NB II: hármat vágott Gyirmóton a Szpari, ikszelt az MTK Csabán

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.13. 16:51
null
Kabát Péter és Balajcza Szabolcs – korábbi újpestiek találkoztak egymással az NB II-ben (Fotó: Dömötör Csaba)
A labdarúgó NB II 3. fordulójában a Nyíregyháza 3–0-ra győzött a Gyirmót otthonában, míg az MTK 0–0-ra végzett Békéscsabán. A Kisvárda hazai pályán 1–0-ra legyőzte a ZTE-t, míg a Soroksár nem bírt a Budafokkal. A Budaörs a hajrában egyenlített a Dorog ellen, a Vác, az ETO és a Cegléd megszerezte első győzelmét. A Csákvár a ráadásban mentett pontot a Mosonmagyaróvár ellen.
G


Az NB II 3. fordulójának egyik rangadóján a Nyíregyháza idegenben 3–0-ra legyőzte a Gyirmótot. A Szpari sikeréhez kétség sem férhetett, Lucsánszky Tamás csapata 28 perc játék után már kétgólos előnyben volt, a szünet után pedig Rezes László a harmadik találatot is megszerezte. A szabolcsiak mindenben jobbak voltak ellenfelüknél, szászázalékos teljesítményüknek köszönhetően pedig vezetik a bajnokságot.

A játéknap másik rangadóján a Békéscsaba 0–0-ra végzett az MTK-val. Sokáig a fővárosi kék-fehérek játszottak jobban, de a gól hiányzott a játékukból és a 74. percben Katona Mátét kiállította Karakó Ferenc játékvezető. A hajrá az emberelőnyben futballozó csabaiaké volt, de Viczián Ádám révén csak lesgólig jutottak.

A horvát származású középpályás, Matija Misic volt a Kisvárda nyerőembere a ZTE elleni mérkőzésen. A játékmester több veszélyes beívelés után az első félidő hajrájában maga váltotta gólra az általa kiharcolt húszméteres szabadrúgást, ez a találat pedig döntőnek bizonyult. A várdaiak rajtja jól sikerült, a zalaiak azonban még nyeretlenek.

A Budafok szerzett vezetést a Soroksár ellen, egy szép összjáték végén Kovács Dávid 12 méterről a hálóba lőtt, a szünet után ezt a csereként beálló Tamási Zsolt egy 17 méteres lövéssel kiegyenlítette. A Soroksár azonban továbbra is nyeretlen.

Sajbán Máté az első félidőben a vezető, majd a hajrában az egyenlítő budaörsi gólt is megszerezte a Dorog ellen, így mindkét csapat továbbra is nyeretlen.

Egy szezonra való helyzetet hagyott ki a Szolnok a Kazincbarcika ellen, így meg kellett elégednie otthon a döntetlennel. A Vác a csereként beállt Borvető Áron góljával gyűrte le a Szeged 2011-t egy küzdelmes mérkőzésen, ezzel megszerezte első sikerét.

A Ceglédnek is megvan az első győzelme, Klausz László együttese a Sopront verte meg. Az újonc ETO FC Győr sem áll már győzelem nélkül, igaz a Siófok elleni siker során az első győri gólt lesállás előzte meg, így azt a játékvezetőnek anulálnia kellett volna.

A Csákvár Tar Zsolt révén a ráadásban mentett pontot a Mosonmagyaróvár ellen.

LABDARÚGÓ NB II
3. FORDULÓ


KISVÁRDA MASTER GOOD–ZALAEGERSZEGI TE FC 1–0 (1–0)
Kisvárda, 1290
néző. Vezette: Nagy Róbert (Berényi Ákos, Márkus Péter)
KISVÁRDA: Molnár-Farkas – Zanko, Izing, Vermes, Fodor Á. – Vári B. (Heffler N., 71.), Lucas, Oláh G., Misic (Ilics, 91.) – Délczeg (Horváth Z., 71.), Lukács R. Vezetőedző: Kondás Elemér
ZALAEGERSZEG: Szappanos – Szabó M. (Balázs Zs., 87.), Koszó, Forgács, Bedi – Nagy T. – Fujsz, Dubek, Végh G. (Ekker, 62.), Babati – Vernes (Kertész T., 75.). Vezetőedző: Zoran Szpisljak
Gólszerző: Misic (1–0) a 39. percben
MESTERMÉRLEG
Kondás Elemér:
– Nagyon összeszedett, szervezett csapattal találtuk magunkat szembe, de így is többször a védelme mögé tudtunk kerülni a széleken. Sok veszélyes szabadrúgásunk volt, így szereztük meg a győztes gólt.
Zoran Szpisljak: – Nagyot küzdött csapatom, közel állt ahhoz, hogy pontot vagy pontokat szerezzen. Erősek, de kicsit naivak is voltunk, és ezt kihasználva győzhetett a Kisvárda.

AQVITAL FC CSÁKVÁR–CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR 1–1 (0–0)
Csákvár, 500
néző. Vezette: Gaál Ákos (Király Zsolt, Kepe Arnold)
CSÁKVÁR: Horváth D. – Rétyi, Tar, Dulló, Baranyai – Mészáros D. (Bokros, 64.), Galambos – Daróczi (Magyari, 81), Sándor Gy., Oldal – Molnár Cs. (Molnár T., 72). Vezetőedző: Szanyó Károly
MOSONMAGYARÓVÁR: Tarczy – Bohner (Huszárik, 25.), Spirulisz, Vágó L., Juhász Gy. – Schmatovich, Kovács B., Lőrinczy – Laki (Kószás, 86.), Katona K., Tóth L. (Bartos, 67.). Vezetőedző: Várhidi Péter
Gólszerző: Tóth L. (0–1) a 66., Tar (1–1) a 91. percben
MESTERMÉRLEG
Szanyó Károly:
– A futball törvénye beigazolódott, a rengeteg kihagyott helyzetünket góllal büntette a Mosonmagyaróvár. A hajrában mindent megpróbáltunk, Tar Zsolt felment „centerbe”, és ez meghozta az eredményt. Nagyon sajnálom, hogy nem nyertünk, pedig sokat tettünk érte, de dolgozunk tovább.
Várhidi Péter: – Sajnálom a végjátékot, mert megküzdöttünk a sikerért. Az eredmény azonban igazságos, a Csákvár a második félidőben nagyot harcolt, több helyzete is volt.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–MTK BUDAPEST 0–0
Békéscsaba, 2235
néző. Vezette: Karakó Ferenc (Kormányos II Gábor, Punyi Gyula)
BÉKÉSCSABA: Ribánszki – Szélpál N., Dlusztus, Babinyecz – Pilán, Nagy S., Viczián, Mészáros M. (Szalai D., 82.) – Gránicz (Gyurján, 68.), Urbin (Eszlátyi, 61.), Birtalan. Vezetőedző: Boér Gábor
MTK: Szentpéteri – Katona M., Balogh B., Gengeliczki, Deutsch – Vass P. (Bori, 76.), Borbély (Schafer, 64.), Vass Á., Takács R. (Jakab D., 69.) – Torghelle, Lencse. Vezetőedző: Feczkó Tamás
Kiállítva: Katona M. (második sárga lap után) a 74. percben
MESTERMÉRLEG
Boér Gábor:
– Jó és közönségszórakoztató mérkőzést játszottunk egy erős ellenféllel szemben. Egy hajszállal közelebb álltunk a győzelemhez, de ehhez kellett az emberelőny is. Ha ezt a szintet hozzuk a folytatásban, nem lehet gond a bajnokságban.
Feczkó Tamás: – A második félidő alapján benne volt, hogy megnyerjük a találkozót. A kiállítás után viszont a Békéscsaba állt közelebb a győzelemhez. Közönségszórakoztató találkozót hozott a vasárnap derbi, sajnos gól nem született.

GYIRMÓT FC GYŐR–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS 0–3 (0–2)
Győr-Gyirmót, 720
néző. Vezette: Bognár Tamás (Kulman Tamás, Aradi József)
GYIRMÓT: Sebők Zs. – Achim, Lázár P., Szőcs, Présinger – Kiss M. – Szegi (Kőris, 72.), Nagy P. (Jano, a szünetben), Varga P., Németh Zs. (Czár, 63.) – Simon A. Vezetőedző: Molnár László
NYÍREGYHÁZA: Jova – Hinora, Fodor F., Kelemen, Forró (Rubus, 40.) – Holdampf, Csillus T. – Pekár, Rudolf, Rezes (Gajdos, 83.) – Dragóner (Kártik, 62.). Vezetőedző: Lucsánszky Tamás
Gólszerző: Kelemen D. (0–1) a 26., Pekár (0–2) a 28., Rezes (0–3) a 68. percben
Kiállítva: Szőcs (második sárga lap) az 53. percben
MESTERMÉRLEG
Molnár László:
– Ma nem sikerült azt a teljesítményt nyújtanunk, mint a múlt héten, persze, más volt az ellenfél is. Mindegyik csapatrészben jobban játszott ellenfelünk, ezért megérdemelten győzött. A kiállítás után jobban játszottunk, de az érvényes gólok hiányoztak.
Lucsánszky Tamás: – A mérkőzés egészében taktikusan, fegyelmezetten játszottunk, ezért nem lehetett kérdés, hogy a miénk lesz a győzelem. Mind védekezésben, mind pedig támadójátékban a hazaiak fölé tudtunk nőni, s ez volt sikerünk kulcsa.

VÁC FC–SZEGED 2011 GROSICS AKADÉMIA 1–0 (0–0)

Budapest, Hévízi út, 320 néző. Vezette: Barna Gábor (Kis Zoltán, Bede Tamás)
VÁC: Halasi – Hegedűs Cs., Tóth F., Görgényi, Gulyás M. – Tóth G. – Kákonyi (Zsolnai R., 54.), Nagy R. (Búrány, 76.), Szabó N. (Borvető, 54.), Major – Balajti. Vezetőedző: Horváth Károly
SZEGED: Szántai – Ikonomou, Causic, Farkas M., Katona M. – Horváth A. – Balázs R. (Zabari, 71.), Povázsai (Pászka, 52.), Nicorec, Beke P. (Balogh G., 52.) – Zádori. Vezetőedző: Supka Attila
Gólszerző: Borvető (1–0) a 78. percben
MESTERMÉRLEG
Horváth Károly:
– Az alapozástól kezdve mindenki keményen dolgozott, a mai mérkőzésen is keményen odatették magukat a játékosok, s ennek meglett az eredménye, a győzelem.
Supka Attila: – Szoros mérkőzésen egy hiba után kaptunk gólt. Sokat kell még dolgoznunk azon, hogy a játékosok megértsék, mit is szeretnénk velük játszatni, mert a csapatrészek közötti kapcsolat és a védekezésből a támadásba való átmenet még nem tökéletes.

BUDAÖRS–DOROG 2–2 (1–1)
Tatabánya, 300
néző. Vezette: Takács János (Hofbauer Roland, Szilágyi Norbert)
BUDAÖRS: Bese – Marques-Airosa (Csobánki 82.), Kékesi, Tányéros Á., Ódé – Czvitkovics, Sajbán Miklós (Szántó, 55.), Bakos Sz., Sajbán Máté – Horváth R. (Menyhárt, 73.), Deli. Szakmai igazgató: Bognár György
DOROG: Vajda – Füredi, Csató, Bora, Németh Á. – Hauser, Szedlár (Nagyházi, 61.) – Faragó (Berkó, 83.), Mészáros Á., Kamarás – Simon A. (Vígh Á., 76.). Vezetőedző: Schindler Szabolcs
Gólszerző: Sajbán Máté (1–0) a 44., Simon A. (1–1) a 45., Faragó (1–2) a 48., Sajbán Máté (2–2) a 87. percben
MESTERMÉRLEG
Bognár György:
– Felállt védelem elleni játékban nem vagyunk igazán erősek. Nem tudtuk átjátszani a Dorogot, így örülhetünk az egy pontnak. Lassú, körülményes volt a játékunk.
Schindler Szabolcs: – Az első félidőben hatalmas ellenszélben játszottunk, de a lehető legjobbkor sikerült egyenlítenünk. A második játékrészt jól kezdtük, de a koncentrációval hetek óta hadilábon állunk, és ezúttal sem sikerült megtartani az előnyünket. Ha ezen nem változtatunk, nem fogunk tudni meccseket nyerni.

BFC SIÓFOK–ETO FC GYŐR 0–2 (0–1)
Siófok, 1000
néző. Vezette: Dolnegó Bálint (Pápai Zoltán, Vad Anita)
SIÓFOK: Balajcza – Szilágyi (Balogh B. B., 76.), Lorentz, Hidvégi, Farkas N. – Gál M., Lázár Zs. (Erőss, 60.) – Nagy D., Petneházi, Kovács D. (Bévárdi, a szünetben) – Elek B. Vezetőedző: Disztl László
GYŐR: Gyurákovics – Boszorád, Nagy Á., Debreceni, Rokszin – Bagi, Pongrácz – Beliczky (Zamostny, 73.), Szatmári L. (Tajthy, 85.), Szimcso – Erdélyi (Kabát P., 75.). Vezetőedző: Bekő Balázs
Gólszerző: Nagy Á. (0–1) a 29., Zamostny (0–2) a 80. percben
MESTERMÉRLEG
Disztl László:
– Az első félidőben kiegyenlített volt a játék, de két olyan momentum is volt, ami döntőben befolyásolta a mérkőzést: az ellenfél első találatát les előzte meg, Elek fejes gólja pedig egy szabályos párharcból született, de ennek ellenére nem adták meg. A második félidőben mindent megpróbáltunk, de az ellenfél második gólja pontot tett a játékunk végére.
Bekő Balázs: – A mérkőzés nagy részében az történt, amit szerettünk volna. Stabilan védekeztünk, jó volt a labdabirtoklásunk, a rögzített helyzetek után veszélyesek voltunk. Volt egy rövid szakasz, amikor a szerencsével sem álltunk hadilábon, de megdolgoztunk a győzelemért.

BUDAFOKI MTE–SOROKSÁR SC 1–1 (1–0)

Budafok, Promontor u., 800 néző. Vezette: Zierkelbach Péter (Szécsényi István, Iványi István)
BUDAFOK: Szabó B. – Harsányi I. (Kerekes K., 88.), Vaszicsku, Csizmadia, Kirják – Vass M., Vankó (Margitics, 71.) – Kovács Dávid, Oláh L. (Veszelinov, 79.), Nagy T. – Pölöskey P. Vezetőedző: Prukner László
SOROKSÁR: Kovács Dániel – Fülöp N., Dvorschák, Valencsik, Silye – Derekas (János N., 90.), Gyömbér – Gera D. (Lakatos, a szünetben), Huszák, Pál A. (Tamási Zs., 64.) – Albert Á. Vezetőedző: Lipcsei Péter
Gólszerző: Kovács Dávid (1–0) a 27., Tamási Zs. (1–1) a 69. percben
MESTERMÉRLEG
Prukner László:
– A jó pillanatban szerzett gól megnyugtatott bennünket. A második félidőben ellenfelünk a labdabirtoklásunkat megakadályozta, pontrúgásainkat ki kellett volna használni, hogy megnyerjük a meccset. Nem vagyok elégedett a csapattal, de a Soroksár nem érdemtelenül szerezte meg az egyik pontot.
Lipcsei Péter: – Az első félidő sokkal jobban sikerült, mint az előző két bajnoki mérkőzésünk. A kapott gól után nehéz volt felállnunk, cseréink jól sikerültek, egy gólerős befejező csatárt még mielőbb találnunk kell.

SZOLNOKI MÁV FC–KAZINCBARCIKAI FC 0–0
Szolnok,
Tiszaligeti Stadion, 1100 néző. Vezette: Oláh Gábor (Vígh-Tarsonyi Gergő, Szvetnyik Bence)
SZOLNOK: Hrabina – Molnár R., Horgosi, Papp Sz., Földi M. – Tóth B. – Farkas A. (Pintér N., 78.) Jasarevic (Angyal N., 78.), Kenderes, Tóth L. (Berdó, 87.) – Olasz D. Vezetőedző: Balogh Pál
KAZINCBARCIKA: Somodi – Tóth Sz., Palmes, Heil, Süttő – Sigér Á. (Contantinescu, 59.), Hegedűs D. – Varga M. (Kovács O., 59.), Bene A. (Burics, 89.), Kanalos – Boros G. Vezetőedző: Vitelki Zoltán
MESTERMÉRLEG
Balogh Pál:
– Az első félidőben főleg pontrúgások után voltunk veszélyesek. A második játékrészben sokat futottunk, helyzeteket alakítottunk ki, de sajnos ki is hagytuk azokat.
Vitelki Zoltán: – Jóval több lehetőséget dolgoztak ki a hazaiak, mint a mi csapatunk. Pontatlanok voltunk, hiányzott belőlünk az átütőerő, így örülhetünk a döntetlennek.

CEGLÉDI VSE–SOPRONI VSE 2–0 (1–0)
Albertirsa, 500
néző. Vezette: Szilágyi Sándor (Nagy Norbert, Bornemissza Norbert)
CEGLÉD: Mursits – Valkovszki, Nánási (Peres, a szünetben), Preklet, Farkas A. – Albert I. – Damásdi, G. Bíró (Majoros, 91.), Törtei, Asztalos – Szabó V. (Fehér M., 74.). Vezetőedző: Klausz László
SVSE: Molnár M. – Fazakas, Sifter T., Fehér Z., Bor – Kővári, Hadházi (Garda, a szünetben), Winkler (Koronczai, a szünetben) – Varga Sz. – Horváth P. (Kokenszky, 63.), Batizi-Pócsi. Vezetőedző: Németh Szabolcs
Gólszerző: Asztalos (1–0) a 12., Damásdi (2–0) a 68. percben
Kiállítva: Sifter T. (második sárga lap után) a 42. percben
MESTERMÉRLEG
Klausz László:
– A második félidőben láttam a fiúkon, hogy elhiszik, hogy megnyerhetik a mérkőzést és ekkor már éreztem, hogy nem lesz probléma annak ellenére sem, hogy az előjelek nem voltak kedvezőek számunkra.
Németh Szabolcs: – Úgy gondolom, jobbak voltunk az ellenfélnél, még akkor is, amikor eggyel kevesebben voltunk. A fiúk mindent megtettek, hajtottak, a szívüket-lelküket kitették, hogy egyenlítsünk, de sajnos, nem sikerült.

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA
1. Nyíregyháza Spartacus FC 3 3 9–2 +7 9
2. Kisvárda 3 2 1 7–4 +3 7
3. MTK Budapest 3 2 1 4–2 +2 7
4. Kazincbarcika 3 2 1 3–1 +2 7
5. Mosonmagyaróvár 3 1 2 5–4 +1 5
6. Szolnoki MÁV FC 3 1 2 3–2 +1 5
7. Gyirmót FC Győr 3 1 1 1 6–4 +2 4
8. Békéscsaba Előre 3 1 1 1 4–2 +2 4
9. ETO FC Győr 3 1 1 1 3–3 0 4
9. Budafoki MTE 3 1 1 1 3–3 0 4
11. Vác FC 3 1 1 1 2–2 0 4
12. Ceglédi VSE 3 1 2 4–4 0 3
13. BFC Siófok 3 1 2 1–3 –2 3
14. Szeged 2011 3 1 2 3–6 –3 3
15. FC Csákvár 3 2 1 2–3 –1 2
16. Soroksár SC 3 2 1 1–2 –1 2
17. Budaörs 3 2 1 5–7 –2 2
18. Dorogi FC 3 2 1 4–6 –2 2
19. Soproni VSE 3 1 2 0–3 –3 1
20. ZTE FC 3 1 2 0–6 –6 1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik