Hat gólt rúgott és élre állt a ZTE; otthon kapott ki a Gyirmót

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.12.09. 12:47
A Siófok elleni fölényes hazai győzelmével a Zalaegerszeg lépett a tabella élére a labdarúgó NB II 20. fordulójában. A játéknap rangadóján az újonc Kaposvár meglepetésre idegenben győzte le a fordulót még az első helyről kezdő Gyirmótot. Újra nyert a Vasas, ezúttal Óbudán a sereghajtó Monor ellen. A Nyíregyháza Putnokról, a Kazincbarcika ideiglenes otthonából vitte haza a három pontot.  

Szezonbeli 11. győzelmét aratta a Budaörs, a fehér mezes ETO ellen nyert (Fotó: Tumbász Hédi)
Szezonbeli 11. győzelmét aratta a Budaörs, a fehér mezes ETO ellen nyert (Fotó: Tumbász Hédi)
Szezonbeli 11. győzelmét aratta a Budaörs, a fehér mezes ETO ellen nyert (Fotó: Tumbász Hédi)
Szezonbeli 11. győzelmét aratta a Budaörs, a fehér mezes ETO ellen nyert (Fotó: Tumbász Hédi)
Szezonbeli 11. győzelmét aratta a Budaörs, a fehér mezes ETO ellen nyert (Fotó: Tumbász Hédi)

 

A házigazda csapatok domináltak a fordulóban, öt meccsen született hazai siker, két találkozó végződött döntetlennel és három alkalommal a vendégek nyertek.

A Gyirmót hiába támadott sokat, s próbálkozott összesen 19 kapura lövéssel, így is kikapott otthon a Kaposvártól. A mérkőzést Lázár Patrik öngólja döntötte el, aki a somogyiak gólerős játékosa, Beliczky Gergő elől próbált menteni. A kaposváriak kapusa, Pogacsics Krisztián több ízben góltól mentette meg csapatát, majd tíz perccel a vége előtt a hazaiaktól Varga Péter rántotta le Tömösvári Bálintot a tizenhatoson belül, a játékvezető büntetőt ítélt és kiállította a gyirmóti játékost. A büntetőt Beliczky lőtte, de középre tartó labdájátRusák Edvárd lábbal szögletre rúgta. A Gyirmót sorrendben második hazai vereségét szenvedte el, a Kaposvár pedig megerősítette harmadik helyét.

A Zalaegerszeg örömfutballt mutatott be a Siófok ellen, és meg sem állt hat találatig. A Zete helyzetét több tényező is megkönnyítette: egyrészt rögtön a találkozó elején vezetéshez jutott, másfelől két tizenegyest is kapott, illetve 35 percet emberelőnyben játszott. A zalai gárda így egy pont előnnyel vezet a Gyirmót előtt, míg a Siófok visszacsúszott az utolsó előtti helyre.

Sorozatban harmadik diadalát aratta a Vasas, amely egyértelmű esélyesnek számított a sereghajtó Monor elleni, óbudai vendégszereplésén. A piros-kékek első találatára több mint egy órát kellett várni, ekkor a Szatmári Lóránddal szemben elkövetett szabálytalanság miatt megítélt büntetőt Balajti Ádám váltotta gólra. Nem sokkal később a Pest megyei együttes egyenlíthetett volna, ám Tóth Barna tizenegyesét Bese Balázs nagy bravúrral hárította. Kevesebb mint tíz perccel a vége előtt Király Botond labdájából Balajti a bal felső sarokba lőtt, s ezzel a Vasas feljött a 7. helyre, és már csak 10 pont a hátránya a feljutást jelentő második pozíciótól.

Ugyancsak egymás után harmadszor győzött a bajnokságban a Nyíregyháza, amely a Kazincbarcika ideiglenes otthonában, Putnokon szerzett három pontot. A szabolcsiak Pekár László egyéni akciójából jutottak vezetéshez, ezt Tony-Markos Kanalos révén még kiegyenlítette a borsodi együttes, ám tíz percre rá Rezes László újra betalált, így a Szpari nyerte meg a mérkőzést, amelynek hosszabbításában a barcikaiak kapusát, Fila Károlyt reklamálás miatt piros lappal büntette a játékvezető. Gálhidi György együttese immár négy forduló óta képtelen győzni.

Egy héttel az ETO elleni diadal után a Békéscsaba ellen is három pontot szerzett a Mosonmagyaróvár, amely az első félidő végén Szabó Viktor öt perc alatt elért két góljával vezetett 2–0-ra. Miután a pihenőt követően Ribánszki kapust kiállították, Kozma Richárd révén tovább növelte az előnyét a kisalföldi együttes, és a Siófok elé kerülve már a 18. a táblázaton.

Folytatta menetelését a Budaörs, amely szerdán Magyar Kupa-összecsapáson ötöt rúgott az élvonalbeli Diósgyőrnek, most meg hármat a szebb napokat látott ETO-nak. Sajbán Máté duplája között a megfiatalított győriek Jakab Dávid révén találtak be, a meccs 3–1-es végeredményét a hajrában Lengyel Béla állította be. Az elmúlt négy fordulóban harmadik vereségét begyűjtő ETO már csak 13. a tabellán, miközben a Budaörs már a negyedik.

Az egész első félidőt átaludta a Vác a Budafok otthonában, a hazaiak Kovács Dávid remek szabadrúgásával hamar előnyhöz jutottak, majd az előnyt Pölöskey Péter fejesével duplázták meg a szünet előtt. A fordulás után hiába javult fel a Vác teljesítménye, Murai Márk fejese jóvoltából csak a szépítésre futotta a Duna-parti gárdától.

Az első félidőben jól játszva, a másodikban a szerencse támogatásával tudott győzni a Cegléd a Csákvár ellen. A Tiszakécskén rendezett mérkőzés főszereplője a két gólt szerző Kárász Krisztián volt, aki előbb egy szöglet utáni kavarodásból, majd egy látványos akció végén talált be, aztán a legvégén egy dulakodás után kiállította őt a bíró. A vendégcsapat néhány perccel a lefújás előtt, ugyancsak egy szöglet után szépített, Kiprich Dávid közeli fejesével.

Nem volt győztese a két középcsapat, a Soroksár és a Tiszakécske összecsapásának. A fővárosiak Lőrinczy Attila buktatása után a sértett büntetőjével vezettek, de csak bő tíz percig, mert Mihály Dávid egy sorfal belőtt betekert szabadrúgásgóljával az újonc vendégek egy pontot megmentettek.

Nem esett gól a Dorog–Balmazújváros találkozón, amelynek eredményeként a Komárom-Esztergom megyei együttes kettőt előreugrott, míg a kelet-magyarországi csapat egyet visszacsúszott a tabellán. Bekő Balázsék az elmúlt öt fordulóban csupán két pontot gyűjtöttek be, és már már csak egy hely választja el őket a kieséstől.

LABDARÚGÓ NB II
20. FORDULÓ

ZALAEGERSZEG FC–BFC SIÓFOK 6–1 (3–0)
Zalaegerszeg, 1525
néző. Vezette: Zierkelbach Péter (Szabó Péter, Legeza László)
ZTE:
Zöldesi – Szabó P., Lesjak, Devecseri, Bedi – Kiss M., Madarász – Babati, Hudák (Gajdos 70.), Barczi (Szökrönyös 85.) – Balázs Zs. (Novák 53.). Vezetőedző: Dobos Barna
SIÓFOK:
Molnár P. – Gál M., Fehér Zs., Lorentz, Nemes – Csilus T. (Kiss B., a szünetben), Réti – Bolla (György 80.), Zamostny (Tóth M., a szünetben), Medgyes – Elekes B. Vezetőedző: Mihalecz István
Gólszerző:
Babati (11-esből, 1–0) a 3., Barczi (2–0) a 19., Hudák M. (3–0) a 44., Novák (11-esből, 4–0) az 56., Babati (5–0) a 69., Madarász (6–0) a 77., Medgyes (6–1) a 90. percben
Kiállítva:
Lorentz (a tizenhatoson belül buktatta Novákot) a 56. percben
MESTERMÉRLEG

Dobos Barna:
– Az eredmény önmagáért beszél, sokat kellett dolgozni, hogy így alakuljon a meccs. Számos kiemelkedő egyéni és jó csapatteljesítményt láthatott a közönség.
Mihalecz István:
– Az edzőnek vállalnia kell a felelősséget a játékosaiért. Kaptunk egy vitatható tizenegyest a második percben, aztán még sok érthetetlen hibánk volt. A legnagyobb gondom az, hogy hatalmas a mentális ingadozás. Néhány játékos szerdán villogott, most meg egyszerűen rá sem lehetett ismerni. Fáradtságról ne beszéljünk, mert legalább az első félidőben illett volna jól futballozni.

GYIRMÓT FC GYŐR–KAPOSVÁRI RÁKÓCZI 0–1 (0–1)
Győr-Gyirmót, 320
néző. Vezette: Veizer Roland (Farkas Balázs, Baghy Csaba)
GYIRMÓT:
Rusák – Varga P., Szilvási, Lázár P. (Présinger 66.), Széles – Nagy P., Kontár (Horváth R. 56.), – Heffler N., Strestík, Herjeczki (Krebsz 66.) – Szarka Á. Vezetőedző: Szepessy László
KAPOSVÁR:
Pogacsics – Vachtler, Ur, Szabó A., Hadaró – Szakály A., Hegedűs D. – Zsiga (Nagy J. 74.), Beliczky, Bíró D. (Tömösvári 62.) – Rajczi (Nagy K. 68.). Vezetőedző: Waltner Róbert
Gólszerző:
Lázár P. (öngól, 0–1) a 38. percben
Kiállítva:
Varga P. (Tömösvári lerántásáért) a 82. percben
MESTERMÉRLEG
Szepessy László:
– A Kaposvár bizonyította, hogy hajtós, küzdős csapat. Helyzetkihasználásunkon sokat kell javítanunk, higgadtabban kell döntenünk a kapu előterében, ez a jövő egyik kiemelt feladata.
Waltner Róbert:
– Elégedett vagyok, taktikailag fegyelmezetten, igazi csapatként működtünk. Sikerült idegenben revansot vennünk az éllovas ellen az első fordulóban elszenvedett vereségünkért.

BSS MONOR–VASAS FC 0–2 (0–0)
Budapest,
Hévízi út, 600 néző. Vezette: Kovács Gábor Péter (Máyer Gábor, Hofbauer Roland)
MONOR:
Bozsó – Sági, Fülöp N., Karacs, Szerencsi – Lázár Zs. (Szabó D. 72.) – Bori (Bayer 84.), Ficsor (Pintér D. 84.), Palincsár, Szuhodovszki – Tóth B. Vezetőedző: Horváth Dávid
VASAS:
Bese B. – Szilágyi Z., Talabér, Kelemen D., Szivacski (Murka 44.) – Kovács M., Borbély (Bévárdi 65.) – Király B. (Rétyi R. 84.), Szatmári L., Birtalan – Balajti. Vezetőedző: Szanyó Károly
Gólszerző:
Balajti (11-esből, 0–1) a 62., Balajti (0–2) a 80. percben
MESTERMÉRLEG
Horváth Dávid:
– Nehéz talajon, küzdelmes mérkőzésen, hosszú ideig eltüntettük a két csapat közötti különbséget. De amíg mi tizenegyesből sem találtunk be, addig az ellenfél két villanásból megszerezte a győzelmet.
Szanyó Károly:
– Irreális körülmények között a maximumot hoztuk ki ebből a mérkőzésből. A Monor méltó ellenfélnek bizonyult.

KAZINCBARCIKAI SC–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 1–2 (0–1)
Putnok, 150
néző. Vezette: Nagy Norbert (Medovarszki János, Kormányos II Gábor)
KAZINCBARCIKA:
Fila – Palmes, Heil, Fótyik, Mikló – Oltean, Kiss B. – Szabó L. (Tóth L., a szünetben), Toma (Krausz 78.), Kanalos – Olasz D. (Lukács R. 75.). Vezetőedző: Gálhidi György
NYÍREGYHÁZA:
Jova – Forró, Fodor F., Rubus, Farkas M. – Végső, Polényi – Dragóner (Starosta 73.), Rezes (Kártik 84.), Pekár – Hornyák (Daru 62.). Vezetőedző: Lengyel Roland
Gólszerző:
Pekár (0–1) a 28., Kanalos (1–1) az 55., Rezes (1–2) a 64. percben
Kiállítva:
Fila (reklamálásért) a lefújás után
MESTERMÉRLEG

Gálhidi György:
– A Nyíregyháza megérdemelten győzött, ránk nézve pedig óriási szégyen, hogy ami eddig az erényünk volt, vagyis a küzdés és a hajtás az utolsó leheletünkig, az most nem volt jellemző a csapatra. Rengeteg párharcot veszítettünk, pontatlanul játszottunk. Ennek nem is lehetett más az eredménye, mint vereség.
Lengyel Roland:
– Büszke vagyok a csapatomra, ugyanis rendkívül nehéz talajon játszottunk, de végig remekül küzdöttünk. Sok párharcot sikerült megnyerni, ezen a területen az utóbbi időben nagyot léptünk előre. Fontos volt számunkra a siker, ugyanis egy borsodi gárda ellen a győzelem mindig édesebb… Jobbulást kívánok Hornyák Marcellnek.

BUDAÖRSI SC–ETO FC GYŐR 3–1 (1–1)
Tatabánya, 200
néző. Vezette: Takács János (Varga Zsolt, Márkus Tamás)
BUDAÖRS:
Demjén – Menyhárt A., Kékesi, Tányéros Á., Vincze Á. – Lengyel B., Kesztyűs (Csobánki 76.) – Csiki (Sajbán Miklós, 58.), Czvitkovics, Medgyes (Fejős 58.) – Sajbán Máté. Szakmai igazgató: Bognár György
GYŐR:
Horváth T. – Vadász, Koszó, Vukaszovics, Kovács K. – Bagi, Tajthy (Szánthó 83.) – Jakab, Andrics, Szimcsó – Erdélyi (Mervó 61.). Vezetőedző: Király József
Gólszerző:
Sajbán Máté (1–0) a 7., Jakab (1–1) a 15., Sajbán Máté (2–1) az 57., Lengyel B. (3–1) a 89. percben
MESTERMÉRLEG
Bognár György:
– Nem tudom, hogy nyertük meg ezt a mérkőzést… Az ETO minden tekintetben erősebb volt, többet birtokolta a labdát, jobban futballozott nálunk.
Király József:
– Sorra dolgoztuk ki a helyzeteket, de egy kivételével ki is hagytuk ezeket. Ilyen jó csapat, mint a Budaörs, ezt megbosszulja.

SOROKSÁR SC–TISZAKÉCSKE VSE 1–1 (0–0)
Budapest,
Haraszti út, Szamosi Mihály Sporttelep, 350 néző. Vezette: Gaál Ákos (Huszár Balázs, Bertalan Dávid)
SOROKSÁR:
Kovács Dániel – Gárdos, Szpirulisz, Valencsik, Bor – Tamási, Derekas (Huszák 58.), Lőrinczy – Albert Á. (Kovács Dávid 72.), Pál A. (Lakatos I. 58.), Kundrák. Vezetőedző: Lipcsei Péter
TISZAKÉCSKE:
Molnár M. – Benkó, Kardos, Kocsis G., Sváb – Horváth A. – Juhász L. (Köböl 70.), Tölgyesi, Stoiacovici (Huszti A. 69.), Puskás (Mihály D. 60.) – Batizi–Pócsi B. Vezetőedző: Szabó István
Gólszerző:
Lőrinczy (11-esből, 1–0) a 69., Mihály D. (1–1) a 80. percben
MESTERMÉRLEG
Lipcsei Péter:
– Küzdelmes, jó mérkőzés volt, a nyolcvanadik percben még győzelemre álltunk, de ellenfelünk egy remek szabadrúgásgóllal egyenlített. Igazságos döntetlen született.
Szabó István: –
Mindkét csapatból hiányzott több minőségi játékos, ennek ellenére helyenként jó játék alakult ki. Örülök, hogy egyenlítettünk, így nem maradt bennem hiányérzet.

CEGLÉDI VSE–AQVITAL FC CSÁKVÁR 2–1 (2–0)
Tiszakécske, 100
néző. Vezette: Szilágyi Sándor (Szilágyi Norbert, Márkus Péter)
CEGLÉD:
Mursits – Kárász, Preklet, Farkas A. – Sigér Á., Wild, Csirmaz (Asztalos 75.), Nagy T., Rétyi T. – Oldal, G. Bíró (Ágoston 87.) Vezetőedző: Nagy Tibor
CSÁKVÁR:
Tóth B. – Galambos, Dulló, Tamás N., Kiprich – Nándori, Farkas A., Nagy Zs. (Simon M. 73.), Mészáros D. (Molnár Cs. 66.) – Bobál G. (Sejben 65.), Sándor Gy. Vezetőedző: Szijjártó István
Gólszerző:
Kárász (1–0) a 35., Kárász (2–0) a 43., Kiprich (2–1) a 86. percben
Kiállítva:
Kárász (ütésért) a 93. percben
MESTERMÉRLEG

Nagy Tibor:
– Tiszta szívvel játszottak a fiúk, csúsztak-másztak a pályán. Két alkalommal is csak a kapussal álltunk szemben, de mindkétszer rontottunk, ennek ellenére megérdemelten nyertünk.
Szíjjártó István:
– Az első félidőben sokkal jobban futballozott a Cegléd, de a második játékrészben felvettük a kesztyűt a küzdelemben. Sajnos nem azt játszottuk, amit tudunk, ennek tudható be a vereség.

BUDAFOKI MTE–VÁC FC 2–1 (2–0)
Budapest,
Promontor u., 200 néző. Vezette: Horváth Tibor (Kepe Arnold, Kiss Balázs)
BUDAFOK:
Balogh P. – Margitics, Króner, Vaszicsku, Gohér – Vass M. (Vankó 56.), Oláh B., Kercsó – Fekete M., Kovács D. (Veszelinov 88.) – Pölöskey P. (Vég 80.). Megbízott edző: Csizmadia Csaba
VÁC:
Abu – Hegedűs Cs., Dlusztus, Szabó N., Görgényi – Szekszárdi (Mátyás 55.) – Kákonyi, Tóth G., Murai (Csillag 64.), Varga Sz. – Borvető (Durso 82.). Vezetőedző: Zoran Szpisljak
Gólszerző:
Kovács D. (1–0) a 3., Pölöskei P. (2–0) a 44., Murai (2–1) az 51. percben
MESTERMÉRLEG

Csizmadia Csaba:
– Az első félidőben jól játszottunk, sok lehetőségünk volt, vezettünk is kettő-nullára. A szünet után kijött a fáradtság a fiúkon, de nagyot küzdve megérdemelten nyertünk.
Zoran Szpisljak:
– Sajnálom, hogy nem szereztünk legalább egy pontot, de sajnos az első játékrészben túl könnyen kaptunk két gólt. A második félidőben magunkhoz tértünk, több helyzetünk is akadt, de a szerencse nem állt mellénk.

DOROGI FC–BALMAZÚJVÁROS 0–0
Dorog,
Buzánszky Jenő Stadion, 250 néző. Vezette: Dolnegó Bálint (Horváth Zoltán, Bede Tamás)
DOROG:
Horváth G. – Fürjes, Lénárt, Nagy Zs., Papp M. – Mészáros Á., Kitl M. – Faragó T. (Paudits 69.), Hegedűs M. (Erdélyi B. 78.), Szedlár – Vígh Á. Vezetőedző: Miskei Attila
BALMAZÚJVÁROS:
Verpecz – Ternován, Jagodics B., Patvaros, Bora, Kóródi – Szalai A., Papucsek, Szabó B., Óvári (Fekete Á. 90.) – Zádori. Vezetőedző: Bekő Balázs
MESTERMÉRLEG

Miskei Attila:
– Nehéz mérkőzésre számítottunk, az is volt. A széleken igyekeztünk megbontani ellenfelünket, de a helyzeteink sajnos kimaradtak. Igazságos döntetlen született.
Bekő Balázs:
– Megérdemeltük volna a győzelmet. Sokak véleménye szerint lőttünk is egy gólt, de volt, aki nem így látta…

CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE SE 3–0 (2–0)
Mosonmagyaróvár, 400
néző. Vezette: Kovács J. Zoltán (Becséri Gergely, Kovács II Gábor
MOSONMAGYARÓVÁR: Somogyi Cs. – Kozma, Vágó, Forgács A., Darázs – Winkler – Zsirai (Maly 88.), Kovács A., Eszlátyi (Stieber A. 67.) – Szabó V. (Bartos 85.), Jelena. Vezetőedző: Tóth András
BÉKÉSCSABA:
Ribánszki – Pilán (Máris, 44.), Nagy S., Viczián, Mészáros M. – Király P., Hursán (Zahorán, a szünetben), Mezei, Lustyik (Uram 55.) – Urbin, Szatmári I. Vezetőedző: Boér Gábor
Gólszerző:
Szabó V. (1–0) a 38., Szabó V. (2–0) a 44., Kozma (3–0) a 70. percben
Kiállítva:
Ribánszki (Eszlátyi megrúgásáért) az 54. percben
MESTERMÉRLEG

Tóth András:
– Nagy türelemmel és nagy szívvel játszottunk, büszke vagyok a játékosaimra. Ismét megmutattuk, hogy több van bennünk, mint amit a helyezésünk mutat.
Boér Gábor:
– Szégyellem magam a játékosok miatt is, kiütközött a keretünk minden egységbeli hiányossága. Amit az első tíz meccsen felépítettünk, azt a másik tíz meccsen leromboltuk.

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA
1. ZTE FC20125341–24+1741
2. Gyirmót FC Győr20131642–20+2240
3. Kaposvári Rákóczi FC20108235–25+1038
4. Budaörs20112732–22+1035
5. Békéscsaba Előre2096530–25 +533
6. FC Csákvár2079436–31 +530
7. Vasas FC2079433–31 +230
8. Kazincbarcika2077632–25 +728
9. Tiszakécske VSE2069520–27 –727
10. Soroksár SC2075830–31 –126
11. Dorogi FC2067729–29 0 25
12. Vác FC20510518–20 –225
13. ETO FC Győr2066829–27 +224
14. Nyíregyháza Spartacus FC2066827–27 0 24
15. Ceglédi VSE2065923–34–1123
16. Budafoki MTE20631122–34–1221
17. Balmazújváros2048817–22 –520
18. Mosonmagyaróvár20461019–32–1318
19. BFC Siófok2039818–31–1318
20. Monor20331423–39–1612
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik