NB II: pontokat bukott a Siófok, egyre közelebb a feljutáshoz az Újváros

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.26. 17:01
null
Böőr higgadtsága győzelmet ért az Újvárosnak (Fotó: Grnák László – archív)
A labdarúgó NB II 25. fordulójában a feljutásért küzdő Dunaújváros hazai pályán 1–0-ra legyőzte a Kisvárdát, míg nagy riválisa, a Siófok csak döntetlent ért el Békéscsabán, így az újvárosiak egyre közelebb vannak a feljutáshoz. A Sopron az elmúlt heti 3–3-as döntetlen után ismét hatgólos remit játszott, míg a Tatabánya és a Kozármisleny egymás elleni döntetlenje azt jelenti, hogy egyre biztosabb, mindkét csapat készülhet a harmadosztályra. A Vasas Remili Mohamed vezérletével 3–1-re legyőzte a Szolnokot. Tegnap a Nyíregyháza 2–2-re végzett a Gyirmóttal, ezzel eldőlt, a hétvégén még nem juthat fel.

 

A labdarúgó NB II 25. fordulójában, ha nem is könnyen, de hozta a kötelezőt a Dunaújváros a Kisvárda ellen. Dobos Barna együttese a találkozón mindvégig többet tett a győzelemért, de gólt csak a második félidő elején sikerült szereznie: kezezés miatt lőhetett büntetőt az Újváros, amelyet Böőr Zoltán higgadtan értékesített. A hátralévő időben tovább növelhette volna előnyét a hazai együttes, de Petneházi Márk távolról nagy kapufát lőtt, majd Lázár Zsolt, Egujuru Godslove és David Perovics is hibázott, az újvárosi győzelmet viszont nem fenyegette veszély. A csapatnak ráadásul már hat pont az előnye az üldöző Siófokkal szemben.

Thomas Prasler és Nikola Pantovics lövése révén a Békéscsaba a meccs elején három percen belül kétgólos előnyre tett szert a Siófok ellen, de a Balaton-partiak nem adták fel, és sorozatos támadásaik eredményre vezettek, Horváth Péter góljával még a szünet előtt szépíteni tudtak. A második félidőben is folytatódtak a siófoki rohamok, egy alkalommal Papp Máté lövése a keresztlécen csattant, de csak a hajrában sikerült egyenlítenie a gárdának Papp Szilárd révén. A döntetlen pedig azt jelenti, hogy a Siófok hátránya hat pontra nőtt a Dunaújvárossal szemben, ráadásul a riválisnak hárommal több győzelme van – a végelszámolásnál ez is számíthat.

Fordulatos mérkőzésen gólgazdag döntetlent játszott egymással a Cegléd és a Sopron. A soproniak kétszer is vezettek a találkozón, mégis a 87. percben Baranyai Norbert fejese révén ők mentettek meg egy pontot. A sokáig gólképtelen Sopron így sorozatban második alkalommal játszott 3–3-as döntetlent. Ez az iksz Supka Attila együttesének jobb, hiszen így maradt a négypontos különbség a két csapat között.

A gólok az első félidőben estek, míg a kiállítások a második játékrészben történtek a ZTE–Balmazújváros mérkőzésen. A zalaiak Vittman Ádám duplája révén hiába kerültek kétgólos előnybe, a Balmaz még a szünet előtt öt percen belül egyenlíteni tudott. Nem sokkal a fordulás után Hajdú Norbert éles szögből a felső lécre lőtt, míg a hajrában két játékost, Marian Slukát és Kocsis Adriánt is kiállították a ZTE-ből. A zalaiak a tavaszi kilenc mérkőzésükből csak egyet nyertek meg, míg haton döntetlent játszottak.

Remili Mohamed duplájával és a tavasz során első alkalommal eredményes Ferenczi István révén a Vasas magabiztos győzelmet aratott a Szolnok ellen. Az angyalföldiek már az 5. percben vezetést szereztek, igaz, a vendégek az első félidőben akár három gólt is szerezhettek volna. A második játékrészt is gyors góllal kezdte a Vasas, és ez eldöntötte a mérkőzést, sőt a félidő derekán Remili újabb találatot ért el. A hajrában Lengyel Béla kapásgólja csak szépségtapaszt jelenthetett a Tisza-parti gárda számára.

Örülhet az Ajkán megszerzett egy pontnak a Szigetszentmiklós, ez a bennmaradás szempontjából még sokat érhet. A meccs két legnagyobb helyzetét az ajkaiak alakították ki, az első félidőben Major Norbert és Gunther Zsolt is a kapufát találta el, míg a szünet után a vendégeknek voltak lehetőségeik, de ezek is kimaradtak, így maradt a pontosztozkodás.

Egyik csapatnak sem jó az a döntetlen, amely a TatabányaKozármisleny találkozón született meg. A találkozón mindkét együttesnek akadtak gólhelyzetei, de ezekkel nem tudtak élni, így maradt a 0–0, amely azt jelenti, hogy a két gárda a kiesés szélén áll, kéz a kézben robog a harmadosztály felé.

LABDARÚGÓ NB II
25. FORDULÓ

DUNAÚJVÁROS PASE–KISVÁRDA MASTER GOOD 1–0 (0–0)
Dunaújváros, 850 néző. Vezette: Botló Béla (Kis Zoltán, Iványi István)
DUNAÚJVÁROS: Dániel – Villám, Farkas V., Kocsis G., Csehi T. – Lázár Zs., Petneházi – Thiago (Perovics, 70.), Böőr (Jakab D., 83.), Godslove (Urbán G., 93.) – Urbin
KISVÁRDA: Nacsa – Kornutjak, Hegedűs T., Mboussi, Bognár Zs. – Üveges (Brankovics, 65.), Venczel (Irhás, 77.), Nagy B., Fodor A. – Farkas M., Popovics (Pavlov, 59.)
Gólszerző: Böőr (11-esből, 1–0) a 49. percben
MESTERMÉRLEG
DOBOS BARNA,
a Dunaújváros vezetőedzője: – Nagyon örülünk az újabb három pontnak, hatalmas gratuláció jár mindenkinek a klubon belül azért, hogy ilyen pozícióban vagyunk. A bajnokság elején senki sem gondolta volna ezt rajtunk kívül. Erőn felül teljesítünk, ezúttal is sokat tettünk a sikerért.
RÉVÉSZ ATTILA, a Kisvárda szakmai igazgatója: – A dunaújvárosiak az első félidőben is többet tettek a győzelemért, de helyzeteik ellenére nem éreztem játékukban a gólt. Bíztam benne, hogy a szünet után csapatom fizikai erejét, gyorsaságát kihasználva képes lesz váltani, ezt azonban egy egyéni hiba keresztülhúzta. A gólt követően nyílt volt a játék, amiért dicséretet érdemel csapatom, ezt a játékot a közönség is élvezhette.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE SE–SIÓFOK 2–2 (2–1)
Békéscsaba, 400 néző. Vezette: Oláh Gábor (Butkai Zsolt, Pápai Zoltán)
BÉKÉSCSABA: Póser – Vozár, Balog Zs., Koszó, Király P. – Károly (Leucuta, a szünetben), Gajdos, Bagi, Tölgyesi – Pantovics (Pozsár, 85.), Prasler (Mosquera, 79.)
SIÓFOK: Tajti N. – Pécseli, Tímár, Papp Sz., Novák – Futó, Fülöp N. (Peszmeg, 78.) – Nagy D., Bogáti (Dajic, 60.), Pál A. (Papp M., 35.) – Horváth P.
Gólszerző: Prasler (1–0) a 7., Pantovics (2–0) a 9., Horváth P. (2–1) a 38., Papp Sz. (2–2) a 80. percben
MESTERMÉRLEG
KOMJÁTI ANDRÁS,
a Békéscsaba vezetőedzője: – Olyan mérkőzésen veszítettünk két pontot, amely már a kezünkben volt. Sajnos, a kétgólos előny minket zavart meg. De még kettő-egynél is illene berúgni a helyzeteket. Ugyanakkor az ellenfélnek felkínáltuk a lehetőséget, amit ki is használt.
HORVÁTH KÁROLY,
a Siófok vezetőedzője: – Kettő-nulla után kezdtünk el úgy játszani, ahogy kellene egy magasabb osztályba vágyó csapatnak. Érthetetlen számomra az első tíz perc, az ebben az időszakban nyújtott teljesítménnyel egyetlen játékos sem tud elszámolni.

VASAS–SZOLNOKI MÁV-STADLER RAIL 3–1 (1–0)
Budapest, Illovszky Rudolf Stadion, 800 néző. Vezette: Kiss Norbert (Takács Gábor, Szalai Dániel)
VASAS: Hermány – Cseke, Görgényi, Tamás L., Horváth L. (Kiss R., 67.) – Berecz, Gál M., Nagy T. (Menyhárt, 84.) – Ádám M. (Vida, 64.), Ferenczi I., Remili
SZOLNOK: Pokorni – Vári, Racskó, Papucsek (Antal G., 71.), Fritz – Zvara (Hamar Á., 71.), Mile, Lengyel B. – Zsótér, Rokszin, Zsolnai (B. Tóth, a szünetben)
Gólszerző: Remili (1–0) az 5., Ferenczi I. (2–0) a 47., Remili (3–0) a 76., Lengyel B. (3–1) a 90. percben
MESTERMÉRLEG
SZANYÓ KÁROLY,
a Vasas vezetőedzője: – Úgy indult a mérkőzés, ahogy elterveztük, de nem úgy folytatódott. A Szolnok egy-nulla után többször is beszorított bennünket, de nem tudott egyenlíteni. A második félidőt góllal kezdtük, s ez el is döntötte a bajnokit. Szerencsénkre kényszer szülte védelmünk jól oldotta meg feladatát.
KIS KÁROLY, a Szolnoki MÁV vezetőedzője: – Nem tudtuk folytatni jó sorozatunkat, mert a mérkőzés elején hátrányba kerültünk, s bár ezt követően voltak helyzeteink, az egyenlítés nem sikerült. A szünet utáni figyelmetlenségünk és a gyors gól döntőnek bizonyult.

ZALAEGERSZEG–BALMAZÚJVÁROS 2–2 (2–2)
Zalaegerszeg, ZTE-Aréna, 1740 néző. Vezette: Berger József (Szvetnyik Bence, Kiss Balázs)
ZTE: Vlaszák – Preklet, Bogunovics, Kovács G., Hajdú N. – Sluka, Holdampf – Babati, Grbics (Simonfalvi, 88.), Frizoni (Tóth L., 60.) – Vittman (Kocsis A., 67.)
BALMAZÚJVÁROS: Szalma – Bokros, Papp F., Forgács (Privigyei, a szünetben), Németh Á. (Oláh G., 77.) – Müller, Kónya – Vachtler (Vólent, 64.), Demjén, Szőllősi F. – Belényesi
Gólszerző: Vittman (1–0) a 19., Vittman (2–0) a 27., Demjén (2–1) a 39., Müller (2–2) a 44. percben
Kiállítva: Sluka (második sárga lap után) a 81., Kocsis A. (Papp Ferenc megrúgásáért) a 85. percben
MESTERMÉRLEG
LENDVAI MIKLÓS,
a Zalaegerszeg vezetőedzője: – Az első félidőben eldönthettük volna a mérkőzést. Egyszerűen nem tudunk kilábalni a döntetlenes sorozatból, és ezért szomorú vagyok. Annak viszont örülök, hogy Vittman Ádám már több mint egy félidőt játszott, gólokat rúgott, és bár nem akartam pályára küldeni Simonfalvi Gábort, de ő is vállalta a játékot.
PAJKOS JÁNOS, a Balmazújváros vezetőedzője: – Fordulatokban gazdag mérkőzés volt. Mindjárt az elején egy szöglet után három gólhelyzetünk is volt, mégsem találtunk be. Nem úgy a ZTE, amely gyorsan kétgólos előnyre tett szert. Később egyenlítettünk, a kiállításokat követően pedig nem játszottunk elég okosan.

CEGLÉDI VSE–SVSE-GYSEV 3–3 (1–1)
Cegléd, 300 néző. Vezette: Karakó Ferenc (Demeter János, Kulcsár Judit)
CEGLÉD: Miski – Robson, Makrai, Farkas I., Pesti D. – Kenderes (Tisza K., a szünetben), Koncz – Markó (Medgyesi, 88.), Koós, Szabó D. (Lipusz, 70.) – Kormos
SOPRON: Halasi – Fazekas G., Baranyai N., Horváth A., Katona M. – Varga G. (Szabó Zs., 75.) – Faggyas (Heffler N., 59.), Erdélyi, Deme, Szabó L. (Tóth M., a szünetben) – Gaál B.
Gólszerző: Deme (11-esből, 0–1) a 3., Szabó D. (1–1) a 37., Gaál B. (1–2) az 53., Szabó D. (2–2) a 64., Kormos (3–2) a 68., Baranyai N. (3–3) a 87. percben
MESTERMÉRLEG
SZABÓ ISTVÁN,
a Cegléd vezetőedzője: – Érdekes mérkőzést játszottunk, amelyet meg kellett volna nyernünk. Kreatívan, ötletesen játszottunk, de ahhoz, hogy eredményesebbek legyünk, a koncentrációnak a játékidő végéig ki kell tartania. Most ennek hiánya miatt vesztettünk két pontot.
SUPKA ATTILA, a Sopron szakmai igazgatója: – Mind a két csapatnak létfontosságú volt a pontszerzés. Idegenben három gólt szereztünk, amellyel győzni kellene. Sajnos két kapott gólnál is nagyot hibáztunk. A hajrában egyenlítettünk, így a bennmaradásért vívott küzdelemben megőriztük előnyünket a Cegléddel szemben.

TATABÁNYA FC–KOZÁRMISLENY 0–0
Tatabánya, Grosics Gyula Stadion, 800 néző. Vezette: Berke Balázs (Aradi József, Mohos Milán)
TATABÁNYA: Farkasdi – Almási, Ludánszki I. (Besztercei, 80.), Kovács I., Zámbó – Bozsik J. (Czanik, 65.), Bakos Sz., Kis Sz. (Weitner, 72.) – Szabó R., Batizi Pócsi, Móri
KOZÁRMISLENY: Holczer – Kiss M., Fellai, Petrók, Vattai – Kovács T., Szabó B. (Vituska, 74.) – Oláh L., Cziráki (Schneider, 62.), Fitos – Tóth D.
MESTERMÉRLEG
BOZSIK PÉTER
, a Tatabánya vezetőedzője: – Ez az a semmit sem érő mérkőzés, amikor emelt fővel lehet lejönni a pályáról. Az első perctől az utolsóig küzdöttünk, harcoltunk, jól is játszottunk. Számtalan gólhelyzetet dolgoztunk ki, de sajnos el is hibáztunk, a legnagyobbat azonban nem mi vétettük ezen a mérkőzésen…
EDUARDO ALMEIDA, a Kozármisleny vezetőedzője: – Az eredmény a két alsóházi csapat számára nem jó, bár mindkét együttes győzelemre játszott. Voltak helyzetek, amelyekből mindkét gárda gólt érdemelt volna – az eredmény igazságos.

FC AJKA–SZTK-ERIMA 0–0
Ajka, 300
néző. Vezette: Pintér Csaba (Huszár Balázs, Makkosné Petz Brigitta)
AJKA: Jánosa – Köles, Fodor M., Pápai, Gunther – Horváth A., Hanzl (Mihalecz P., 58.), Lattenstein (Skriba, 58.), Sipos N. – Sowunmi, Major N.
SZTK: Sánta A. – I. Jakovljevic, Balogh M., Kornis, Deutsch – Barna, Vágó L. – Kvekveskiri (Pollák, 89.), Takács T. (Sipos B., 81.), Khous – Kollega (Majoros, 68.)
MESTERMÉRLEG
JÁKLI PÉTER
, az Ajka vezetőedzője: – Jó iramú mérkőzésen az első félidőben eldönthettük volna a találkozót, de sajnos Major Norbert kihagyta a meccs legnagyobb helyzetét. A második félidőben egyik csapat sem alakított ki nagy helyzetet, gyűrte egymást a két gárda, így a döntetlen igazságos.
PRISZTAI VIKTOR, a Szigetszentmiklós vezetőedzője: – A második félidő első húsz percében megnyerhettük volna a mérkőzést, mert sikerült fölénybe kerülnünk. Minden pontra szükségünk van, ezért ennek az egynek is örülünk, mert bár háromért utaztunk Ajkára, a kemény ellenféllel szemben elégedettek lehetünk.

 

AZ ÁLLÁS
1. Nyíregyháza Spartacus 25 17 5 3 47–19 +28 56
2. Dunaújváros PASE 25 15 5 5 37–21 +16 50
3. Siófok 25 12 8 5 34–25 +9 44
4. Gyirmót FC Győr 25 12 6 7 42–29 +13 42
5. Vasas 25 11 4 10 38–38 0 37
6. Békéscsaba Előre 25 10 7 8 44–34 +10 37
7. FC Ajka 25 10 7 8 37–31 +6 37
8. Zalaegerszegi TE FC 25 9 9 7 37–37 0 36
9. Balmazújváros 25 9 8 8 41–42 –1 35
10. Szolnoki MÁV FC 25 8 5 12 35–36 –1 29
11. Soproni VSE 25 7 8 10 31–38 –7 29
12. Szigetszentmiklósi TK 25 7 7 11 24–31 –7 28
13. Kisvárda SE 25 6 9 10 34–36 –2 27
14. Ceglédi VSE 25 7 4 14 30–45 –15 25
15. Kozármisleny 25 4 6 15 22–39 –17 18
16. Duna FC Tatabánya 25 4 6 15 20–52 –32 18

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik