserét sem.
HORVÁTH KÁROLY, a Siófok szakmai igazgatója: – Hosszú út van mögöttünk, azt hittük, sosem érünk ide, de a három pont birtokában talán valamivel rövidebb lesz a hazaút. Nagyszerű csapatmunkával és kiváló egyéni teljesítményekkel, elsősorban a kapusunk remeklésének köszönhetően nyertük meg a mérkőzést.

VASAS–ZTE FC 2–0 (1–0)
Budapest, Illovszky Rudolf Stadion, 800 néző. Vezette: Lovas László (Szvetnyik Bence, Mohos Milán)
VASAS: Németh G. – Recklet, Nagy II G. (Boda, 70.), Schulz, Horváth L. – Cseke, Gál M. – Vida (Horia, 89.), Remili, Hohmann (Cleyton, 58.) – Zamostny. Vezetőedző: Dirk Berger
ZTE: Jahic – Kovács G., Nánási, Buzás V. (Pál D., 78.), Nagy Z. – Szegleti (Grbic, 62.), Máté P. – Babati, Kulcsár K., Frizoni (Tanque, 70.) – D. Pavicsevics. Vezetőedző: Simon Antal
Gólszerző: Gál M. (1–0) a 41., Horváth L. (2–0) a 81. percben
MESTERMÉRLEG

DIRK BERGER,
a Vasas vezetőedzője: – A héten nagyon keményen dolgoztunk, és ma egyértelműen mi voltunk a jobbak. A második félidőben hamarabb is eldönthettük volna a mérkőzést, szerencsére hátul végig stabilak voltunk. Tettünk egy kis lépést előre.
SIMON ANTAL, a ZTE vezetőedzője: – Az első gól nagy mértékben befolyásolta a mérkőzést, a hazai csapatot megnyugtatta, mi viszont nem tudtunk nyomást gyakorolni a Vasasra, nem kényszerítettük hibára, így esélyünk sem volt a pontszerzésre.

KOZÁRMISLENY SE–GYIRMÓT FC 1–2 (0–1)
Kozármisleny, 150 néző. Vezette: Kiss Norbert (Kepe Arnold, Kulman Tamás)
KOZÁRMISLENY: Sólyom – Kiss M., Kovács T., Vattai, Farkas Z. (Turi, 51.) – Zsdrál (Fenyvesi, 68.), Nagy E. – Cziráki, Kovács D., Vituska (Vég B., 51.) – Varga B. Vezetőedző: Szabó Zsolt
GYIRMÓT: Deli – Balog Z., Graszl K., Kardos, Farkas M. – Cseri T. (Fejes J., 53.), Lázár P., Erős G. (Egerszegi, 92.), Beliczky – Oross, Papp K. (Magasföldi, 79.). Vezetőedző: Sisa Tibor
Gólszerző: Beliczky (0–1) a 40., Oross (0–2) a 48., Cziráki (1–2) a 77. percben
MESTERMÉRLEG

SZABÓ ZSOLT,
a Kozármisleny vezetőedzője: – Többet vártam a csapatomtól, mentálisan, játékban és fizikálisan is felülmúltak minket a gyirmótiak. Amíg a párharcokat nem tudjuk megnyerni, addig a mérkőzést sem fogjuk.
SISA TIBOR, a Gyirmót vezetőedzője: – Ellenfelünkön látható volt, hogy kell neki a pont, ennek tükrében ez nagyon fontos siker volt. Ha a helyzeteinket berúgjuk, akkor bizony nagyobb különbségű lett volna a győzelem.

FC AJKA–BALMAZÚJVÁROS 3–2 (1–1)
Ajka, 600 néző. Vezette: Kovács J. Zoltán (Kóbor Péter, Hofbauer Roland)
AJKA: Tulipán – Köles (Fodor M., a szünetben), Jagodics, Pákai, Gunther – Horváth A., Hanzl (Lattenstein, 67.), Sipos N. (Kanta Sz., 67.) – Sowunmi – Skriba, Major N. Vezetőedző: ifj. Mihalecz István
BALMAZÚJVÁROS: Szalma – Oláh G., Forgács, Papp F., Németh Á. – Nagy R. (Virágh A., 80.), Kiss L. (Kónya, 71.), Müller, Szőllősi – Urbin, Pintér N. (Tóth D., 79.). Vezetőedző: Híres Gábor
Gólszerző: Major (1–0) a 12., Urbin (1–1) a 19., Urbin (1–2) a 70., Major (2–2) a 74., Major (3–2) a 92. percben
MESTERMÉRLEG

IFJ. MIHALECZ ISTVÁN,
az Ajka vezetőedzője: – Az a csapat, amelyik ilyen visszafogott játékkal is győzelmet tud aratni, jó együttes. A győzelmünket nem a jó játékunknak, hanem hitünknek és Major Norbinak köszönhetjük.
HÍRES GÁBOR, a Balmazújváros vezetőedzője: – Rengeteg helyzetet kihagytunk, a második félidő elején öt perc alatt négyet, és a végén győzelmet ajándékoztunk a hazai csapatnak.

SZIGETSZENTMIKLÓSI TK-ERIMA–SZOLNOKI MÁV FC 1–0 (0–0)
Szigetszentmiklós, 150 néző. Vezette: Takács János (Horváth Róbert, Kiss I Balázs)
SZIGETSZENTMIKLÓS: Horváth L. – Sz. Jakovljevics, I. Jakovljevics, Pollák – Barna Zs., Kvekveskiri (Zsivoczky N., 86.) – Nagy J. (Farkas A., 75.), Bonifert, Khous – Takács T., Kollega. Vezetőedző: Zoran Kuntics
SZOLNOK: Pokorni – B. Tóth, Antal G., Balogh P., Fritz – Mile, Zvara (Grúz, 67.) – Bohner, Nagy I., Mundi (Kállai, a szünetben) – Máté J. (Szepessy R., a szünetben). Vezetőedző: Kis Károly
Gólszerző: Takács T. (1–0) a 45. percben
MESTERMÉRLEG

ZORAN KUNTICS,
a Szigetszentmiklós vezetőedzője: – Megérdemelten nyertünk, ráadásul időnként jól játszott a csapat. Sok gólhelyzetet alakítottunk ki, az első félidő végén megszereztük a vezetést, így tudtam, hogy a második félidőben a Szolnok mindent megtesz az egyenlítésért. Nekünk is volt ekkor még két-három nagy helyzetünk, amit nem értékesítettünk, így végig izgalmas volt a mérkőzés, de a három pontnak nagyon örülök.
KIS KÁROLY, a Szolnok vezetőedzője: – Teljesen megérdemelten nyert a Szigetszentmiklós, hiszen sok helyzetet alakított ki. Végig reménykedtem abban, hogy jobb eredményt tudunk elérni, ám nem sikerült egyenlítenünk. Sajnos csak felvillanásaink voltak, ez pedig nem elég a sikerhez.

DUNAÚJVÁROS PASE–SOPRONI VSE-GYSEV 3–1 (1–0)
Dunaújváros, 600 néző. Vezette: Radványi Ádám (Pápai Zoltán, Galán Roland)
DUNAÚJVÁROS: Milinte – Villám, Beleuc, Burucz, Csehi T. – Papp M., Lázár Zs. (Kocsis G., 88.) – Thiago (Sóron, 86.), Szalai T., Godslove – Urbán G. (Perovics, 64.). Vezetőedző: Dobos Barna
SVSE: Heinrich – Fazakas, Bognár Zs., Tóth M., Pados (Horváth A., 78.) – Németh L., Sifter (Fazekas N., 31.), Varga G. – Gaál B., Erdélyi L., Szabó L. (Balázs R., 60.). Szakmai igazgató: Supka Attila
Gólszerző: Godslove (1–0) a 10., Papp M. (2–0) a 70., Lázár Zs. (3–0) a 75., Varga G. (3–1) a 80. percben
MESTERMÉRLEG
DOBOS BARNA,
a Dunaújváros vezetőedzője: – Fontos győzelmet arattunk a másodosztály egyik meghatározó csapata ellen. Minden dicséret megilleti a játékosokat, több sérült, eltiltott emberünk hiányzott, de a pályára lépők megoldották a feladatot.
SUPKA ATTILA, az SVSE szakmai igazgatója: – Úgy kezdtünk, ahogy elterveztük, az elején volt jó pár ziccerünk, eldönthettük volna a mérkőzést. A hazaiak vezető gólja után támadásban nem tudtuk megvalósítani az elképzeléseinket. Egy-két emberünknek el kell gondolkodnia; bízom benne, hogy rövidesen visszatérünk a bajnokság elején megkezdett útra.

TATABÁNYA FC–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS 1–2 (0–1)
Tatabánya, Grosics Gyula stadion, 300 néző. Vezette: Böcskei Balázs (Aradi József, Becséri Gergely)
TATABÁNYA: Dombai A. – Almási, Bozsik J., Szamosszegi, Radnai – Ludánszki I., Kovács I., Móri (Besztercei, 73.) – Gyürki (Wágner B., 83.), Bakos (Szabó B., 62.), Weitner. Vezetőedző: P. Nagy László
NYÍREGYHÁZA: Balogh J. – Szokol, Rubus, Gengeliczki, Törtei – Csordás Sz., Sándor I. – Kákonyi, Huszák (Pákolicz, 76.), Paku (Polényi, 84.) – Bajzát (Szilágyi P., 91.). Vezetőedző: Lucsánszky Tamás
Gólszerző: Bajzát (11-esből, 0–1) a 45., Besztercei (1–1) a 75., Kákonyi (1–2) a 78. percben
MESTERMÉRLEG
P. NAGY LÁSZLÓ,
a Tatabánya vezetőedzője: – Az első fél óra jól nézett ki, aztán a játékvezető ajándékozott egy büntetőt a Nyíregyházának. Ám még fel tudtunk állni, egyenlítettünk, majd az utolsó negyedórában elkövetett nagy hibák miatt veszítettünk.
LUCSÁNSZKY TAMÁS, a Nyíregyháza vezetőedzője: – Majdnem elrontottuk a mérkőzést. Küzdeni tudásunknak és a szerencsénknek köszönhetjük a három pontot.

BÉKÉSCSABA–CEGLÉD 3–3 (1–3)
Békéscsaba, 400 néző. Vezette: Botló Béla (Iványi István, Kis Zoltán)
BÉKÉSCSABA: Póser – Tolmbaye, Albert I., Kiprich, Juhász Gy. – Balogh M., Tölgyesi (Pozsár, a szünetben), Balog Zs. – Lucas (Pantovics, 62.), Mosquera, Leucuta (Soós J., 79.). Vezetőedző: Komjáti András
CEGLÉD: Miski – Robson (Miklósvári, 51.), Makrai, Farkas I., Szala – Koncz, Fehér B. – Markó (Rebrik, 70.), Koós, Lipusz (Kenderes, 64.) – Kormos. Vezetőedző: Ványi Zsolt
Gólszerző: Koncz (0–1) a 4., Makrai (0–2) a 10., Balog Zs. (1–2) a 25., Markó (1–3) a 44., Mosquera (2–3) az 57., Soós J. (3–3) a 88. percben
MESTERMÉRLEG
KOMJÁTI ANDRÁS, a Békéscsaba vezetőedzője: – Hazai pályán ilyen előnyt nem lehet adni senkinek. A második játékrészben már jól küzdött a csapat, ennek eredményeként sikerült legalább egy pontot visszahoznunk.
VÁNYI ZSOLT, a Cegléd vezetőedzője: – Két pontot Békéscsabán hagytunk. Hatalmasat küzdöttünk, helyenként jól is játszott a csapat. Nagy feladat elé állított bennünket a hazaiak angol stílusú játéka. Az egyenlítő góljukat egyértelmű szabálytalanság előzte meg.


AZ ÁLLÁS
1. Nyíregyháza Spartacus 5 5 16–3 +13 15
2. Siófok 5 4 1 13–4 +9 13
3. Gyirmót FC Győr 5 3 1 1 7–4 +3 10
4. Dunaújváros PASE 5 3 2 9–7 +2 9
5. Ceglédi VSE 5 2 2 1 8–7 +1 8
6. FC Ajka 5 2 2 1 9–10 –1 8
7. Balmazújváros 5 2 1 2 11–10 +1 7
8. Soproni VSE 5 2 1 2 7–8 –1 7
9. Szigetszentmiklósi TK 5 2 3 2–6 –4 6
10. Kisvárda SE 5 1 3 1 7–7 0 6
11. Békéscsaba Előre 5 1 2 2 11–10 +1 5
12. Zalaegerszegi TE FC 5 1 2 2 5–8 –3 5
13. Vasas 5 1 1 3 5–10 –5 4
14. Duna FC Tatabánya 5 1 1 3 7–14 –7 4
15. Szolnoki MÁV FC 5 2 3 6–10 –4 2
16. Kozármisleny 5 1 4 4–9 –5 1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik