NB II: kikapott a Vasas, Rajczi volt a Rákóczi nyerő embere

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.27. 19:46
null
Szolnoki veresége ellenére élen maradt a Vasas (Fotó: NS-archív)
Hét mérkőzést rendeztek szombaton a labdarúgó NB II 7. fordulójában. A listavezető Vasas kisebb meglepetésre kikapott a Szolnok vendégeként, ám üldözői is pontokat hullajtottak: a Gyirmót gól nélküli döntetlenre végzett Szigetszentmiklóson, míg a Mezőkövesd kikapott Szegeden. A Békéscsaba emberhátrányban győzte le a Balmazújvárost, Rajczi Péter duplájával nyert a Kaposvár.

 

 

Nagy iramban kezdődött a tabellán második Gyirmót szigetszentmiklósi vendégjátéka, ám az SZTK volt aktívabb az első percekben. A 16. percben Jasarevics szerezhette volna meg a vezetést a hazaiaknak, de Somogyi nagy bravúrral védett. A 33. percben előbb Andorka Péter ziccerét hárította Horváth László, majd Beliczky Gergő duplázásába Pollák Zoltán dobta bele magát, így a szünetben gól nélküli döntetlenre álltak a felek. Az eredmény a fordulás után sem változott, így megosztoztak a pontokon a csapatok.

A kiesőzónából menekülő Cegléd a Csákvárt fogadta, ám nem volt túl „kedves” vendéglátó, ugyanis már az első félidőben két gólt szerzett. A 31. percben Kormos László fejelt hét méterről a hálóba, majd a játékrész utolsó percében ismét a ceglédi ék, Kormos köszönt be. A fordulás után Koós Gábor is betalált a Ceglédnél, a Csákvárnak Domján Attila duplája is csak a szépítéshez volt elég, így a Cegléd megszerezte első győzelmét a szezonban!

A Sopron Soroksáron vendégszerepelt, és nagyon korán sokkolta ellenfelét: a 3. percben Eszlátyi István beadása után Pintér András lőtt a hosszú felsőbe, ezzel előnybe került a Sopron. A változatos mérkőzés 35. percében egyenlített a Soroksár, Lovrencsics Balázs éles szögből lőtt a vendégek hálójába. A fordulás után ismét gyors gólt szerzett a Sopron, ezúttal Eszlátyi István volt eredményes. A 61. percben Deme Imre is betalált Szabó László beadása után, a 83. percben még szépített a Soroksár, de az egyenlítésre már nem maradt idő, így a Sopron három ponttal távozott.

Változatos meccset hozott a Szeged és a Mezőkövesd összecsapása is, amelyet a házigazdák kezdtek jobban, ám a 29. percben Izing Martin távoli lövésével mégis a Mezőkövesd került előnybe. Sokáig úgy tűnt, hogy a Szeged pont nélkül marad a forduló előtt még veretlen kövesdiekkel szemben, ám Germán Tamás tett érte, hogy ne így legyen: a szegedi játékos a 80. és a 82. percben is betalált, így a Szeged megfordította a találkozót, a Mezőkövesd pedig elszenvedte első vereségét.

Eseménydúsra sikerült a Békéscsaba és a Balmazújváros találkozójának első félideje. A 8. percben Borbély Bálint büntetőből szerzett góljával került előnybe a Békéscsaba, amely hat perccel később emberhátrányba került Vólent Roland kiállítása miatt. A vendégek hiába nyomtak, nem tudták gólra váltani az emberelőnyt. Sőt! A 20. percben egy szögletet követően Szilágyi Péter növelte a hazaiak előnyét, majd a félidő hajrájában egy kontrából Kertész Tamás is betalált, így már a szünetben hárommal ment a Csaba. A fordulás után Szilágyi ismét betalált, a vendégek két becsületgólt szereztek, de ez kevés volt a pontszerzéshez.

A Kaposvár Rajczi Péter duplájával elintézte hazai pályán az Ajkát, míg a listavezető Vasas elszenvedte második vereségét a szezonban, méghozzá Szolnokon. Az angyalföldiek korán előnyhöz jutottak Ferenczi István góljával, ám a Szolnok nem esett össze, még az első félidőben megfordította a mérkőzést. Zsolnai Róbert kezdte a gólgyártást, majd Antal Gábor és Lengyel Béla is betalált, így a szünetben kétgólos előnyben voltak a hazaiak. A fordulás után Nagy Tamás révén szépített a Vasas, ám egyenlíteni már nem tudott, így elszenvedte szezonbeli másodikvereségét.

LABDARÚGÓ NB II
7. FORDULÓ

SOROKSÁR SCSVSE-GYSEV 2–3 (1–2)
Budapest, Haraszti út, 600 néző. Vezette: Nazsa Tamás (Kis Zoltán, Tőkés Róbert)
SOROKSÁR: Holczer – Vass Zs., Pandur, Urbán P., Pintér D. – Balaskó Cs., Lannert – Simita, Lisztes, Nyilas – Lovrencsics B.
CSERE: Simita helyett Kincses a szünetben, Balaskó Cs. helyett Erdei a 64., Pintér D. helyett Péter A. a 72. percben
SOPRON: Halasi – Csábi M., Baranyai N., Bobál D., Maráczi – Horváth A., Pintér A. – Eszlátyi, Deme, Kovács Á. – Horváth P.
CSERE: Eszlátyi helyett Erdélyi az 56., Horváth P. helyett Szabó L. a 62., Kovács Á. helyett Fazekas N. a 84. percben
GÓLSZERZŐ: Pintér A. (0–1) a 4., Lovrencsics B. (1–1) a 36., Eszlátyi (1–2) az 50., Deme (1–3) a 62., Péter A. (2–3) a 83. percben
MESTERMÉRLEG
VARGA ATTILA, a Soroksár vezetőedzője: – Jó mérkőzést játszottunk, de hiába a látványos futball, mert sajnos rosszul jöttünk ki a bajnokiból.
SUPKA ATTILA, a Sopron szakmai igazgatója: – Saját magunk dolgát nehezítettük meg, mert rengeteg helyzetet hibáztunk el, ráadásul elkerülhető gólokat kaptunk. Meccsről meccsre javulunk, remélem, ez a lendület kitart még egy darabig.

SZTK-ERIMA–GYIRMÓT FC GYŐR 0–0
Szigetszentmiklós, 300 néző. Vezette: Barna Gábor (Kiss Balázs, Máyer Gábor)
SZTK: Horváth L. – Osváth, Kornis, Tóth F., Pollák – Jasarevic, Hevesi-Tóth, Barna Zs., Kvekveskiri – Szepessy, Szabó B.
CSERE: Kvekveskiri helyett Kollega a 71., Jasarevic helyett Fekete Á. a 80., Szabó B. helyett Bonifert a 86. percben
GYIRMÓT: Somogyi – Nagy S., Graszl K., Lengyel D., Illés Gy. – Kiss M., Papp K. – Beliczky, Magasföldi, Cseri – Andorka
CSERE: Andorka helyett Oross a 61., Magasföldi helyett Madarász a 89., Lengyel D. helyett Balog Z. a 93. percben
MESTERMÉRLEG
VÁGÓ ATTILA, a Szigetszentmiklós vezetőedzője: – Sokkal több helyzetet dolgoztunk ki, csak és kizárólag magunkat okolhatjuk, hogy nem három ponttal gazdagodtunk. A Gyirmót kapusa, Somogyi Csaba bravúrjainak köszönheti az egy pontot.
SISA TIBOR, a Gyirmót vezetőedzője: – Óriási küzdelmet vívtunk a számunkra rendkívül kedvezőtlen műfüves pályán, pár gól benne maradt a csapatban, kétszer is betaláltunk ellenfelünk kapujába, a gólok azonban érvénytelenek lettek.

CEGLÉDI VSE–FC CSÁKVÁR 3–2 (2–0)
Cegléd, 400 néző. Vezette: Lovas László (Kormányos II Gábor, Szvetnyik Bence)
CEGLÉD: Tóth Z. – Vattai, Albert I., Makrai, Pesti D. – Nagy V., Dóczi, Koncz, Markó – Koós, Kormos
CSERE: Koncz helyett Füle az 58., Nagy V. helyett Teixeira a 60., Kormos helyett Viniczai a 86. percben
CSÁKVÁR: Gelei V. – Ambrus, Dullo, Hajdú S., Köntös – Molnár Cs., Bakos Sz., Király G., Domján – Mihály, Gajdos
CSERE: Dullo helyett Molnár T. a szünetben, Gajdos helyett Horváth R. a 65., Bakos Sz. helyett Barcsay a 75. percben
GÓLSZERZŐ: Kormos (1–0) a 31., Kormos (2–0) a 45., Domján (2–1) az 57., Koós (3–1) a 84., Domján (11-esből, 3–2) a 87. percben
MESTERMÉRLEG
SZABÓ ISTVÁN, a Cegléd vezetőedzője: – Már az első félidőben eldönthettük volna a mérkőzést, mert a két szerzett gólon kívül több helyzetet elpuskáztunk. Így a második játékrészt magunknak tettük nehézzé, de ettől függetlenül megérdemelten nyertünk.
BOGNÁR GYÖRGY, a Csákvár vezetőedzője: – A hazaiak gyorsabbak, frissebbek voltak, a párharcok többségét is megnyerték, így rászolgáltak a győzelemre. Mi talán fáradtabbak voltunk a szokottnál a keddi kupamérkőzés miatt.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–BALMAZÚJVÁROS 4–2 (3–0)
Békéscsaba, 500 néző.Vezette: Karakó Ferenc (Galán Roland, Punyi Gyula)
BÉKÉSCSABA: Póser – Bényei, Koszó, Balog Zs., Juhász Gy. –Borbély, Prasler – Berki, Viczián, Kertész – Vólent
CSERE: Prasler helyett Szilágyi P. a 19., Kertész T. helyett Balázs R. a 78., Berki helyett Király P. a 90. percben
BALMAZÚJVÁROS: Szalma – Sigér, Vachtler, Papp F., Virág – Kiss L., Müller – Pintér N., Batizi-Pócsi, Kállai – Kis R.
CSERE: Kállai helyett Reznek (3) a 46., Pintér helyett Angyal (3) a 46., Kiss L. helyett Andorkó (–) a 64. percben
GÓLSZERZŐ: Borbély (11-esből, 1–0) a 8., Szilágyi P. (2–0) a 22., Kertész T. (3–0) a 44., Szilágyi P. (4-0) az 53., Angyal (4-1) az 57., Reznek (4-2) a 90. percben
KIÁLLÍTVA: Vólent (törlesztésért) a 16. percben
MESTERMÉRLEG
ZORAN SZPISLJAK, a Békéscsaba vezetőedzője: – Az elmúlt egy hétben látszik a csapat fejlődése: már a Vasas ellen is partiban voltunk, Salgótarjánban nyertünk a hétközi kupameccsen, most pedig több mint hetvenöt percig emberhátrányban játszva is megérdemelten és magabiztosan nyertünk. A játékosok jól küzdöttek és egymást jól segítették.
SZABÓ JÁNOS, a Balmazújváros vezetőedzője: – Saját magunkat vertük meg. Lassúak voltunk gondolkodásban és körülményesen játszottunk, így nem tudtuk kihasználni emberelőnyünket. A Békéscsaba fegyelmezetten játszott, megérdemelten nyert.

SZEGED 2011 GROSICS AKADÉMIAMEZŐKÖVESD-ZSÓRY 2–1 (0–1)
Gyula
, 500 néző. Vezette: Berke Balázs (Kovács II Gábor, Vígh-Tarsonyi Gergő)
SZEGED: Belecan – Szabó P., Farkas M., Markovics, Mészáros M. – Oláh G., Máté P. – Zelenyánszki, Oláh L., Germán – Zabari
CSERE: Zabari helyett Pászka, Zelenyánszki helyett Kéri, mindkettő a 60., Oláh G. helyett Szabó Cs. a 85. percben
MEZŐKÖVESD: Kunsági – Szeles, Izing, Balogh B., Hegedűs D. – Takács P., Engel, Kulcsár K. – Baracskai, George, Balajti
CSERE: Balajti helyett Molnár G. a szünetben, George helyett Pantovics a 62., Engel helyett Búrány a 69. percben
GÓLSZERZŐ: Izing (0–1) a 28., Germán (1–1) a 78., Germán (2–1) a 82. percben
MESTERMÉRLEG
TAKÁCS LÁSZLÓ, a Szeged megbízott edzője: – Tudtam, hogy nehéz mérkőzés lesz, de szeretünk olyan csapatok ellen játszani, amelyek futballozni akarnak. A mérkőzésben benne volt, hogy gólokat szerzünk, lehetett érezni, hogy nem kapunk ki ezen a bajnokin.
TÓTH LÁSZLÓ, a Mezőkövesd vezetőedzője: – Nem igazán éreztem ezen a mérkőzésen, hogy gólt szerzünk, ugyanakkor nem lehet a játékosoknak szemrehányást tenni, mert eddig nagyon jól teljesítettek.

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI–FC AJKA 2–0 (2–0)
Kaposvár,
800 néző. Vezette: Molnár Attila (Iványi István, Kulman Tamás)
KAPOSVÁR: Rusák – Földes, Kovács O., Vermes, Kiss M. – Kovács T., Zsdrál – Karacs, Nagy K., Dominic – Rajczi
CSERE: Nagy K. helyett Albert Á. a 60., Zsdrál helyett Király V. a 82., Karacs helyett Kozics a 86. percben
AJKA: Jánosa – Mogyorósi, Asztalos, Pákai G., Zámbó – Varga G., Weitner – Mihalecz, Lattenstein, Szabó Zs. – Sowunmi
CSERE: Mihalecz P. helyett Major N. az 59., Lattenstein helyett Csordás a 77. percben
GÓLSZERZŐ: Rajczi (1–0) a 15., Rajczi (11-esből, 2–0) a 32. percben
MÁRTON GÁBOR: – Örülök, hogy jó teljesítményt nyújtottak a játékosok, bár a meg nem adott gól után összeestünk, megzavarodtunk. Ennek ellenére az ellenfélnek nem volt nagy helyzete, így a győzelmünk nem forgott veszélyben. Kisebb-nagyobb problémáink ellenére – gondolok itt sérülésekre – a csapat még versenyben van.
KLEMENT ISTVÁN: – Adtunk egy félidőnyi előnyt az ellenfélnek, de a másodikban már jobban játszottunk. Persze gólokat kellett volna szereznünk, a helyzeteink megvoltak, sajnos ezúttal így sikerült.

SZOLNOKI MÁV–VASAS FC 3–2 (3–1)
Szolnok, Tiszaligeti Stadion, 1000 néző. Vezette: Szabó Zsolt (Demeter János, Pápai Zoltán)
SZOLNOK: Pokorni – Vári, Mile, Antal G., Fritz – Zsolnai, Rokszin – Kenderes, Zvara, Lengyel B. – Urbin
CSERE: Urbin helyett Nagy I. a 73., Zsolnai helyett Hamar Á. a 84. percben
VASAS: Németh G. – Görgényi, Tamás L., Rodenbücher, Hajdú N. – Vida, Berecz, Nagy T., Ádám M. – Ferenczi I., Remili
CSERE: Görgényi helyett Nagy D. az 58., Vida helyett Gál M. a 68., Ádám M. helyett Lázok a 73. percben
GÓLSZERZŐ: Ferenczi (0–1) a 2., Zsolnai (1–1) a 17., Antal G. (2–1) a 31., Lengyel B. (3–1) a 36., Nagy T. (3–2) a 66. percben
KIS KÁROLY, a Szolnoki MÁV vezetőedzője: – Egy jó iramú mérkőzésen gyenge kezdés után feljavultunk, taktikus és okos játékkal győztek a fiúk, amihez gratulálok.
SZANYÓ KÁROLY, a Vasas vezetőedzője: – Nem szeretnék komolyabban bele menni, de úgy érzem, jó néhány játékosom nem érzi át, milyen mezt vett föl. Már nem elég kivinni a cipellőt és a dresszt a pályára, tenni is kell a sikerért.

PÉNTEKEN JÁTSZOTTÁK
Siófok–ZTE 2–2


AZ ÁLLÁS
1. Vasas FC 7 5 2 19–11 +8 15
2. Gyirmót FC Győr 7 4 1 2 10– 5 +5 13
3. Kaposvári Rákóczi FC 7 3 3 1 10– 7 +3 12
4. Mezőkövesd Zsóry FC 6 3 2 1 12– 6 +6 11
5. Szeged 2011 7 3 2 2 12– 9 +3 11
6. Szolnoki MÁV FC 6 3 2 1 10– 9 +1 11
7. Soroksár SC 7 3 1 3 11– 9 +2 10
8. ZTE FC 7 3 1 3 10–10 0 10
9. Szigetszentmiklósi TK 7 2 4 1 7– 6 +1 10
10. Békéscsaba Előre 7 3 4 9–15 –6 9
11. Soproni VSE-GYSEV 7 2 3 2 12–13 –1 9
12. Aqvital FC Csákvár 7 2 1 4 10– 8 +2 7
13. Ceglédi VSE 6 1 3 2 6– 8 –2 6
14. FC Ajka 6 1 1 4 6–11 –5 4
15. FGSZ Siófok 6 4 2 7–15 –8 4
16. Balmazújváros 6 2 4 7–16 –9 2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik