HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2017.03.02 20:31 Frissítve: 2017.03.03 13:20

MLSZ: elmarad az NB II-es létszámcsökkentés

Mint arról beszámoltunk, a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) létszámcsökkentési tervvel állt elő a másodosztályban, az ötletet azonban a testület csütörtöki elnökségi ülésén – a további versenykiírásokat érintő változásokkal együtt – elvetették.

Elmarad a létszámcsökkentés az NB II-ben (Fotó: Szabó Miklós)

 


Az elnökség vizsgálta a következő időszak versenykiírásait, miután számos kezdeményezés, javaslat került a testület elé. Szóba került például az NB I-es bajnoki lebonyolítás kibővítése három helyett négy körösre. Az így egy-egy csapatra háruló idényenkénti 44 mérkőzés (négyszer tizenegy) a stadionok teljes körű felújításának befejezése előtt, Magyarország időjárási körülményei mellett nem reális.

A Magyar Kupa és a professzionális bajnokságok lebonyolítása a korábban meghatározott létszámmal (NB I 12 csapat, NB II 20 csapat) és formában zajlik az elkövetkező években is. Felvetődött a másodosztály mezőnyének szűkítése, ám az egész ország területén zajló fejlesztés szempontját figyelembe véve az elnökség a jelenlegi létszám megtartását tartotta indokoltnak – írja az mlsz.hu az elnökségi ülést összegző beszámolójában. 

Az MLSZ arról is beszámolt, hogy a testület gyorsjelentést kapott a szövetség által február közepén elindított, két hét alatt 30 ezer szurkoló által kitöltött kérdőív eredményéről, melynek részletesebb elemzése hamarosan elérhető lesz a szövetség hivatalos honlapján.

A számos területtel kapcsolatban átfogó fejlesztési tervet meghatározó MLSZ továbbra is a futballfejlesztést tekinti legfontosabb középtávú feladatának. Ennek alapját az utánpótlás-nevelés magasabb színvonalú gyakorlata szolgáltatja, amelynek feltétele a megfelelő infrastruktúra, és sarokköve a képzésben résztvevő edzők nemzetközi gyakorlaton alapuló felkészítése, továbbképzése.

Az elnökség köszöntötte az – élvonalbeli klubok által választott – NB I-es bizottság új elnökét, Halmai Gábort, aki Orosz Pált váltja e tisztségben. Emellett a 2017-es pénzügyi terv is elfogadásra került, melyből kiderült, hogy a szövetség kiadásainak 90 százaléka amatőrfutballba és az utánpótlásba kerül. 

2018.12.19 16:29:09

Labdarúgó NB II FÜZESI BÁLINT

Szepessyvel remekelt a Gyirmót, Waltnerrel a Kaposvár • Az ETO és a Szpari sem javult igazán a trénercsere után • Várhidit kritizálták Óváron.

2018.12.02 00:03:29

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

A Kaposvár fölényesen nyert Soroksáron • Négyet vágott a Dorog • Kiesési helyosztót nyert a Budafok.