Ikszelt a Szpari, matematikailag még mindig nem feljutó

Vágólapra másolva!
2014.05.10. 17:30
null
A Nyíregyháza még mindig nem érezheti magát az NB I-ben (Fotó: <a href="http://www.szon.hu/special/sport">szon.hu</a>)
Még mindig nincs feljutó az NB I-be a labdarúgó NB II 27. fordulója után, mivel a listavezető Nyíregyháza Spartacus kétgólos előnyt hagyott veszni a Siófok ellen. A Dunaújváros és a Gyirmót egyaránt győzött, így a gyirmótiak még a pontok (57) és a győzelmek számában (17) is beérhetik a Nyíregyházát – igaz, a Szpari részéről az utolsó három fordulóban már egy pont (vagy a Gyirmót egyetlen botlása) is elég a feljutáshoz. Kiesett az NB II-ből a Kozármisleny és a Tatabánya.

 

A Tatabánya győzelmi kényszerben lépett pályára az Ajka ellen otthon, ennek ellenére nem hozott túl nagy iramot a találkozó első félideje. Mindkét csapat előtt nyíltak lehetőségek, de a gólszerzéshez az Ajka állt közelebb (Lattenstein például eltalálta a kapufát). A második félidőben a Tatabánya nagy bajba került, hiszen ember- és gólhátrányba is került, de talpra tudott állni, és egalizált. A pontszerzés ennek ellenére sem jött össze, mert Sowunmi Thomas a hajrában eldöntötte a mérkőzés sorsát, ezzel pedig az is eldőlt, hogy Bozsik Péter együttese búcsúzni fog a másodosztálytól. Érdekesség, hogy három játékos is idő előtt mehetett zuhanyozni.

A tatabányaiakhoz hasonlóan a Kozármisleny is győzelmi kényszerben volt, de hamar kiderült, hogy a feljutásért küzdő Dunaújváros otthonában nem fog neki sok babér teremni. Boőr Zoltán már az első percekben megszerezte a vezetést büntetőből, majd akcióból is betalált, ráadásul Urbin Péter is eredményes volt, miközben a vendégek nem tudtak kidolgozni gólhelyzeteket az első félidőben. A fordulás után ez változott, de gólt nem tudott szerezni, így a tatabányához hasonlóan kiesett három fordulóval a bajnokság vége előtt.

Az utóbbi hetekben parádés formában kerülő Gyirmót kiegyenlített első félidőt játszott a Cegléddel idegenben, Magasföldi József szabadrúgásgóljával mégis megszerezte a vezetést. A vendéglátók előtt adódtak nagyobb helyzetek az első 45 percben, de csak kapufáig jutottak. A második félidőben aztán beindult a Gyirmót-henger, további három gólt szerezve magabiztos győzelmet arattak a vendégek, és továbbra is tapadnak a Dunaújvárosra.

A Békéscsaba–Szigetszentmiklós mérkőzés eseménytelenül csordogált, az első valamirevaló lehetőséget a 15. perc végén lehetett feljegyezni. A félidő végén azért felélénkült a játék, de gól nem született ennek ellenére sem. A fordulást követően az SZTK hamar előnybe került, ezzel a győzelmet is kicsikarta a későn ébredő Békéscsabával szemben.

A Kisvárda az NB II színvonalához mérten remek félidőt játszott a Vasassal, ami nem csoda, hiszen Révész Attila együttesének nagyon kellenek a pontok a bennmaradáshoz. Ennek ellenére az angyalföldiek szereztek vezetést, de ez sem törte meg a vendégeket, és még az első játékrészben egalizáltak. Viszont a második félidőben a fővárosiak megállíthatatlannak bizonyultak: Remili Mohamed mellett Ferenczi István is duplázott, a Kisvárda tehát nem tudta kihasználni a Cegléd botlását.

A Sopron a Balmazújvárost fogadta, de az első félidőben nem kápráztatták el a szurkolókat a játékosok, élve egy ismert riporteri fordulattal azt is mondhatnánk, hogy a játék küzdő jellege dominált az első 45 percben. Sokáig úgy tűnt, hogy a második félidőben sem fog gól születni, de az utolsó bő tíz perc során három is született, amiből végül a Sopron jött ki jobban (igaz, a vendégeknek volt egy meg nem adott gólja is).

A Nyíregyháza a múlt héten nem tudta biztossá tenni a feljutását, a Siófok ellen azonban remekül kezdett, néhány perccel a kezdő sípszó után előnybe is került Rezes László fejes góljával. A hazaiak nem bíztak semmit a véletlenre, a félidő derekán Bajzát Péter duplázta meg a Szpari előnyét. Semmi sem utalt arra, hogy a hazai szurkolók nem ünnepelhetnek majd feljutást a meccs végén, de a vendéglátók lefagytak a hajrára fordulva, ezt kihasználva pedig a Balaton-partiak egalizáltak, és ponttal távoztak a Nyíregyháza otthonából. Lucsánszky Tamás együttese ezzel együtt kényelmes pozícióban van, bár a harmadik helyezett Gyirmót még befoghatja a tabella jelenlegi éllovasát a győzelmek számában, és a gólkülönbsége is csak hattal rosszabb.

NB II
27. FORDULÓ

TATABÁNYA FC–FC AJKA 2–3 (0–0)
Tatabánya, 100
néző. Vezette: Takács János (Butkai Zsolt, Tőkés Róbert)
TATABÁNYA FC:
Farkasdi – Ludánszki, Kovács I., Zámbó (Weitner, 77.), Almási – Czanik, Bakos, Kis Sz. – Móri (Gyürki, 82.), Batizi-Pócsi, Szabó R. (Dombai, 60.)
FC AJKA:
Jánosa – Köles, Jagodics (Gunther, 68.), Pákai, Fodor – Horváth A., Rajos (Dóczi, 56.), Sipos N., Lattenstein (Kanta Sz., 79.) – Sowunmi, Major
Gólszerző:
Lattenstein (11-esből, 0–1) a 61., Major (0–2) a 65., Batizi-Pócsi (1–2) a 78., Móri (2–2) a 82., Sowunmi (11-esből, 2–3) a 85. percben
Kiállítva:
Farkasdi (a kitörő Majort buktatta) a 60., Czanik (másik sárga lap) a 85., Kanta Sz. (második sárga lap után) a 91. percben
MESTERMÉRLEG
BOZSIK PÉTER, a Tatabánya vezetőedzője:
– A kiállításig egyértelműen mi irányítottuk a játékot, az történt a pályán, amit mi akartunk. Ez időben kihagytunk egy tizenegyest, és rúgtunk egy kapufát, ami a végén megpecsételte sorsunkat. Innentől kezdve csak Mourinhot tudnám idézni, de nem teszem, mert nem keresek olyan jól, hogy tízezer fontot fizessek.
JÁKLI PÉTER, az Ajka vezetőedzője:
– Gratulálok a Tatabányának, hogy ilyen helyzetben is mindent megtett a győzelemért. Az első félidőben gyengén játszottunk, szünetben sikerült rendeznünk a sorokat, amit mutatott a 2–0-s vezetés, bár a hazaiak lelkes játékukkal létszámhátrányban is egyenlíteni tudtak, de a végén megérdemeltük a győzelmet.

DUNAÚJVÁROS PASE–KOZÁRMISLENY 3–0 (0–0)
Dunaújváros, 900
néző. Vezette: Pintér Csaba (Huszár Balázs, Kis Zoltán)
DUNAÚJVÁROS PASE:
Milinte – Villám, Farkas V. (Beleuc, 57.), Sárközi N., Csehi T. – Lázár Zs., Böőr (Jakab D., 70.), Petneházi – Ato, Urbin, Thiago (Godslove, 31.)
KOZÁRMISLENY:
Holczer – Kiss M., Fellai, Petrók, Fenyvesi – Fitos, Nagy E. (Imrő, 76.), Kovács T., Cziráki (Vattai, 59.) – Tóth D. (Reitz, 56.), Oláh L.
Gólszerző:
Böőr (11-esből, 1–0) a 4., Urbin (2–0) a 22., Böőr (3–0) a 38. percben
MESTERMÉRLEG
DOBOS BARNA, a Dunaújváros vezetőedzője:
– Az eredmények ismeretében úgy tűnik, kétcsapatosra szűkült a második helyért folyó verseny. Büszkék lehetünk a teljesítményünkre.
EDUARDO ALMEIDA, a Kozármisleny vezetőedzője:
– Megérdemelt a Dunaújváros győzelme, de sajnálatos módon a három gólból kettőt mi ajándékoztunk ellenfelünknek. Így nehéz jó eredményt elérni. Mi hibáztunk, az ellenfél nem tette meg ezt a szívességet.

CEGLÉDI VSE–GYIRMÓT FC GYŐR 0–4 (0–1)
Cegléd, 400 néző. Vezette: Fábián Mihály (Kelemen Attila, Pápai Zoltán)
CEGLÉDI VSE: Miski – Markó, Miklósvári, Makrai, Pesti – Koncz (Horváth S., 70.) – Koós (Tiszta K., 81.), Kenderes, Erős R. (Rebrik, a szünetben), Szabó D. – Kormos
GYIRMÓT FC GYŐR: Somogyi – Hajba, Balog Z., Lázár P., Farkas Márk – Papp K., Madarász – Cseri T., Magasföldi (Sós, 77.), Kovács D. (Beliczky, 53.) – Oross (Andorka, 83.)
Gólszerző: Magasföldi (0–1) a 23., Madarász (0–2) az 57., Hajba (0–3) a 66., Beliczky (0–4) a 92. percben
MESTERMÉRLEG
SZABÓ ISTVÁN, a Cegléd vezetőedzője:
– Tisztességesen küzdöttünk, és a nagy különbségű vereség ellenére emelt fővel jöhettünk le a pályáról. Sajnos csak a helyzetek kialakításáig jutottunk, gólt azokból nem tudtunk szerezni. Megérdemelten nyertek a gyirmótiak.
SISA TIBOR, a Gyirmót vezetőedzője: – Örülök, hogy ismét megdicsérhetem a csapatot, mert nagyon fegyelmezetten, átgondoltan játszottak tanítványaim, és arattak biztos győzelmet az életéért küzdő csapat otthonában.

BÉKÉSCSABA–SZIGETSZENTMIKLÓS 0–1 (0–0)
Békéscsaba, 500 néző. Vezette: Veizer Roland (Demeter János, Szvetnyik Bence)
BÉKÉSCSABA: Póser – Tolmbaye, Albert I., Balog Zs., Király P. – Tölgyesi (Károly B., 65.) Gajdos, Bagi, Lucas – Pantovics (Leucuta, 72.), Prasler (Mosquera, 46.)
SZIGETSZENTMIKLÓS: Sánta – I. Jakovljevics, Kornis (Balogh M., 65.), Pollák, Deutsch – Barna, Vágó L. – Majoros (Kollega, 56.), Kvekveskiri, Khous – Takács T. (Sipos B., 74.)
Gólszerző: Barna (0–1) az 51. percben
MESTERMÉRLEG
KOMJÁTI ANDRÁS, a Békéscsaba edzője:
– A magam és a kollégáim nevében mondom, szégyelljék magukat a játékosok, mert hazai pályán nagyon motiválatlanul és lelkesedés nélkül játszottak. Ha mélyen utánamennénk, akkor sem lehet erre magyarázatot találni.
VÁRHIDI PÉTER, a Szigetszentmiklós szakmai igazgatója: – Fontos volt számunkra ez a három pont a bajnokság végjátéka miatt. A csapat átérezte ennek a jelentőségét, fegyelmezetten játszottunk, megérdemeltük a győzelmet.

VASAS–KISVÁRDA MASTER GOOD 4–1 (1–1)
Illovszky-stadion, 1000 néző. Vezette: Lovas László (Márton Zsolt, Mohos Milán)
VASAS: Hermány – Görgényi, Grúz, Tamás L., Horváth L. (Ádám M., a szünetben) – Gál M. – Cseke, Berecz, Nagy T. (Vida, 59.), Remili – Ferenczi I. (Szabó B, 76.)
KISVÁRDA MASTER GOOD: Nacsa – Molnár R., Oláh D., Mboussi, Bognár Zs. – Farkas M., Kornutjak – Miskolczi (Varga A., 80.), Üveges (Popovics, 69.), Irhás (Brankovics, 61.) – Pavlov
Gólszerző: Ferenczi I. (1–0) a 19., Oláh D. (1–1) a 35., Remili (2–1) az 51., Ferenczi I. (3–1) az 54., Remili (4–1) a 83. percben
MESTERMÉRLEG
SZANYÓ KÁROLY, a Vasas vezetőedzője:
– Két ellentétes félidőt játszottunk, a korai vezetés után értetlenül visszaálltunk, második félidei játékunk és hozzáállásunk azonban példaértékű volt.
RÉVÉSZ ATTILA, a Kisvárda vezetőedzője: – Az első játékrészben elfogadhatóan teljesítettünk, a másodikban viszont csúnya egyéni hibákat követtünk el, amelyek megpecsételték sorsunkat. Nem a pályára lépő játékosokra vagyok dühös, hanem azokra a hiányzókra, akik miatt ebben az összeállításban kellett játszanunk.

SVSE-GYSEV–BALMAZÚJVÁROS 2–1 (0–0)
Sopron, 1000 néző. Vezette: Farkas Tibor (Aradi József, Kovács II Gábor)
SVSE-GYSEV: Halasi – Fazakas, Baranyai N., Horváth A., Katona M. – Sifter, Németh L. – Faggyas (Szabó L., 75.), Deme, Heffler N. (Erdélyi, 54.) – Gaál B.
BALMAZÚJVÁROS: Szalma – Vachtler, Bakos B., Papp F., Németh Á. – Müller, Kónya – Nagy R. (Mokánszki, 59.), Szőllősi F. (Vólent, 75.), Demjén – Belényesi (Oláh G., 88.)
Gólszerző: Erdélyi (1–0) a 80., Belényesi (1–1) a 84., Gaál B. (2–1) a 88. percben
Kiállítva: Kónya (második sárga lap után) a 85. percben
MESTERMÉRLEG
SUPKA ATTILA, a Sopron szakmai igazgatója:
– Nagyon szervezetten játszottak a vendégek, de a kitűzött célt elértük, sőt akár a középmezőnyben is végezhetünk. Bár nem ülhetünk a babérjainkon, de ezt a győzelmet megérdemeltük.
PAJKOS JÁNOS, a Balmazújváros vezetőedzője: – Balszerencsés vereséget szenvedtünk, egyik támadásunknál a gólvonalra vágódott a labda, vezethettünk volna, ám az ellentámadásból gólt szerzett a Sopron. A játékvezető jól bíráskodott, csak egyszer tévedett, mert a második sárga lap nem Kónya Márknak járt volna, hanem Németh Ádámnak, s akkor tizenegyen maradunk a pályán.

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS–SIÓFOK 2–2 (2–0)
Nyíregyháza, 2500 néző. Vezette: Andó-Szabó Sándor (Szpisják Zsolt, Buzás Balázs)
NYÍREGYHÁZA SPARTACUS: Balogh J. – Szokol, Rubus, Gengeliczki, Jánvári – Csordás Sz. – Kákonyi (Huszák, 76.), Sándor I., Paku (Ulvicki, 84.), Rezes (Pákolicz, 90.) – Bajzát
SIÓFOK: Tajti N. – Pécseli, Tímár, Papp Sz. (Fehér Zs., 35.), Futó – Fülöp N., Vass M. – Nagy D., Ivancsics (Bogáti, 83.), Papp M. – Dajic (Horváth P., 64.)
Gólszerző: Rezes (1–0) a 4., Bajzát (2–0) a 23., Tímár (2–1) a 72., Horváth P. (2–2) a 79. percben
Kiállítva: Horváth P. (második sárga lap után) a 88. percben
MESTERMÉRLEG
LUCSÁNSZKY TAMÁS, a Nyíregyháza vezetőedzője:
– Érthetetlen volt a második félidei tompa játékunk, pedig nem ezt beszéltük meg. Teljesítményünk visszaesett, az eredmény megtartására koncentráltunk, és ez igencsak megbosszulta magát.
HORVÁTH KÁROLY, a Siófok vezetőedzője: – Szomorú vagyok a befejezés miatt, mert az utolsó percekre tíz emberrel maradtunk. A mérkőzés végén győzelmi esélyt szalasztottunk el, annak ellenére, hogy borzalmasan kezdtünk, sőt, ha az első félidőben a Nyíregyháza kettőnél több gólt szerez, nem szólhattunk volna egy szót sem. A második félidő a miénk volt, ezért érdemel a csapatom dicséretet.

AZ ÁLLÁS
1. Nyíregyháza Spartacus 27 17 6 4 49–22 +27 57
2. Dunaújváros PASE 27 16 5 6 41–23 +18 53
3. Gyirmót FC Győr 27 14 6 7 51–30 +21 48
4. Siófok 27 12 9 6 37–32 +5 45
5. Vasas 27 13 4 10 47–40 +7 43
6. FC Ajka 27 12 7 8 41–33 +8 43
7. Békéscsaba Előre 27 11 7 9 46–36 +10 40
8. Zalaegerszegi TE FC 27 9 10 8 38–42 –4 37
9. Balmazújváros 27 9 8 10 42–45 –3 35
10. Soproni VSE 27 9 8 10 36–40 –4 35
11. Szigetszentmiklósi TK 27 9 7 11 27–32 –5 34
12. Szolnoki MÁV FC 27 9 6 12 36–36 0 33
13. Ceglédi VSE 27 8 4 15 31–49 –18 28
14. Kisvárda SE 27 6 9 12 36–42 –6 27
15. Kozármisleny 27 4 6 17 22–43 –21 18
16. Duna FC Tatabánya 27 4 6 17 23–58 –35 18
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik