NB II: megszakadt a Szpari nagy sorozata, de botlottak az üldözők is

Vágólapra másolva!
2014.04.05. 15:58
A labdarúgó NB II 22. fordulójában a listavezető Nyíregyháza 1–1-es döntetlent játszott Cegléden, így megszakadt hosszú győzelmi sorozata. A feljutásért küzdő Siófok hazai környezetben képtelen volt legyőzni a Kozármislenyt, de nem került további lépéshátrányba a Dunaújvárossal szemben, mivel Dobos Barna csapata kikapott Gyirmóton. A Vasas Sopronban játszott szintén 0–0-s döntetlent, pedig több, mint egy félidőn keresztül emberelőnyben volt. A Kisvárda hazai pályán legyőzte a Szigetszentmiklóst, míg a Békéscsaba magabiztos sikert aratott Balmazújvárosban.

Ceglédi VSE–Nyíregyháza SpartacusCeglédi VSE–Nyíregyháza Spartacus

Megszakadt a Nyíregyháza győzelmi sorozata, a Szpari legutóbbi hét mérkőzését megnyerte, viszont a kiesés ellen küzdő Cegléd otthonában csak döntetlenre volt képes. Ráadásul a vezető gólnál Bajzát Péter többméteres lesen állt, de Berger József játékvezető megadta a gólt, amivel eredményt befolyásoló hibát vétett. Az egész mérkőzésen egyenrangú ellenfélként futballozó ceglédiek azonban nem adták fel, egyre veszélyesebben futballoztak, és Koós Gábor fejese révén egyenlítettek. Ráadásul az utolsó percekben két elmaradt büntetőt is számon kértek a játékvezetőn.

Gyirmót FC Győr–Dunaújváros PASE

Nagy lehetőséget puskázott el a Dunaújváros, hiszen egy esetleges győzelemmel növelhette volna előnyét az őt üldöző Siófokkal szemben. A taktikusan játszó gyirmótiak azonban második félidei remek játékukkal, a csereként beállt Papp Kristóf góljának köszönhetően megérdemelten győzték le Dobos Barna együttesét. Emellett Magasföldi József is szerzett két gólt, de szerencsétlenségére az elsőt les miatt, a másodikat egy korábbi szabálytalanság miatt nem adta meg a játékvezető.

Siófok–Kozármisleny

Waltner Róbert visszatérése sem segített a feljutásért küzdő Siófokon, amely fájó pontokat hullajtott el a kiesőjelölt Kozármisleny ellen. A Balaton-partiak mindkét félidőben nagy helyzeteket hagytak ki, amely majdnem megbosszulta magát, hiszen a hajrában egy gyors ellentámadás végén a vendégek akár a győzelmet is megszerezhették volna, de Oláh Lóránt lövését Tajti Norbert bravúrral védte. A 0–0-s döntetlen tipikusan az az eredmény, amely nemhogy egyik csapatnak sem jó – mindkét csapatnak kifejezetten rossz.

SVSE-GYSEV–Vasas

Annak ellenére, hogy több mint egy félidőt emberhátrányban játszott a Sopron, hősies védekezéssel egy pontot otthon tartott a Vasas ellen. Pedig az angyalföldiek már a 35. percben vezetéshez juthattak volna, hiszen Vida Mátét a tizenhatoson belül buktatták. A büntető rúgása közben Remili Mohamed megcsúszott, megtorpant és ugyan a jobb sarokba lőtte a labdát, de a bíró nem adta meg a gólt, és sárga lapos figyelmeztetést adott Remilinek. Pados Patrik nem sokkal ezután kapta meg második sárga lapját, de a soproniak nem adták fel, és harcos játékkal megőrizték kapujukat a góltól.

Balmazújváros–Békéscsaba

Tovább folytatja jó szériáját a Békéscsaba, amely sorozatban harmadik mérkőzését nyerte meg úgy, hogy ezen a három meccsen 12 gólt szerzett. Igaz, sokáig kiegyenlített volt a játék a pályán, helyzetek akadtak mindkét kapu előtt, viszont a kapusok rendre hárítottak. Aztán az 53. percben ritkán látható bombagóllal Nikola Pantovics megszerezte a vezetést a lila-fehéreknek, ezt követően pedig nem volt megállás, a két felcsúti kölcsönjátékos, Károly Bálint és Gajdos Zsolt is gólt szerzett, fölényessé téve a csabaiak sikerét.

Kisvárda–SZTK-Erima

Rendkívül fontos győzelmet aratott a Kisvárda, amely a kiesés elleni harcban közvetlen riválisnak számító Szigetszentmiklóst győzte le. A Pest megyeiek erejéből mindössze egy kapufára futotta, a szabolcsiak sokkal többet tettek a győzelemért, de sokáig minden lehetőségüket elpuskázták. A csereként beállt Brankovics Péter viszont kevesebb, mint két perccel beállása után tizennyolc méterről kilőtte a bal alsó sarkot, majd a ráadásban üres kapus gólt szerzett, így ő nyerőemberré vált.

Szolnoki MÁV–FC Ajka

Véget vetett negatív sorozatának a Szolnoki MÁV, amely négy nyeretlen mérkőzés után tudott újra győzni egy jogosan megítélt büntetőnek köszönhetően. A télen érkezett Hamar Ádám bizonyította, hogy remekül érzi a kaput: az első félidőben szabadrúgásból a kapufát találta el, majd a mindent eldöntő tizenegyest higgadtan értékesítette, fontos három ponthoz juttatva csapatát.

Zalaegerszeg–FC Tatabánya

Nem lehet büszke szombati teljesítményére a Zalaegerszeg, amely még annak is örülhet, hogy pontot mentett hazai pályán a sereghajtó Tatabánya ellen. A hazai támadók impotenciája (elsősorban Bernardo Frizoni járt élen a helyzetek elpuskázásában) miatt a zalaiak kétszer is futhattak az eredmény után. Mindent elárul a meccsről, hogy a Tatabányát irányító Bozsik Péter, a 2002-es zalai bajnokcsapat edzője nagyobb tapsot kapott, mint a két csapat együttvéve…

LABDARÚGÓ NB II
22. FORDULÓ

SVSE-GYSEV–VASAS 0–0
Sopron, 900 néző. Vezette: Gyarmati II T. (Kóbor, Kepe)
SVSE: Halasi – Maráczi, Baranyai N., Horváth A., Pados – Varga G. – Deme, Németh L. (Faggyas, 67.), Szabó L. – Erdélyi (Pető, 88.), Gaál B. (Heffler N., 83.)
VASAS: Németh G. (Hermány, 60.) – Görgényi, Grúz, Tamás L., Horváth L. – Vida, Nagy T., Gál M., Berecz (Cseke, 62.) – Ádám M. (Ferenczi, 74.), Remili
Kiállítva: Pados (második sárga lap után) a 39. percben
MESTERMÉRLEG
SUPKA ATTILA,
a Sopron szakmai igazgatója: – Több mint ötven percen keresztül tíz emberrel játszottunk, küzdőszellemből jelesre vizsgázott a csapat, és bízom benne, hogy ez a hozzáállás folytatódik, és összekovácsolódik a gárda. Az egység később pontokban is megmutatkozik.
SZANYÓ KÁROLY, a Vasas vezetőedzője: – Le a kalappal a sokáig emberhátrányban játszó hazaiak előtt. Nekünk annak ellenére nyernünk kellett volna, hogy a játékvezető nem adta meg a tizenegyesből rúgott gólunkat.

ZALAEGERSZEG–TATABÁNYA FC 2–2 (0–1)
Zalaegerszeg, 1380 néző. Vezette: Pintér Csaba (Huszár Balázs, Georgiu Teodorosz)
ZTE: Vlaszák – Preklet (Kocsis A., 62.), Bogunovics, Kovács G., Nagy Z. – Sluka, Holdampf (Kovács L., 32.) – Frizoni, Grbic, Hajdú N. (Babati, 51.) – Biró
TATABÁNYA: Farkasdi – Almási, Páles, Szamosszegi, Zámbó – Bozsik J., Bakos – Móri (Kovács I., 66.), Kis Sz. (Weitner, 87.), Szabó R. (Czanik, 89.) – Batizi-Pócsi
Gólszerző: Bakos (11–esből, 0–1) a 33., Bogunovics (1–1) a 61., Szabó R. (1–2) a 64., Frizoni (2–2) a 68. percben
MESTERMÉRLEG
LENDVAI MIKLÓS,
a Zalaegerszeg vezetőedzője: – Csalódott vagyok, mert gyenge teljesítményt nyújtottunk, s bár rúgtunk két gólt, nem nyertünk. A közönség talán csak annak örülhetett, hogy ismét láthatta Bozsik Pétert, a hajdani bajnokcsapat edzőjét. Nagyobb tapsot kapott, mint a két gárda együttvéve. Meg is érdemelte.
BOZSIK PÉTER, a Tatabánya vezetőedzője: – Olyan stadionban, mint az egerszegi, ahol sok hozzáértő néző van, döntetlent játszani a mi helyzetünkben szép eredmény. Ugyanakkor csalódott is vagyok, mert hiába voltunk kétszer előnyben, nem éltünk a lehetőséggel. Többnyire a kapu előtt voltak problémáink.

SZOLNOKI MÁV-STADLER RAIL FC–FC AJKA 1–0 (0–0)
Szolnok, Tiszaligeti Stadion, 300 néző. Vezette: Nazsa (Becséri G., Tőkés)
SZOLNOK: Pokorni – Vári, Racskó, Papucsek, Fritz – Zvara, Mile – Rokszin (Szepessy, 91.), Mundi (Zsolnai, 60.), Zsótér (B. Tóth, 60.) – Hamar Á.
AJKA: Jánosa – Mogyorósi, Jagodics, Fodor M., Gunther – Horváth A., Sipos N. – Mihalecz P., Lattenstein (Hanzl, a szünetben), Major N. (Skriba, 65.) – Sowunmi
Gólszerző: Hamar Á. (11–esből, 1–0) a 67. percben
MESTERMÉRLEG
KIS KÁROLY
, a Szolnok vezetőedzője: – A várt nagy küzdelem alakult ki a pályán. Nagyon akartuk a sikert, amelyet igazi csapatként értünk el. Értékes három pontot szereztünk.
JÁKLI PÉTER, az Ajka vezetőedzője: – A látottak és a helyzetek alapján több góllal kellett volna megnyernünk az összecsapást, ehelyett pont nélkül vagyunk kénytelenek hazautazni.

GYIRMÓT FC GYŐR–DUNAÚJVÁROS PASE 1–0 (0–0)
Győr-Gyirmót, 1000 néző. Vezette: Oláh G. (Márton Zs., Horváth K.)
GYIRMÓT: Somogyi – Hajba, Lengyel D., Lázár P., Fejes J. – Madarász, Sós (Papp K., 65.) – Beliczky, Magasföldi (Illés Gy., 83.), Cseri T. – Oross (Andorka, 72.)
DUNAÚJVÁROS: Milinte – Villám, Farkas V., Kocsis G., Csehi T. – Sárközi N. (Jakab D., 81.), Lázár Zs. – Urbin, Böőr, Thiago (Godslove, 71.) – Petneházi (Ato, 82.)
Gólszerző: Papp K. (1–0) a 73. percben
MESTERMÉRLEG
SISA TIBOR
, a Gyirmót vezetőedzője: – Nagy taktikai csatán vagyunk túl, amelyben voltak feledhető és szép elemek is, de ezúttal nagyon átgondoltan kellett futballoznunk. Játékosaim igazi csapatként tették dolgukat, nagy dicséretet érdemelnek.
DOBOS BARNA, a Dunaújváros vezetőedzője: – Céljaink elérése érdekében szerettünk volna pontot vagy pontokat szerezni, sokat tettünk a gólért, de a kapu előtt pontatlanok voltunk. Az első játékrészben domináltunk, a szünet után viszont felerősödött a Gyirmót, de még így is megérdemeltük volna a döntetlent.

CEGLÉDI VSE–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS 1–1 (0–0)
Cegléd, 500
néző. Vezette: Berger (Szvetnyik, Sebestyén)
CEGLÉD: Miski – Robson, Miklósvári, Farkas I., Szala – Kenderes, Makrai, Lipusz (Markó, 73.), Koncz, Koós (Tisza K., 91.) – Kormos (Szabó D., 73.)
NYÍREGYHÁZA: Balogh J. – Polényi, Gengeliczki, Jánvári, Törtei – Ulvicki (Csordás, 62.) – Kákonyi (Kis R., 84.), Sándor I. (Máté J., 92.), Huszák, Rezes – Bajzát
Gólszerző: Bajzát (0–1) az 53., Koós (1–1) a 76. percben
MESTERMÉRLEG
SZABÓ ISTVÁN
, a Cegléd vezetőedzője: – Az első félidőben a középpályán többet birtokoltuk a labdát, ekkor jobban játszottunk ellenfelünknél. A fordulás után ismét megkaptuk a szokott, könnyen elkerülhető gólunkat, de a csapat morális erejét mutatja, hogy sikerült egyenlíteni, és közel álltunk a győzelemhez is.
LUCSÁNSZKY TAMÁS, a Nyíregyháza vezetőedzője: – Az első félidőben nem jól reagáltuk le a Cegléd játékát, de később rendeztük sorainkat. Egygólos vezetésünknél három meccslabdánk is volt, amelyekkel meg kellett volna nyernünk a mérkőzést.

SIÓFOK–KOZÁRMISLENY 0–0
Siófok, 300 néző. Vezette: Kiss N. (Kulman, Mohos)
SIÓFOK: Tajti N. – Kiss Zs., Tímár, Fehér Zs., Pécseli – Fülöp N. – Nagy D., Ivancsics, Bogáti (Dajic, 62.), Pál A. (Gárdos, 81.) – Horváth P. (Waltner, 75.)
KOZÁRMISLENY: Holczer – Kiss M., Fellai, Petrók, Vattai – Kovács T. – Fitos, Oláh L., Kovács D. (Toricska, 57.), Nagy M. K. (Cziráki, 69.) – Tóth D. (Varga B., 87.)
MESTERMÉRLEG
HORVÁTH KÁROLY,
a Siófok szakmai igazgatója: – Az eredmény miatt teljes mértékben csalódott vagyok, fölösleges beszélni a sok kihagyott helyzetünkről, mert ezek csak akkor érnek valamit, ha bármelyiket gólra váltjuk, de ez legnagyobb sajnálatunkra, ezúttal nem sikerült.
EDUARDO ALMEIDA, a Kozármisleny vezetőedzője: – Mindkét csapat a győzelemre hajtott. A döntetlen igazságosnak tűnik ugyan, de mindkét csapat megérdemelt volna egy-egy gólt. Idegenben azonban számunkra kedvezőbb a helyzet, mert egy előkelő helyen álló csapat ellenében szereztünk egy pontot.

KISVÁRDA MASTER GOOD–SZTK-ERIMA 2–0 (0–0)
Kisvárda, 1016 néző. Vezette: Lovas L. (Pápai Z., Viczián M.)
KISVÁRDA: Nacsa – Kornutjak, Hegedűs T., Mboussi, Bognár Zs. – Venczel B., Nagy B. – Irhás (Brankovics, 65.), Üveges (Farkas M., a szünetben), Fodor A. – Pavlov (Molnár R., 74.)
SZTK: Horváth L. – Csikortás, Balogh M., Deutsch, Pollák – Barna Zs., Vágó L., Kvekveskiri – Khous (Zsivoczky, 73.), Takács T. (Fekete Á. 61.), Kollega
Gólszerző: Brankovics (1–0) a 66., Brankovics (2–0) a 93. percben
MESTERMÉRLEG
RÉVÉSZ ATTILA
, a Kisvárda vezetőedzője: – Nagy élményben lehetett részük azoknak, akik kilátogattak a mérkőzésre, mert nagy küzdelmet vívott a két csapat. Sokat tettünk a sikerért, meg is érdemeltük, de nagy árat fizettünk érte, mert elveszítettük egyetlen támadónkat, Dusan Pavlovot.
VÁRHIDI PÉTER, a Szigetszentmiklós szakmai igazgatója: – Az első félidő mindkét csapat részéről értékelhetetlen volt, majd érdekes módon, amikor a második játékrészben viszonylag jobban játszottunk ellenfelünknél, akkor kaptunk gólt egyéni hibák sorozatából. Utána már csak kapkodtunk, küzdőszellem volt, de futball semmi.

BALMAZÚJVÁROS–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE SE 0–3 (0–0)
Balmazújváros, 600 néző. Vezette: Nagy R. (Demeter J., Galán)
BALMAZÚJVÁROS: Mester – Vachtler, Bakos B. (Privigyei, 51.), Papp F., Németh Á. – Nagy R., Kónya, Szőllősi F. (Mokánszki, 75.), Belényesi, Demjén – Vólent (Oláh G., 65.)
BÉKÉSCSABA: Póser (Szólik, 90.) – Vozár, Koszó, Balog Zs., Juhász Gy. – Károly (Gajdos, 60.), Tölgyesi, Bagi (Albert I., 73.), Lucas – Pantovics, Prasler
Gólszerző: Pantovics (0–1) az 53., Károly (0–2) az 59., Gajdos (0–3) a 65. percben
MESTERMÉRLEG
HÍRES GÁBOR
, a Balmazújváros vezetőedzője: – A második félidő közepén megbomlott a védekezésünk, elkerülhető gólokat kaptunk, az ellenfél a gólvonalról is mentett, így törvényszerű volt a vereségünk.
KOMJÁTI ANDRÁS, a Békéscsaba vezetőedzője: – Idegenbeli jó szereplésünket sikerült folytatnunk, ehhez az is kellett, hogy mindenki nagyon motiváltan lépjen pályára. Sok kiemelkedő teljesítményt láttam csapatomban.

AZ ÁLLÁS
1. Nyíregyháza Spartacus 22 17 3 2 43–14 +29 54
2. Dunaújváros PASE 22 14 3 5 36–21 +15 45
3. Siófok 22 12 6 4 31–19 +12 42
4. Békéscsaba Előre 22 10 6 6 40–27 +13 36
5. Gyirmót FC Győr 22 10 5 7 34–26 +8 35
6. Balmazújváros 22 9 6 7 37–35 +2 33
7. FC Ajka 22 9 5 8 33–30 +3 32
8. Vasas 22 9 4 9 32–33 –1 31
9. Zalaegerszegi TE FC 22 8 7 7 30–32 –2 31
10. Kisvárda SE 22 6 8 8 33–32 +1 26
11. Szolnoki MÁV FC 22 7 4 11 31–32 –1 25
12. Soproni VSE 22 6 6 10 24–32 –8 24
13. Szigetszentmiklósi TK 22 6 6 10 20–28 –8 24
14. Ceglédi VSE 22 6 3 13 26–40 –14 21
15. Kozármisleny 22 3 5 14 19–36 –17 14
16. Duna FC Tatabánya 22 3 5 14 17–49 –32 14

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik