NB II: hatalmas hajrával nyert a Szolnok Gyirmóton

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.30. 13:00
A labdarúgó NB II-ben a listavezető Nyíregyháza Pákolicz Dávid találatával verte meg az Ajkát. A Szolnok a 49. percben már 3–1-es hátrányban volt Gyirmóton, de a hajrában szerzett gólokkal mégis megnyerte a mérkőzést! A ZTE találkozója a Kozármisleny ellen tíz perc késéssel kezdődött, mert a Nemzeti Sport információi szerint a pénznélküliséggel küzdő zalai játékosok ezzel akarták felhívni a figyelmet arra, hogy gondok vannak a klubnál. Végül így is megnyerték a sereghajtó elleni találkozót.

A kora délutáni mérkőzéseken úgy tűnt, hogy a csapatok már téli pihenőjüket töltik, hiszen három találkozón mindössze két gól született.

A listavezető Nyíregyháza újabb egygólos sikere azonban rendkívül sokat ér, pláne, hogy az az előző fordulóban a Vasas otthonában öt gólt szerző, rendkívül masszív Ajka ellen született. Az első félidőben csak pontatlan lövésekig és tizenegyesgyanús szituációkig jutott el Lucsánszky Tamás együttese (a játékvezető sípja két alkalommal is néma maradt), de szünet után összejött a gól is: a 62. percben Paku Roland jobb oldali szabadrúgását Pákolicz Dávid öt méterről.lőtte a bal alsó sarokba. A hazai győzelmet ezután már nem fenyegette veszély, az első néhány fordulóban látott gólparádé után ez volt a Nyíregyháza ötödik egygólos sikere a bajnokságban. Az ősz legjobb csapata hárompontos előnnyel várhatja a tavaszi folyatást.

Már a Cegléd–SZTK-Erima mérkőzés első félidejében is Kiss László csapata dominált, Lipusz Norbert és Medgyesi László révén több gólt is szerezhetett, de ekkor még kimaradtak a helyzetek. A szünet után aztán mintaszerű akció után gólt szerzett a hazai együttes: Koós Gábor védőjét megkerülve elfutott a jobb oldalon, beadására középen Koncz Zsolt érkezett remek ütemben, és nem nagy, hanem „okos" gólt lőtt a kapu bal alsó sarkába. Bár a hajrában a ceglédi Kenderes Zoltán kiállítása után emberelőnybe került a Szigetszentmiklós, meddő mezőnyfölényét nem tudta gólra váltani.

Kiegyenlített mérkőzésen unalmas döntetlent játszott egymással a Tatabánya és a Békéscsaba. A kapuk csak elvétve forogtak veszélyben, a legnagyobb lehetőség még az első félidőben a tatabányai Ferkó Csaba előtt adódott, de a csatár tíz méterről a kapusba lőtt. A folytatásban pedig már egyik csapat előtt sem adódott nagy helyzet, így maradt a senkinek sem jó döntetlen.

A később kezdődő találkozókon már jóval több esemény történt.

Az előző fordulóban Cegléden négy gólt kapott a második félidőben a Kisvárda, így nem tűnt jó előjelnek, hogy az egy héttel ezelőttihez hasonlóan Sopronban is gól nélküli döntetlenre álltak a felek az első játékrész után. Ráadásul az ukrán Volodimir Kornutjak kiállítása miatt ekkor már tíz emberrel küzdött a szabolcsi együttes. A Sopron a második félidő elején kilenc perc alatt be is rámolt hármat a vendégeknek. Először Erdélyi László fejelt közelről a hálóba, majd Gaál Bálint lőtt húszról a léc alá, végül Sifter Tamás sarkazta Varga Gábor beadását a kapuba. Hegedűs Tibor sorfalon megpattanó szabadrúgásgólja már csak a szépségtapaszt jelentette a Kisvárda számára, így a szezon derekán mély válságban lévő soproniak az utóbbi három meccsüket megnyertük és az előző hat mérkőzésükön veretlenek maradtak.

Tíz perc késéssel kezdődött a ZTE mérkőzése a Kozármisleny ellen, mert a Nemzeti Sport információi szerint a pénznélküliséggel küzdő zalai játékosok ezzel akarták felhívni a figyelmet arra, hogy gondok vannak a klubnál. Ennek ellenére megnyerték a sereghajtó elleni találkozót, a 36. percben először Milan Bogunovic lőtt közelről a jobb alsó sarokba, majd a szünet után Holdampf Gergő 28 méteres lövése talált utat a mislenyi kapuba. A vendégek erejéből a hosszabbításban csak a szépítésre futotta – Fenyvesi Olivér lőtte a kapusról kipattanó labdát a bal felső sarokba –, a zalaiak így biztosan az első ötben zárják az őszi szezont, ami a viszontagságos hónapok után dicséretes teljesítmény.

Góllal nyitotta az első és a második félidőt is a Gyirmót FC Győr a Szolnoki MÁV ellen, és mivel 49 perc játék már 3–1-re vezetett Sisa Tibor csapata, úgy tűnt, hogy magabiztos győzelmet arat a Tisza-partiak ellen. A Szolnok azonban nem adta fel, példás hajrába kezdett, és a sorozatos támadásoknak köszönhetően megfordította az állást! A felzárkózás a 62. percben kezdődött meg, ekkor Grúz Tamás adott jó labdát B. Tóth Balázsnak, aki átemelte Deli Zoltánt, és a kapuba lőtt. A 81. percben Lengyel Béla két csel után középre adott, Rokszin Ádám érkezett, és nyolc méterről kilőtte az alsó sarkot. Ezzel már egyenlő volt az állás, de a csereként beálló Szepessy Róbert újabb tőrt döfött a gyirmóti szívekbe, a 88. percben hat méterről a gyirmóti kapuba fejelve. Ezzel a bajnokság legnagyobb feltámadását produkálta a Szolnok.

LABDARÚGÓ NB II
16. FORDULÓ

November 30., szombat

GYIRMÓT FC GYŐR–SZOLNOKI MÁV 3–4 (2–1)
Győr-Gyirmót, 300 néző. Vezette: Berke Balázs (Butkai Zsolt, Pápai Zoltán)
GYIRMÓT: Deli – Sós, Lengyel D., Kardos, Fejes J. – Egerszegi, Erős G. (Tóth N., 86.) – Magasföldi (Cseri T., 71.), Papp K. (Lázár P., 57.), Beliczky – Oross. Vezetőedző: Sisa Tibor
SZOLNOK: Pokorni – Vári, Balaskó Cs., Mile (Antal G., 50.), Fritz – Grúz (Máté J., 74.), Lengyel B. – Rokszin, Sipeki (Szepessy R., 40.), Zvara – B. Tóth. Vezetőedző: Kis Károly
Gólszerző: Oross (1–0) a 4., Grúz (1–1) a 20., Oross (2–1) a 40., Papp K. (3–1) a 49., B. Tóth (3–2) a 63., Rokszin (3–3) a 82., Szepessy R. (3–4) a 89. percben
MESTERMÉRLEG
Sisa Tibor
, a Gyirmót vezetőedzője: – Nehezen hiszem el, hogy három–egyes vezetés után képesek voltunk elveszíteni a mérkőzést. Egy játékos sérülése miatti kiesését nem szabadna ennyire megéreznie egy csapatnak.
Kis Károly, a Szolnok vezetőedzője: – Nagy örömünkre szolgál, hogy huszáros hajrával legyőztük esélyesebb ellenfelünket, és győzelmünkkel máris megkezdtük „tavaszi hadjáratunkat".

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS–FC AJKA 1–0 (0–0)
Nyíregyháza, 1200 néző. Vezette: Varga László (Kelemen Attila, Varga II Gábor)
NYÍREGYHÁZA: Balogh J. – Szokol, Rubus, Gengeliczki, Polényi G. – Sándor I., Csordás Sz. – Kákonyi (Patály, 92.), Paku (Minczér, 87.), Pákolicz – Bajzát. Vezetőedző: Lucsánszky Tamás
AJKA: Jánosa – Fodor M., Jagodics M., Pákai, Gunther – Hanzl (Lattenstein, 76.), Horváth A., Sipos N. (Kanta Sz., 80.) – Mihalecz P., Sowunmi, Skriba (Major N., 65.). Vezetőedző: ifj. Mihalecz István
Gólszerző: Pákolicz (1–0) a 61. percben
MESTERMÉRLEG
Lucsánszky Tamás
, a Nyíregyháza vezetőedzője: – Tipikus egygólos mérkőzés volt, amely nagy taktikai csatával párosult. Azt gondolom, a nagy helyzetek alapján megérdemeltük a sikert.
Ifj. Mihalecz István, az Ajka vezetőedzője: – Az egyenlő erők küzdelmében a szabadrúgásból elért góllal a Nyíregyháza volt a jobb, mert a pontszerzéshez nekünk is be kellett volna találnunk. Ezzel együtt le a kalappal csapatom őszi teljesítménye előtt.

ZALAEGERSZEG–KOZÁRMISLENY 2–1 (1–0)
Zalaegerszeg, 1241 néző. Vezette: Pintér Csaba (Horváth Zoltán, Makkosné Petz Brigitta)
ZTE: Jahic – Preklet (Frizoni, 65.), Bogunovics, Kovács G., Nagy Z. (Babati, 58.) – Sluka, Holdampf (Vágó, 76.), Grbic – Simonfalvi, D. Pavicsevics, Hajdú N. Megbízott edző: Lendvai Miklós
KOZÁRMISLENY: Helesfay – Kiss M. (Cziráki, 57.), Fellai, Kovács T., Fenyvesi – Szabó B., Nagy E. – Vég B., Varga B. (Vituska, 73.), Nagy M. – Pap R. Megbízott edző: Németh Zsolt
Gólszerző: Bogunovics (1–0) a 36., Holdampf (2–0) a 61., Fenyvesi (2–1) a 92. percben
MESTERMÉRLEG
Lendvai Miklós
, a Zalaegerszeg megbízott edzője: – Fegyelmezettségünknek köszönhetjük a sikert. Játékosaim hozzáállásával maximálisan elégedett vagyok, úgy gondolom, rendeződik a csapat körül kialakult feszült helyzet, és viszonylag jó pozícióból várhatjuk a tavaszi folytatást.
Németh Zsolt, a Kozármisleny megbízott edzője: – Mezőnyben egyenrangú ellenfelek voltunk, de ismét egyéni hibákat követtünk el, amely után könnyen elkerülhető gólokat kaptunk. Köszönöm a vezetőknek, hogy lehetőséget adtak nekem a bizonyításra.

TATABÁNYA FC–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 0–0
Tatabánya, Grosics Gyula Stadion, 250 néző. Vezette: Botló Béla (Iványi István, Péter Tamás)
TATABÁNYA: Farkasdi – Almási, Páles, Szamosszegi, Radnai – Bakos (Besztercei, 80.), Ludánszki I., Kovács I. – Ferkó Cs. (Kis Sz., 64.), Szabó B., Móri. Vezetőedző: Bozsik Péter
BÉKÉSCSABA: Póser – Tolmbaye, Szűcs I., Balog Zs., Király P. (Tölgyesi, 70.) – Mészáros L., Juhász Gy., Leucuta (Pantovics, 82.), Pozsár – Lucas (Soós, 90.), Mosquera. Vezetőedző: Komjáti András
MESTERMÉRLEG
Bozsik Péter
, a Tatabánya vezetőedzője: – Több hasonló mérkőzés is volt az elmúlt hetekben, amelyek után nem lehettem boldog, bár ezúttal jó csapat ellen értünk el döntetlent. Talán a játék képe alapján mondhatjuk, hogy igazságos az eredmény.
Komjáti András, a Békéscsaba vezetőedzője: – Küzdelmes mérkőzést játszottunk, gyakorlatilag mindkét csapat javára eldőlhetett volna a mérkőzés. A hazaiaknak és nekünk is akadtak helyzeteink, de valamennyi kimaradt.

CEGLÉDI VSE–SZTK-ERIMA 1–0 (0–0)
Cegléd, 300 néző. Vezette: Kovács J. Zoltán (Kis Zoltán, Galán Roland)
CEGLÉD: Kovács A. – Robson, Miklósvári, Farkas I., Pesti D. – Kenderes, Makrai – Koós (Juhász D., 84.), Koncz, Lipusz (Markó, 80.) – Medgyesi (Kormos, 58.). Szakmai igazgató: Kiss László
SZTK-ERIMA:
Horváth L. – Puskás G. (Balogh M., 88.), Kornis, I. Jakovljevics, Pollák – Csikortás – Nagy J., Khous (Fekete Á., 54.), Kvekveskiri – Bonifert, Takács T. (Kollega, 54.) Szakmai igazgató: Várhidi Péter
Gólszerző: Koncz (1–0) az 59. percben
Kiállítva: Kenderes (második sárga lap után) a 77. percben
MESTERMÉRLEG
Kiss László
, a Cegléd szakmai igazgatója: – Újabb fiatal, a mindössze tizennyolc éves Pesti Dávid került be a csapatba. Nem nézünk vissza, nem érdekes, mi történt korábban, csak előre építkezünk, amelynek során megérdemelt győzelmet arattunk.
Várhidi Péter, a Szigetszentmiklós szakmai igazgatója: – Küzdelmes mérkőzésen a Cegléd sokat tett a győzelemért, talán többet is, mint csapatom. Ennek ellenére nagyobb gólszerzési lehetőségeink nekünk voltak.

SVSE-GYSEV–KISVÁRDA 3–1 (0–0)
Sopron, 600 néző. Vezette: Szilasi Szabolcs (Márton Zsolt, Mohos Milán)
SOPRON: Halasi – Fazakas, Sifter, Baranyai N., Pados – Nyilasi B. (Németh L., 61.), Varga G., Deme – Gaál B., Erdélyi (Czár, 66.), Szabó L. (Pető B., 72.) Szakmai igazgató: Supka Attila
KISVÁRDA: Nacsa – Farkas M., Hegedűs T., Oláh D., Molnár R. – Miskolczi – Kornutjak, Nagy B., Fodor A. – Bouard, Pavlov (Kapacina, 57.). Szakmai igazgató: Révész Attila
Gólszerző: Erdélyi (1–0) az 50., Gaál B. (2–0) az 53., Sifter (3–0) az 58., Hegedűs T. (3–1) a 73. percben
Kiállítva: Kornutjak (Varga Gábor megrúgásáért) a 21. percben
MESTERMÉRLEG
Supka Attila, a Sopron szakmai igazgatója: – Nem kezdtük jól a mérkőzést, az első félidőt elherdáltuk. A folytatásban azonban kihasználtuk létszámfölényünket, és volt jó húsz-huszonöt percünk, amikor egész jól futballozott a csapat. A lényeg a három pont megszerzése, amit teljesítettünk, és jó sorozattal zártuk az idényt.
Révész Attila
, a Kisvárda szakmai igazgatója: – Gyorsan létszámhátrányba kerültünk, és ez meghatározta játékunkat. A második félidőben a Sopron tíz perc alatt eldöntötte a mérkőzést annak ellenére, hogy a végjátékban nekünk is voltak lehetőségeink, helyzeteink, de sorra elhibáztuk azokat. Megérdemelten győzött a hazai csapat.

Pénteken játszották
Vasas–Dunaújváros PASE 1–2
Vasárnap
Balmazújváros–Siófok 13.00

AZ ÁLLÁS
1. Nyíregyháza Spartacus 16 12 2 2 32–12 +20 38
2. Dunaújváros PASE 16 11 2 3 29–16 +13 35
3. Siófok 15 8 3 4 20–14 +6 27
4. Zalaegerszegi TE FC 16 8 3 5 25–23 +2 27
5. Balmazújváros 15 8 2 5 30–25 +5 26
6. FC Ajka 16 8 2 6 29–25 +4 26
7. Békéscsaba Előre 16 7 4 5 27–22 +5 25
8. Gyirmót FC Győr 16 7 3 6 26–20 +6 24
9. Soproni VSE 16 6 3 7 22–26 –4 21
10. Vasas 16 6 2 8 21–30 –9 20
11. Szolnoki MÁV FC 16 5 3 8 23–26 –3 18
12. Szigetszentmiklósi TK 16 5 3 8 14–20 –6 18
13. Ceglédi VSE 16 5 2 9 20–24 –4 17
14. Kisvárda SE 16 4 5 7 27–27 0 17
15. Duna FC Tatabánya 16 3 3 10 14–34 –20 12
16. Kozármisleny 16 2 2 12 12–27 –15 8

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik