NB II: élre állt a Gyirmót, a Budaörs nagy győzelmet aratott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.22. 17:29
null
A zöld mezes Szigetszentmiklós elrontotta a Csákvár hibátlan mérlegét (Fotó: Móricz-Sabján Simon)
A labdarúgó NB II 4. fordulójában élre állt az Ajkán nyerő Gyirmót FC Győr, kiütéses győzelmet aratott a ZTE a Dunaújváros ellen, egyaránt 3–2-re kapott ki az eddig hibátlan Szolnoki MÁV és a Csákvár.

 

A labdarúgó NB II 4. fordulójában háromgólos ajkai győzelmének köszönhetően a tabella élére a Gyirmót FC Győr. Bene Ferenc együttese az első félidő végén Simon András lövésével jutott megérdemelt vezetéshez. A szünet után próbált gyorsan egyenlíteni az Ajka, de lövéseik nem voltak igazán veszélyesek, ezután pedig Simon Attila kétszer is a hálóba talált és ezzel eldöntötte a meccset: a korábbi NB I-es gólkirály először Bori Gábor passza után talált a hálóba, majd Vass Patrik beadása után lőtt becsúszva a kapuba.

Szabó Viktor lövése révén meglepetésre már a 3. percben vezetést szerzett a Budaörs a Szolnok vendégeként, sőt Bogáti Péter kapufás találata azt jelentette, hogy a 30. percben már két góllal vezetett Miskei Attila együttese. Az eddig hibátlan Tisza-partiak Nagy István duplájával egyenlíteni tudtak, de a Budaörs nem tört össze, Hegedűs János fejesével újból előnyhöz jutott. Hegedűs ezután még a lécet is eltalálta, de a Szolnok már nem tudott újítani, így megszületett a forduló legnagyobb meglepetése.

Kiütéses győzelmet aratott a ZTE a Dunaújváros ellen. Az első percek tapogatózó játéka után a zalaiak egyre nagyobb energiákat mozgósítottak a gólszerzés érdekében, és a 23. percben Bedi Bence beadása után Gyagya Attila be is talált a hálóba. Kilenc perccel később Daru Bence közeli lövéssel, majd a 41. percben fejes góllal növelte az előnyt. A szünet után a vendégcsapatnak is voltak lehetőségei, de a hajrában a ZTE-ben első meccsét játszó Nagy Tamás fejese révén Csank János együttese szerzett újabb gólt, fölényessé téve sikerét.

Fordulatos mérkőzésen győzött az SZTK-Erima a Csákvár otthonában, így Bognár György együttese sem hibátlan már a bajnokságban. A sztkfutball.hu tudósítása szerint a csákváriak kétszer is két szabadrúgás révén szereztek vezetést a találkozón, előbb Mihály Dávid, majd – a csereként beállt Kovács János egyenlítése után – Bakos Szabolcs szabadrúgása landolt a hálóban. A vendégek második egyenlítése is rögzített szituáció után született, Gulyás Máté talált 22 méterről a hálóba, de ezzel még nem volt vége, hiszen nem sokkal később Nagy Olivér lőtte középre a labdát, amihez nem ért hozzá senki, így az akadálytalanul vágódott a bal sarokba.

A 28. percben, 1–0-s szegedi vezetésnél a vihar miatt félbeszakadt a Szeged 2011-Grosics Akadémia és a Soroksár találkozója. A szegedma.hu tudósításából kiderül az is, hogy az összecsapást megelőző napokban nagy mennyiségű eső hullott Gyulán, ennek megfelelően már a kezdősípszó pillanatában is állt a víz a pályán. A szegediek a 24. percben megszerezték a vezetést, miután Király Patrik szerelte az utolsó emberként bizonytalankodó Valencsik Dávidot, majd Holczer Ádám lába mellett a bal alsóba helyezte a labdát, hiábavaló volt azonban a gól, mert a 28. percre felerősödött a vihar, a folyamatosan zuhogó esőt pedig villámlás és égdörgés kísérte. Berger József így előbb félbeszakította a találkozót, majd mivel fél óra elteltével sem változtak az időjárási körülmények, le is fújta. Mivel a meccs az első félidőben ért véget, teljes egészében újra kell majd játszani.

Menjetek fürödni, van még meleg víz!" – fakadt ki az egyik soproni szurkoló csapata gyenge támadójátékát látva. Pedig a Sopron akár nyerhetett is volna a Mezőkövesd ellen, igaz, az első játékrészben a Mezőkövesd több ígéretes lehetőséget dolgozott ki, de a legnagyobb gólhelyzeteket is elpuskázták; egyszer Heffler Norbert a lécet találta el, míg Máté János lövését Halasi Péter védte nagy bravúrral. A szünet után az eddig pontot sem szerző soproniak érdekes módon a kapujukhoz szögezték a borsodiakat, Pados Patrik révén ők is eltalálták a kapufát, de nem találtak a hálóba, így végül igazságos döntetlen született.

Negyedik bajnoki mérkőzését is elveszítette az újonc Vác, amelynek vesztét Németh Ádám 79. percben szerzett gólja okozta: a Balmazújváros védője egy ide-oda pattogó labdát lőtt Palásthy Dávid kapujába. A szabolcsi újonc, a Kisvárda egy szépségdíjas és egy okos góllal szerezte meg második győzelmét a Siófok ellen: Cseri Tamás ollózó mozdulattal lőtt Bozsó Antal hálójába, míg Lázár Zsolt egy kavarodás után talált a kapuba.

LABDARÚGÓ NB II
4. FORDULÓ

FC AJKA–GYIRMÓT FC GYŐR 0–3 (0–1)
Ajka, 600 néző. Vezette: Kiss Norbert (Kepe Arnold, Kulman Tamás)
AJKA: Gőcze – Kovács G., Császár, Pákai, Nagy B. (Zsirai, 78.) – Horváth A., Beszterczei, Lattenstein (Vittman, 66.), Gunther – Sowunmi, Major N. (Sándor I., 66.). Vezetőedző: Jákli Péter
GYIRMÓT: Sebők Zs. – Nagy S., Lázár P., Balogh B., Völgyi – Kiss M., Madarász – Vass P. (Lengyel D., 89.), Simon András (Présinger, 82.), Paku (Bori, 69.) – Simon Attila. Vezetőedző: Bene Ferenc
Gólszerző: Simon András (0–1) a 40., Simon Attila (0–2) a 72., Simon Attila (0–3) a 89. percben
MESTERMÉRLEG
Jákli Péter:
– Az első félidő megmutatta, a Gyirmót miért bajnokesélyes, nem tudtuk felvenni a versenyt ellenfelünkkel. A folytatásban jobban játszottunk, de egy nagy hibából megkaptuk a második gólt, s ezután szétesett a csapatjátékunk, megérdemelten nyert a Gyirmót.
Bene Ferenc: – Az első félidőben dinamikusan, nagyon jó ritmusban futballoztunk, több gólt is szerezhettünk volna. A második félidőben taktikusan játszottunk, kihasználtuk az ellenfél hibáit. Nagyon jól sikerült a mérkőzés.

SZOLNOKI MÁV–BUDAÖRSI SC 2–3 (1–2)
Szolnok, 800
néző. Vezette: Kovács J. Zoltán (Szalai Dániel, Galán Roland)
SZOLNOK: Pokorni – B. Tóth, Vermes, Kovács O., Fritz (Balajti, a szünetben) – Nagy I., Kenderes – Lengyel B., Gajdos, Tóth B. – Horváth P. (Papucsek, a szünetben). Vezetőedző: Kis Károly
BUDAÖRS: Szentpéteri – Lajer, Hegedűs J., Tányéros Á., Ódé (Horváth L., a szünetben) – Nagy T., Csobánki – Sajbán (Marques-Airosa, 61.), Bogáti, Papp M. (Csillag D., 72.) – Szabó V. Vezetőedző: Miskei Attila
Gólszerző: Szabó V. (0–1) a 3., Bogáti (0–2) a 30., Nagy I. (1–2) a 33., Nagy I. (2–2) a 49., Hegedűs J. (2–3) a 65. percben
MESTERMÉRLEG
Kis Károly
nem nyilatkozott
Miskei Attila: – A bajnokesélyes csapat otthonában nem volt más választásunk, mint csapatként, egységesen, szervezetten futballozni. Rengeteget tettünk a győzelemért, de ezután is alázatosan tesszük a dolgunkat.

ZTE FC–DUNAÚJVÁROS 4–0 (3–0)
Zalaegerszeg, ZTE-Aréna, 2250
néző. Vezette: Szilasi Szabolcs (Horváth Zoltán, Márton Zsolt)
ZALAEGERSZEG: Szappanos – Simonfalvi, Gyagya, Forgács, Fodor M. – Bedi, Nagy T. – Horváth R. (Szalkai, 69.), Szakály A. (Koller, 66.), Városi – Daru (Bíró, 80.). Vezetőedző: Csank János
DUNAÚJVÁROS: Szűcs L. – Villám, Burucz, Sárközi, Czár – Tóth Cs., Petneházi – Fejős (Sóron, a szünetben), Magasföldi (Melczer, 82.), Jakab – Havasi (Koval, a szünetben). Vezetőedző: Artner Tamás
Gólszerző: Gyagya (1–0) a 23., Daru (2–0) a 32., Daru (3–0) a 41., Nagy T. (4–0) a 86. percben
MESTERMÉRLEG
Csank János:
– Győzelmi kényszer alatt játszottunk, mert a múlt héten kikaptunk. Sikerült pótolnunk a hiányzókat, de a gólhelyzeteknél még sokszor rosszul döntünk. Szerencsére ezúttal a szabadrúgások és a szögletek után voltunk eredményesek, bár a második félidőben volt egy kis üzemzavar.
Artner Tamás: – Amitől tartottunk, bekövetkezett, vagyis a ZTE szögletek és szabadrúgások után volt eredményes. A második félidőben szerkezetet váltottam, három belső védővel játszottunk, ekkor már más volt az összkép, helyzeteink is akadtak, de nincs mit szépíteni, a jobb csapat nyert.

SOPRONI VSE–MEZŐKÖVESD ZSÓRY 0–0
Sopron, 600
néző. Vezette: Oláh Gábor (Kóbor Péter, Takács Gábor)
SVSE: Halasi – Pados, Sifter, Jovetics, Szabó L. – Deme, Holdampf, Rácz B., Tóth M. (Károly B., 80.) – Tihanyi (Zamostny, 71.), Baracskai (Grabant B., 63.). Szakmai igazgató: Supka Attila
MEZŐKÖVESD: Dombó – Polényi, Dvorschák, Nánási, Fótyik – Molnár G. (Harsányi, 70.), Szeles, Hegedűs D., Heffler N. – Tamási Zs. (Rácz F., 62.), Máté J. (Bajzát, a szünetben). Vezetőedző: Benczés Miklós
Kiállítva: Nánási Balázs (második sárga lap után) a 92. percben
MESTERMÉRLEG
Supka Attila:
– Minden pontnak jelentősége van. Rutintalanságunknak tudható be, hogy nem szereztünk gólt. Bízom benne, a feljutásra aspiráló Mezőkövesd elleni egy pont erőt ad a Dunaújváros és a Vác ellen. Remélem, a jövőben gólerősek leszünk.
Benczés Miklós: – Közepes színvonalú, izgalmas bajnokit játszottunk. Az első félidőben mindkét csapatnak voltak helyzetei, de a másodikban nagy nyomás alatt tartott bennünket a Sopron. Nekünk három százszázalékos ziccerünk is volt.

BALMAZÚJVÁROS–VÁC FC 1–0 (0–0)
Balmazújváros, 1200
néző. Vezette: Radványi Ádám (Demeter János, Punyi Gyula)
BALMAZÚJVÁROS: Horváth L. – Bokros, Papp F., Kiss L., Németh Á. – Viscsák (Pintér N., a szünetben), Kónya, Sigér, Varga K. – Belényesi (Kormos, 73.), Nagy K. (Vajda, 62.). Vezetőedző: Feczkó Tamás
VÁC: Palásthy – Hegedűs Cs., Dlusztus, Tányéros G., Németh G. – Gulyás G., Farkas P. (Rása, 74.) – Obot, Frank (Pallagi, 80.), Zsolnai R. – Prasler (Rusvay, 54.). Vezetőedző: Sisa Tibor
Gólszerző: Németh Á. (1–0) a 79. percben
MESTERMÉRLEG
Feczkó Tamás:
– Nagyon büszke vagyok játékosaimra, hogy ezen a mély, vizes talajú pályán ilyen szinten játszottak. Sok helyzettel, megérdemelt győzelemmel kedveskedtünk szurkolóinknak.
Sisa Tibor: – Egy feljutó csapatnak nem könnyű új szinten és új ritmusban játszania, de egyre jobban közelítünk a jó irány felé, de még fejlődnünk kell. Sajnos több játékosom is súlyos sérülést szenvedett, ami nehezíti a dolgunkat.

KISVÁRDA MASTER GOOD–SIÓFOK 2–0 (2–0)
Kisvárda, 850
néző. Vezette: Farkas Ádám (Kelemen Attila, Varga II Gábor)
KISVÁRDA: Ivancsics A. – Csilus T., Kornutjak, Graszl K., Fodor A. – Minczér, Lázár Zs. – Vári, Erős G. (Kulcsár K., 70.), Cseri T. (Rajczi, 75.) – Koszta (Eszlátyi, 62.). Vezetőedző: Soós Imre
SIÓFOK: Bozsó – Mogyorósi (Elek B., a szünetben), Czingráber, Tamás L., Farkas N. – Futó (Hanzl, 71.), Szivacski – Nagy J., Ivancsics G., Kozma R. (Berki I., 58.) – Nagy R. Vezetőedző: Goran Kopunovics
Gólszerző: Cseri T. (1–0) a 29., Lázár Zs. (2–0) a 40. percben
MESTERMÉRLEG
Soós Imre:
– A csapat győzelme nem forgott veszélyben, az volt a kérdés, mikor törjük fel az ellenfél szervezett védekezését. Külön érdem, hogy megint nem kaptunk gólt.
Goran Kopunovics: – Úgy utaztunk Kisvárdára, hogy nincs veszítenivalónk, ennek megfelelően jó meccset játszottunk. Építkezésbe kezdtünk, és még csak a pincénél járunk, nem jutottunk el a földszintig sem, de ezúttal is sok tapasztalattal gazdagodtunk.

AQVITAL FC CSÁKVÁR–SZTK-ERIMA 2–3 (1–0)
Csákvár, 400
néző. Vezette: Botló Béla (Iványi István, Hofbauer Roland)
CSÁKVÁR: Gróf – Wild (Oldal, 76.), Szalai T., Racskó, Baranyai Á. – Bakos, Kocsis G., Hajdú S. – Mihály (Bartos, 85.), Molnár T., Molnár Cs. Vezetőedző: Toldi Gábor
SZIGETSZENTMIKLÓS: Sánta – Puskás G., Hevesi-Tóth (Kovács J., 54.), Bora, Gulyás M. – Domokos, Barna Zs. – Balázs R., Nagy O., Kollega (Szabó B., 60.) – Vólent (Szepessy R., 76.). Vezetőedző: Horváth Ferenc
Gólszerző: Mihály (1–0) a 19., Kovács J. (1–1) a 61., Bakos (2–1) a 62., Gulyás M. (2–2) a 67., Nagy O. (2–3) a 74. percben
MESTERMÉRLEG
Toldi Gábor:
– Kétszer is megszereztük a vezetést, de a második egyenlítés után csökkent a koncentrációnk. Ezt a meccset a szabadrúgások, szögletek döntötték el, s ebben jobb volt a Szigetszentmiklós.
Horváth Ferenc: – Remek meccset játszottunk, a nézők jól szórakoztak. Mint a hullámvasút, olyan volt az összecsapás, felváltva estek a gólok. Az a csapat, amelyik idegenben három gólt szerez, rászolgál a győzelemre.

SZEGED 2011–SOROKSÁR 1–0 – a 28. percben félbeszakadt
Gyula, 300
néző. Vezette: Berger József (Pápa Zoltán, Vígh-Tarsonyi Gergő)
SZEGED: Szántai – Farkas M., Balogh M., Berde, Mészáros M. – Veszelinov, Király P., Oláh G., Szabó P. – Hegedűs M., Oláh L. Vezetőedző: Klausz László
SOROKSÁR: Holczer – Vass Zs., Pandur, Valencsik, Fülöp N. – Huszák, Zsivoczky P., Kapacina, Szalánszki – Szenes, Pál A. Vezetőedző: Albert Flórián
Gólszerző: Király P. (1–0) a 24. percben

AZ ÁLLÁS
1. Gyirmót FC Győr 4 3 1 7–0 +7 10
2. Aqvital FC Csákvár 4 3 1 11–7 +4 9
3. Szolnoki MÁV FC 4 3 1 9–5 +4 9
4. Balmazújváros 4 2 2 6–3 +3 8
5. Mezőkövesd Zsóry FC 4 2 2 5–2 +3 8
6. ZTE FC 4 2 1 1 7–3 +4 7
7. Szigetszentmiklósi TK 4 2 1 1 7–6 +1 7
8. Budaörs 4 2 1 1 7–7 0 7
9. Kisvárda 4 2 2 9–5 +4 6
10. BFC Siófok 4 2 2 7–6 +1 6
11. Szeged 2011 3 1 1 1 2–5 –3 4
12. FC Ajka 4 1 3 3–7 –4 3
13. Dunaújváros PASE 4 1 3 5–12 –7 3
14. Soproni VSE-GYSEV 4 1 3 3–7 –4 1
15. Vác FC 4 4 2–7 –5 0
16. Soroksár SC 3 3 1–9 –8 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik