HIRDETÉS
Nemzetisport.hu 2011.06.19 17:57 Frissítve: 2014.09.16 02:00

MTK: csak az elsőség elfogadható, Garami kap újabb megbízást

Az MTK labdarúgócsapatának hivatalos honlapján, az mtkhungaria.hu-n Domonyai László, a története során az NB I-ből harmadszor kiesett fővárosi kék-fehér csapat vezérigazgatója értékelte az előző szezont – egyben meghatározta a 2011–2012-es idény céljait is.

Azonnali visszajutást vár a vezetőség az MTK-játékosoktól (Fotó: Czerkl Gábor)

Domonyai az előző idényről elmondta: több MTK-kulcsjátékos is mélyen tudása alatt teljesített, a szerencse is elpártolt a csapat mellől, és ez óriási szerepet játszott a kiesésben.

„A kiesés miatt mindenkinek magába kell néznie, és a saját felelősségét nem elkendőzve kell a teljesítményét, munkáját értékelnie. A keretkialakítás miatt a klubvezetésnek is önkritikát kell gyakorolnia” – írta Domonyai, aki elismerte: az MTK-nak gazdasági okokból kellett eladnia Pintér Ádámot a spanyol Zaragozának, még akkor is, ha a klubvezetés látta, jelentősen meggyengül a csapat.

„A konzekvenciát le kell vonni, és egy komoly játékerőt jelentő tengely nélkül a jövőben nem szabad kialakítani az MTK keretét” – vélekedett.

A következő idényben a cél egyértelmű: azonnali visszajutás, amely az MTK-nak sikerült is az 1981-es és az 1995-ös kiesést követően.

„A jövőt tekintve az MTK egyértelmű célja az azonnali visszajutás az NB I-be. Bármelyik NB II-es csoportba is kerül a csapatunk a bajnoki címet meg kell szerezni és közben a Magyar Kupában is bizonyíthatjuk, hogy az NB I-ben a helyünk. A klub tulajdonosa és a klubvezetés Garami Józsefet bízta meg a kitűzött cél megvalósításával” – tudatta az igazgató.

„Az elmúlt hetekben reményteli tárgyalásokat folytattunk a Hidegkuti-stadion birtokbavételéről. Amennyiben a közeljövőben ez realizálódhat, egy új stadion építése is megkezdődhet” – tette hozzá.

2019.02.02 02:10:34

Labdarúgó NB II FÜZESI BÁLINT

NB II-ES FELVEZETÉS. Gólkirállyal lépne előre az ETO • Zseninek induló játékosban bízik a Budafok • Horvát edzővel maradna bent a Balmaz.

2019.01.26 08:46:43

Labdarúgó NB II BABJÁK BENCE

„Ha befutna egy élvonalbeli ajánlat, leülnék a Fradi vezetőivel, és közösen döntenénk.”

2019.01.22 19:36:42

Labdarúgó NB II P. K.

„Sok klub próbálja eldugni a fiatalokat a szélen” – Nemes Milánt egy ideig támogatta, ma már hátráltatja a szabály.