MTK: az U21-es válogatott korábbi edzője veszi át a csapatot – hivatalos

Vágólapra másolva!
2019.05.30. 14:41
null
Michael Boris az U21-es válogatott után az MTK-t irányítja (Fotó: Török Attila)
A labdarúgó NB I-től búcsúzó MTK hivatalos honlapján tudatta, hogy az U21-es válogatott korábbi szövetségi edzője, Michael Boris lesz a csapat új vezetőedzője.

 

Mint beszámoltunk róla, több edző is képbe került az MTK-nál a távozó Lucsánszky Tamás utódjaként, de az élvonalból búcsúzó fővárosiak választása Michael Borisra esett. A 43 éves német edző két és fél évet dolgozott Magyarországon, az U19-es, majd az U21-es válogatott szövetségi edzőjeként – a közeget tehát jól ismeri.

„Meggyőződésem, hogy Michael Boris személyében megtaláltuk az ideális jelöltet a csapat élére, végig ő volt a fő jelöltünkmondta Zakor Sándor, az MTK Budapest Labdarúgó Zrt. kizárólagos tulajdonosa. Korában ő irányította az U19-es, majd az U21-es magyar válogatottat, hosszabb időn keresztül rábízták a magyar futball legnagyobb jövőbeli értékeit, így számára nem lesz újdonság az a feladat, ami klubunknál vár rá. Boris tudja, hogyan kell beépíteni a fiatalokat, és képes gyorsan csapatot építeni úgy, hogy közben tökéletesen érti, az eredményesség is fontos szempont. Látványos, gyors és agresszív futball a cél, erre fog törekedni az új edző is – ez az, amit szurkolóink és a vezetőség is látni szeretne a csapattól. Korábbi tapasztalataink alapján is jó benyomásaink voltak az új edzőről, majd a személyes tárgyalások során tökéletesen meggyőződhettünk arról, hogy maximálisan tud azonosulni az általunk felvázolt modellel. Nagyon hasonló elképzeléseink vannak arról, hogyan tehetjük a fiatalokra építve ismét sikeressé a pályán az MTK-t. Jól jellemzi professzionalitását és eltökéltségét, hogy a hazánkban eltöltött idő alatt rengeteg energiát fordított arra is, hogy elsajátítsa a magyar nyelvet.”

„A feladatot tekintve egy nagyon érdekes és izgalmas klub számomra az MTK. Korábbi munkám révén ismerem a klub játékosállományát, még azokat a játékosokat is, akik most nyerték meg az U19-es bajnokságot vagy az NB II-be voltak kölcsönadva – mondta Michael Boris az MTK honlapjának. – Szerettem a magyar fiatalokkal együtt dolgozni, én hiszek bennük. Agárdon is gyakran megfordultam, és sok olyan tehetséget láttam, akikkel örülök, hogy lesz módunk együtt dolgozni. Megvannak az elképzeléseim arra, hogy kiből mit lehet kihozni. Célom, hogy fejlesszem a játékosaimat, a fiatalabbakat és a rutinosabbakat is, de eredményes is akarok lenni.

Edzői filozófiám az, hogy ha egy-nullára vezetünk, ne csak megtartani akarjuk az eredményt, hanem lőjük meg mielőbb a második gólt, aztán ha lehet, a harmadikat is, mert nem csak szórakoztatni szeretném a szurkolókat, de győzelmekkel is megörvendeztetni őket. Abban hiszek, hogy taktikailag a lehető legjobban fel kell készíteni a játékosokat, személyre szabottan kell világos utasításokat adni, amiket azonban szeretnék is viszontlátni a pályán. A sok és aprólékos munkában hiszek, de szerintem ennél a klubnál ideális alanyok vannak ehhez. Néhány napon belül Budapestre érkezem, majd néhány héten belül elkezdődik a közös munka. Megkönnyíti majd a közös munkát, hogy egész jól elboldogulok a magyar nyelvvel. Az első naptól kezdve azon voltam, hogy mielőbb megtanuljam a nyelvet, mert úgy gondolom, emberileg és szakmailag is nagyon fontos, hogy azonosulni tudjak az országgal, és megpróbáljak a helyi emberek nyelvén kommunikálni mindenkivel. Mindig is úgy éreztem, hogy a játékosaim is értékelték ezt.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik